Tipuri de reactii de precipitare

Tipuri de reactii inflamatorii

Desii inflamatia este descrisa ca o reactie comuna nespecifica, de aparare impotriva distrugerii celulare, natura agentului patogen poate influenta tabloul inflamatiei.Reactia inflamatorie este influentata de natura agentului patogen dar si de tesutul afectat.Inflamatiile supurative
Cand se formeaza puroiul, inflamatia este denumita inflamatie supurativa. Supuratia in general indica faptul ca infectia a fost localizata.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 103
Materia: Medicina

Boli inflamatorii intestinale

În concluzie, cele mai multe studii aratã cã la om BC este o boalã Th1–mediatã şi activitatea excesivã a celulelor Th1 este crucialã (MacDonald T, Monteleone G, Pender SLF 2000; Papadakis KA, Targan SR 2000). BC este caracterizatã prin creşterea numãrului de limfocite T activate din mucoasa intestinalã, care secretã IFN-γ. În plus TNF este în mod clar un mediator important în inflamaţia din BC, lucru dovedit prin utilitatea pe care o poate avea un anticorp anti-TNF în tratamentul afecţiunii.

Alte referate despre: boli inflamatorii intestinale, bolile inflamatorii intestinale, boli inflamatorii intestinale in limba romana

Patologia inflamatorie a sistemului nervos

În cazurile în care evolueazã mai mult timp, inflamaţia cuprinde: vasele meningeale ( în principal cele venoase) rezultând tromboflebite ce pot determina necroze şi hemoragii în cortex prin stază acută; straturile superficiale ale creierului şi măduvei (meningo-encefalită, meningomielită); ependimul, rezutând o ependimită ulcerativă cu micro-supuraţii superficiale.

Alte referate despre: patologia inflamatorie a sistemului nervos, patologia inflamatorie a sisitemului nervos central, patologia si igiena sistemului nervos

Tipuri de reactii inflamatorii

Cand alaturi de excesul de fibrina apare si un exudat seros important, vorbim de o inflamatie serofibrinoasa.Inflamatiile hemoragice
Aparitia unui exudat sanguin indica o afectare vasculara severa. Poate fi intalnita in afectiuni pulmonare: otraviri cu substante organo-fosforice, pneumonia gripala; poate apare deasemenea in pancreatitele hemoragice si in antraxul cutanat.

Alte referate despre: tipuri de reactii chimice, tipuri de reactii chimice referat, tipuri de reactii nucleare

Morfologia proceselor inflamatorii

Se caracterizeaza prin aparitia in focarul inflamator a exsudatului. Prezenta sa este generata de instalarea unor modificari circulatorii accentuate (hiperemie, staza, edem, tromboza), urmate de migrarea leucocitelor in spatiul extravascular si extravazarea proteinelor cu masa moleculara mare. Exsudatul este format din doua componente majore:

Alte referate despre: procese inflamatorii, procesele inflamatorii, tip morfolog de inflamatii

Inflamatii - proiect

Orice organ şi ţesut este susceptibil la inflamaţie, gradul şi natura acesteia fiind în funcţie de bolnav (starea de sănătate, de nutriţie, de imunitate) şi de natura şi severitatea noxelor. Un alt motiv pentru care am abordat acest subiect este fascinanta importanţă a sistemului nostru imunitar la nivel celular cum este de exemplu rolul biologic al leucocitelor în inflamaţie.

Alte referate despre: referat despre medicamente inflamatoare, boli inflamatorii, inflamatii

Tipuri de lecturi

Tipuri de lecturi:Literatura, în ansamblul ei, însumează opere literare extrem de diverse; comună le este tuturora transfigurarea în imagini a universului uman. În cadrul celor trei genuri literare fundamentale: liric, epic şi dramatic există numeroase subdiviziuni cunuscute cu numele de specii literare. Acestea desemnează în teoria literaturii formele sub care se concretizează fiecare gen în parte.Tipuri de lecturi

Alte referate despre: tipuri de lectura, tipuri de lecturi, eseu despre tipurile de lecturi

Factorii care influenteaza viteza de reactie

Factorii care influenteaza viteza de reactie
Ridicarea temperaturii sau micsorarea energiei de activare sunt posibilitati de a mari viteza de reactie. Pentru a reactiona moleculele activate trebuie sa se ciocneasca numai intr-o anumita pozitie favorabila.In momentul ciocnirii moleculelor de tipul A cu cele de tipul B acestea pot avea o orientare nefavorabila formarii complexului activat sau o orientare favorabila.

Alte referate despre: factori care influenteaza viteza de reactie, factorii care influenteaza viteza de reactie, viteza de reactie factori care influenteaza viteza de reactie

Tipuri de virament - Viramentul de credit si viramentul de debit

A) Viramentele clientelei se pot concretiza într-un ordin dat de un client de a se efectua un transfer de bani, prin debitarea contului său, către unul sau mai mulţi beneficiari. Acest ordin poate fi simplu - pentru o singură operaţiune sau permanent - pentru mai multe plăţi către acelaşi destinatar, la anumite termene.

Alte referate despre: carduri de credit si carduri de debit, tipuri de viramente, virament de credit

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Sistemul de distribuţie al informaţiilor absolute constituie un pas important de realizat după rezolvarea problemei informa-ţiilor absolute.
Realizarea sistemului de distribuţie a informaţiilor de către manageri implică o altenativă ce constă în a comunica angajaţi-lor datele care să ducă la cunoaşterea de către aceştia a fazelor principale ale activităţii companiei.
Strategia optimă şi cea mai des utilizată este de a comunica fiecărui departament numai informaţiile care îl privesc strict (Popa, Filip, p. 227).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei

Tipuri de productie

1.2. Metode de organizare a productiei :
1.2.1 Tipul de productie ; notiune, tipologie, importanta
Organizarea productiei în sectiile de baza este influentata intr-o masura foarte mare de tipul de productie existent la un moment dat în cadrul întreprinderii.

Alte referate despre: tipuri de productie, tipuri de productie referat, referat tipuri de productie

Spatiul public contemporan, tipurile de putere

Spaţiul în care trăim, de care sîntem atraşi, în care se petrece tocmai erodarea vieţii, timpului şi istoriei noastre, acest spaţiu care ne macină şi ne brăzdează este în el însuşi un spaţiu eterogen. Altfel spus, noi nu trăim într-un soi de vid, în interiorul căruia s-ar putea situa indivizi şi lucruri.

Alte referate despre: spatiul public contemporan, spatiul public, autoritatea in spatiul public

Asemanari si deosebiri dintre 2 tipuri de nuvela - istorica si psihologica

Avand in vedere autoritatea politica ,machiavelismul lui Lapunseanul se inscrie pe spatii largi avand o capacitate de iradiere mult mai mare decat Stavrache.La acesta din urma nu lipseste deloc vointa de a atinge scopuil,intrarea in posesia averii fratelui fiind ,asa dar motivate de o patima ce se cere implinita prin lucruri materiale.

Alte referate despre: asemanari si deosebiri intre 2 tipuri de nuvela-istorica si romantica, comparatie dintre nuvela istorica si psihologica, nuvela istorica realist-psihologica moara cu noroc

Tipuri de contracte

Tipuri de contracte
Def. Contractul de vânzare-cumpărare este acel contract în care o parte, numită vânzător, transmite şi garantează altei părţi, numită cumpărător, dreptul său de proprietate asupra unui bun sau alt drept real ori drept de creanţă sau dreptul asupra unei universalităţi juridice, cumpărătorul obligându-se în schimb a plăti o sumă de bani, numită preţ.
Contractul de v-c nu poate avea ca obiect drepturi personale nepatrimoniale şi nici drepturi patrimoniale care au caracter strict personal, precum nici alte drepturi prevăzute de lege (pensii, indemnizaţii) ori rezultate din acte unilaterale sau convenite prin contracte intuitu personae.

Alte referate despre: tipuri de contracte, tipuri de contracte comerciale, tipuri de contracte civile

Piata si tipurile ei

Trăsăturile de bază ale pieţei sunt concurenţa liberă dintre producătorii de mărfuri şi proprietarii de resurse, migrarea liberă a capitalului între ramuri economice şi regiuni; realizarea mărfurilor la preţurile de echilibru, ce reflectă real corelaţia dintre cerere şi ofertă.

Alte referate despre: piata si tipuri de piata, piata financiara-tipuri de credite, piata si tipurile ei

Ecuatii de reactii frecvent intalnite

Ecuatii de reactii frecvent intalnite
Proprietati chimice: foarte reactiv; puternic electropozitiv, situat in stanga seriei, puternic reducator. Cu nemetale => hidruri, halogenuri, sulfuri, oxizi, peroxizi Cu H2 2Na+H2 2Na+1H-1 hidrura de Na – ionica.

Alte referate despre: ecuatii de reactii frecvent intalnite, ecuatii frecvent intalnite in reactii, reactii chimice intalnite in viata de zi cu zi
Referate afisate : 16
Medie note: 7.80 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK