Teorema celor 3 perpendiculare

Teorema celor trei perpendiculare

Demonstratie: Deoarece AB ^ α si d , deducem ca AB ^ d. Cum d ^ AC si d ^ AB rezulta ca d ^ ( ABC). Din definitia dreptei perpendiculare pe un plan, rezulta ca d^BC.

A doua reciproca a teoremei celor trei perpendiculare
Daca intr-un punct al unei drepte dintr-un plan se duc doua drepte perpendiculare pe ea, prima exterioara planului si a doua continuta in plan, atunci perpendiculara dintr-un punct al primei drepte pe cea de-a doua este perpendiculara pe plan.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 6271
Materia: Matematica

Mari matematicieni

Arhimede(287-212 i.Hr.)-invatat grec,considerat ca fiind cel mai mare matematician si fizician al antichitatii.S-a nascut in 287 i.Hr.,la Siracuza,oras colonie-greceasca in Sicilia,fiind fiul astronomului si matematicianului Fidias.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Teoremele 1-33

Teorema 15: (teorema dreptelor paralele taiate de o secanta).
Daca 2 drepte sunt paralele atunci ele formeaza cu o secanta perechi de unghiuri alterne interne, alterne externe,corespondente congruente si perechi de unghiuri interne si externe de aceeasi parte a secantei suplementare.

Alte referate despre: teorema celor 3 perpendiculare, teoremele lui kirchhoff, teorema unghiului de 30 de grade

Calculul iterativ al radicalilor

Deoarece este un şir de puncte convergent la rezultǎ cǎ şirurile
şi sunt convergente la .

Alte referate despre: calculator stiintific online radical de ordinul 4, calcule online cu radical, calculator extrasul de radical cu puteri

Teorema lui Cauchi

INTERPRETARE GEOMETRICA

Pantele celor doua drepte sunt proportionale cu pantele tangentelor duse la graficul functiei in punctul c corespunzator.

Alte referate despre: teorema lui cauchi, referate teorema lui cauchi, teorema de cauchi

Teorema lui Rolle

Teorema lui Rolle - Enunt: Fie f:[a,b]R ,a

Alte referate despre: teorema lui rolle, teorema lui rolle aplicatii, teorema lu rolle

Teoreme la geometria in spatiu

3) Teorema celor trei perpendiculare:
Fie ( un plan, A un punct,A ( ( şi a o dreaptă, a ( (.Dacă AA’ ( (,A’ ( ( şi A’B (a,B ( a, atunci AB ( (.

Alte referate despre: teoreme geometrie in spatiu, geometrie in spatiu teoreme, teoreme de paralelism in geometria in spatiu

Programa - Testare nationala Matematica

Corpuri geometrice
Poliedre: Prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, dreptunghi, pătrat sau hexagon regulat; cubul;
piramida regulată şi trunchiul de piramidă regulată (baza triunghi echilateral, pătrat sau hexagon regulat).
reprezentarea lor prin desen;
elementele lor (vârfuri, muchii, feţe laterale, baze, diagonale, înălţimi);
desfăşurări;
secţiuni paralele cu baza;
aria laterală, aria totală, volumul.
Corpuri rotunde: Cilindrul circular drept, conul circular drept, trunchiul de con circular drept, sfera.
reprezentarea lor prin desen;
elementele lor (raze, generatoare, baze, înălţimi);
desfăşurări;
secţiuni paralele cu baza;
secţiuni axiale;
aria laterală, aria totală, volumul.

Alte referate despre: programa testare nationala 2010 matematica, programa scolara teste nationale matematica, programa scolara testare nationala matematica

Teoremele 1-23

Teorema 9: (proprietatile triunghiului echilateral).a). Daca un triunghi este echilateral atunci are toate unghiurile congruente.b). Daca un triunghi este echilateral atunci mediana, inaltimea, bisectoarea si mediatoarea aceleeasi laturi coincid.

Alte referate despre: teoreme matematice, teoreme, teorema lui pitagora

Paralelism in spatiu - teoreme

Teorema 2. O dreapta paralela cu o dreapta dintr-un plan α este paralela cu planul α ( sau continuta in el).
Teorema 3. Daca o dreapta a este paralela cu un plan α, oricare plan β care contine aceasta dreapta si intersecteaza planul α, o face dupa o dreapta b paralela cu a.

Alte referate despre: teoreme de paralelism in spatiu, teorema paralelismului in spatiu, paralelism in spatiu

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu - Fire visătoare, dotat cu o sensibilitate deosebită, încă de pe băncile şcolii, Emil Gîrleanu se dedică literaturii. Şi-a făcut debutul în 1900, publicînd în paginile revistei Arhiva din Iaşi, poezia Iubitei , devenind apoi redactor al revistei sămănătoriste Făt Frumos din Birlad si colaborator la Convorbiri critice, Sămănătorul ş.a., în paginile cărora publică o bună parte din scrierile sale. Pe lîngă o intensă muncă pe tărîmul beletristicii, a desfăşurat o importantă activitate de organizator. A întemeiat revista Făt Frumos , a fost redactor la Falanga literară şi artistică , supliment al Convorbirilor critice , a dirijat Biblioteca românească Socec; a scos la Craiova revista Proza , pe care o redacta singur, împreună cu Dimitrie Anghel şi Şt. O. losif, Emil Gîrleanu a înfiinţat îa Bucureşti Societatea scriitorilor români (1908), devenind în 1911 preşedintele ei.

Emil ...

Alte referate despre: din lumea celor care nu cuvanta - marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta-nedespartite de emil garleanu

Planeta celor doi sori de Horia Arama

Fiind un pământean, el înregistrează cu emoţie tot ceea ce se petrece în jurul său, implisându-se afectiv şi simţind la sfârşit nostelgia despărţirii (“Am simţit atunci dulcea durere a nostalgiei după viaţa lor imposibilă, incomodă, fără sens, dar şi fără pereche.”) El este caracterizat în mod indirect de către Riluri, care spune că este “un rătăcitor perpetuu, izolat, serios şi puţin suficient, un bezmetic în căutare de fantome”.

Alte referate despre: rezumat planeta celor doi sori de horia arama, planeta celor doi sori de horia arama, planeta celor doi sori de horia arama rezumat

Razboiul celor Doua Roze

Zdrobiti
Puterea Yuorkezilor era acum in plina ascensiune, cu toate ca Regina Margareta solicita ajutor din partea Frantei si a Scotiei si organizat atacuri. Dupa o lupta crancena la Hedgeley Moor, soldata cu capturarea regelui Henric in anul 1465, cauza Lancasterilor pare practic pierduta. Insa in tabara Yorkezilor incepusera sa se formeze doua grupuri. Cel mai puternic sustinator al lui Edward, Ducele de Warwick, se simti insa ofensat de casatoria lui Edward cu o fata care nu era de sange nobil, pe nume Elizabeth Woodwill, si de ascensinuea rapida a familiei acesteia- probabil o metoda gandita de Edward de a crea o tabara de nobili pentru a contrabalansa influenta lui Warwick.
Dupa o serie de copromisuri si inselaciuni, Warwick si-a reorientat interesul catre Regina Margareta, iar Edward a fost obligat sa paraseasca regatul.
Henric a fost proclamat rege, cu WarwicK alaturi, care era, ca intotdeauna, puterea din spatele tronului.
Lancasterii au triumfat cu ajutorul Frantei si au ...

Alte referate despre: razboiul celor doua roze, razboiul celor 2 roze, razboiul celor doua roze referat

Planeta celor doi sori

Nimic din comportamentul lor din timpul zilei(,,Nicio fata nu era ursuza..nici o expresie cristata'')nu trada purtarea haotica,tipete,vestimentatia cu taieturi asimetrice si strident colorate ce umplu strazile pe timp de noapte.O vede pe Rilari pe care aproape ca nu o mai recunostea si ea dezlantuinduse asemenea ahrienilor

Uimit de comportamentul celor de pe Ahra exploratorul reuseste sa-si gaseasca drumul pana la hotel,unde adoarme,uitand ca salteaua e tare ca lespedea.Dimineata constata ca timpul pe acesta planeta are alta dimensiune si durata,iar receptionerul ii dezvaluie misterele de aici.

Intors pe propria nava,ajunge la concluzia ca ahrieni si planeta lor se afla sub influenta celor doi sori.Primul soare cel diurn,actioneza asupra primului creier al ahrienilor cel care recepteaza,indicand o stare de liniste si calm.La venirea nopti se trezeste celalalt creier,cel care subjuga omul,dand frau liber instinctelor,comportamentului agresiv tipetelor asurzitoare.
...

Alte referate despre: planeta celor doi sori rezumat, planeta celor doi sori, rezumat planeta celor doi sori

Planeta celor doi sori de Horia Arama - rezumat

Dimineata cand ratacitorul se trezise, se repezi la geam sa vada orasul,care era ca de obicei intrun calm angelic.Iese din camera,vorbeste cu receptionerul care ii da o multime de pliante pe care le ia si pleaca spre dana de revizuire a navei.El descrie planeta ca fiind ciudata dar nu la fel de ciudata ca si locuitorii sai fiind sub influenta a doi sori.

Alte referate despre: planeta celor doi sori de horia arama - rezumat, momentele subiectului din planeta celor doi sori de horia arama, momente ale subiectului-planeta celor doi sori de horia arama

O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri Neagu Djuvara

Trebuie evocati, pe scurt, geto-dacii, apoi italicii si mediteraneenii romanizati adusi de colonizarea romana; poate si ceva ramasite ale barbarilor germanici (goti, gepizi etc.), dar mai cu seama marea migratie slava, care a lasat urme adanci in limba, in moravuri, in institutii, si care trebuie considerata ca o a treia componenta majora in etnogeneza poporului roman. Eu mai vad si o a patra componenta insemnata, anume popoarele zise turanice, venite din Asia centrala in valuri succesive, cum au fost avarii, pecenegii, uzii, cumanii, majoritatea fiind de limba turk, inrudita cu turca otomana.

Alte referate despre: o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, neagu djuvara-o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, o scurta istorie a romanilor spusa celor tineri

Sistemul de pensii private contra celor publice

Structura sistemului de pensii difera considerabil intre tari datorita dezvoltarii istorice diferite. De exemplu, tarile cu amintiri nefericite legate de inflatie, precum Franta si Germania sunt mai suspicioase referitor la fondurile private de pensii. Tarile in care populatia nu agreeaza solutiile statului, ca si Marea Britanie si Statele Unite tind spre al doilea si al treilea pilon. Importanta acestor piloane reiese din marimea activelor acumulate gestionate de investitorii institutionali. Acolo unde povara fiscala a sistemului public de pensii este mai scazuta, populatia este inclinata sa constituie provizioane private.
In cele mai multe tari industriale, principalul pilon pentru fondarea provizionului de pensie consta intr-un plan de pensii public obligatoriu care este deseori completat de un sistem privat de pensii. Ca si regula, sistemul public de pensii este fondat pe ideea pay-as-you-go, adica plata curenta a pensiilor este finantata din veniturile prezente ale populatiei lucratoare. ...

Alte referate despre: sistemul de pensii private contra celor publice, pensii de stat contra celor private, influente asupra sistemului public de pensii private

Ochila

Si astfel Nazdravanul de Ochila (s.n.) si-a luat si el ramas bun, impreuna cu ceilalti, de la Harap-Alb, dupa ce i-au fost fiecare de ajutor. Semnificativ pentru caracterizarea personajelor sunt unele cuvinte din vocabular care creaza viziunea de enorm cele cu ila Gerila, Ochila, Setila, Pasari-Lati-Lungila, sau unele diminutive care, in anumite relatii, au functii augmentative: trebusoara, bauturica, buzisoara.

Alte referate despre: caracterizarea lui ochila, caracterizarea personajului ochila, caracterizare ochila
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles