Tesuturi moi

Pielea

Pielea este prima linie de aparare a corpului in fata agresorilor ce provoaca bolile in organism.Ea apara tesuturile moi din interiorul organismului prin respingerea nenumaratelor microorganisme ; ajuta la reglarea temperaturii corpului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 193
Materia: Biologie

Tesuturi,organe, respiratie, digestie, vitamine, metabolism

Ţesutul muscular este componentul principal al muşchilor scheletici şi al multor organe interne. Funcţia de mişcare este asigurată de ţesutul muscular.Ţesutul nervos constituie masa creierului şi măduvei spinării. Fibrele nervoase, care pornesc de la neuroni(celule nervoase), se întind de la creier şi măduva spinării spre toate organele şi ţesuturile, asigurând o legătură operativă între diferite părţi ale organismului. Organe şi sisteme de organe. Din ţesuturi se formează organe.

Organul este o parte a corpului cu formă, structură şi localizare anumită şi îndeplineşte una sau câteva funcţii. De exemplu, braţul, inima, rinichii, ficatul, pancreasul sunt organe. O parte din organe sunt localizate în cavităţile corpului, de aceea sunt numite organe interne.

Unele organe apără corpul de leziuni, atele asigură locomoţia sau participă la digestie. Există organe ce transportă substanţele nutritive şi oxigenul ...

Alte referate despre: compusii organici in alimentatie vitaminele, tesuturi organice, organele sistemului digestiv

Celula si tesuturile

Corpul fiintelor umane, al animalelor si al plantelor este alcatuit din celule. Aceste organisme de dimensiuni reduse, reprezinta unitatea structurala a corpului si sunt raspunzatoare de toate procesele fundamentale ale organismului, ce asigura continuarea vietii.

Alte referate despre: celula si tesuturile, celula si tesuturile umane, referat celula si tesuturile

Pielea

Supraîncǎlzire şi rǎcire
Sub epidermǎ se întinde derma, mai groasǎ decât precedenta. . Porţiunea superioarǎ a acesteia este înţesatǎ de o reţea de colagen şi elastinǎ, care sunt nişte proteine deosebite. Acestea asigurǎ elasticitatea şi flexibilitatea pielii. În dermǎ se gǎsesc numeroase vase sangvine. Atunci când ne este cald, capilarele se dilatǎ, şi se umplu de sânge. Dacǎ suprafaţa pielii este strǎbǎtutǎ de mai mult sânge, organismul pierde o cantitate mai mare de cǎldurǎ, adicǎ se rǎceşte. Din acest motiv ne înroşim în cǎldurǎ mare. Dacǎ ne este frig, capilarele sangvine din dermǎ se îngusteazǎ, pentru a pierde mai puţinǎ cǎldurǎ, iar pielea devine palidǎ.

Alte referate despre: pielea, materii prime si materiale din piele, boli de piele

Pielea

Este alcatuita din epiderma (strat de celule care se descuameaza), derma (cu fibre elastice, corpusculi tactili, capilare si terminatii nervoase care dau sensibilitatea) si hipoderma de sub derma (fibre conjunctive si tesut gras care asigura alunecarea pielii pe organe ca oase, muschi - aici se depoziteaza grasimea supraponderalilor).

Alte referate despre: realizarea produselor din piele, pielea referat, piele

Scheletul

Scheletele hidrostatice se gãsesc la animalele acvatice, ca meduza, anemonele de mare si la nevertebratele subterane mici, ca râmele. Desi acest tip de schelet functioneazã bine în apã, nu e îndeajuns de rezistent pentru a sustine animale mari pe uscat, lucru demonstrat de felul în care meduza se prãbuseste când este adusã pe mal de maree.

Alte referate despre: scheletul uman, scheletul capului, scheletul corpului uman

Invelisul corpului uman - pielea

Exista doua tipuri de keratina: keratina moale, sintetizata si prezenta in epiderm si in teaca externa a firului de par, si keratina tare prezenta in unghii si in corticala firului de par.Procesul de keratinogeneza incepe din celulele stratului bazal, dar se desavarseste in stratul cornos constituind maturizarea cornoasa in care componentele citoplasmice sunt degradate intr-o masa amorfa inconjurata de o membrana impermeabila, complex care reprezinta tocmai celula cornoasa.

Alte referate despre: pielea la corpul uman, factori de risc si afectiuni ale pielii ale corpului uman, pielea a corpului uman

Pielea si cauciucul

In 1839, Goodyear a depasit aceasta problema combinind sulful cu cauciucul – procesul cunoscut sub numele de vulcanizare. Astfel cauciucul devenea mai tare, mai rigid si mai putin afectat de schimbarile de temperatura. Majoritatea cauciucului natural provine de pe plantatii ale arborelui Hevea brasiliensi din Orientul indepartat. Latexul care se scurge din crestaturi facute in scoarta copacului se aduna in recipiente atirnate de trunchiurile copacilor. Aproximativ o treime di latex este cauciuc pur iar celelante doua treimi sunt in cea mai mare parte apa, cu o proportie mica de substate organice si minerale.

Alte referate despre: pielea si cauciucul, inlocuitor de piele este cauciucul, cauciucul natural

Ce que signifie la France pour moi

Quand a moi, la France n’est pas seulement la pays du Gerard Depardieu, Napoléon et des Luis. Ou bien la pays des plats inédites, du TGV et d’Asterix et Obelix. On doit y réfléchir sans superficialité, parce qu’il y a encore tant valeurs qui peuvent représenter la France. C’est pour cette raison que je ne suis pas d’accord avec ceux qui trouvent La Tour Eiffel un symbole de l’Hexagone.

A mon avis, la tour ne s’intègre pas dans le spécifique de la ville ; en plus, elle contraste avec l’élégance et la beauté du Paris, elle donne la sensation de froid, de raideur. Je suis consternée que la tour a gagne plus de popularité que le Louvre, par exemple, qui a serre presque tout l’histoire du monde entière, des que les civilisations les plus anciennes.

Notre Dame pourrait définir l’architecture gothique, spécifique pour la France, d’autant plus qu’elle a été mise en évidence par l’écrivant Victor Hugo dans son ouvre « Le bossu du Notre ...

Alte referate despre: ce que signifie la france pour moi, que signifie la france pour moi, que signifie la france puor moi

Traumatismele partilor moi

În functie de sediul sângerarii: externa: sangele se scurge în afara, printr-o solutie de continuitate tegumentara ( plaga )
interna: sangele se acumuleaza intr-una din cavitatile normale ale organismului; exteriorizata: caracterizata prin hemoragie interna intr-un organ cavitar, urmata de eliminarea sangelui la exterior pe cai naturale epistaxis: hemoragia mucoasei nazale; hematemeza: eliminarea pe gura, prin varsatura, de sange amestecat cu cheaguri si eventual resturi alimentare;

Alte referate despre: traumatismele partilor moi, traumatismul partilor moi, traumatismele partilor moi ale gatului

Structura tesuturilor dentare dure

Directia buget este un compartiment de specialitate, condus de un director executiv.
In exercitarea atributiilor sale, Directia buget colaboreaza cu Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor, cu celelalte compartimente din cadrul structurii organizatorice a C.J.T., compartimentele de specialitate din cadrul aparatului propriu ale Consiliilor Locale, cu unitatile din subordinea C.J.T. sau finantate din bugetul acestuia, cu alte autoritati si institutii.
Din punct de vedere al structurii organizatorice, Directia Buget este impartita in mai multe compartimente, enumerate mai jos impreuna cu principalele lor atributii:

Alte referate despre: structura tesuturilor vegetale, tesuturi dentare, structura tesuturilor vegetale si animale

Masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor

Netezirea este o manevra introductiva ce consta in alunecari usoare si ritmice pe suprafata corpului. Efleurajul se executa in linie dreapta de-a lungul membrelor sau grupurilor de muschi sau in zig-zag acolo unde structura tesuturilor le determina sensul. Netezirea este considerata ca o manevra specifica pentru suprafata corpului, actionand in special asupra pielii, tesuturilor conjunctive sub-tegumentare, nervilor periferici, venelor si vaselor limfatice.

Alte referate despre: referat masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor, masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor, masajul in activitatea sportiva a rugby

Manevre secundare de masaj manual

Procedeul trebuie facut cu atentie, fara variatii bruste de intensitate, evintandu-se provocarea senzatiei de disconfort. In cazul in care apar senzatii dureroase in zona de aplicare, manevra se intrerupe.Presiunile sunt contraindicate la batrani si copii deoarece exista riscul producerii de acceidente osoase (fisuri).
Presiunile se pot face pe anumite zone de periost, cu o intensitate medie, cu efecte asupra circulatiei din zona masata, care dupa o faza de ischemie trece intr-o faza de hiperemie, precum si efecte asupra ramificatiilor nervoase cu realizarea scaderii sensibilitatii.

Alte referate despre: manevrele secundare in masaj, manevre secundare in masaj, manevre secundare ale masajului

Histiocitom fibros atipic

Desi se dezvolta la orice varsta cel mai mult, apar la varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. histiocitoamele tind sa fie mai mare decat tumorile cutanate. Aproape jumatate din aceste tumori sunt de 5 cm sau mai mult atunci cand excizate, spre deosebire de cele mai multe histiocytoame fibroase cutanate , care sunt mai putin de 3 cm, in experienta noastra. Grosolan, ele sunt circumscrise, galben sau mase albe care pot avea zone focale de hemoragie.

Alte referate despre: tentativa forma atipica de infractiune, tentativa-forma atipica de infractiune, tesutul conjunctiv fibros

Tehnica dentara - proteze totale

La maxilar - creasta alveolara si bolta palatina.
La mandibula- determinata de creste alveolare si 1/3 anterioara a tubercului piriform.
La crestele alveolare deosebim 2 zone,fie pe partea vestibulara fie pe cea linguala :Zona de sprijin;Zona de succiune(zona de trecere de la mucoasa pasiv mobila la cea mobila)

Alte referate despre: laborator tehnica dentara, tehnica dentara, laborator de tehnica dentara

Conserve de carne ppt

In alimentatia omului, carnea constituie o sursa importanta si indispensabila de hrana datorita compozitiei chimice echilibrate in trofine cu valoare biologica, digestibilitatii superioare si potentialului dietetico-culinar.Ca stuctura carnea este formata din tesuturi musculare si conjunctive. Tesutul muscular este alcatuit din fascicule musculare invelite cu formatiuni conjunctive fine. Daca in spatiul dintre fasciculele musculare, alaturi de tesutul conjunctiv se acumuleaza grasimea, atunci carnea se considera marmorata, iar daca tesutul adipos se gaseste in interiorul fasciculelor musculare, carnea este perselata.

Alte referate despre: metode de conservare a carnii, conserve din carne, tehnologia de fabricare a conservelor de carne de porc in suc propriu

Calificare:preparator produse din carne si peste

Datorita compozitiei sale in proteine complete,grasimi,substante minerale,vitamine si digistibilitati ridicate,carnea constituie o sursa alimentara de baza in hrana omului.Se consuma si se prelucreaza, in principal,carnea obisnuita de la :animale de macelarie(bovine,porcine,caprine,cabaline),pasari domestice(gaini.rate,gaste,curci).

Alte referate despre: prepararea produselor din carne, materiale folosite la prepararea produselor di carne, masuri de igiena la produse din carne si peste referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles