Tinerii si preocuparile lor referat

Tinerii si preocuparile lor

Preocupările tinerilor în societatea de astăzi sunt foarte diferite. Modalităţiile de petrecere a timpului liber, diversitatea mijloacelor de informare, alegeerea prietenilor constituie pentru tineri prilejuri de descoperire a unor modele şi valori diferite, uneori contradictorii cu învăţătura creştină. Apare astfel riscul nerespectării poruncilor lui Dumnezeu şi al căderii în păcat. Întrucât cantitatea de informaţie este foarte mare şi puternic diversificată, propunând şi promovând valori, atitudini şi comportamente diferite, tânărul creştin trebuie să dispună de voinţă şi de criterii de selectare şi de utilizare a acestora.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 6129
Materia: Religie

Fumatul

Dintre adversarii vechi si noi ai sanatatii fumatul candideaza la
primele locuri, prin efectele sale deosebit de nocive asupra
organismului, prin gravele dezechilibre functionale si biologice pe
care le genereaza.

Alte referate despre: fumatul dauneaza grav sanatatii, fumatul referat, fumatul

Tineri si Europa - speranta noastra

Tineri si Europa - speranta noastra - Implicarea tinerilor în construcţia europeanã a fost unul dintre obiectivele precizate în Declaraţia de la Laeken. Tinerii sunt importanţi nu numai pentru viitorul Europei, dar si pentru prezentul acesteia, la care pot aduce o contribuţie deosebit de importantã.Tineri si Europa - speranta noastra

Alte referate despre: tinerii si europa-speranta noastra, munti tineri din europa, tinerii si europa

Perioada pubertatii si adolescenta

Stadiul pubertăţii (10 – 14 ani) dominat de o intensă creştere;
Stadiul adolescenţei (14 – 18/20 ani) dominat de adaptarea la starea adultă, de procesul de câştigare a identităţii;
Stadiul adolescenţei prelungite (18/20 – 24/25 ani) dominat de integrarea psihologică primară la cerinţele unei profesii, la condiţia de independenţă şi de opţiune maritală.

Alte referate despre: perioada pubertatii si adolescenta, perioada pubertate si adolescenta, dezvoltarea sexuala in perioada pubertatii si adolescentii

Argoul tinerilor de azi

In speranta ca nu voi fi considerate o ,,pretioasa “,trebuie sa inchei cu o afirmatie care mie mi se pare potrivita: ,,Cuvantul e o haina care trebuie sa-ti vina bine nu sa te faca ridicol.”

Alte referate despre: argoul tinerilor de azi, argoul tinerilor din ziua de azi, problemele tinerilor de azi

Scoala- principiu pe cale de disparitie

Scoala, aceasta marca a evolutiei omului spre o fiinta cat mai dezvoltata si demna de prezentul in care traieste si de viitorul la care aspira este raspunsul acestei dileme si dealtfel singura optiune de salvare a rasei umane prin conservarea acelor valori morale sacre care definesc conditia umana.

Alte referate despre: un pedagog de scoala noua rezumat, un pedagog de scoala noua, scoala ardeleana

Adolescenta

Fenomenele de criza si sindroamele psihopatologice pot fi insa prevenite si evitate. M. Mead a constatat ca in unele colectivitati australiene nu se cunoaste fenomenul de criza pubertala, dat fiind regimul de viata impus in culturile respective. De asemenea, fenomenele de criza generate de lipsa de idealuri, frustratia educationala, deficultatile de integrare sociala pot fi eliminate in masura in care se elimina susmentionatele cause.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, adolescenta

Proiect de interventie

Perioada de tranzitie a generat probleme de natura economica si sociala care au devenit cauze ale unor disfunctii in plan social; astfel, realitatea socioeconomica romaneasca, a determinat ca generatii intregi de tineri din centre de plasament sa fie nevoite sa se adapteze unor conditii improprii de integrare si dezvoltare personala. Incapacitatea pietei fortei de munca (destul de slaba in........) si refuzul comunitatii locale de a-i ajuta sa se integreze, au generat un fenomen care tinde sa ia amploare : „tinerii strazii".
In judetul ............ exista aproximativ 5.200 de copii institutionalizati repartizati in mai multe centre de plasament. In fiecare an un numar mediu de 90 de tineri trebuie sa paraseasca institutiile de ocrotire (centre de plasament) si nu exista prevederi legale speciale pentru aceasta categorie de populatie.
Dintre acestia, aproximativ 60% nu au sprijin din partea familiei de origine si prezinta dezavantaje reale in integrarea lor socioprofesionala. Anii ...

Alte referate despre: efectele interventiei omului asupra mediului inconjurator, proiect de interventie, plan de interventie personalizat

Tinerii si mass-media

Pe parcursul anului 2006, ziarul "Servus Bistrita" prin o serie de articole, a subliniat latura negativa si pozitiva a tinerilor din Bistrita. Astfel tinerii sunt observati in timpul activitatii lor politice benefice pentru societate in articole precum: "Tinerii din politica isi dau mana", "Tinerii isi spun cuvantul" sau "O lege pentru tineri" (prin acest ultim articol sunt facute cunostute publicului tanar drepturile, facilitatile si posibilitatile de afirmare a acestuia odata cu intrarea in vigoare a noii legi a tinerilor.

Alte referate despre: tinerii si mass-media, tinerii si mass media, tineri si mass-media

Tinerii si Institutiile Locale

In ciuda situatiilor extrem de diverse, tinerii impartasesc in masura egala anumite valori si ambitii, desi se confrunta cu numeroase probleme, legate in special de gasirea unui loc de munca dupa absolvirea unei forme de invatamant, intemeierea unei familii , naveta intre locul de munca si studii, imposibilitatea de a achita taxele pentru anumite forme superioare de scolarizare. Insa, ceea ce se observa tot mai des la tinerii noii generatii este faptul ca ei nu mai au aceleasi aspiratii ca cei din trecut, aceeasi mentalitate, acelasi mod de a actiona.

Alte referate despre: autonomii locale si institutii locale in spatiul romanesc, modul de comunicare interna si externa a unei institutii locale, referant instituti locale

O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri Neagu Djuvara

Volumul de fata e transcrierea acelor inregistrari, curatita de unele "poticneli" inerente unui discurs improvizat si completata, acolo unde mi s-a parut ca lipsurile erau prea evidente, bineinteles in limiAZta spatiului acordat. Am lasat deci sa curga povestirea, fara a o intrerupe cu note explicative si referinte biblioAZgrafice -- intr-un cuvant, fara ceea ce savantii numesc "aparat critic" --, ca sa fie pe intelesul tuturor, si al iubitoAZrilor de istorie si al celor carora le-a ramas oarecum indiferenta cunoasterea trecutului nostru.

Alte referate despre: o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, neagu djuvara-o scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, o scurta istorie a romanilor spusa celor tineri

Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor

Se poate practica atat pe mare, cat si pe lacuri si rauri. Pentru a practica acest sport ai insa nevoie de prezenta vantului, care sa te ajute in deplasare. Windsurful este un sport extrem potrivit pentru vacanta de vara. Se invata foarte repede si este destinat tuturor categoriilor de varsta. Pentru a practica acest sport trebuie sa stii insa sa inoti.

Generalitati despre vant - pentru a putea naviga in deplina securitate, luand masurile ce se impun, forta vantului a fost gradata, in functie de aspectul marii si al vegetatiei pe o scara ce poata numele de scara Beaufort.

Alte referate despre: prevenirea si combaterea violentei in randul tinerilor, somajul in randul tinerilor, existenta unui model de urmat in randul tinerilor

Vergelul

In seara Sf. Vasile sau a Anului Nou, mai multe fete mari, cari voiesc
sa-si cunoasca ursitii si timpul cand se vor marita, se aduna la o
casa. Aceasta "adunare" si toata petrecerea lor este numita de catre
toti romanii din tinutul Bargaului si al Nasaudului, Vergel, iar de
catre romanii din celelalte parti ale Transilvaniei, Vergelat.

Alte referate despre: vergelul, vergelul versuri, imagini cu obiceiul vergelului

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri IV

Biet neghiob!Dar nu stii ca,facand astfel,cand vei fi mare,vei deveni un prea frumos magar si ca toti isi vor bate joc de tine?Taci din gura,cobe de greieroi! striga Pinocchio.Dar Greierele,care era rabdator si filozof,in loc sa-i ia in nume de rau aceasta obraznicie,continua pe acelasi ton:Si daca nu-ti place sa mergi la scoala,de ce nu inveti o meserie cel putin,atat cat sa castigi in mod cinstit un codru de paine?Vrei sa ti-o spun?raspunse Pinocchio,care incepea sa-si piarda rabdarea.

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri V

Toate acestea nu sunt decat balast,omule - balast si nimic mai mult ! Peste bord cu el! Din pricina lui lopatatul e atat de anevoios incat aproape-ti vine sa lesini.Iar barca e atat de greoaie si atat de greu de manuit,incat nu esti scutit o singura clipa de neliniste si grija,nu te mai bucuri de un strop de odihna pentru a visa alene,pentru a urmari umbrele tulburatoare fluturand peste valuri,scanteietoarele raze ale soarelui strecurandu-se grabit printre unde,pomii inalti de pe tarm privindu-si chipul in oglinda apelor,padurile verzi sau ruginii,crinii albi si galbeni,trestia intunecata si unduioasa,stuful sau albastrele nu-ma-uita.

Alte referate despre: modele de reusita in viata, referate despre o experienta din viata de elev, o experienta de viata compunere

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineri IX

Din pumnul lui se vedea iesind capsorul si coada artistei sarbatorite pe care izbutise sa o prinda cu cateva clipe inainte...Biata artista!Sa te fereasca Dumnezeu de asemenea rasplata!De ce ai prins-o? il intrebaram noi.Ca s-o pun in colivie!Un carstei intampina zorile ca un strigat jalnic,si crangul,vaduvit de cantareata,prinse a fremata.Bucatarul o vari pe indragostita noptilor in cosulet si alerga vesel spre sat.Ne imprastiaram si noi. (p.493)

Alte referate despre: experiente de viata, experienta de viata sintetizata in balada miorita, experienta de viata

Analiza tendintelor inregistrate pe piata imobiliara a municipiului Cluj Napoca si a preocuparilor legate de constructiile ecologice

Pronosticurile specialistilor imobiliari pentru anul 2011 sunt unele cat se poate de clare: cursul pietei imobiliare romanesti va reflecta situatiile postaderare ale Cehiei, Poloniei si Ungariei. Conform unui studiu realizat de compania irlandeza Mivan, Romania este a doua piata ca potential de dezvoltare din Europa Centrala si de Est, primul loc fiind ocupat de Polonia, care a aderat la Uniunea Europeana in 2004.
Piata imobiliara romaneasca se afla in plin proces de transformare, datorita diferentelor foarte mari dintre cererea si oferta existente pe toate segmentele.

Alte referate despre: analiza pietei serviciilor de entertenmeint din municipiul cluj-napoca, analiza pietei serviciilor de enterteimant din municipiul cluj-napoca, managementul municipiului cluj-napoca
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles