Teoria grafurilor

Grafuri

Originile teoriei grafurilor se gasesc in rezolvarea unor probleme de jocuri si amuzamente matematice,care au atras atentia unor matematecieni de seama,cum ar fi:Euler,Hamilton,Cazlyley,Sylvester,Birkoff.Data nasterii teoriei grafurilor este considerata a fi anul 1736,cand matematicianul Leonhard Euler a publicat un articol in care a clarificat problema celor sapte poduri si a prezentat o metoda pentru rezolvarea altor probleme de acelasi tip.Articolul,in limba latina,avea titlul:Solutio problematis ad geometriam situs pertinentis(Solutia unei probleme legate de geometria pozitiei) si a aparut in revista Comentarii Academiae Scietiarum Imperialis Petropolitanae.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 24kb
Downloads: 1128
Materia: Informatica

Grafuri neorientate

Un graf G este conex, daca oricare ar fi doua varfuri ale sale , exista un lant care le leaga.
Se numeste ciclu intr-un graf, un lant in care extremitatile coincid si muchiile sunt diferite intre ele.
Exemplu: c1=(3,4,5,3,7,6,1,2,3), c2=(1,2,3,7,6,1), c3=(3,5,4,9,3)
Daca intr-un ciclu, toate varfurile cu exceptia primului si a ultimului sunt distincte doua cate doua, atunci ciclul se numeste elementar. In caz contrar el este neelementar.
Ciclurile c2 si c3 din exemplul anterior sunt elementare,iar c1 este neelementar(in c1, varful 3 apare si ca varf “intermediar”,adica traseul descris mai trece odata prin varful 3 pe langa faptul ca porneste din el si se intoarce tot in el.).

Alte referate despre: grafuri neorientate, grafuri neorientate probleme rezolvate, probleme grafuri neorientate

Grafuri neorientate

Graf = orice mulţime finită V prevăzută cu o relaţie binară internă E. Notăm graful cu G=(V, E).

Graf neorientat = un graf G=(V, E) în care relaţia binară este simetrică: (v,w)ÎE atunci (w,v) ÎE.

Nod = element al mulţimii V, unde G=(V, E) este un graf neorientat.

Muchie = element al mulţimii E ce descrie o relaţie existentă între două vârfuri din V, unde G=(V, E) este un graf neorientat;

Alte referate despre: grafuri neorientate referat, atestat grafuri neorientate, grafuri neorientate probleme

Grafuri euleriene si hamiltoniene

Adeseori suntem tentaţi să credem simplul fapt de a traversa străzi sau poduri nu implică nici o idee deosebită. Iată însă că există o celebră problemă de traversare în care singura idee implicată este aceea de “traversare”, problema celor şapte poduri din Königsberg. Această banală şi totuşi foarte controversată problemă a dus la apariţia şi dezvoltarea teoriei grafurilor.

Alte referate despre: grafuri euleriene si hamiltoniene, grafuri euleriene si hamiltoniene atestat c, grafuri euleriene si hamiltoniene documentatie

Parcurgerea in latime a grafurilor neorientate

Deoarece graful este o structura neliniara de organizare a datelor, prin parcurgerea sa in mod systematic se realizeaza si o aranjare liniaraq a varfurilor sale, deci informatiile stocate in varfuri se pot regasi si prelucra mai usor.

Pentru a facilita scrierea, convenim ca in loc de {x1,x2,…, xn} sa se scrie {1,2,…,n}, fara ca valabilitatea rezultatelor sa fie diminuata. Astfel, prin similitudine, se poate folosi drept relatie de ordine intre varfurile grafului, relatia de ordine din numerele naturale (notata cu “

Alte referate despre: parcurgerea in latime a grafurilor neorientate, parcurgerea in latime a grafurilor, parcurgerea in adancime a grafurilor neorientate

Drumuri minime si maxime cu grafuri orientate

Dăm lui k pe rând valorile 1,2,…,n, pentru ca nodul k despre care vorbeam mai sus poate fi, cel puţin teoretic, orice nod al grafului. Pentru fiecare k:

Alte referate despre: drumuri minime si maxime in grafuri orientate atestat, drumuri minime si maxime in grafuri, notiuni elementare drumuri minime si maxime in grafuri

Grafuri

Componenta conexa
Componenta conexa a unui graf G=(X, U), reprezinta un subgraf G1=(X1, U1) conex, a lui G, cu proprietatea ca nu exista nici un lant care sa lege un nod din X 1 cu un nod din X-X 1 (pentru orice nod, nu exista un lant intre acel nod si nodurile care nu fac parte din subgraf).

Alte referate despre: grafuri, grafuri hamiltoniene, grafuri orientate

Grafuri

Varianta 1:Citirea numarului de varfuri,citirea regiunii de deasupra diagonalei principale urmata de simetrizare.

var a:array[1..120,1..120] of 0..1;
x,d,i,j,n:byte;
begin
write(‘nr de varfuri:=’);readln(n);
for i:=1 to n-1 do
for j:=i+1 to n do begin
write(‘a[‘,i,’,’,j,’]:=’);readln(a[i,j]);
a[j,i]:=a[i,j];
end;
end.

Varianta 2:Se citesc n-nr de varfuri,m-nr de muchii;
-initializarea matricei de adiacenta cu zero;
-citirea extremitatii fiecarei muchii;
-completarea matricei de adiacenta.

Alte referate despre: teoria grafurilor, grafuri referat, referat grafuri

Teoria argumentarii

Modalitatile de articulare a premiselor pot fi mai mult sau mai putin complexe. In general, o argumentare este o suita de enunturi [E1, E2... deci En], astfel incat E n se formuleaza sau este afirmat pe baza enunturilor din jur9.

Alte referate despre: teoria argumentarii, retorica si teoria argumentarii-recenzie, teoria argumentarii si explicatiei

Dalton si teoria atomica

Dalton si teoria atomica
Poate cea mai importanta realizare a lui Lavoisier a fost confirmarea teoriei conservarii masei in reactiile chimice: aceasta a fost o sustinere puternica, avandu-si originea in idea originala a lui Democrit, ca toate transformarile chimice nu sunt decat rearanjari ale unor unitati fundamentale neschimbatoare. La fel de importanta a fost legea proportiilor constante, enuntata de chimistul francez JL Proust (1754-1826), care a spune ca fiecare compus chimice pur contine proportii fixe si constante, in greutati, din elementele sale constituitive.

Alte referate despre: dalton si teoria atomica, teoria atomica a lui j dalton, teoria atomica dalton

Geneza Mioritei - ipoteze, teorii, interpretari

Aceeaşi acţiune de căutare zadarnică a Maicii Domnului, dar şi a maicii bătrâne din Mioriţa, acelaşi portret al celui căutat („Feţişoara lui / Spuma laptelui, / Puşculiţa lui / Durdu-i cerului, / Săbiuţa lui / Fulgerul cerului”). „Identitatea aceasta dintre imaginea lui Iisus cu cea a ciobanului tânăr moldovean din balada Mioriţa l-a determinat pe Simion Fl. Marian să afirme că Mioriţa îşi trage originea din această legendă creştină”.

Alte referate despre: geneza mioritei ipoteze teoria interpretari, geneza mioritei, ipotezele teoriei celulare

Teorii moderne in comertul international

În viziunea lui Kravis, disponibilităţile de export depind de patru factori: a) înzestrarea cu resurse naturale; b) amploarea şi semnificaţia diferenţierii produselor; c) progresul tehnologic în decursul timpului şi d) politica economică externă a statului respectiv. Rolul primului factor se înţelege relativ uşor în sensul că nu pot fi exportate fructe tropicale din ţări temperate sau cereale din zone muntoase.

Alte referate despre: teorii moderne in comertul international, teori moderne in comert international, teorii moderne privind comertul international curs

Teoria haosului

Conform tuturor ideilor conventionale de timp, rezultatul ar fi trebuit sa difere foarte putin de secventa originala. Lorenz a demonstrat ca aceasta idée este gresita. Acest effect a ajuns sa fie cunoscut ca si “The butterfly effect”. Diferenta initiala intre doua curbe este atat de mica incat se poate compara cu un fluture care da din aripi.

Alte referate despre: teoria haosului, teoria haosului fizica, elemente de teoria haosului

Teoria Haosului

Tehnicile teoriei haosului au fost folosite pentru crearea de sisteme biologice, care sunt unele din cele mai haotice sisteme imaginabile. Sisteme de ecuatii dinamice au fost folosite pentru aflarea a orice de la cresterea populatiei la bataile neregulate ale inimii.Inima omului urmeaza un model haotic. Timpul intre bataile inimii nu ramane constant, ci depinde de activitatea cardiaca, printre alte lucruri. Analiza batailor inimii, care pot incetini sau se pot intensifica, pot ajuta cercetatorii stiintifici sa gaseasca cai sa readuca un ritm anormal intr-o rata stabila.

Alte referate despre: teoria haosului referat, referat teoria haosului, fizica teoria haosului

Teorii despre joc

Teorii despre joc - permit manifestarea si dezvoltarea complexa si simultana a deprinderilor matrice de baza sau specifice, a calitatilor fizice;
Teorii despre joc - jocul permite manifestarea larga a independentei in actiuni, particularitate specifica tuturor formelor lui de organizare;
Teorii despre joc - jocurile favorizeaza dezvoltarea creativitatii si initiativei;
Teorii despre joc- jocurile permit dezvoltarea spiritului de copetitivitate;
Teorii despre joc - jocurile nu permit o dozare precisa a efortului si nici o reglementare stricta a executiilor tehnice.

Dupa cercetarea cu mare atentie a surselor istorice definitiile pe care le dau autorii cu privire la joc sunt numeroase.S-a incercat explicarea jocului din diferite puncte de vedere si anume:
- biologic ;
- psihologic;
- pedagogic;
- filozofic.

In literature de specialitate se poarta numeroase discutii contradictorii, dat fiind faptul ca au aparut numeroase teorii ce incearca sa ...

Alte referate despre: teorii despre joc, teorii ale jocului, teorie despre joc

Teoria localizarii

Teoria localizarii
Intr-un sistem de coordonate rectangulare localizarile a doua inputuri de materii prime necesare unei noi firme sunt reprezentate prin punctele A si B de coordonate (25,35), respectiv (75,85). Centrul de desfacere C are coordonatele (80,60). Imputurile din cele doua resurse pe unitatea de output sunt : wa=200u si wb=400u.Se cere sa se determine localizarea optima a noii firme, L , si distanta de la ea pana la sursele de materii prime si pana la centrul de desfacere. Costul transportului pe unitatea de marfa transportata si unitatea de distanta se considera aceleasi atat pentru cele doua materii cat si pentru produsul finit.

Alte referate despre: teoria localizarii, teoria localizarii geografie, teoriile localizarii

Teoria probabilitatilor - probleme rezolvate

Evenimentele pot fi dependente sau independente. Doua evenimente se numesc independente daca realizarea unuia nu influenteaza probabilitatea realizarii celuilalt si dependente in caz contrar.

Alte referate despre: teoria probabilitatilor probleme rezolvate, teoria probabilitatii probleme rezolvate, biologie teoria probabilitati probleme rezolvate

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor.

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor.
Acesta este cursul de drept civil. anul II. teoria generala a obligatiilor predat de doamna conf.univ.dr. Mariana Rudareanu la Facultatea de Drept si administratie publica - Bucuresti a Universitatii ,,Spiru Haret". Aceasta lucrare, ajunsa la a treia editie, este actualizata in conformitate cu legislatia in vigoare la data de 20 februarie 2006.
Drept civil. Teoria generala a obligatiilor.

Alte referate despre: drept civil teoria generala a obligatiilor, vasile-sorin curpan drept civil teoria generala a obligatiilor, drept civil-teoria generala a obligatiilor
Referate afisate : 18
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK