Tesuturi vegetale desen

Tesuturi vegetale si animale

Tesuturile sunt grupari de celule interdependente care au aceeasi origine, forma, structura si functie.Tesuturile se grupeaza la randul lor, formand organe. Dupa forma celulelor,tesuturile pot fi: -parenchimatice;-prozenchimatice.La organismele unicelulare,celula indeplineste toate celulele necesare vietii: hranire, respiratie, reproducere; La organismele pluricelulare, celulele se specializeaza, fiecare pentru o anumita functie, fiecare celula avand forma si structura corespunzatoare acelei functii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 425kb
Downloads: 22421
Materia: Biologie

Manual biologie clasa a IX-a

Tipuri de celule. Celulele se împart, după absenţa sau prezenţa unui nucleu individualizat, în ptocariote şi eucariote.
- Celulele procariote nu au un nucleu individualizat, delimitat de citoplasmă prinlr-o membrană, ci numai o masă nucleară care se numeşte nucleoid. Ele reprezintă unitatea de structură şi funcţie a organismelor procariote dintre care fac parte bacteriile (fig. 5).

Alte referate despre: manual biologie clasa 9, manual biologie clasa 11, manual biologie clasa 11 download

Celula si tesuturile

Membrana celulara
Invelisul subtire al celulei este denumit membrana celulara sau membrana plasmatica.Are o grosime de aproximativ 0,1 microni si de regula este flexibila, astfel incat celula isi poate modifica forma.
Membrana de plasma este un invelis transparent care inconjoara celula; ea are permabilitate selectiva, permitand doar anumitor substante chimice sa patrunda in celula.

Alte referate despre: celula si tesuturile, celula si tesuturile umane, referat celula si tesuturile

Porifere si celenterate

- stratul intern (endodermul) – conţine numeroase cellule dotate cu flageli. Vibraţia flagelilor provoacă un aflux de apă din exterior spre interiorul buretelui, care adduce cu sine oxigenul şi hrana necesare organis mului. Du pã realizarea schimbului de gaze şi a nutriţiei. rodusele reziduale sunt eliminate împreunã prin oscul.

Alte referate despre: poriferele si celenteratele, porifere si celenterate, celenterate

Tesutul conjunctiv

Substanta fundamentala este produsul celulelor si are rolul de a le separa. Ea contine in proportii diferite substante minerale, organice (mai ales proteine) si apa; in functie de acestea substanta fundamentala poate fi: fluida, moale, consistenta, dura. In functie de consistenta substantei fundamentale, tesuturile conjunctive se clasifica in: moi, semi-dure si dure.

Alte referate despre: tesutul conjunctiv, tesut conjunctiv, tesutul conjunctiv dur

Tesuturi vegetale

Are o activitate limitata in timp: in decursul vietii plantelor se formeaza mai multe felogene, mereu mai spre interior, ajungand a se diferentia si in liberul secundar.TESUTURI DE PROTECTIE Sunt tesuturi definitive cu pozitie periferica. Atunci cand iau nastere din meristemele primare se numesc tesuturi de protectie primare, iar atunci cand sunt formate de felogen se numesc tesuturi de protectie secundare.
Tesuturi de protectie primare sunt epiderma, care inveleste tulpinile (lujerii) cu structura primara si frunzele, si respectiv exoderma, care inveleste radacina cu structura primara.

Alte referate despre: tesuturile vegetale, tesuturi vegetale, tesuturi animale si tesuturi vegetale

Celula animala/vegetala poza

Referatul contine desenele celor doua tipuri de celule - diferenta dintre celula animala si cea vegetala.

Alte referate despre: celula animala vegetala, referat celula animale vegetale, celula animala-vegetala

Celula vegetala

Studiul compozitiei elementare a celulei atesta faptul ca nici unul dinelementele chimice care intra in alcatuirea materiei vii nu este specific doar pentruaceasta, intrucat toate elementele componente fac parte din elementele naturale aletabelului periodic.In celule, concentratia elementelor este diferita fata de cea din natura siaceasta se datoreaza proprietatilor acestora de a selectiona din mediul extern doar acele elemente care le sunt utile si necesare.

Alte referate despre: celula vegetala, celula vegetala referat, referat celula vegetala

Tesuturi,organe, respiratie, digestie, vitamine, metabolism

Totalitatea celulelor şi substanţei intercelulare, care au origine, structură şi funcţii asemănătoare, se numeşte ţesut. În organismul uman deosebim patru grupuri principale de ţesuturi: epitelial, conjunctiv, muscular şi nervos. Ţesutul epitelial formează tegumentele corpului, glandelor şi căptuşeşte cavităţile organelor interne.Ţesutul conjunctiv, de exemplu, cel osos şi cartilaginos, serveşte drept suport pentru organe. Alte tipuri de ţesut conjunctiv, formând nişte straturi intercalare printre organe, le leagă între ele. Sângele şi limfa alcătuiesc mediul intern lichid al organismului.

Alte referate despre: compusii organici in alimentatie vitaminele, tesuturi organice, organele sistemului digestiv

Fibre naturale, artificiale si sintetice

Fibre celulozice naturale
Printre fibrele de acest tip se numara cele obtinute din: bumbac, in, canepa, iuta etc. Bumbacul este constituit din celuloza aproape pura iar celelalte tipuri de fibre contin in varietati variabile si alte substante straine cu care celuloza amesteca intim (pectina, lignina, grasimi, rasini, substante minerale etc.). Gradul de policondensare difera de la un material celulozic la altul. Celuloza din bumbac are un grad de policondensare foarte mare, situate intre 1200 si 1300, avand catene macromoleculare lungi, in timp ce in cazul inului si canepii, el se situeaza intre 800 si 1000.

Alte referate despre: fibre naturale artificiale si sintetice, fibre naturale artificiale si sintetice referat, referat fibre naturale artificiale si sintetice

Notiuni generale de desen tehnic

Desenul tehnic este reprezentarea grafica plana cu ajutorul unor reguli conventionale stabilite in scopul determinarii si reprezentarii unor obiecte, suprafete etc., a exprimarii si transmiterii conceptiilor tehnice privind structura, functionarea, estetica si realizarea acestora.(Dezvoltarea industriei, a tehnicii a condus la formarea unui limbaj unic de exprimare la nivel international, care sa realizeze legatura intre conceptie si executie - proiecte comune intertari - Soimul IAR93).In forma sa clasica, traditionala, desenul tehnic este un limbaj grafic de comunicare, care inglobeaza un ansamblu de metode pentru reprezentarea grafica plana a obiectelor, si care se bazeaza pe reguli si conventii standardizate.

Alte referate despre: desen tehnic, geometrie descriptiva si desen tehnic, referat desen tehnic

Uleiuri vegetale

Dintre plantele oleaginoase în care uleiul este concentrat în seminţe amintim: floarea soarelui, soia, rapiţa; ca plante producătoare de fructe oleaginoase: măslinul, cocotierul, palmierul; tuberculi oleaginoşi produc arahidele, iar germeni oleaginoşi conţine porumbul.
Ca materii prime în întreprinderile de ulei din România se folosesc seminţele plantelor oleaginoase şi germenii de porumb (deşeuri oleaginoase).

Alte referate despre: uleiuri vegetale, uleiuri vegetale referat, referat uleiuri vegetale

Constructii pentru realizarea productiei vegetale

Aerul.
Compoziţia aerului este un factor de mediu important, deoarece gunoiul de grajd aflat în fermentaţie degajă căldură şi bioxid de carbon necesare plantelor dar şi alte gaze nocive cum ar fi amoniacul. Pentru eliminarea bioxidului de carbon în exces cât şi a amoniacului se practică aerisirea răsadniţelor şi solariilor chiar şi în zilele răcoroase.

Alte referate despre: constructii pentru realizarea productiei vegetale, constructii pentru realizarea productiilor vegetale, constructii pt realizarea productiei vagetale

Geometrie descriptiva si desen tehnic

Reprezentarea dreptei
Proiectia dreptei pe un plan este, in general, tot o dreapta. Pentru a reprezenta deci o dreapta in epura, este suficient sa se reprezinte doua puncte ale ei.

Alte referate despre: geometrie descriptiva si desen tehnic download, geometrie descriptiva si desen tehnic rezolvari laboratoare, geometrie descriptiva si desen tehnic epura

Desene mecanice

Tensiunile tangentiale produc torsiunea arborelui iar tensiunile normale, incovoierea acestuia.
Forta de angrenare determina incovoierea arborelui si tensiuni de compresiune in rulmenti.

Alte referate despre: desene mecanice, borderou de desene mecanic, unde mecanice-desene si formule

Histologie generala si embriologie

Referat despre Histologie generala si embriologie
Dupa modul de asezare a elementelor constitutive tesuturile epiteliale pot fi simple sau stratificate. In grupa tesuturilor epiteliale se intalnesc structuri morfologice specializate pentru indeplinirea unor functii de : protectie (sub forma de foite sau membrane care realizeaza acoperisuri sau captuseli pe suprafata sau interiorul organismului); secretie (celulele din membranele epiteliale sunt specializate in elaborarea unor substante si eliminarea acestora in mediul exterior).
Epiteliul cubic simplu este format din celule cubice cu rol de secretie sau resorbtie. Se afla in segmentele contorte ale tubilor uriniferi si canalele mici excretoare din diferite glande.

Alte referate despre: histologie si embriologie animala, embriologie anatomie si histologie, histologie embriologie
Referate afisate : 16
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK