Templul zeitei atena

Templul zeitei Artemis

"Templul zeitei Artemis"
Dintre cele sapte minuni ale lumii, sase nu mai exista astazi. Ele au fost distruse nu numai de catastrofe naturale, ci si de nebunia oamenilor; dar inainte de orice, au pierit datorita acelui factor necrutator care este Timpul, forma fundamentala de existenta si de descompunere a materiei.
"Templul zeitei Artemis"

Nivel: Liceu
Dimensiune: 67kb
Downloads: 1460
Materia: Diverse

Zeii din mitologia greaca

Un alt episod este judecata lui Paris: Zeus a poruncit ca mărul de aur aruncat de Eris, zeiţa vrajbei, şi revendicat în egală măsură de Hera, Atena şi Afrodita, să fie acordat de un muritor, Paris, aceleia pe care o va socoti el mai frumoasă. Cele trei zeiţe s-au înfăţişat în faţa lui Paris şi au început să-şi laude farmecele, promiţându-i fiecare un dar. Cucerit de frumuseţea Afroditei şi de darul făgăduit de ea – acela de o lua de soţie pe cea mai frumoasă muritoare, Helena – Paris i-a dat ei mărul. Alegerea Afroditei şi răpirea Helenei au constituit originea războiului troian. Cultul ei era prezent, cu precădere, în insulele Cyprus şi Cythera.

Alte referate despre: zeii din mitologia greaca, zei din mitologia greaca, zei in mitologia greaca

Religia grecilor antici

I. Perioada cretană.
II. Perioada aheeană.
III. Perioada Geometrică (1025-700 î. Hr.).
IV. Perioada arhaică (700-500 î. Hr).
V. Perioadă Clasică (500-323 î. Hr.) - o perioadă de mare înflorire a culturii greceşti.
VI. Perioada elenistică (323-31 î. Hr.) - unde intervine amestecul civilizaţiei greceşti cu civilizaţia orientală.
VII. Perioada romană de la 31.î. Hr.

Alte referate despre: religia greciei antice, religia grecilor antici, religia grecia antica

Zei din Grecia antica

8) Hera
In mitologia greaca, regina zeilor, fiica a titanului Cronos si a Reei, fiind sora si sotie a lui Zeus. Hera era zeita casatoriei si a femeilor casatorite. Ea a fost mama lui Ares, Hefaistos, Hebe(zeita tineretii) si a Eileithyei, zeita nasterii. Hera era o sotie geloasa, care le persecuta pe amantele lui Zeus si pe copii acestora. Suparata pe printul troian Paris, pentru ca a preferat-o pe Afrodita, Hera i-a ajutat pe greci in Razboiul Troian si nu s-a linistit pana cand Troia a fost distrusa. Hera este identificata cu zeita romana Junona.

Alte referate despre: zei din grecia antica, zeii din grecia antica, zei in grecia antica

Apollo

Mai târziu, el a devenit zeul muzicii, al poeziei si al artelor
frumoase. Era înfatisat, în aceasta calitate, înconjurat de muze, pe
muntele Parnassus. Era zeul invocat în calatorii, de cei care navigau
pe mare, care proteja orasele si noile constructii. Se spunea ca

Alte referate despre: zeul apollo, apollo, zeul apollo referat

Zeii romani

Orcus, zeul împaratiei subpamântene, fiul lui Saturnus si al
[46]Rheei. Ca si ceilalti frati ai sai, când s-a nascut, Orcus a fost
înghitit de tatal sau, apoi dat afara. Mai târziu a participat la
lupta dusa de olimpieni împotriva [47]titanilor. Orcus salasluia în
împaratia umbrelor, pe care o cârmuia alaturi de sotia sa,
[48]Persephone. El nu îngaduia nimanui, o data ajuns acolo, sa mai
vada lumina zilei. Când Hercules a trecut hotarele Infernului s-a
lovit de împotrivirea lui Orcus, pe care l-a ranit cu o sageata,
silindu-l sa se refugieze în Olimp. Numele de Orcus era evitat de cei
vechi, care se fereau sa-l pronunte, socotindu-l aducator de
nenorociri. Cel mai adesea el era invocat sub numele de [49]Pluto
(Zeul cel bogat), aluzie la bogatiile nemasurate care se ascundeau în
maruntaiele pamântului.

Alte referate despre: legendele olimpului zeii, zeii egipteni, zeii romani

Zeii egipteni - Osiris

Zeii egipteni - Osiris.Intr-o epoca mai tirzie cultul lui Osirisse dezvolta in Egipt. PerUsire unde zeul e numit Usire (Taria ochilor) apoi apoi seconsolideaza rapid atributul sau de zeu al fertilitatii, pentru ca sub dinastia a-V-a (2563-2423 i.e.n) sa fie socotit zeul mortii (mai ales in Abidos).

Alte referate despre: zei egipteni, nume de zei egipteni, zeii egiptenilor

Orasul Atena

Cele două oraşe-state , Atena şi Sparta, se aflau tot timpul în război. Aveau diferite păreri despre conducere, administraţie , educaţie, artă şi război. Atena şi alte oraşe-state aveau o guvernare democratică, unde toţi cetăţenii bărbaţi aveau dreptul la vot, iar copiii erau educaţi în artă şi ştiinţă. Sparta avea un regat militar, iar poporul era aproape barbar. Băieţii erau trimişi în tabere militare la 7 ani, iar fetele erau antrenate în gimnastică şi exerciţii de război-fapt ce a şocat Atena.

Alte referate despre: orasul atena, caracteristici geografice ale orasului atena, despre orasul atena

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Baza pătrată a celei dintâi piramide (care ocupă o suprafaţă de mai bine de 5 ha) avea latura de 237,50 m si înşţimea de 147 m (azi 138 m), terminată cu o platforma de 6 m2, 2.300.000 blocuri de calcar gălbui dispuse în 220 de rânduri, erau acoperite cu lespezi de calcar fin alb. Singura intrare în piramidă se află pe latura nordică, la o înălţime de 16,5 m. în interior a fost construit una devărat sistem de coridoare, galerii, canale de ventilaţie etc., totalizând câteva sute de metri în lungime (galeria cea mai lungă este de 47 metri cu o înălţime de 8,5 metri).

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, temple din egiptul antic

Ateneul roman - Edificiu - simbol al culturii nationale

Ideea apelului s-a transformat - surprinzator - intr-o lectie de unitate, de trezire a constiintei nationale. Conceputa de arhitectul francez Albert Galleron, dupa cercetarile stiintifice si indicatiile lui Alexandru Odobescu, revizuite si completate de un manunchi de specialisti romani (Al. Orascu, Ion Mincu, Ion Socolescu, Grigore Cerkez, Cucu Starostescu), cladirea de forma circulara s-a datorat valorificarii fundatiilor deja existente din Gradina Episcopiei ce urmau sa serveasca ridicarii unui... circ.

Alte referate despre: cultura nationala vs cultura organizationala, cultura nationala in secolul xix-lea, cultura nationala in sec 19

Atena

Pe reliefurile statuii, apare lupta zeilor cu gigantii, lupta lapitilor cu centaurii si lupta atenienilor cu amazoanele. Friza Parthenonului înfatiseaza procesiunea întregii cetati, a tuturor vârstelor si oamenilor cetatii care participa fara distinctii de rang la sacra solemnitate. Friza descrie doua cortegii care se întâlnesc ambele pe latura de rasarit acolo unde troneaza zeii. Pe latura de apus calaretii sunt alaturi de caii lor si cortegiul este incipient, abia se formeaza.

Alte referate despre: atena, atena antica, sparta si atena

Atena

Referat despre Atena
Atena a devenit cel mai renumit oras al Greciei Antice între anii 500-400 î.c. Regiunile pe care azi le numim Grecia, coasta Turciei si Egiptul erau pline de poleis sau orase cetăti. Unele erau cetăti mari, ca de exemplu Corintul. Fiecare cetate avea monedă proprie, legi proprii si modul lor de a vorbi.Între anii 500-400 î.c.atenienii au dus numeroase lupte împotriva altor orase cetăti. În această perioadă au întemeiat un imperiu si au creat un mod de viată, care de atunci a fost admirat de toată lumea.

Alte referate despre: zeita atena, atena referat, atena si sparta

Ritul secret al templelor egiptene

Candidatul era adus in transa pe o durata variabila; cu cit era mai inalt gradul sau de initiere, cu atit mai profunda si mai lunga transa. Preotii il vegheau pe parcursul orelor din noapte ale transei.
Aceasta era piesa regizata in ritualurile misterelor din timpuri imemoriale. Si semnificatia sa? Uciderea lui Osiris se identifica cu uciderea aparenta a fiecarui candidat la misterele sale, adica la uniunea spirituala cu Osiris, fondatorul lor.

Alte referate despre: templele egiptene, temple egiptene, referat temple egiptene

Zeii intelepciunii si ai ratiunii - Atena si Hermes

Atena este tocmai aceasta inteligenta a miinilor. Miinile vor fi incetul cu incetul uitate si se va pastra doar inteligenta. Exegeza lui Homer, in timpul lui Platon, se afla deja la acest stadiu. In Cratylos, Socrate aiungind la etimologia numelui Atenei, declara: "Se parc ca cei vechi o judecau pe Atena intocmai asa cum fac astazi cunoscaAZtorii lui Homer. intr-adevar, cei mai multi dintre ei, inter-pretlndu-l ps poet, spun ca acesta ar fi redat prin Atena insusi cugetul si gindirea".8

Alte referate despre: ce zei erau in grecia si atena, atena zeita intelepciunii, atena zeita intelepciuni

Turismul in Grecia

Atena are numeroase muzee printre care enumerăm: Muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul Acropolis, şi Muzeul Benaki, cu colecţiile lor remarcabile. Deasupra Atenei pe colina Acropole veghează ruinele civilizaţiei antice greceşti. Cel mai mare templu Parthenonul, a fost construit în onoarea zeiţei patroane a oraşului, Atena, în secolul V î.e.n.. În ciuda deteriorărilor provocate de intemperiile naturii şi a distrugerilor umane, templul a rezistat în timp până în zilele noastre. Deşi este opera unui simpozion artistic şi deşi nu ştim care este contribuţia concretă ale mâinilor lui Fidias, Parthenonul este mai mult decât o realitate arhitectonică, este o realizare de un ordin care depăşeşte speciile artei şi care totuşi persistă să se identifice cu zestrea spirituală pe care nu putem să i-o atribuim decât lui Fidias.

Alte referate despre: turismul in grecia, turismul in grecia referat, turismul din grecia

Obiceiuri pascale

Pentru a salva vieti, misionarii au decis sa isi popularizeze mesajul religios incet, permitand populatiilor sa isi continue celebrarile pagane insa acestea trebuiau sa fie in maniera crestina. Asa cum s-a intamplat, sarbatoarea pagana Eastre avea loc la aceeasi data ca si sarbatoarea crestina a renasterii Domnului.

Alte referate despre: obiceiuri pascale, obiceiuri pascale la romani, traditii si obiceiuri pascale

Ierusalim

Economia
Aproape 75 % din locuitorii Ierusalimului lucreaza in domeniul serviciilor,in invatamant si in sectorul medical. Ramurile economice principale sunt turismul,cultivarea citricelor si plantelor industriale,constructile de masini.

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles