Teoremele lui kirkov

Teoremele 1-33

Teoremele 1-33 - Teorema 1: Daca 2 unghiuri sunt opuse la varf atunci ele sunt congruente. Teorema 2: Suma masurilor unghiurilor formate in jurul unui punct este de 360 de grade. Teorema 3: (proprietatea medianelor unui triunghi).Teoremele 1-33

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 6392
Materia: Matematica

Teoreme - geometrie in spatiu

Teorema5: fie a o dreapta inclusa sau paralela cu planul a si fie o dreapta b paralela cu a, dusa printr-un punct A al planului a, atunci dreapra b e inclusa in a.

Alte referate despre: teoreme geometrie in spatiu, teoremele geometriei in spatiu, referat teoreme geometrie in spatiu

Paralelism in spatiu - teoreme

Paralelism in spatiu - Postulatul lui Euclid sau axioma paralelelor. Intr-un plan, printr-un punct exterior unei drepte trece o dreapta paralela cu ea si numai una. Teorema 1. Doua drepte paralele determina un plan. Paralelism in spatiu

Alte referate despre: teoreme de paralelism in spatiu, teorema paralelismului in spatiu, paralelism in spatiu

Reguli de baza

- dintr-un punct exterior unui cerc se pot duce două tangente la acest cerc cu următoarele proprietăţi:
a. tangentele sunt congruente (segmentele cu capetele în punctul de tangenţă şi punctul exterior de unde se duce tangenta);
b. semidreapta dusă din punctul exterior care conţine şi centrul cercului este bisectoarea unghiului format de tangente.

Alte referate despre: reguli de baza in ingrijirea la domiciliu a varstnicului, scopul si regulile de baza ale procesului penal, reguli de baza

Teoreme si demonstratii

1. Cazul C.C (cateta-cateta) : Doua derptunghiuri care au catetele respectiv congruente sunt congruente.
2. Cazul C.U. ( Cateta-unghi) : Doua dreptunghiuri ce au cate o cateta si unghiul ascutit respective congruente sunt gongruente.
3. Cazul I.U .(ipotenuza- unghi) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si unghiul ascutit respecttiv congruente sunt coingruente.
4. Cazul I.U. (ipotenuza-cateta) : Daca doua dreptunghiuri care au ipotenuza si cate o cateta respective congruente sunt congruente.

Alte referate despre: teorema clestelui-demonstrare, clopotel teoremele si demonstratiile triunghiului isoscel, pitagora teorema si demonstratii

C.m.m.d.c si C.m.m.m.c

Fie acum d’ N, aşa încât d’|x şi d’|y. Obţinem d’|r, deci d’|y şi d’|r, de undew d’|d. Astfel, d este cel mai mare divizor comun al lui x şi y şi avem (x, y)=d=(y, r).
Teoremă. Fie a, b N . Atunci există şi este unic cel mai mare divizor comun al numerelor a şi b.
Demonstraţie. Dacă a=b=0, atunci cel mai mare divizor comun este 0. Presupunem, în continuare, b 0. Procedeul de determinare pe care-l vom folosi poartă numele de Algoritmul lui Euclid.

Alte referate despre:

Teoremele 1-23

Teorema 1: Daca 2 unghiuri sunt opuse la varf atunci ele sunt congruente.
Teorema 2: Suma masurilor unghiurilor formate in jurul unui punct este de 360 de grade.Teorema 3: (proprietatea medianelor unui triunghi).Cele 3 mediane ale unui triunghi se intersecteaza intr-un singur punct notat “G”, numit centrul de grutate al triunghiului. Acesta este situat la 2 treimi fata de varf si o treime fata de baza.

Alte referate despre: teorema celor 3 perpendiculare, teoremele lui kirchhoff, teorema unghiului de 30 de grade

Legi de conservare

Teoremele stabilite în secţiunea precedentă pot fi aplicate efectiv pentru derivarea unor noi legi de conservare în câteva modele de creştere economică.
O generalizare a modelului de creştere de tipul von Neumann.
Prima aplicaţie este dată de n mijloace fixe şi n mijloace de formare a capitalului fix . Deci în teorema 1, datorită teoremei 4, şi sunt privite respectiv ca o funcţie de utilitate omogenă de grad r şi o funcţie de transformare omogenă de gradul întâi, în raport cu şi , şi ( este rata de scont constantă.
În această situaţie, cantitatea conservată (15) se transformă imediat în:

Alte referate despre: legi de conservare in mecanica, legi de conservare, teoreme de variatie si legi de conservare in mecanica

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

Puterea unei matrici patrate de ordin 2.Vom prezenta în continuare fără detalii un sistem criptografic .Chestiuni preliminare :
Considerăm aici că matricea A are elemente din corpul Zp , unde p este un număr prim mare.

Alte referate despre: ridicarea la putere a matricelor patratice de ordinul 2, determinantul unei matrice patratice de ordinul 2, matrici patrate de ordin 2

Teorema lui Cauchi

INTERPRETARE GEOMETRICA

Pantele celor doua drepte sunt proportionale cu pantele tangentelor duse la graficul functiei in punctul c corespunzator.

Alte referate despre: teorema lui cauchi, teorema lui cauche grupuri, teorema de cauchi

Teorema celor trei perpendiculare

Prima reciproca a teoremei celor trei perpendiculare
Daca dintr-un punct exterior unui plan ducem perpendiculara pe plan si perpendiculara pe o dreapta din plan, atunci dreapta ce uneste picioarele celor doua perpendiculare este perpendiculara pe dreapta data din plan.

Alte referate despre: teorema celor trei perpendiculare, teorema celor 3 perpendiculare desene si probleme rezolvate, probleme rezolvate la teorema celor trei perpendiculare

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic.Teorema înaltimii:In orice triunghi dreptunghic,lungimea inaltimii dusa din varful unghiului drept este medie proportionala (geometrica) intre lungimile segmentelor determinate de inaltime pe ipotenuza.

Alte referate despre: relatii metrice in triunghiul dreptunghic, relati metrice in triunghiul dreptunghic, relatii metrice in triunghi dreptunghic

Polinoame, statistica si probabilitati

1) Se ordonează polinoamele f şi g după puterile descrescătoare ale nedeterminatei X.
2) Se face împărţirea polinomului de grad mai mare (aici f) la polinomul de grad mai mic.
3) Se împarte primul termen al lui f la primul termen al lui g; se obţine astfel primul termen al câtului ( în exemplu avem: 6X5 : 3X2 = 2X3).
4)   Se înmulţeşte rezultatul astfel obţinut (in exemplu 2X3) cu împărţitorul g şi se scade acest produs din deîmpărţitul f (adică se adună acest produs cu semn schimbat la f). Acest calcul ne dă primul rest al deîmpărţirii (în exemplu, primul rest este polinomul 12X4 – 21X3 – X2 +3).
5)  Se repetă procedeul luând primul rest ca deîmpărţit.
6) Algoritmul se termină când gradul restului este strict mai mic decât gradul împărţitorului (în exemplu, câtul este q = 2X3 + 4X2 + X – 1 şi restul este r = -8X + 5).

Alte referate despre: statistica si probabilitati, statistica si probabilitate, statistici si probabilitati

Schema lui Horner

n-2
-abn-2 X -…- ab 0
n n-1
n-2
=bn-1 X +(bn-2 - abn-1 ) X +(bn-3 – abn-2 )X +…+ ( b0 - ab1 )X –ab0
n n-1 n n-1
n-2
(2) anX +a n-1 X +…..+ a 0==bn-1 X +(bn-2 - abn-1 ) X +(bn-3 – abn-2 )X +
+…+ ( b0 - ab1 )X –ab0
a n =b n-1
a n-1 =b n-2 - ab n-1
-> a n-2 =b n-3 - ab n-2 (3)
a 1 =b 0 -ab 1
a 0 =r -ab 0
b n-1 = a n
b n-2 = a n-1 + ab n-1

Alte referate despre: schema lui horner, schema lui horner explicatie, schema lui horner matematica

Metode de rezolvare a problemelor tip bacalaureat

In exemplul dat, rationamentul este corect dar concluzia este falsa, decurgand din premizele false date in ipoteza.Rationamentele corecte se construiesc in orice teorie in care este valabil principiul bivalentei , pe baza operatiilor logice, bazandu-se pe tautologii.RATIONAMENT PRIN MODUS PONENS:La baza acestui rationament sta implicatia logica. Rationamentul era cunoscut din andtichitate, la Diogene avand forma :
,,Daca A este atunci este si B’’,,or, prima este’’,,deci si prima’’
Rationamentul preceent poate fi prezentat schematic , astfel :

Alte referate despre: metode de rezolvare a problemelor de tip bacalaureat, probleme rezolvate cu ajutorul tipului struct, probleme rezolvate de de tipul a a b

Teoria imaginilor electrice

Corpul va avea acelasi potential atat in interiorul cat si la
suprafata sa(in caz contrar o eventuala tensiune ar crea un camp interior al conductorului care ar perturba echilibrul electrostatic al acestuia prin antrenarea de sarcini pe care ar produce-o).Aceasta ultima consecinta va implica anularea integralei din primul membru al relatiei 2 si ,in mod direct, nulitatea integralei de volum din membrul al doilea(permitivitatea mediului,fiind o constanta fizica,nu poate lua decat valori finite),integrala care nu este altceva decat cantitatea totala de sarcina din interiorul suprafetei inchise.

Alte referate despre: teorie motoare electrice, teoria circuitelor electrice, teoria generatoarelor electrice

Matematicianul Andrei Dobrescu

Folosind tensorii covarianti ce pot fi asociati unui grup Gr al lui Lie, Dobrescu a obtinut o teorema enuntata astfel: conditia necesara si suficienta ca un grup Gr sa fie de rang zero, este ca tensorii covarianti (pana la r-1) sa fie toti nuli. In acest mod demonstreaza mai simplu teorema lui Elie Cartan care se poate enunta astfel: un grup este de rang zero, daca vectorul sau de structura si tensorul dublu covariant sunt nuli.

Alte referate despre: andrei dobrescu, percomex andrei dobrescu, matematicianul andrei saguna

Proiect de certificare a competentelor profesionale

Stiinta este un ansamblu de cunostinte abstracte si generale fixate intr-un sistem coerent obtinut cu ajutorul unor metode adecvate si avand menirea de a explica, prevedea si controla un domeniu determinant al realitatii obiective.Descoperirea si studierea legilor si teoremelor electromagnetismului in urma cu un secol si jumatate au deschis o era noua a civilizatiei omenesti.

Alte referate despre: certificat de competente profesionale, proiect pentru certificarea competentelor profesionale, proect pt certificarea competentelor profesionale la zidaria armata
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles