Toate panzele sus radu tudoran

Toate panzele sus - Radu Tudoran

În drumul ei de la Brăila spre Pireu, Penelopa face o escală la Galaţi. Trenul de la Bucuresti soseşte in acelaşi timp cu corabia grecească si din vagonul de clasa intai coboară un bărbat imbrăcat in haine străine. Este Anton Lupan, personajul principal al acestui roman.

Suindu-se intr-o birja, acesta merge in port şi intră în biroul domnului Iacomachi, pe care îl intreabă dacă are noutăţi despre prietenul său, Pierre Vaillant. Raspunsul este negativ si eroul nostru iese descumpănit din birou. Anton Lupan se opreşte in faţa unei tejghele unde se trage cu puşca. Un ins zdrenţăros se apropie de tarabă şi îşi incearcă norocul, câştigând toata averea proprietarului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 20
Materia: Romana

Toate panzele sus - rezumat

Plimbandu-se pe plaja, a vazut multe epave, dar una ii starnea mari emotii. Stand si reflectand asupra epavei, isi dadu seama ca aceata era corabia lui cu care naufragiase Piere Vaillant. Atunci un batran s-a apropiat de el, chiar mos Ifrim, de la care a aflat ca aceasta corabie a fost pradata de un oarecare pirat, Spanu. S-a facut seara si batranul a plecat sa aprinda farul.  Anton Lupan a facut si el cale intoarsa pana la Penelopa, unde i-a spus lui Ieremia ca vor ramane la Sulina, si unde l-a convins pe Gherasim, carmaciul, sa-l urmeze.  Fiecare avea taina lui, Ieremia, Gherasim, Ismail, dar cea a lui Anton Lupan era cea mai misterioasa.  Acesta era singur cu tatal lui; mama lui murise nascand un al doilea copil ca nu a trait mai mult de o zi. Pe la saptesprezece ani, a luat vaporul Arhiducele Abrecht catre Franta, pentru a merge la studii. Ajuns la destinatie, s-a inscris la liceul si apoi la Politehnica din Paris, unde a studia zece ani si unde si-a facut un prieten bun, Pierre ...

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole

Enigma Otiliei - rezumat pe capitole

Capitolul II
Cand se trezeste, Felix o aude pe Otilia cantand la pian si incepe sa studieze unele parti ale casei. Pe holuri o intalneste pe Marina, servitoarea casei si Costache ii cere cu imprumut niste bani, dar intervine Otilia care nu admite ca tatal ei sa ceara bani de la “varul ei”. Fata ii canta lui Felix si cuprinsa de ceea ce Marina numea “nebunie”, incepe sa alerge prin gradina. Otilia isi marturiseste dorinta ca Felix sa ajunga un mare doctor si incepe sa ii prezinte familia, ilustrand calitatile si defectele membrilor familiei Tulea. Totodata, incep sa rascoleasca amintirile, uitandu-se prin fotografiile vechi. Dupa amiaza, Pascalopol ii scoate pe Felix si pe Otilia la plimbare, spre invidia Aureliei si a Aglaei. Acestea insista pe langa Felix sa il mediteze pe Titi, baiatul matusei sale.

Alte referate despre: enigma otiliei rezumat pe capitole, enigma otiliei povestire pe capitole, enigma otiliei-rezumat pe capitole

Doua loturi - I.L.Caragiale

Tema :
Nuvela infatiseaza viata micilor functionari care viseaza sa depaseasca umila lor conditie sociala prin intermediul unor castiguri neasteptate. In aceasta lume, comicul se limiteaza la schitarea unor aparente in spatele carora evolueaza eroi al caror destin este marcat tragic.

Alte referate despre: doua loturi ion luca caragiale, momentele subiectului doua loturi ion luca caragiale, doua loturi i l caragiale

Geo Bogza - biografie

1966,Geo incepe colaborarea saptaminala la “Contemporanul".
1978,este distins cu Marele Premiu al Uniunii Scriitorilor pe anul 1978.1993 14 septembrie s-a stins din viata la in Bucuresti.
Debut literar:Debuteaza in 1929,cu volumul de poeme “Jurnal de sex".
Studii:1915-1919 este elev la sc.primara nr.5 din Ploiesti. 1921-1925 este elev la sc. De marina din Galati si Constanta.

Alte referate despre: geo bogza biografie, geo bogza -biografie, geo bogza-biografie

Toate panzele sus de Radu Tudoran

In drumul ei de la Braila spre Pireu, Penelopa a facut o escala la Galati. Trenul de la Bucuresti sosi in acelasi timp cu corabia greceasca, si din vagonul de clasa intai a coborat un domn imbracat in haine straine, Anton Lupan, personajul principal al acestui roman. Suindu-se intr-o birja, acesta merse in port. Mergand prin oras, a intrat la biroul domnului Iacomachi unde l-a intrebat de prietenul sau vechi Pierre Vaillant. Raspunsus fu negativ si eroul nostru iesi descumpanit din birou. Inaintand spre birja, Anton Lupan s-a oprit in fata unei tejghele unde se tragea cu pusca. Un ins zdrentaros s-a apropiat de taraba si ''si-a incercat si el norocul'', castigand toata averea proprietarului.

Alte referate despre: rezumat toate panzele sus de radu tudoran, toate panzele sus de radu tudoran, referat toate panzele sus de radu tudoran

Calatoria

Din dialogul cu batranul, savant, Micul Print afla lucruri noi: ca geaograful este diferit de explorator, ca exista adevar si neadevar.
Exploratorul umbla, cauta, vede, intelege si transmite informatiile, pe cand geograful le aduna, le verifica, le intelege le sistematizeaza si le sintetizeaza.

Alte referate despre: o calatorie cu peripetii-compunere, o calatorie de neuitat compunere, o calatorie cu peripetii compunere

Toate panzele sus - rezumat

O batrana statea pe malul marii, de la care acesta afla ca paznicul farului se numea Ifrim.Plimbandu-se pe plaja, a vazut multe epave, dar una ii starnea mari emotii. Stand si reflectand asupra epavei, isi dadu seama ca aceata era corabia lui cu care naufragiase Piere Vaillant. Atunci un batran s-a apropiat de el, chiar mos Ifrim, de la care a aflat ca aceasta corabie a fost pradata de un oarecare pirat, Spanu.

Alte referate despre: rezumat toate panzele sus, radu tudoran toate panzele sus rezumat, rezumat toate panzele sus capitolul 11

Dragostea le invinge pe toate

Cea mai frumoasa floare infloreste in inima.Floarea sufletului se numeste iubire.Un cuvant poate umple abisul.Un singur cuvant ajunge pt.ca soarelesa urce la orizont,si acest cuvant este iubirea pecetluita pt etenitate.A iubi inseamna a nu cunoaste orgoluil si ura.A iubi inseamna a intelege.
Citate celebre inapoi la lume date

Alte referate despre: dragostea le invinge pe toate, compunere dragostea le invinge pe toate, dragostea le invinge pe toate eseu

In contra directiei de astazi in cultura romana - 1868

Asemenea imprejurari usuratoare exista, si datoria noastra este acum de a le pune in vederea cititorilor.Foaia Transilvania si atatea alte foi literare si politice ale romanilor sunt asa de slab redactate, asa de stricacioase prin forma si cuprinsul lor, fiindca traiesc intr-o atmosfera stricata si se inspira de ideile si de simtamintele ce caracterizeaza marea majoritate a "inteligentelor si anteluptatorilor" romani. Viciul radical in ele, si, prin urmare, in toata directia de astazi a culturii noastre, este neadevarul, pentru a nu intrebuinta un cuvant mai colorat, neadevar in aspirari, neadevar in politica, neadevar in poezie, neadevar pana in gramatica, neadevar in toate formele de manifestare a spiritului public.

Alte referate despre: in contra directiei de astazi in cultura romana 1868, download in contra directiei de astazi in cultura romana 1868, contra directiei de astazi in cultura romana 1868 titu maiorescu

Familia

-In cazul acesta draga mea,ar trebui sa fi mai degrabă un calendar!
-De ce un calendar?
-In fiecare an ai fi astfel noua!”

Alte referate despre: tema familiei in mara si tren de placere, familia mea, tema familia in romanul mara

The Great Gatsby

Tom Buchanan takes Nick into New York, and on the way they stop at the garage owned by George Wilson the husband of Myrtle, with whom Tom has been having an affair. Tom tells Myrtle to join them later in the city. Nearby, on an enormous billboard, a pair of bespectacled blue eyes stares down at the barren landscape. These eyes called the eyes of Dr. T.J. Eckleburg once served as an advertisement; now, they brood over all that happens in the valley of ashes.

Alte referate despre: the great gatsby rezumat, the great gatsby, the great gatsby summary

Cat de retrograd este Eminescu - Radu Mihai Crisan

Eminescu să se fi ocupat şi de politică? Şi încă nu oricum, ci chiar pe tărâmul elaborărilor doctrinare? Poate fi cu putinţă aşa ceva? Şi, dac-o fi, atunci de ce nici unul din dascălii mei nu mi-a pomenit niciodată nimic despre asta?
Intrigată, am pus mâna pe telefon şi, după ce-am luat de la Informaţii numărul, am sunat la Cartea Universitară, rugându-i să-mi înlesnească un dialog cu autorul, domnul doctor în economie Radu Mihai Crişan, prezent astăzi, alături de mine, în studio.

Domnule Crişan, aţi auzit tot ceea ce am spus şi, cu siguranţă, intuiţi rugămintea mea… Aveţi cuvântul.
Mai întâi, vă mulţumesc pentru invitaţie şi vă mărturisesc că emoţia îmi gâtuie glasul. În foarte puţine cuvinte spus, consider că lucrarea Testamentul politic al lui Mihai Eminescu:

Alte referate despre: radu mihai crisan, radu mihai crisan despre revolutia romana, radu mihai crisan mason

Poluarea apei

Poluarea apei
Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.

Alte referate despre: poluarea apei, poluarea apei referat, referat poluarea apei

Volei - Pasa cu doua maini de sus inainte

Pentru a fi executata corect trebuie ca:
- orice faza a jocului sa fie anticipata;
- deplasarea la minge sa se faca in pozitie corespunzatoare;
- oprirea sa se efectueze cu fata in directia pasarii;
- picioarele si bratele sa se indoaie si sa se intinda concomitent (cu cat distanta de pasare va fi mai mare, cu atat mai accentuata si indoirea picioarelor);
- lovirea mingii sa se faca cu palmele in acelasi plan si sub forma de cupa, cu degetele desfacute, flexate, cele mai mari fiind orientate inapoia celorlalte;
- dupa lovirea mingii, bratele sa continue miscarea pe directia pasarii.” (Tarchila N., Serban M., 1973)

Alte referate despre: la volei pasa cu 2 mainii de sus, volei pasa cu doua maini de sus, proiect de lectie volei pasa cu doua maini de sus

Proiect Spaniola - Antonio Gaudi

Es muy posible que este alejamiento de la poblacion y el contacto con un ambiente natural, acompanado tan solo por su madre y alguno de sus cuatro hermanos, estimulara dos de las capacidades que tanto iban a repercutir en su vida adulta: la observacion y el analisis de la naturaleza.

Alte referate despre: antonio gaudi referat, antonio gaudi, antonio gaudi opere

Cecul

* nu au fost completate toate rubricile
* sunt modificari sau adaugari
* nu sunt insotite de borderouri de incasare a cecurilor, agentii de
compensare ai unitatii bancare primitoare pot exclude cecurile din
compensare.

Alte referate despre: cecul, cecul referat, cec-ul

Cruciadele

Musulmanii cuceresc ultima reduta a crestinatatii, orasul Accra,
punând astfel definitiv capat cruciadelor

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK