Toate antibioticele existente lista

Antibioticele

Sunt microorganisme care "omoara" sau impiedica inmultirea bacteriilor, ajutand astfel sistemul imunitar sa stopeze infectia. Toate antibioticele actioneaza asupra peretelui celular al microbilor, pe care il distrug, ceea ce duce la dezintegrarea celulei bacteriene. Exista antibiotice cu spectru larg - care sunt eficiente asupra multor bacterii - si altele care sunt specifice, actionand doar asupra unei singure tulpini bacteriene. Antibioticele sunt indispensabile in tratarea unor boli grave, precum meningita meningococica, pneumonia cu pneumococ, tuberculoza, sifilisul si multe altele.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 168kb
Downloads: 1141
Materia: Biologie

Antibiotice - clasele existente

CEFEME – CEFALOSPORINE
- sunt derivaţi semisintetici ai ciclosporinei C produsă de Cefalosporium acremonium
- prezintă 4 generaţii:

Alte referate despre: antibioticele clase existente, antibiotice clase, clase de antibiotice

Antibiotice

Introducerea, in 1941, in practica medicala a antibioticelor de biosinteza caracterizate prin aspectul larg de actiune, eficacitate ridicata si tocsicitate redusa, constituie cea de-a doua etapa extrem de importanta in dezvoltarea chimioterapiei. Succesele exceptionale obtinute in tratarea maladiilor infectioase cu ajutorul penicilinei G au declansat cercetari foarte minutioase pentru a gasi noi antibiotice de biosinteza.

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare

Abuzul de medicamente

Este interzis sa scurtezi tratamentul , chiar daca te simti mai bine. Scurtand tratamentul, nu faci decat sa elimini bacteriile mai slabe, permitand supravietuirea celor mai puternice, care vor deveni si rezistente la antibiotic. Nu lua niciodata antibiotice fara reteta pentru ca este foarte posibil sa le iei degeaba. Fiecare antibiotic actioneaza asupra anumitor bacterii, deci este posibil ca medicamentul pe care il iei sa nu aiba niciun efect asupra bolii tale. Este adevarat ca exista si medicamente cu spectru mai larg, insa niciodata nu poti fi sigura ca ai tratamentul adecvat. Se poate ca boala ta sa nu fie nici macar provocata de o bacterie. Protejeaza-te impotriva infectiilor.

Alte referate despre: abuzul de medicamente, abuzul de medicamente referat, cum afecteaza abuzul de medicamente starea de sanatate

Antibiotice

Strategii analitice pentru determinarea rezidurilor de antibiotice:
La ora actuală există puţine metode capabile să măsoare concentraţiile de antibiotice la limitele impuse de UE pentru că unele antibiotice nu sunt solubile în solvenţi organici, ceea ce a îngreunat extragerea rezidurilor ţi stabilitrea concentaţiilor lor din ţesuturi. Alte antibiotice nu sunt suficient de volatile sau sunt prea instabile la temperaturi înalte pentru a permite analiza lor folosinr GC sau GC-MS. Astfel multe din metodele de măsurare a rezidurilor de antibiotice se bazează pe HPLC. Cu toate acestea HPLC nu este o metode suficient de specifică pentrua fi utilizată ca referinţă în UE.

Alte referate despre: clasificarea antibioticelor, referat antibiotice, clasificare antibiotice

Antrax

Bacteria care sta la baza bolii se numeste "Bacillus anthracis". Acest
microb ce provoaca antrax-ul se gaseste si la oameni si la animale.
Pentru acestea este aproape intotdeauna fatal. Animalele contacteaza
boala din apa contaminata pe care o beau.

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Antibiotice si chimioterapicele

Contraindicata in infectiile cu germeni rezistenti si la bolnavi sensibilizati. Rezistenta se stabileste treptat si in timp. Deseori, dar nu intotdeauna, actiunea ei este sinergica cu aceea a streptomicinei si a altor aminoglicozide. Uneori, este antagonista cu aceea a tetraciclinelor, cloramfenicolului, colistinei si rifampicinei.

Alte referate despre: antibiotice si chimioterapice antimicrobiene, antibiotice si chimioterapice, referat antibiotice si chimioterapice

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

Mecanismul de actiune si rezistenta
Antibioticele,chimioterapicele si sulfamidele sunt medicamente antimicrobiene.microbii pot fi omorati prin diferite mijloace:
- fizice
- chimice
- biologice

Alte referate despre: substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, antibiotice chimioterapice

Intocmirea listelor de preparate

Intocmirea listelor de preparate
Seful de sala si chelnerii trebuie sa cunoasca continutul listei, denumirea preparatelor si bauturilor, compozitia sumara a preparatelor inscrise si sa fie in masura sa dea relatii clintilor cand acestia le solicita. In afara de limba romana, listele trebuie scrise cel putin intr-o limba de circulatie internatinala.

Alte referate despre: intocmirea listelor de preparate si bauturi, intocmirea listelor de preparat si bauturi, intocmirea listelor de preparate

Dragostea le invinge pe toate

Fericirea este ca un fluture care iti scapa intotdeauna atunci cand vrei sa-l prinzi dar ti se aseaza pe umar atunci cand nu vrei sa-l prinzi."

Alte referate despre: dragostea le invinge pe toate, compunere dragostea le invinge pe toate, dragostea le invinge pe toate text argumentativ

Liste der Starken Verben

Es ist eine Liste mit den unregelmassigen Verben. Sie ziegt wie diese Verben gebeugte werden mussen. Die Verben sind konjugiert in drei Zeitformen: Prasents, Prateritum und Plusquamperfect.

Alte referate despre: liste der starken verben, liste der unregelmassigen verben, liste der unregelmaessigen verben

Toate panzele sus - rezumat

Corabia greceasca Penelopa cobora la vale pe bratul din mijloc al Dunarii, incarcata cu cereale. Capitanul ei era un ''negustor iscusit si marinar batran, botezat de toate furtunile din arhipelagul grecesc''.
In drumul ei de la Braila spre Pireu, Penelopa a facut o escala la Galati. Trenul de la Bucuresti sosi in acelasi timp cu corabia greceasca, si din vagonul de clasa intai a coborat un domn imbracat in haine straine, Anton Lupan, personajul principal al acestui roman. Suindu-se intr-o birja, acesta merse in port.

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole

Ontologie - Tipuri de existente si formele constiintei ca fundament al fiintei umane

În opoziţie cu concepţiile idealiste, care explică dezvoltarea socială prin diverşi factori ideali, materialismul istoric demonstrează că viaţa materială este factorul prim, determinant, iar viaţa spirituală este factor secund, reflectarea vieţii materiale. „Conştiinţa (das Bewusstsein) nu poate fi niciodată altceva decît existenţa conştientă (das bewusste Sein), iar existenţa oamenilor este procesul real al vieţii lor“ (K. Marx). Conştiinţa socială poate stimula sau frîna dezvoltarea existenţei sociale, după cum reflectă interesele claselor progresiste sau ale celor reacţionare, după cum reflectă sau nu cerinţele obiective ale dezvoltării istorice.

Conştiinţa socială nu este o reflectare mecanică a existenţei sociale. Materialismul istoric subliniază interacţiunea dintre existenţa socială şi conştiinţa socială, rolul activ al conştiinţei sociale faţă de existenţa socială. Există o independenţă relativă a conştiinţei sociale ...

Alte referate despre: formarea constiintei istorice, formarea constiintei istorice studiu de caz, studiu de caz formarea constiintei istorice

Despre existenta lui Dumnezeu

-Terra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.

Alte referate despre: existenta lui dumnezeu, despre existenta lui dumnezeu, existenta lui dumnezeu intre mit si realitate

Aditivii alimentari lista completa

Lista aditivilor cu „probleme”
E 102 Tartrazină
Colorant azoic galben, artificial. Poate provoca alergii persoanelor care reacţionează alergic la aspirină acizi acetilsalicilici), sau care sunt astmatice. Efecte secundare: dificultăţi de respiraţie, eczeme şi tulburări de vedere. Considerat inofensiv. În unele cazuri poate provoca alergii.

Alte referate despre: aditivi alimentari lista completa, aditivi alimentari lista, lista aditivilor alimentari

Liste circulare simplu inlantuite

O lista circulara simplu inlantuita este o lista in care ultimul element contine campul ce adreseaza elementul urmator, adresa primului element.

Alte referate despre: liste circulare simplu inlantuite, preview referat liste circulare simplu inlantuite, liste liniare simplu inlantuite

Lista verbelor neregulate

BACKBITE
BACKBIT
BACKBIT
A DEFAIMA

BE
WAS / WERE
BEEN
A FI

BEAT
BEAT
BEATEN
A BATE

BECOME
BECOME
BECOME
A DEVENI

BEGET
BEGOT
BEGOTTEN
A PROCREA

BEGIN
BEGAN
BEGUN
A INCEPE

BEND
BENT
BENT
A INDOI

BESET
BESET
BESET
A ARANJA

BID
BID
BID
A RUGA

BIND
BOUND
BOUNT
A LEGA

BITE
BIT
BIT
A MUSCA

BLEED
BLED
BLED
A STOARCE

BLEND
BLENT
BLENT
A SE ASORTA

BLESS
BLESSED
BLESSED
A SLAVI

Alte referate despre: lista verbelor neregulate la engleza, lista verbelor neregulate, lista verbe neregulate germana

Toate panzele sus - rezumat

Pe la jumatatea lunii martie in 1881, corabia greceasca Penelopa cobora la vale pe bratul din mijloc al Dunarii, incarcata cu cereale, indreptandu-se catre Pireu. Capitanul ei se numea kir Iani Ghinis era un ’’negustor iscusit si marinar batran, botezat de toate furtunile din arhipelagul grecesc’’. In drumul ei de la Braila spre Pireu, Penelopa a facut o escala la Galati. Trenul de la Bucuresti sosi in acelasi timp cu corabia greceasca, si din vagonul de clasa intai a coborat un domn imbracat in haine straine, Anton Lupan, personajul principal al acestui roman. Suindu-se intr-o birja, acesta merse in port. Mergand prin oras, a intrat la biroul domnului Iacomachi unde l-a intrebat de prietenul sau vechi Pierre Vaillant. Raspunsus fu negativ si eroul nostru iesi descumpanit din birou. Inaintand spre birja, Anton Lupan s-a oprit in fata unei tejghele unde se tragea cu pusca. Un ...

Alte referate despre: rezumat toate panzele sus, radu tudoran toate panzele sus rezumat, rezumat toate panzele sus capitolul 11
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK