Tigrul bengalez

Tigrul - cea mai mare felina

Tigrul; Din pacate,tigrii aceste superbe exemplare sunt pe cale de disparitie, zona lor de raspandire devenind din ce in ce mai limitata. In prezent, din cele opt specii de tigri care existau acum sute de ani, mai supravietuiesc doar cinci, care pot fi intalnite doar in tundra siberiana, in insula Sumatra din arhipelagul indonezian, in sudul Chinei, in India, Nepal, Bangladesh si foarte putini in nordul Coreei de Nord. Tigrul

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 46kb
Downloads: 3929
Materia: Biologie

Tigrul, o felina feroce

Cu toate acestea, el este foarte agil şi atinge o viteză de peste 50 km/h când fuge să-şi prindă prada. Victimele sunt animale erbivore din arealul său. Tigrul îşi urmăreşte prada de la distanţă, apoi încearcă să izoleze una în grupul în care se află, după care trece la atac. Odată victima rămasă singură, e doar o chestiune de timp până să cadă în colţii tigrului. Această felină are simţul mirosului şi auzul foarte dezvoltate, ceea ce îl ajută la identificarea prăzii.

Tigrul trăieşte în familii, în junglă. Arealul de răspândire e cuprins din Asia, sudul Caucazului, până în China, sud-estul Siberiei, India, Indonezia, Fiecare mascul îşi delimitează bine zona sa unde va locui el împreună cu familia sa. În general, tigroaica naşte trei pui: un mascul şi două femele. Ea îşi creşte cu mare grijă puii. Tigrul tată dispare în junglă pentru ...

Alte referate despre: scaciati film documentar despre tigri lei feline, cea mai feroce felina, tigrul felina

Felinele mari-leul, tigrul, pantera, jaguarul, ghepardul

Cea mai mare felină
Tigrul este cea mai mare dintre felinele mari. Are mai multe subspecii, toate fiind ameninţate cu dispariţia. Tigrul siberian, cea mai mare felină din lume, poate atinge o greutate de 300 de kg. Trăieşte în regiunile nordice ale Rusiei, fiind protejat de un strat adipos subcutanat împotriva frigului din timpul iernilor aspre. În locul în care trăieşte hrana este puţină, motiv pentru care acest vânător solitar este nevoit să cutreiere distanţe mari pentru a găsi o pradă. Blana groasă este de culoare galben-roşcată – deseori mai deschisă decât la alţi tigri, având şi mult alb pentru a se contopi mai bine cu peisajul siberian înzăpezit. Cea mai răspândită şi cunoscută subspecie este tigrul indian sau bengalez.

Alte referate despre: jaguarul ghepardul, puma pantera jaguar, leul imperecheat cu un ghepard

Tigrul

Tigrul este dotat cu posibilitati de comunicare, insusiri deosebite de cunoastere a semenilor. Se crede ca aceste calitati i-ar fi permis sa traiasca in grup, daca habitatul ar fi fost diferit. Pentru ai oferi un camuflaj excelent in habitatul sau din zona zapezilor, blana de iarna a tigrului siberian este deschisa la culoare si nu are acele dungi rosii, specifice zone-lor calde. Ca sa reziste la temperaturi extreme, pana la -45?C, tigrul siberian are cea mai stufoasa blana, cu cel mai mare numar de fire de par pe centimetriu patrat.

Alte referate despre: tigrii asiatici, tigrul, tigrul bengalez

Leopardul

Din păcate, blana lui frumoasă cu pete şi rozete de culoare brun închis îl transformă în prada ideală pentru comerţul ilegal cu blănuri. Cu fiecare blană vândută însă, se mai bate un cui în coşciugul acestei specii pe cale de dispariţie. Un raport recent realizat de TRAFFIC – reţeaua de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice – arată că, deşi şi alte părţi ale corpului animalului (dinţi, gheare, oase) sunt folosite pentru preparea de medicamente tradiţionale asiatice, acestea au o pondere mult mai mică.

Alte referate despre: leopardul, leopardul referat, leopard

Felinele

Habitat:
traieste in regiunile nordice ale Rusiei, nord estul Chinei si nordul Koreei fiind protejat de un strat adipos subcutanat impotriva frigului din timpul iernilor aspre. In locul in care traieste hrana este putina, motiv pentru care acest vanator solitar este nevoit sa cutreiere distante mari pentru a gasi o prada.In prezent traiesc mai putin de 250 exemplare in libertate.

Alte referate despre: feline, felinele, marile feline

Tigrul

E lacom si are nevoie de hrana multa. Unui tigru nu-i ajunge un bou, la cinci zile. Adesea vine tiptil la locurile unde se adapă animalele. Le pandeste din tufişuri ori din copaci. La urcat se serveşte de ghearele tăioase ca nişte cosorase. In copac, sta întins ca si pisica, gata sa sară. Când vita trece pe sub arbore, ii sare drept in spate, dinţii bestiei curmându-i grumazul.

Alte referate despre: tigrul referat, tigrul alb referat, tigri asiatici

Mamifere - Ursul polar, jaguar si tigru bengalez

Urşii polari au mirosul extrem de dezvoltat, putând simţi un cadavru de balenă chiar şi de la o distanţă de 30 kilometri. Detectează bârlogul focilor cu toate acestea se găseşte la mai mult de un metru sub zăpadă sau sub pământul îngheţat. Ursul polar este trădat în peisajul acoperit de zăpadă de nasul să negru ca tăciunele. În zilele însorite acesta poate fi observat cu binoclul de la o distanţă de 10 kilometri.

Alte referate despre: mamifere ursul polar, miss ellian cu cei 12 tigri de bengal si fram ursul polar, lupta intre tigru si urs polar

Locomotia la animale ppt

In apa
Putinele mamifere exclusiv acvatice (cele mai reprezentante fiind delfinul si balena) se deplaseaza cu ajutorul cozii musculoase sau a aripilor.Exista si mamifere terestre care pot inota, ca de exemplu ursul polar. Ursul polar are nevoie de aceasta indeletnicire mai ales pentru a se hrani, hrana lui de baza fiind pestele, dar si pentru a se deplasa intre banchizele de gheata. Ursul polar poate inota pe o distanta de aproape 100 km fara sa se odihneasca, se scufunda pana la 4,5 metri si poate rezista sub apa pana la doua minute. Straturile groase de blana si grasime asigura flotabilitatea.Hipopotamul, desi este un mamifer terestru, este bine adaptat vietii acvatice. Urechile, ochii si narile sunt pozitionate pe varful capului, astfel incat poate vedea, respira si mirosi in timp ce se afla in apa.

Alte referate despre: locomotia la animale ppt, locomotia la animale, locomotia la animale referat

Felinele mari - leul

Toate felinele sunt mari pradatoare:pentru supravietuire sunt nevoite sa vaneze animale vii sau sa caute hoituri.Cele mai multe specii stau la panda pentru a vana.In timpul vanatorii umbla in varful labelor cu ghearele retrase,atingand solul doar cu pernitele(plantare si palmare).De obicei se furiseaza cu grija in apropierea victimelor,apoi cu ajutorul muschilor puternici ai membrelor posterioare si ai spatelui se arunca brusc asupra animalului.

Alte referate despre: referat despre felina leul, leul este cea mai puternica felina, animale feline mari tigrul leul

Marile feline

Un grup de lei este constituit, de obicei, din leoaice (adesea surori) si puii acestora. Masculii adulti lupta pentru stapanirea unui teritoriu si pentru posibilitatea de a se imperechea cu leoaicele.
Leii au ajuns sa domine spatiile deschise ale Africii, fiind temuti pana si de alte feline. Ei au multe in comun cu un alt fel de mamifere, care au evoluat cu succes din maimute si au ajuns sa domine planeta – oamenii. Ne e de mirare ca avem atatea afinitati cu leii. Aflam la ei propria noastra fire contradictorie. De la intimitatea legaturii lor de familie pana la brutalitatea stilului lor de viata.

Alte referate despre: feline mari, cea mai mare felina din lume, felinele mari

Tigrul de Bengal (Panthera tigris tigris)

Reproducere: 2-4 pui, după o perioadă de gestaţie de 104 zile
Comportamnet social: Tigrii sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să îşi ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.

Alte referate despre: tigrul de bengal, tigrul alb bengalez, tigri albi bengalezi

Asirienii

O armata brutala
Au facut incursiuni in toate directiile. Tukultiapil-Esarra I., un rege al secolului al XII-lea a extins imperiul Asirian pina la Marea Mediterana. Succesul lor era schimbator deoarece au patruns popoare in Orientul Apropiat, s-au format si au disparut, state, iar in locul inamicilor vechi au aparut altii noi, si anume aramienii.

Alte referate despre: asirienii, cruzimea asirienilor, asirieni

Tigrii Est Asiatici

Tigrii Est Asiatici
Puse într-o oarecare ordine, ideile ar fi:
1. Educarea unei forte de muncã capabile sã absoarbã noile tehnologii; investit puternic în educarea continuã a specialistilor si managerilor. Sistemele economice se aseazã pe o bazã de cunostinte (knowledge base) si pe resursele sociale construite; vezi scolile. Este semnificativ cã tãri ca India, Corea de Sud si China directioneazã cei mai buni studenti spre institutiile tehnice de elitã din Statele Unite. Înarmati cu educatie si experientã, starteazã apoi afaceri competitive în tãrile lor de origine. Arabia Sauditã, are bani sã cumpere dar nu are mediul cultural sã perfectioneze ceea ce cumpãrã.

Alte referate despre: tigrii est asiatici, referat despre tigri est asiatici, padurile est-asiatice

Calcutta

Although the name Kalikata had been mentioned in the rent-roll of the Great Mughal emperor Akbar and also in Manasa-Mangal, to explore the history of Calcutta, we have to go back to the 17 th. century. It was in 1690....Job Charnock came to the bank of the river Hooghly (it's the part of the Ganges) and took the lease of the three villages- Sutanuti, Govindapur and Kolikata(Calcutta) as a trading post of British East India Company. The city became famous in 1756, when Siraj-Ud-Dawlah, the last independent nawab of Bengal, captured the city .

Alte referate despre: calcutta referat, calcutta, referat orasul calcutta

India

Anii `80 si `90 sunt marcati de tensionarea treptata a vietii
interne.Miscari insurectionale teroriste locale cu tendinte
secesioniste se manifesta in Punjab, Assamm si indeosebi in Jammu si
Kashmir, iar ascensiunea nationalismului hindus cu trasaturi
fundamentaliste, exacerbeaza primatul natiunii, religiei si castelor
in dauna individului si autoritatii statale risca dinamiteze
echilibrul stabilit dupa proclamarea independentei.In alegerile
parlamentare centrale din 1993, 1996 si 1998, pierdute de
P.Congresului National Indian, partidul de dreapta, Bharatiya Janata,
de orientare hinduso-fundamentalista se afla in continua ascensiune,
presedintele acestui partid, constituind in martie 1998 un guvern de
coalitie.Imperativele pe baza carora s-a cristalizat politica externa
a Indiei au fost sentimental de grandoare izvorat din dimensiunea
geografica, demografica si vechimea civilizatiei si rolul asumat de
putere regionala in Asia de S.De aici refuzul ...

Alte referate despre: india referat, referat india, india

Fram - ursul polar

Custile animalelor dresate sunt mai mari si mai inalte. In una din ele este Fram. Dar pe el l-au pus in locul cel mai intunecos si negru. El uitase tot ce stiuse. El nu mai este in stare de nimic. Visele lui sunt scurte si departate.

Alte referate despre: fram ursul polar, fram ursul polar rezumat, fram ursul polar-rezumat

Cucerirea Anatoliei de catre carpato-dunareni

Dupa un drum lung de peste o ora pe poteci rasucite, ajunge intr-o galerie naturala de pe ale carei ziduri il privea o procesiune de 66 de figuri sculptate, unele carand sabii curbe, altii purtand coroane conice, peste tot aflandu-se tot felul de hieroglife. De fapt, localnicii ii spuneau "Yazilikay" sau "stancile cu inscriptii". Francezul Texier descoperea atunci in anul 1834, de fapt, capitala unui popor pierdut prin negurile istoriei, Hittii.

Alte referate despre: cucerirea daciei de catre romani, cucerirea daciei de catre romani sfirsit tragic sau un inceput eroic, cucerirea dacilor de catre romani
Referate afisate : 18
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles