Thomas edison referat

Thomas Edison

"Thomas Edison"
In anul 1878 Thomas Edison inventeaza microfonul cu carbune. Creatorul primului telefon este Alexander Graham Bell. Prin descoperirea microfonului cu carbune a lui Edison se mareste distanta de functionare a telefonului lui Alexander Graham Bell.

"Thomas Edison"
In 1877 apare momentul Edison, respectiv inventarea fonografuluiThomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii patentate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de patente, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!

"Thomas Edison"
Dintre marile sale descoperiri putem aminti urmatoarele :

* 1872 experimenteaza ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 7431
Materia: Diverse

Curiozitati

1910 Fizicianul francez George Claude inventeaza lumina de neon. Thomas Edison face o demonstratie cu filmul vorbitor. Matasea artificiala e folosita in Germania. Duncan Black si Alonzo Decker fondeaza Black & Decker in Baltimore. Mrs John B Dodd sarbatoreste ZIUA TATALUI. Dalai Lama este fortat sa paraseasca Tibetul cand chinezii invadeaza Lhasa.

Alte referate despre: curiozitati despre animale, curiozitati din lumea plantelor, curiozitati fizica

GENIUS

Genius, in Roman mythology, a protecting, or guardian, spirit. It was believed that every individual, family, and city had its own genius. The genius rec eived special worship as a household god because it was thought to bestow success and intellectual powers on its devotees. For this reason, the word came to designate a person with unusual intellectual powers. The genius of a woman was sometimes referred to as a juno. In art, the genius of a person was frequently depicted as a winged youth; the genius of a place, as a serpent.

Alte referate despre: genius, what is a genius, genius without education is like silver in the mine

Determinarea cheltuielilor de productie

1. Adică, pentru muncitorii principali salariul tarifar se determină reeşind din tariful pentru o oră al categoriei date şi manopera programului de producţie la felul de complexitate a lucrărilor date.

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie, determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, clasificarea cheltuielilor de productie

Edison

Familia din partea tatălui, era emigrantă din Olanda.Părinţii îi proveneau din mica intelectualitate a orăşelelor americane, unul dintre bunici fiind preot prezbiterian. Alva Thomas, unul dintre copii lui Samuel Edison, s-a născut la 11 februarie 1847 în localitatea Milan, din statul Ohio.

Alte referate despre: thomas edison, thomas edison referat, thomas alva edison

Becul lui Edison

Cand Edison a privit intamplator firul, i-a trecut prin minte sa incerce acest fir la lampa electrica. Spre marea satisfactie a lui Edison experienta facuta imediat a dat rezultate bune. A continuat sa experimenteze filamentele de funingine, in diferite compozitii si diferite forme. Dupa numeroase experiente Edison a confectionat o lampa cu fir de bambus carbonizat in forma de potcoava introdus intr-un balon de sticla din care a evacuat cu grija tot aerul.

La 21 octombrie 1879, Edison a conectat lampa la circuitul electric, in lampa s-a aprins lumina. Edison a marit intensitatea curentului , asteptand ca firicelul subtire san u mai suporte caldura pana la incandescenta. Lumina s-a facut insa mai stralucitoare. Edison a continuat sa maresca intensitatea curentului electric, pana a ...

Alte referate despre: becul lui edison, becul thomas edison, becul electric edison

Electricitate

PILA LUI VOLTA
Cercetarile in domeniul electricitatii efectuate de William Gilbert (1540-1603) cu “versorium” (primul electroscop) au permis sa se faca distinctia intre corpurile care se electrizeaza prin frecare si cele care nu se electrizeaza . Galilei, considera ca savantul englez “trebuie admirat pentru numarul atat de mare de observatii noi si corecte pe care le-a facut…”

Ceea ce frana cercetarile era faptul ca electricitatea produsa prin frecarea unei vergele de sticla nu putea fi generata in cantitate mare si continuu. Intr-un cuvant lipsea o buna masina electrica . Otto de Guericke (1602-1686) a efectuat la Magdeburg o serie de experimente vestite, rezolvand in parte, printre altele, si aceasta problema, inventand prima masina producatoare de electricitate. Dupa prima masina electrica inventata de Guericke, butelia de Leyda este al doilea tip de aparat electric care a impulsionat cercetarea intr-o masura si mai mare.

1. PENDUL ELECTRIC CU SUPORT
Este ...

Alte referate despre: electricitate, electricitate si magnetism, electricitatea

Inventii

Primul bec a fost inventat in 1800 de Humphry Davy, un om de stiinta englez. El a inventat o baterie si a conectat la ea 2 fire si o bucata de carbon. Carbonul s-a aprins producand lumina. Acesta tehnica de obtinere a luminii s-a numit arc electric. Se considera insa ca lumina electrica a fost inventata consecutiv de 2 oameni: Thomas Edison in SUA si de Sir Joseph Wilson Swan in Anglia. Ca sa se creeze lumina, este nevoie de un filament intr-un balon fara oxigen pentru ca oxigenul face ca filamentul sa arda cu flacara. Primul care a inventat ...

Alte referate despre: secolul 20 descoperiri inventii, inventii, inventii referat

Lumina artificiala

Cu cel puţin 500 de mii de ani in urma, oamenii au invatat cum sa folosească focul ca sursa de lumina. De-a lungul secolelor, iluminarea a devenit tot mai evoluata, azi putând ilumina chiar si clădiri si străzi doar prin apăsarea unui buton. Primul bec cu fir incandescent a fost prima oara elaborat de JOSEPH SWAN in Anglia, 1878 si THOMAS EDISON in America, 1879.

Alte referate despre: lumina artificiala, lumina artificiala pentru plante, surse de lumina artificiala

Thomas Alva Edison

In 1892 inventeaza un aparat de luat vederi pentru obiecte sau oameni in miscare, care folosea o banda de 35 mm cu perforatii pe margine. Primele incercari efectuate, in laborator, au fost executate cu ritmul de 15 imagini pe secunda care insa, nu au dat rezultate satisfacatoare.
In 1894 inventeaza kinetoscopul, primul aparat care putea reda imagini, cu o frecventa de 46 de imagini pe secunda, dar care nu puteau fi vizionate decat o singura persoana.Aparatul folosea benzi, de film perforate pe margini, montate fara frane, pe care imaginile luminate prin transparenta puteau fi urmarite printr-o lentila.Primul "spectacol" public a avut loc intr-o sala de pe Broadway, dupa care aparatul a fost construit in serie si comercializare.

Alte referate despre: thomas alva edison referat, thomas alva edison inventii, referat despre thomas alva edison

Thomas Hardy

A thoughtless joke of Bathsheba Everdene, the heroine, makes her the object of Boldwood’s affections, but she is dazzled by Sergeant Troy, whom she soon marries. Farmer Gabriel Oak, the first one who had asked for her hand. After loosing his flock of sheep, his only fortune, he gets a job in Bathsheba’s farm, inherited from an uncle. His constant love and priceless friendship (he was her only true friend and became her personal advisor)is finally rewarded: Troy is killed by the jealous Boldwood, who goes alone in prison and Oak marries Bathsheba.

Alte referate despre: thomas hardy, thomas hardy determinism, thomas hardy tess of the d urbervilles

Tess de Urberville - Thomas Hardy

In Tess of the D'Urbervilles, Thomas Hardy tells a story of a young
woman in late nineteenth century Britain. The novel's central theme is
one of unforgiving morality and abandonment. It departed from
conventional Victorian fiction in its focus on the rural lower class
and in its open treatment of sexuality and religion.

Alte referate despre: rezumat la lb romana tess d urberville-thomas hardy, tess d urbervilles thomas hardy, rezumat tess d urbervilles thomas hardy in romana

Cecurile de calatorie in valuta American Express si Thomas Cook

Din punct de vedere al retelei si al volumului minim de credite neperformante, Banc Post se afla printre primele banci in cadrul sistemului bancar romanesc (in prezent fiind autorizate sa functioneze 45 de banci).

Alte referate despre: cecuri de calatorie american express, cecurile de calatorie, american express bancpost

Thomas Woodrow Wilson

Thomas Woodrow Wilson s-a nascut in statul Virginia in anul 1856. Absolvent al Universitatii din Virginia si John Hopkins, devine professor la Princeton (1890-1902); publica o “Istorie a Poporului American”. In 1911 este ales Guvernator Democrat de New Jersey devenind o figura nationala datorita luptei sale pentru progress.Thomas Woodrow Wilson

Alte referate despre: thomas woodrow wilson, thomas woodrow wilson referat, informatii despre thomas woodrow wilson

Doua utopii renascentiste

De exemplu, adulterul este pedepsit cu trecerea in randul sclavilor, iar in caz de recidiva la moarte. Cel putin zece si cel mult 16 perechi formeaza o familie condusa de un tata si o mama. Un neam pus sub conducerea unui filarh este alcatuit din 30 de familii. 200 de familii alcatuiesc un neam pus sub conducerea unui principe.

Alte referate despre: utopiile politice, picturi renascentiste, personalitati renascentiste

Sindromul Addison - istoric, simptome, tratament

Cea mai mare parte a cortexului este distrusa inainte ca simptomele bolii sa devina aparente. Ca urmare a lipsei secretiei de hormoni rezulta slabirea organismului, pigmentare anormala a pielii si a membranelor mucoaselor, oboseala, scaderea in greutate, presiune scazuta a sangelui, glicemie scazuta, depresii, irascibilitate, si tulburari gastrointestinale cauzate de lipsa de hidrocortizon ( o substanta secretata de cortexul glandelor adrenale) si o supraproductie de hormoni pituitari

Alte referate despre: sindromul addison, pacient cu boala basedow antecedente istoricul bolii tratament, nevroze definitie simptome tratament

Tom Cruise

Cruise, Tom (1962- ), American motion-picture actor, who became a celebrity in the 1980s after his performance in Risky Business (1983), a satire of suburban adolescence. Born Thomas Cruise Mapother IV in Syracuse, New York, he appeared in a succession of motion pictures in the early 1980s that focused on adolescent characters, then moved on to roles in such major productions as Legend (1985); The Color of Money (1986), directed by Martin Scorsese; and Top Gun (1986), a popular motion picture about United States Navy fighter pilots.

Alte referate despre: tom cruise, tom cruise referat, biografia lui tom cruise

Elementul galvanic

Elementul galvanic
Bateria, element galvanic, este un dispozitiv ce transforma energia chimica in electricitate. Strict vorbind, o baterie este formata din doua sau mai multe celule conectate in serie sau in paralel, dar termenul este de asemenea folosit pentru celule singulare. Toate celulele sunt alcătuite dintr-un lichid, pasta, sau electrolit solid si doi electrozi, unul pozitiv si celălalt negativ. Electrolitul este un conductor ionic; unul din electrozi va reactiona, eliberând electroni, pe când celălalt va accepta electroni.

Alte referate despre: elementul galvanic, elementul galvanic referat, referat elementul galvanic

Lumina

Astăzi în pragul celui de al treilea mileniu, omul a reuşit să desluşească o mare parte din misterele optice, datorită unor savanţi ‘luminoşi’ precum americanul Thomas Edison şi fizicianul francez Armand Hippolyte Louis Fizecau are în 1970 a măsurat velocitatea exactă a luminii albe prin vid (299.792.458 ms). De asemenea el a determinat că prin aer această viteză este cu 3% mai înceată, prin apă cu 25% mai lentă, iar prin sticlă cu
33% mai puţin rapidă.

Alte referate despre: lumina lina, lumina, lumina de lucian blaga
Referate afisate : 19
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles