Tokyo

Tokyo

Cantitatea medie anuală de precipitaţii înregistrează 1.563 mm. Capitala Japoniei este cea mai vastă aglomeraţie urbană din lume. Împreună cu Kawasaki, Chiba, Kawaguti, Itabasi, Hakana, Itirawa etc. (în total 30 de oraşe satelit), Tokyo formează o conurbaţie care depăşeşte 14.000.000 de locuitori. Oraşul propriu-zis număra în 1992 11.718.720 de locuitori (peste 11% din populaţia ţării). În afară de japonezi, în oraş trăiesc mulţi străini (coreeni, chinezi, americani, filipinezi).

În oraş sunt concentrate peste 11% din intreprinderile industriale ale Japoniei. În cartierele Nihonbashi şi Marunouchi este sediul companiilor Mitsui, Sony (aparataj electronic tranzistorizat), Mitsubishi (construcţii de nave şi petroliere-gigant), Hitachi şi Matshushita (electronică), Seiko(ceasuri), Himo (automobile), Toshiba (electrotehnică).

Renumite în întrega lume pentru calitatea produselor ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 235kb
Downloads: 2602
Materia: Geografie

Orasul Paris

- Montmartre - 130 metri peste nivelul mării
- Belleville - 115 metri peste nivelul mării
- Ménilmontant
- Buttes-Chaumont
- Passy
- Chaillot
- Montagne Ste-Genevieve
- Butte-aux-Cailles
- Montparnasse (dealul a fost nivelat în secolul al XVIII-lea)

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Tokyo

Exista cateva campii-delta la gura raurilor. Campia Kanto (fiind ocupata aproape in totalitate de Tokyo). Coasta Japoneza este caracterizata prin forme complexe, creind multe mici peninsule, golfuri si fiorduri. Pentru a cuceri pamant plat, multe zone de apa putin adanca au fost amenajate pentru folosire sub forma de ferme, case si zone industriale. Zona portului din Tokyo este un astfel de exemplu.

Tokyo este capitala Japoniei din 1868, după ce dinastia Tokugawa (1603-1867), care a condus din Kyoto, a fost detronată. Atunci numele oraşului a fost schimbat din Edo în Tokyo, ceea ce înseamnă "capitala estică". Astăzi Tokyo este centrul financiar, industrial, comercial, educaţional şi cultural al Japoniei; de asemenea este şi principalul punct pentru comerţ şi relaţii diplomatice cu restul lumii.

Alte referate despre: tokyo, regiunea industriala tokyo-yokohama, tokyo referat

Orasul Piramida

Oricum,este miraculoasa proprietatea sa de a forma noi structuri de
nano-carbon prin dividere.Visul oricarui inginer-o cladire care se
construieste singura.

Alte referate despre: orasul piramida, oras piramida, tokio orasul piramida

Londra

Aproape 10,000 persoane au fost ucise si 17,000 au fost ranite grav. Printre cladirile celebre care au fost fie avariate fie distruse au fost Turnul Londrei (bastionul nordic a fost distrus; British Museum (30,000 volume din secolele VIII si IX, ziare distruse); Cladirea Parlamentului (biblioteca a fost puternic avariata), Camera Comunelor (ruinata) si Camera Lorzilor (in mare parte distrusa); Catedrala Saint Paul avariata, Guildhall partial ruinata, Criminal Court, cunoscuta sub numele de Old Bailey (coltul nordic a fost demolat). In plus, Palatul Buckingham, Palatul Lambeth, si Palatul Saint James au fost avariate. Numeroase gari au fost de asemenea puternic avariate.

Alte referate despre: londra referat, londra, referat londra

Orasele Europei

Cetatea contemporana a ramas aidoma cu cea antica. Respectul pentru monumente si pentru propria istorie i-a convins pe edilii capitalei sa pastreze edificiile vechi asa cum au fost.

Alte referate despre: orasele europei, orasele europei referat, referat orasele europei

Tokyo

În centrul oraşului se află Palatul Imperial. La sud şi vest de acesta se află cele mai importante clădiri ale guvernului, cum ar fi Curtea Supremă, ministerele naţionale. Mai la sud se află Turnul Tokyo, care este înalt de 333m. La est de Palatul Imperial este districtul Marunouchi, cel mai mare centru de afaceri. Mai la est se află centrul comercial cel mai important. La nord de Palatul Imperial se afla Jimbocho, un cartier cu foarte multe librării. Domul Tokyo se află la nord de acest cartier şi este o modernă sală sportivă şi de concerte.

Alte referate despre: referat tokyo, despre tokyo, tokyo oras milionar

Marile orase ale lumii

Los Angeles, cu o populatie de 12,4 milioane locuitori, este al 11-lea centru urban din Statele Unite. În 1781 spaniolii au întemeiat un oras în zona vesticã a Statelor Unite, pe nume El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles. Dominatia spaniolã a încetat în 1821, însã Statele Unite au preluat controlul orasului 25 de ani mai târziu. Aparitia cãilor ferate, precum si celebra (Goanã dupã aur( aduce în aceste tinuturi foarte multi emigranti. Însã stabilirea dupã 1913 aici a marilor studiouri cinmatrografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, cea ce va aduce acestui oras numele de Tara fãgãduitei.
Orasul este denumit familiar L. A. de cãtre locuitori si are o climã sub-tropicalã.
Extinderea enormã a zonei urbane a fãcut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de întindere din Statele Unite.
...

Alte referate despre: marile orase ale lumii, cele mai mari orase din lume, cele mai mari orase ale lumii

Productia de nave - Japonia

Porturile din Japonia : Osaka, oras-port cunoscut si sub numelede "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului". Este situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka, pe malul raului Yodo. Este o metropola industriala specializata in industria textila (bumbac), industria feroasa, industria constructiilor de masini, echipament electronic si ciment.

Alte referate despre: productia de nave in japonia, productia de nave edte dezvoltata in japonia, nave japoneze

Japonia - informatii generale

In restaurant insa, este indicat sa te afli cu colegi japonezi, care sa-ti expice cam ce cred ei ca e foarte bun si pentru tine din lunga lista oferita cu deferenta. Buna lor dispozitie si prietenia alaturi de numeroasele feluri de mancare (peste crud “sushi” sau, insotit de frcte de mare) la care se adauga de obicei sake cald si bere, te fac sa vezi si fata umana a acestei civilizatii a muncii.

Alte referate despre: japonia informatii, despre japonia informatii generale, japonia-informatii

Japonia

Suprafata Japoniei este de 377.780 km2. Populatia ei este de 123.921.000 locuitori. Densitatea populatiei 323.000 locuitori/km2.Capitala si cel mai mare oras din Japonia este Tokio 11.718.720 locuitori.Limba oficiala este japoneza.Produse exportate:fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Japonia

Cultura:Mestesuguri si opere de arta traditionala. Terenul arabil reprezinta 14,9% din supr. tarii si este cultivat cu orez, grau, soia, orz, cartofi, ceai, sfecla de zahar, tutun. Plantatii de trestie de zahar si citrice. Pomicultura, viticlutura, legumicultura, floricultura,
cresterea intensuva a animalelor: bovine, ovine, porcine, cabaline.
Sericicultura are o veche traditie. Pescuitul este foarte dezvolotat.

Alte referate despre: japonia resurse naturale, referat despre japonia, japonia referat geografie

Japonia - prezentare generala

Astfel in Japonia se produc zilnic cutremure dat placilor tectonice.Clima,astfel in S ea este musonica,C temperature,in N rece. Apele sunt scurte si repezi cu bogat potential hidroenergetic,are numeroase laturi.

Japoniei este de 126 milioane locuitori pe Km2. Densitatea este de 330 locuitori pe Km2. 75% locuieste la oras.
Poporul japonez se caracterizeaza prin disciplina si un inalt nivel de instruire,acesta fiind principala bogatie a poporului. Populatie omogena,(japonezi) si populatie ainu in insulele Hokkaido.Religia este Sintoismul.

Capitala Japoniei:Tokyo(28 milioane locuitori). Orase:Osaka,Iokohama,Kyoto,Sapporo,Nagaya, Hiroshima,Nagasaki.

Alte referate despre: despre japonia, japonia turism, populatia japoniei

Insulele Hawaii

Hawaii, acest -Paradis al Pacificului, continua sa fie un loc al imortalizarii soarelui si al valurilor, un loc al incantarilor exotice scaldat in lumina soarelui si in apa cristalina, un loc incantator pentru milioane de oameni veniti din toate partile, de regula bogati care doresc sa-si petreaca o vacanta cu totul deosebita.Insulele Hawaii

Alte referate despre: insulele hawaii, insula hawaii, insulele hawaii referat

Beijing

Beijingul este capitala si al doilea oras ca marime din Repubilca
Populara Chineza. El este nu numai un centru commercial modern ci
adaposteste si cateva dintre cele mai vechi constructii din China.

Alte referate despre: referat beijing, beijing, beijing referat

Berlin

Berlin, city in northeastern Germany, capital of a united Germany from 1871 to 1945 and again since 1990. It lies on the flatlands of the North German Plain at the confluence of several rivers and amid many lakes. The city's slight elevation made it a site for human settlement even in prehistoric times. Berlin has a population of about 3,454,200 (1992 estimate) and an area of approximately 889 sq km (343 sq mi). After World War II (1939-1945) Berlin, badly damaged during the war, was situated within the German Democratic Republic (GDR; also known as East Germany).

Alte referate despre: berlin, berlin referat, zidul berlinului

Yoshitomo Nara

Lucrari
Nara a ajuns in atentia lumiii artei in timpul miscarii japoneze Pop-art din anii ’90. Subiectul sculpturilor si picturilor sale este inselator de simplu: majoritatea lucrarilor descriu un obiect aparent inofensiv (copii sau animale, desenati cu claritate), iar decorul este minimalist sau lipseste total. Dar acesti copii, care initial par draguti si vulnerabili, uneori agita arme precum cutite si fierastraie.

Alte referate despre: yoshitomo nara, razboiul nare fata de femeie, cum ar fi daca nar fi energia electrica

Samuraii (bushi)

Ju-jutsu este o arta care intrebuinteaza cunostintele anatomice in lupta. Este diferit de lupta corp la corp deoarece nu necesita folosirea fortei, avand ca o caracteristica principala imobilizarea adversarului punand-ul in imposibilitatea de a se misca. Preceptele Bushi-do-ului au privit intotdeauna avutia ca ceva degradant pentru un samurai, deoarece bogatia alunga intelepciunea. Oamenii care aveau mintea impodobita numai de cunostinte abstracte nu erau admirati de japonezi. "A invata fara a judeca este munca pierduta, iar a judeca fara a fi invatat este periculos" - Confucius.

Invatatorul (sensei) avea un rol deosebit de stimat, el avand un caracter sacru, fiind un om care se bucura de multa incredere si respect. Era considerat ca un parinte pentru cei ce nu aveau parinti, si ca un sfatuitor pentru cei rataciti. Samuraiul spunea: "Parintii sunt acei ce m-au nascut, insa acela care m-a facut om este invatatorul", "Tatal si mama sunt ca Cerul si Pamantul, iar invatatorul si stapanul ...

Alte referate despre: george bush, bush, george w bush

Piata Forex

Potrivit Bank of International Settlements (BIS), schimbul valutar la nivel global aduce o cifra de afaceri de 3 trilioane $ pe zi, din care 50% sunt tranzactionate numai pe piata londoneza si pe cea americana. Indatoririle BIS au fost si sunt: lansarea euro, fuziunea bancilor, dezvoltarea tranzactionarii electronice prin eliminarea tranzactionarii prin telefon si voce (care conducea la scaderea numarului de tranzactii) si a non-consolidarii conturilor care a redus in timp nevoia de schimb valutar.

Alte referate despre: piata forex, referat piata forex, piata forex referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles