Termometru cu mercur

Termometru digital

Termometrele sunt instrumente care sunt folosite pentru măsurarea temperaturii. Tipul cel mai comun constă într-un rezervor cu lichid şi un tub gradat. Lichidul (de obicei mercur sau alcool) se extinde pe măsură ce temperatura creşte şi urcă în interiorul tubului.Termometrele clinice cu mercur pot fi folosite pentru măsurarea temperaturii corpului uman. Acestea au o piedică (un gât îngust) la baza tubului astfel încât lichidul nu revine în rezervor imediat după efectuarea măsuratorii.

Pentru măsurarea temperaturii se recurge la un corp termometric ale cărui proprietăţi fizice variază cu temperatura. Indicarea temperaturii se obţine prin stabilirea echilibrului termodinamic între corpul al cărui temperatură se doreşte a fi stabilită şi corpul termometric, stare în care, transferul de căldura ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 536kb
Downloads: 20
Materia: Diverse

Termometrul

Tipuri de termometre:
O mare varietate de dispozitive sunt folosite ca termometre. Condiţia principală este ca o proprietate uşor de măsurat, cum ar fi lungimea co-loanei de mercur, să se schimbe pronunţat şi previzibil o dată cu schimbări ale temperaturii. Variaţia acelei proprietăţi ar trebui sa rămână relativ liniară faţă de variaţiile temperaturii. Cu alte cuvinte, o schimbare cu o unitate în temperatură ar trebui să ducă la o schimbare cu o unitate în proprietatea ce va fi măsurată în toate punctele scalei.

Rezistenţa electrică a conductorilor şi semiconductorilor creşte cu o dată cu creşterea temperaturii. Acest fenomen este baza termometrului cu rezistenţă unde un voltaj constant sau un potenţial electric, este aplicat unui termistor. Pentru un termistor de o anumită compoziţie măsura unei temperaturi specifice va determina o rezistenţă specifică prin termistor. Această rezistenţă poate fi măsurată de un galvanometru şi devine ...

Alte referate despre: termometrul, termometre, referat termometre

Termometrul - scari de temperatura

Mercurul este folosit la termometre datorita proprietatilor sale deosebite. Poate masura o gama larga de temperaturi, de la –40 la 356˚C, si pana la 570˚C sub presiune, in stare lichida. Se dilata regulat, proportional cu schimbarile temperaturii absolute. Functioneaza bine in tuburi capilare, pe care nu le ,,uda” si e usor de obtinut in forma pura.

Alte referate despre: termometrul - scari de temperatura, termometre scari de temperatura relatia dintre celsius si fahrenheit, scari de temperatura termometre

Termoreglarea

Producerea de caldura intr-un organism uman in repaus are loc in cea mai mare cantitate la nivelul organelor viscerale toraco-abdominale si in cutia craniana. Ele realizeaza termogeneza centrala. In repaus, organismele interne participa cu 70% la intreaga productie calorica a corpului. Ficatul produce aproximativ 20% din caldura corpului, motiv pentru care temperature sangelui care paraseste ficatul prin venele suprahepatice depaseste cu 1-2° C temperature rectala. Restul caldurii se produce in musculatura si in tegument: acestea sunt producatoare periferice de caldura. In repaus, valoarea caldurii produse de periferie, muschi si piele, este de 20%. In efort fizic, producatorul principal de caldura devine musculatura; datorita acestui fapt, proportia calorigenezei intre nucleul intern, visceral, care asigura producerea centrala de caldura si periferia, cu muschii active, se schimba in favoarea celor din urma.

Alte referate despre: termoreglarea, termoreglare, termoreglarea la om

Termometrul

Zero absolut- cea mai scăzută temperatură ce se poate obtine în mod teoretic (≈ -273,15˚C). Reprezintă baza scării temperaturii absolute, măsurată în Kelvin (K)-zero absolut = 0 K. Nimic nu poate fi răcit atât de mult, chiar dacă o temperatură de 0,000007 K a fost obtinută.

Scara termodinamică- scară de temperatură folosită de oamenii de stiintă - masoară temperatura absolută (T). Mai e denumită si scara Kelvin – a fost propusă în 1848 de cercetătorul englez Lord Kelvin. Gradatia începe de la 0 K si nu are valori negative.

Kelvin- este unitatea de măsură în sistem international (S.I.) a temperaturii termodinamice. – a 273,15-a parte din intervalul de temperatură cuprins între zero absolut si punctul triplu al apei.
T K = t˚C + 273,15

Dilatarea- fenomenul prin care un corp îsi modifică volumul datorită schimbului de căldură fără ...

Alte referate despre: tipuri de termometre, termometre referat, istoria termometrului

Legile termodinamicii

Acest principiu constituie o extindere a legii conservarii energiei în procesele în care intervine miscarea termica a materiei.
Existenta caldurii ca forma a transferului de energie a constituit o problema deosebita în istoria termodinamicii. Abia experimentele lui Joule au dovedit si confirmat natura asemanatoare a caldurii si a lucrului mecanic.

Alte referate despre: legile termodinamicii, legea termodinamicii, legile termodinamici

Transfer de caldura conductiv - continuare

pt. accelerarea transferului termic se utilizează materiale cu valori  ridicate (metale, aliaje),
pt. reducerea sau inhibarea transferului se utilizează materiale cu valori  scăzute (materiale izolante).
în procesele de transfer termic este necesară cunoaşterea sau determinarea conductivităţii fluidelor, mărime necesară pentru calculul coeficientului global de transfer termic.

Alte referate despre: transfer de caldura conductiv, transferul de caldura conductiv, transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Dozarea mercurului

Dozarea mercurului
MOD DE LUCRU
În soluţia de sare mercurică se adaugă un exces dintr-o soluţie titrată de KCN. Se adaugă apoi pentru 100 ml soluţie, 6-7 ml soluţie de 15% NH3 şi 0,2 g KI. Se titrează la temperatura obişnuită excesul de KCN cu AgNO3 până la opalescenţă persistentă de AgI, vasul în care se titrează se aşează pe un fond închis (hârtie neagră) pentru observarea mai uşoară a opalescenţei de AgI. Determinarea cantităţii de Hg din proba analizată se face calculând cantitatea de KCN care a reacţionat cu AgNO3.

Alte referate despre: dozarea mercurului din urina, metode de dozare a mercurului, recoltare si dozare pentru mercur si plumb

Mercur - metal lichid

Pozitia sa in seria reactivitatii metalelor face mercurul un metal care nu reactioneaza cu acizii obisnuiti precum acid sulfuric diluat, desi acizii oxigenati precum apa regala (acid sulfuric + acid azotic) pot sa dizolve mercurul in scopul obtinerii sulfatilor, azotatilor si clorurilor. La fel ca si argintul, poate reactiona cu acidul sulfhidric atmosferic. Mercurul reactioneaza si cu formele solide ale sulfului, folosite in absorbirea vaporilor de mercur.

Alte referate despre: utilaje pentru elaborarea si turnarea metalului lichid, masini si utilaje pentruelaborarea si turnarea metalelor lichide, referat interactiunea forma aliaj metalic lichid

Mercur

Interiorul planetei este dominat de un miez de fier cu o raza de 1800-1900 km. Patura esterioara este alcatuita, ca si in cazul Terrei, din roca si groasa de 500-600 km.

Alte referate despre: mercur, planeta mercur referat, planeta mercur

Educatia pentru sanatate

De asemenea, la sugari temperatura normala poate sa ajunga pana la 37,5 grade C.O data cu masurarea temperaturii se ia si pulsul care, de obicei, creste pe masura ce creste si temperatura corpului. Pulsul este unda de sange impinsa prin artere de contractiile inimii, unda care se simte in anumite locuri pe traseul arterelor mari: artera carotica (la gat), artera axiala (subsuoara), artera radiala (la antebrat), artera femurala (la coapsa), artera temporala (la tample). Astfel, inregistrandu-se numarul de pulsatii care ajung la peiferia corpului se poate stabili numarul de batai cardiace pe minut.

Alte referate despre: educatia pentru sanatate, educatie pentru sanatate, educatie pt sanatate

Avansul periheliului planetei Mercur

Apare astfel, in cazul periheliului lui Mercur, o diferenta de 42,9’’ pe secol intre deplasarea observata si cea calculata cu teoria lui Newton. Timp de o jumatate de veac aceasta diferenta a dat de cap astronomilor, neputandu-se cunoaste cauza ei. Astronomul american Newcombe a aratat ca diferenta de 42,9’’ nu poate fi datorata nici determinarilor gresite ale maselor planetare, nici prezentei in sistemul solar a unei planete necunoscute ( planeta ipotetica Vulcan),nici existentei in jurul Soarelui a unei pulberi cosmice (cum s-a crezut la un moment dat).

Alte referate despre: referat avansul planetei mercur, satelitii planetei mercur, caracterizarea planetei mercur

Planeta Venus

In 1975 au fost transmise primele imagini de pe suprafata planetei de catre Venera 9. Venera 7 a rezistat 23 de minute pe Venus.European Space Agency studiaza in prezent planeta.

Alte referate despre: planeta venus, planeta venus referat, compunere despre jungla de pe planeta venus

Planetele - prezentare power point

Planeta cea mai apropiata de Soare, Mercur, este si cea mai mica dintre planete (raza: 2439km, masa: 0,056 masa terestra), fiind putin mai mare decat Luna
Perioada de revolutie siderala a planetei este de 88 de zile. Dimensiunile mici ale planetei si apropierea de Soare fac foarte dificila observarea ei

Alte referate despre: planeta celor doi sori rezumat, planetele sistemului solar, planeta celor doi sori

Metalele

Metalele
În cristalele metalelor, aşezarea atomilor se face după principiul unei structuri cât mai compacte. De aceea metalele cristalizează în unul din cele trei tipuri de reţele cristaline: cubică compactă, hexagonală compactă şi cubică centrată intern. În metalele compacte, atomii sunt legaţi între ei prin electronii de valenţă care însă nu mai aparţin fiecărui atom în parte, ci tuturor atomilor învecinaţi, fiind repartizaţi pe benzi de energie.

Alte referate despre: materiale metalice, coroziunea metalelor, utilizarea metalelor

Planetele Sistemului Solar

Planeta Pluto
Planeta pluto este cea mai indepartata planeta a sistemului Solar si cea mai mica.pluto are un singur satelit acesta fiind
-Charon
Aceasta planeta seamana cu un bulgare de zapada.
-DISTANTA FATA DE SOARE:5.900.000.000 km
-PERIOADA DE REVOLUTIE:248 ani
-PERIOADA DE ROTATIE:6 zile
-DIAMETRUL:2.300
-MASA:0,003 din masa Pamanului
-TEMPERATURA LA SUPRAFATA:minus 230C.
In Univers mai sunt si alte corpuri ca :asteroizii, meteoritii, comete, constelatiile.

Alte referate despre: despre planetele sistemului solar, informatii despre planetele sistemului solar, curiozitati despre planetele sistemului solar

Metalele grele

Cadmiul.
Are o puternica actiune toxica asupra organizmelor vii.
Cd patrunde in organism prin hrana si prin suprafata corpului si se acumuleaza selectiv in diferite tesuturi, unde se leaga partial de moleculele proteice.

Alte referate despre: poluarea cu metale grele, poluarea solului cu metale grele, poluarea apei cu metale grele
Referate afisate : 17
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles