Tokyo clima

Clima in Japonia

Japonia este situată în zonele climatice temperate şi subarctice. Are climat musonic.Datorită întinderii mari pe latitudine există majore diferenţe în privinţa climatelor regionale. Incepând cu regiunea Tohoku spre sud clima este temperată, în timp ce în regiunea Hokkaido din Japonia are o climă subarctică cu ierni geroase. În plus, topografia muntoasă aduce variaţii regionale cu privire la precipitaţii şi temperaturi.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 90kb
Downloads: 1046
Materia: Geografie

Totul despre Japonia

Japonia constă din peste 3000 de insule mici şi patru insule principale. Hokkaido, cea mai nodică (78.508 km2 ), are un lanţ muntos central înconjurat de depresiuni fertile de coastă. Honshu (230.448 km2 ) este de asemenea muntoasă şi conţine cel mai înalt vârf al Japoniei, Fujiyama (3770m). Shikaku (18.757 km2) şi Kyushu (42.079 km2) au de asemenea munţi şi câmpii. Cele patru insule au mulţi vulcani activi, izvoare termale şi cutremure frecvente.Deoarece insulele sunt formate din munţi în proporţie de 85%, depresiunile sunt puţine, ele găsindu-se numai aproape de coastă, precum Kanto, cea mai mare dintre câmpii, şi văile râurilor.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Coreea de Sud

Coreea de Sud ocupă partea sudică a peninsulei Coreea în Asia de Est.Ea împarte singura graniţă de pe uscat cu Coreea de Nord, cu care a fost unită politic într-n singur stat până la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial. Coreea are o istorie lungă şi o cultură aproape identică cu cea chineză şi japoneză. Numele de “Coreea” provine dela cuvântul “Koryo”, dinastia care controla peninsula din 913 până în 1392.

Alte referate despre: coreea de sud, coreea de sud referat, referat coreea de sud

Tokyo

Tokyo, cea mai mare suprafaţă urbană, capitala Japoniei şi una dintre cele mai dens populate metropole din lume. Tokyo este situat la 35°41' lat N şi 139°46' long E, la jumătatea coastei de est a insulei Honshu, cea mai mare dintre cele patru insule principale din arhipelagul Japoniei. Oraşul ocupă cea mai mare parte din sudul câmpiei Kanto, cea mai mare suprafaţă de teren plat din Japonia. Tokyo este capitala Japoniei din 1868, după ce dinastia Tokugawa (1603-1867), care a condus din Kyoto, a fost detronată. Atunci numele oraşului a fost schimbat din Edo în Tokyo, ceea ce înseamnă "capitala estică". Astăzi Tokyo este centrul financiar, industrial, comercial, educaţional şi cultural al Japoniei; de asemenea este şi principalul punct pentru comerţ şi relaţii diplomatice cu restul lumii.

Alte referate despre: tokyo, regiunea industriala tokyo-yokohama, tokyo referat

Clima - referat

Clima este efectul pe termen lung al radiatiei solare asupra suprafetei variate si asupra atmosferei Pamântului, care se manifesta prin schimbari ai factorilor atmnosferici în timp ce planeta se roteste.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Tokyo

Vecinătatea Oceanului Pacific are o influenţă considerabilă asupra regimului climatic al capitalei, determinând existenţa unui climat de tip musonic, cu veri calde şi umede, care alternează cu ierni însorite şi uscate. Media anuală a temperaturilor în zona oraşului este de 140C. Temperatura medie a lunii iulie este de 25,10C, iar a lunii ianuarie de 3,70C.

Alte referate despre: referat tokyo, despre tokyo, tokyo oras milionar

Clima terestra

Clima este efectul pe termen lung al radiaţiei solare asupra suprafeţei variate şi asupra atmosferei Pământului, care se manifestă prin schimbări ale factorilor atmnosferici în timp ce acesta se roteşte. Cel mai bine poate fi înţeleasă ca media schimbărilor de temperatură anuale combinată cu media precipitaţiilor dintr-o anumită zonă geografică. Uscatul şi marea fiind foarte diferite, reacţionează diferit cu atmosfera terestră, unde masele de aer circulă permanent. Variaţiile zilnice ale factorilor meteorologici dintr-o anumită zonă geografică constituie VREMEA, în timp ce CLIMA este sinteza pe termen lung a acestora.

Alte referate despre: clima terestra, clima si zone de clima terestre, referat clima terestra

Tokyo

Oraşul ocupă cea mai mare parte din sudul câmpiei Kanto, cea mai mare suprafaţă de teren plat din Japonia. Campiile costale sunt inguste si se intind intre malul marii si munti. Majoritatea sunt campii aluvionale create prin procesul de eroziune si sedimentare a raurilor.

Alte referate despre: coordonate geografice tokyo, totul despre orasul tokyo, metropola tokyo

Clima in Suedia

Regatul Suedia (Konungariket Sverige) – statul în Europa de Nord, în partea de est şi sud al peninsulei Scandinave. La vest este vecină cu Norvegia, la nord-est – cu Finlanda. Din partea de est şi sud este scăldată de Marea Baltică şi golful Botnic. În componenţa Suediei intră 2 insule mari din Marea Baltică – Gotland şi Eland.
Este membru al Uniunii Europene.Clima in Suedia

Alte referate despre: clima in suedia, clima din suedia, clima vegetatie suedia

Clima

Cele doua functii climatice majore inregistrate in ultimii 1.000 de ani, dupa Wiliams, L.D., Wigley, T.M.L , ( 1983) sunt: optimul climatic medieval din jurul anului 1200 si Mica glaciatiune care a afectat perioada dintre secolul al XVI-lea si al XIX-lea. La acestea se poate adaugao a treia: incalzirea din secolul XX-lea. Optimul climatic medieval, care a durat in Europa intre 1000 si 1300, are o valoare climatica complexa, care presupune o incalzire substantiala de-a lungul secolului al XI-lea si al XII-lea si o perioada de racire intre anii 1000 si 1150.

Alte referate despre: clima mediteraneana, clima europei, clima temperat-oceanica

Schimbari de clima

Aceste realitati au generat la nivel mondial, mai intai, ingrijorarea cercurilor stiintifice responsabile, fapt care a urate la crearea de catre ONU, in 1988, a Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climatului (IPCC), devenit principalul centru de gestionare a problemei din urate ral informational-predictiva, urmata de o actiune politico-diplomatica semnificativa, desfasurata pe acest urate si cu importante efecte in planul cooperarii internationale.

Alte referate despre: implicatii economice si sociale ale schimbarilor de clima, schimbari de clima, informatii economice si financiare ale schimbarilor de clima

Artele martiale - Karate

Nasterea Karate-ului modern
Treptat, locuitorii insulei Okinawa au acceptat ideea ca stapanii lor japonezi nu aveau de gand sa plece vreodata. Ca urmare ei au admis statutul de a fi ocupati, fara sa se bucure, dar nici sa se revolte. In 1868 s-a nascut Gichin Funakoshi, fiul unui functionar marunt din Okinawa. Tanarul Funakoshi a invatat, pe masura ce crestea, arta martiala, te, din Okinawa de la un mare maestru al carui nume era Azato.

Alte referate despre: arte martiale karate, artele martiale karate, jocuri arte martiale karate

Religia in Japonia

Aceasta religie a fost introdusa in Japonia oficial in 538en din
statul antic coreean Paekche (pentru mai multe informatii vezi
perioada Asuka). Totusi, diversi vizitatori au introdus budismul in
Japonia mult mai devreme, existand adepti ai acestei religii inca de
la inceputul secolului V. Drumul care l-a urmat Budismul din India -
tara de bastina a acestei religii si pana in Japonia trece prin China
- stat centralizat in aceea vreme. In Japonia, acesta a ajuns tocmai
in perioada consolidarii statului nipon, noua natiune unificata
adoptand relativ rapid budismul si adaptandu-l conform necesitatilor
sale.

Alte referate despre: religia in japonia, religii in japonia, ce religie au japonezii

Istoria Chinei

Istoria Chinei - In timpul dinastiei Zhou (1066- 256 i.Hr.) regatul se dastrama in mai multe state; acum se cristalizeaza limba chineza si traiesc marii ganditori, precum Lao Zi (sec. 6 i.Hr.), Kong Zi (Confucius) (551- 479) si Mo-Zi (479-381). Procesul de unificare a Chinei este realizat de statul Qin si este incheiat in anul 221 i.Hr. de catre suveranul Qinwang, care ia ca imparat titlul de Shi Huangdi si construieste la hotarele deN ale imparatiei Marele zid chinezesc.

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Omul si clima

Daca animalele aceleiasi one sunt acoperite cu o crusta chitinoasa si pot supravietui un timp indelungat fara apa, este tot o adaptare la climatul locului respectiv contra unei deshidratari prea puternice. Toate vietuitoarele din tinuturile polare au o blaba scurta , deasa si in permanenta alimentata cu grasime pentru a le feri de gerurile naprasnice, dar si pentru a le inlesni inotul in cautarea hranei.

Alte referate despre: omul si clima, omul si clima referat, omul i clima

Clima si Civilizatie

Incepand din 1816 ,anul fara vara de pe intinse teritorii,foameta a cuprins aproape toate tarile din Europa ,producand o febra revoutionara care a maturat continentul timp de trei ani.In Franta ,de exemplu guverul existent a cazut si conservatorului duce Richelieu I s-a cerut sa formeze un alt guvern.

Alte referate despre: clima si civilizatia, clima si civilizatia omeaneasca, clima si civilizatia omeaneasca in romania
Referate afisate : 16
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK