Tipuri de reactii chimice

Tipuri de reactii inflamatorii

Desii inflamatia este descrisa ca o reactie comuna nespecifica, de aparare impotriva distrugerii celulare, natura agentului patogen poate influenta tabloul inflamatiei.Reactia inflamatorie este influentata de natura agentului patogen dar si de tesutul afectat.Inflamatiile supurative
Cand se formeaza puroiul, inflamatia este denumita inflamatie supurativa. Supuratia in general indica faptul ca infectia a fost localizata.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 104
Materia: Medicina

Boli inflamatorii intestinale

Dintre criteriile de încadrare a unei boli ca autoimunã, în BII se întâlnesc mai ales dovezi secundare: asocierea cu alte boli autoimune (hipo/hipertiroidism, anemie hemoliticã, vitiligo, colangitã sclerozantã pimitivã), asocierea cu molecule ale MHC, evoluţia şi rãspunsul favorabil la tratament imunosupresor.
Ca şi element de bazã în BII, în cadrul imunitãţii umorale, au fost propuse, mai ales în RCUH (Folwaczny CN, Nohel N, Tschoz K, 1997; Khoo UY, Bjarnason I, Donaghy A, 1995, MacDonald T, Monteleone G, Pender SLF, 2000; Onuma EK, Amenta PS, Ranaswany K 2000) un rãspuns inflamator cu caracter destructiv îndreptat direct asupra unor antigene proprii, self, ca de exemplu: mucina, celulele caliciforme, colonocite.
Studiul autoanticorpilor anticolon, a imunoglobulinelor s-a efectuat atât seric cât şi la sediul procesului inflamator local.

Alte referate despre: boli inflamatorii intestinale, bolile inflamatorii intestinale, boli inflamatorii intestinale in limba romana

Patologia inflamatorie a sistemului nervos

Cele purulente survin în meningita cerebro-spinală epidemică, infecţii septice şi supuraţii propagate din vecinătate (otice, sinusale, orbitale, pielea păroasă, flegmone faringiene). Macroscopic se găseşte o congestie leptomeningeană pronunţată şi un edem cerebral difuz, cu creşterea cantităţii lichidului cefalo-rahidian. În infecţiile cu piogeni exsudatul devine purulent şi creşte cantitativ, dispunându-se la nivelul convexităţii (în şanţurile lobilor frontali şi parietali) sau al bazei creierulul. Localizarea iniţială este determinată de locul pătrunderii infecţiei.

Alte referate despre: patologia inflamatorie a sistemului nervos, patologia inflamatorie a sisitemului nervos central, patologia si igiena sistemului nervos

Tipuri de reactii inflamatorii

Cand alaturi de excesul de fibrina apare si un exudat seros important, vorbim de o inflamatie serofibrinoasa.Inflamatiile hemoragice
Aparitia unui exudat sanguin indica o afectare vasculara severa. Poate fi intalnita in afectiuni pulmonare: otraviri cu substante organo-fosforice, pneumonia gripala; poate apare deasemenea in pancreatitele hemoragice si in antraxul cutanat.

Alte referate despre: tipuri de reactii chimice, tipuri de reactii chimice referat, tipuri de reactii nucleare

Morfologia proceselor inflamatorii

Terminologia inflamatiilor se formuleaza astfel: la denumirea stiintifica a organului sau tesutului afectat se adauga sufixul -ita (miozita, faringita, enterita, hepatita, nefrita). Exceptiile la regula amintita sunt pneumonie (inflamatia pulmonului), coriza (sinonim rinitei - inflamatia mucoasei nazale). Inflamatia capsulei organelor se denumeste cu prefixul peri- adaugat la inflamatia organului implicat: perihepatita, perisplenita.

Alte referate despre: procese inflamatorii, procesele inflamatorii, tip morfolog de inflamatii

Inflamatii - proiect

Anatomia patologică a animalelor domestice studiază modificările morfologice ale organismului animal, modificări care apar în cursul proceselor morbide. Mai cuprinzătoare pentru această ştiinţă este denumirea de morfopatologie comparată. Prin aceasta se înţelege studiul modificărilor de formă ale dispozitivelor structurale din organismul bolnav al animalelor de diferite specii, prin observaţii la nivel submicroscopic, şi macroscopic.

Alte referate despre: referat despre medicamente inflamatoare, boli inflamatorii, inflamatii

Tipuri de lecturi

Tipuri de lecturi:În genul epic criteriul se referă la amploarea acţiunii; creaţia dramatică se subdivide în tragedie, comedie şi dramă, în raport cu natura conflictului (tragic, comic şi dramatic) ce generează opera dramatică.

Speciile genului liric se constituie în raport cu natura sentimentului ce face obiectul poeziei lirice. Analiza lor succesivă ne va dezvălui multitudinea de sentimente căreia expresia lirică îi dă glas.

Oda este creaţia lirică cântată. Tipurile de odă sunt: oda religioasă, eroică, triumfală, anacreontică. Iată câteva exemple de ode: “Umbra lui Mircea la Cozia”, “Odă statuiei lui Mihai Viteazul”, “Oda ostaşilor români”, “Mica odă unei fete”, “Odă limbii române”, “Partidului”.

Imnul se pare a fi printre primele forme ale poeziei; imnul a fost în Grecia Antică sinonim cu oda, ambele numind acele poezii ...

Alte referate despre: tipuri de lectura, tipuri de lecturi, eseu despre tipurile de lecturi

Factorii care influenteaza viteza de reactie

Factorii care influenteaza viteza de reactie
Ridicarea temperaturii sau micsorarea energiei de activare sunt posibilitati de a mari viteza de reactie. Pentru a reactiona moleculele activate trebuie sa se ciocneasca numai intr-o anumita pozitie favorabila.In momentul ciocnirii moleculelor de tipul A cu cele de tipul B acestea pot avea o orientare nefavorabila formarii complexului activat sau o orientare favorabila.

Alte referate despre: factori care influenteaza viteza de reactie, factorii care influenteaza viteza de reactie, viteza de reactie factori care influenteaza viteza de reactie

Reactii redox

Prin definitie, reactia de reducere a 2H(+) + 2e- o H2 la 1 M si 25 C are potentialul standard E = 0mV. Din acest motiv electrodul de H2 este folosit pentru a masura potentialele diferitelor celule galvanice.

Alte referate despre: reactii redox, aplicatii ale reactiilor redox, reactiile redox

Tipuri de frecare

Frecarea riguros uscata se realizeaza în conditii de laborator (în vid), adica în conditiile absentei oricarei contaminari a suprafetelor în contact cu medii fluide sau solide si se caracterizeaza prin pierderile cele mai mari de energie.

Frecarea tehnic uscata este frecvent întâlnita în tehnica si se caracterizeaza prin prezenta unui mediu gazos si o contaminare redusa a suprafetelor în contact, cu corpuri straine.

Alte referate despre: tipuri de frecare, tipurile de frecare, tipuri de frecare frecarea in natura si in tehnica

Tipuri de virament - Viramentul de credit si viramentul de debit

a) În cazul revocării ordinului de către emitent, pentru a rezolva problema efectelor revocării. Revocarea este fără efect dacă a fost înregistrată la bancă după data viramentului.

Alte referate despre: carduri de credit si carduri de debit, virament de credit, tipuri de viramente

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Al patrulea tip de mediu este şi cel mai complex. Este aşa-numitul mediu turbu-lent. Acesta este cunoscut ca un mediu foarte dinamic. Specific acestui tip de mediu este faptul că impune schimbarea strategiilor de bază ale companiei pentru a asigura supravieţuirea.
Prin interacţiunea ei cu mediul, compania trece de la un tip de mediu la altul, proces care implică schimbarea strategiilor de acţiune şi, implicit, a nevoilor informaţio-nale.
Practic, informaţiile influenţează şi chiar dictează modul de acţiune.Informaţia apare însă ca urmare a interacţiunii individului de percepţiile sale asupra mediului. Nedetecta-rea corectă a informaţiilor necesare duce însă întotdeauna, la eşecul companiei (Popa, Filip, p.227).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei

Spatiul public contemporan, tipurile de putere

Şi cu mult, şi cu puţin. Cu mult – pentru că orice dezbatere, oricît de violentă ar fi, oricît de ad personam sau, dimpotrivă, de argumentată ar fi, contribuie în mod sigur la ceva, prin aceea că ceea ce se află numai în purtătorii individuali este pus la mijloc, prin faptul că se „comunizează” conţinuturi, resentimente, reacţii, idei, argumente, violenţe verbale. Asta face bine spaţiului public, este ca o şedinţă de terapie colectivă în care nici unul nu conduce, toţi suntem pe canapeaua psihanalistului şi polemizăm.

Alte referate despre: spatiul public contemporan, spatiul public, autoritatea in spatiul public

Tipuri de Societati

•Actul constitutiv al societatii in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata va cuprinde:
a) numele si prenumele, locul si data nasterii, domiciliul si cetatenia asociatilor, persoane fizice; denumirea, sediul si nationalitatea asociatilor, persoane juridice. La societatea in comandita simpla se vor arata asociatii comanditari si asociatii comanditati;

Alte referate despre: tipuri de societati, tipuri de societati comerciale, tipuri de societati comerciale referat

Asemanari si deosebiri dintre 2 tipuri de nuvela - istorica si psihologica

Autorii ambelor nuvele sunt preocupati de notatie psihologica riguroasa.Cragiale afirmand undeva ca''simt enorm si vaz monstruos'' .La Stavrache,dupa cum afirmam mai sus,boala este resortul principal al faptelot si trairilor stale fiind vorba de o nuvela naturalista.De aceea personajul este un caz pasibil de fisa medicala,in timp ce Al Lapunseanul isi arata caracterul puternic motivat in muult mai mare masura rationar fara a exclude insa patologicul motivatia faptelor domnitorului consta in dorinta de razbunare dupa ce fusese destituit prin uneltirile boierilor la prima domnie.Asa dar un orgoliu exacerbat(peste limite)camuflat in dorinta de dreptate si preocupare pt poporul folosti ca unealta in linsarea lui Motoc.

Alte referate despre: asemanari si deosebiri intre 2 tipuri de nuvela-istorica si romantica, nuvela istorica realist-psihologica moara cu noroc, comparatie dintre nuvela istorica si psihologica

Substante si preparate chimice periculoase

Substante si preparate chimice periculoase
Substante si preparate oxidante : substantele si preparatele care in contact cu alte substante prezinta o reactie puternic exoterma ;
Substante si preparate extrem de inflamabile :substantele si preparatele chimice lichide cu un punct de aprindere si fierbere foarte scazu, precum si substantele si preparatele gazoase care sunt inflamabile in contact cu aerul la temperatura si presiunea mediului ambiant ;

Alte referate despre: substante si preparate chimice periculoase, regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, regimul juritic al substantelor si preparatelor chimice periculoase
Referate afisate : 16
Medie note: 7.70 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles