Tokio japonia

Japonia

Suprafata Japoniei este de 377.780 km2. Populatia ei este de 123.921.000 locuitori. Densitatea populatiei 323.000 locuitori/km2.Capitala si cel mai mare oras din Japonia este Tokio 11.718.720 locuitori.Limba oficiala este japoneza.Produse exportate:fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.
Japonia consta de peste 3000 de insule mici si patru insule principale. Hokkaidocea mai nordica are un lant muntos central inconjurat de depresiuni fertile de coasta.Honshu este de asemenea muntoasa si contine cel mai inalt virf al Japoniei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 14766
Materia: Geografie

Reciclarea aplicata in industria japoneza de autoturisme

Mediul natural se ghidează după dictonul “ Nimic nu se pierde, totul se transformă “.
Plantele realizează fotosinteza prin dioxidul de carbon absorbit de frunze cu ajutorul energiei solare şi eliberează oxigenul. Pentru a putea supravieţui, plantele transformă compuşii anorganici în proteine şi substanţe organice. Acestea sunt principalele susţinătoare ale vieţii pe Terra. Celelalte vieţuitoare îşi procură hrana şi oxigenul prin intermediul plantelor. Animalele şi omul consumă plantele şi folosesc materia organică în crearea de utilitare. Animalele alcătuiesc lanţul trofic, ierbivorele sunt consumate de carnivore, la rândul lor sacrificate de om. Animalele mici, insectele, bacteriile descompun copacii căzuţi, plantele şi ...

Alte referate despre: reciclarea aplicata in industria de autoturisme, industria japoneza, termodinamica biologica si aplicatii in industria alimentara

Japonia - informatii generale

Amabilitatea deosebita a japonezilor te salveaza din orice situatie. Stiti care este viteza medie de trafic in Tokyo? Circa 19 km/ora! Si asta in conditiile in care majoritatea locuitorilor si vizitatorilor utilizeaza metroul si trenul subteran!

Alte referate despre: japonia informatii, despre japonia informatii generale, japonia-informatii

Totul despre Japonia

Japonia constă din peste 3000 de insule mici şi patru insule principale. Hokkaido, cea mai nodică (78.508 km2 ), are un lanţ muntos central înconjurat de depresiuni fertile de coastă. Honshu (230.448 km2 ) este de asemenea muntoasă şi conţine cel mai înalt vârf al Japoniei, Fujiyama (3770m). Shikaku (18.757 km2) şi Kyushu (42.079 km2) au de asemenea munţi şi câmpii. Cele patru insule au mulţi vulcani activi, izvoare termale şi cutremure frecvente.Deoarece insulele sunt formate din munţi în proporţie de 85%, depresiunile sunt puţine, ele găsindu-se numai aproape de coastă, precum Kanto, cea mai mare dintre câmpii, şi văile râurilor.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Japonia

Cultura:Mestesuguri si opere de arta traditionala. Terenul arabil reprezinta 14,9% din supr. tarii si este cultivat cu orez, grau, soia, orz, cartofi, ceai, sfecla de zahar, tutun. Plantatii de trestie de zahar si citrice. Pomicultura, viticlutura, legumicultura, floricultura,
cresterea intensuva a animalelor: bovine, ovine, porcine, cabaline.
Sericicultura are o veche traditie. Pescuitul este foarte dezvolotat.

Alte referate despre: japonia resurse naturale, referat despre japonia, japonia referat geografie

Japonia- tara turistica

Multe hoteluri sunt asezate in zone cu izvoare termale, captate si folosite atat pentru tratament, cat si pentru refacere si relaxare. Iar Japonia, ca tara vulcanica, este impanzita cu asemenea izvoare, exploatate inteligent in toate sezoanele, pe baza unei largi publicitati, care evidentiaza binefacerile proprietatile fiecarui izvor in parte.

Alte referate despre: japonia tara turistica, japonia atractii turistice, japonia tara dezvoltata economic

Japonia - prezentare generala

Relieful este predominant muntos cu numerosi vulcani(Fuji San-3776m;Aso Sam),platouri vulcanice,putine campii litorale(Cp Sendai;CpSanto).

Este influentata de desfasurarea in latitudine,de vecinatatea oceanilor,de curentii oceanici(Oc Oya Shivo-rece,Oc Kuro Shivo-cald)si de prezanta musonilor.

Alte referate despre: despre japonia, japonia turism, populatia japoniei

Religia in Japonia

De la sfarsitul secolului VI, Budismul a devenit principala credinta a
clanurilor imperiale si altor conducatori locali, fiind considerata,
cel putin din punct de vedere al nobililor, religie nationala. Printul
Shoutoku (574-622en), unul dintre cei mai inflacarati adepti ai
budismului, a initiat constructia a numeroase temple, incepad cu
Houryuuji (cea mai veche cladire din lemn din lume) si continuand cu
Koufukuji, Toudaiji, Yakushiji si Toushoudaiji.

Alte referate despre: religia in japonia, religii in japonia, ce religie au japonezii

Bonsaiul

Bonsaiul - La inceput copaceii si arbustii erau pastrati in vase pentru a putea fi transportati mai usor si probabil pentru inlesnirea accesului la frunzele si scoarte de uz medicinal. La origine, copacii pentru bonsai erau adusi direct din natura salbatica si de obicei din locuri periculoase si greu accesibile din munti.

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

Organizarea sociala in Japonia traditionala

Descoperirile arheologice au mai scos la iveala si sageti,
armuri, coifuri, harnasamente su elemente de fier sau de bronz, precum
si diferite obiecte de os, corn sau pietre pretioase. Aceste amulete
erau socotite ca ar fi inzestrate cu puteri magice. Analizarea acestor
amulere a dezvaluit amanunte importante despre societatea traditionala
japoneza.

Alte referate despre: organizarea sociala, organizarea sociala si viata spirituala, institutii si organizatii sociale

Japonia imperiala

Obligata, la mijlocul secolului XIX, sa puna capat izolarii pe care si-o impuse, Japonia s-a adaptat usor la lumea industriala moderna.Insa, dupa ce a devenit o mare putere, Japonia a recurs la un militarism agresiv, care s-a sfarsit dezastruos. Condusa de oameni puternici militari, shogunii, Japonia a fost izolata de restul lumii pana la mijlocul secolului XIX. Puterile straine au incercat in mai multe randuri sa patrunda in Japonia, dar zadarnic. SUA, dornica sa-si asigure accesul in porturile japoneze, pentru a-si putea realimenta navele comerciale si cele pescaresti, a decis sa intreprinda actiuni si mai puternice in acest scop.

Alte referate despre: japonia imperiala, referat japonia imperiala, referate japonia imperiala

Istoria Japonei

Perioada Yayoi (300ien - 300en)
Aceasta este perioada de introducere a culturiilor de orez primitive. Poarta acest nume deoarece ramasite caracteristice s-au descoperit pentru intaia oara la "Yayoi-cho", acum un cartier din Tokyo, in 1884. Nu exista dovezi ale acestei perioade in Hokkaido si insulele Okinawa.

Alte referate despre: istoria japonei, referate istorie, referat istorie

Modelul economic american si cel japonez

Modelul economic american si cel japonez
Toate acestea, nu ar constitui insa un avantaj in posesia altei economii deoarece nu fiecare stat este capabil sa isi organizeze, gestioneze si administreze resursele primare si secundare cu atat discernamant, cum o fac reprezentantii economiei americane. Pentru unii exista chiar si in acest moment banala intrebare “daca americanii au atat de multe resurse, mai ales in domeniul gazelor naturale si petrolului, de ce sunt pe primul loc in clasamentul tarilor importatoare de petrol, exportat de catre tarile Orientului Mijlociu ?”.

Alte referate despre: modelul economic american si cel japonez, modelul economic american, modelul economic japonez

Turismul japoniei

Cauzele acestei situatii erau doua. In primul rand distanta relativ
mare intre Japonia si tarile care ar putea furniza clienti, cum sunt
S.U.A, Canada sau Europa de Vest. Tarile mai apropiate sunt sarace, si
nu-si pot permite sa incurajeze turismul in Japonia.

Alte referate despre: turismul japoniei, turism japonia, relieful si turismul japoniei

Managementul in Japonia

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual.

Alte referate despre: management comparat japonia, managementul in japonia, managementul calitatii japoneze

SUA - Japonia

Tokio este de asemenea cel mai important centru comercial al tarii, avand peste 400 de institutii de invataman superior, peste 100 de universitati, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe si 2000 de temple.

Alte referate despre: management comparat sua japonia, modele de guvernanta corporativa in sua japonia, triada comerciala ue sua japonia

Japonia - criza economica

Numărul gospodăriilor săteşti, care se ocupau cu sericicultura, ca un meşteşug auxiliar, s-a redus evident. Micşorarea pieţii interne concomitent cu reducerea exportului, a dus la stocarea de mari rezerve de mărfuri, la scăderea producţiei, mai ales în cea metalurgică, a bumbacului, a hîrtiei etc. Afirmînd că muncitorii sînt vinovaţi de crearea acestei situaţii, capitaliţtii au început să-i concedieze, au micşorat salariile. Şomajul a atins cote nemaipomenite – 3 milioane de oameni. S-a intensificat concentrarea producţiei şi centralizarea capitalului, ceea ce a dus la dispariţia burgheziei mici şi mijlocii.

Alte referate despre: japonia criza economica, referat japonia criza economica, japonia criza economica din 90

Japonia imperiala

Din ce in ce mai des, politicienii erau alesi doar daca indeplineau anumite caracteristici militare. Cu toate acestea, existau dezacorduri si in cadrul armatei. Au urmat o serie de tentative de lovituri militare a gruparilor ultranationaliste, care doreau rasturnarea rasturnarea guvernului civil si detronarea tanarului imparat Hirohito (care i-a urmat la tron lui Taisho, fiul lui Mutsuhito, in anul 1926).

Alte referate despre: familia imperiala a japoniei, orasul imperial kyoto japonia, familia imperiala din japonia

Revolutia industriala in Japonia

Industriile de vârf
Depăşind stadiul laboratorului, chimia devine productivă, oferind îngrăşăminte, înlocuitori sintetici ai lemnului şi ai mătăsii, coloranţi, explozibili, după cum chimia stă la originea industriei farmaceutice şi a instalaţiilor frigorifice.

Alte referate despre: revolutia industriala in japonia, revolutia industriala din japonia, revolutia industriala a japoniei

Cercetari de Marketing International - Raport asupra Japoniei si a pietei japoneze de articole de dormit

Japonia este o tara insulara formind un arc in oceanul Pacific la est de continentul Asia.Dupa al II-lea Razboi Mondial Japonia, caractarizata fiind de o mare caoacitate de a absorbi tehnologia vestica, si-a revenit devenind a doua mare putere economica a lumii.Imparatul si-a pastrat tronul ca simbol al unitatii nationale, dar actuala putere fiind detinuta de larga organizatie a politicienilor, birocratilor si directorii de mari companii. Economia Japoniei, dupa o crestere spectaculara timp de tri decenii a cunoscut o incetinire majora incepind cu anii 1990.

Alte referate despre: referat cercetari de marketing international, cercetari de marketing international, cercetari de marketing in raport cu securitate alimentara
Referate afisate : 20
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK