Totul despre hipnoza

Hipnoza

Legata de secole de diverse practici curative, hipnoza a generat o serie de credinte si mituri mai mult decat oricare alte fenomene psihice sau medicale. Putem spune despre hipnoza ca este o stare de transa caracterizata de sugestibilitate inalta, relaxare si imaginatie bogata. Ea nu se poate numi „somn”, pentru ca persoana hipnotizata este constienta in permanenta. Cel mai frecvent hipnoza este comparata cu visarea cu ochii deschisi, cu sentimentul pe care il avem atunci cand ne concentram asupra unui film si devenim absorbiti de ceea ce se intampla pe ecran ( asa numita „reverie diurna” ).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 5
Materia: Psihologie

Somnul, visul si hipnoza

doar un singur tip de somn, diferitele sale faze fiind definite dupa
gradul lor de profunzime. In acest sens, Loomis si colaboratorii sai
au izolat cinci perioade (faze), mergand de la atipire pana la somnul
cel mai profund. Aceasta clasificare s-a dovedit insa incompleta, ea
acoperind doar o parte a somnului, patrea de somn lent. Este lucrul
dovedit de catre A. Aserinsky si N. Kleitman in 1953, prin izolarea
unui tip particular de somn caracterizat de "miscari oculare". Asa se
face ca astazi, datorita celor mai moderne cercetari, somnul a fost
impartit in doua categorii: somn lent si somn rapid. Avem, deci, de-a
face cu o dualitate a starilor de somn. Somnul lent, adica somnul
clasic impartit de Loomis in cinci faze si caracterizat de unde lente,
este intrerupt periodic de somnul rapid (paradoxal), care are la baza
o activitate corticala rapida ce se dovedeste a fi, in cea mai mare
masura, expresia activitatii onirice. Subiectii treziti in cursul
somnului rapid ...

Alte referate despre: somnul visul hipnoza, somn vis hipnoza, subconstient somn vise

Psihosexologie

Succesul terapiei, ca si in multe alte forme de terapie, depinde de o multitudine de factori printre care se numara natura problemei, motivatia persoanei care apeleaza la psihoterapeut, scopurile terapiei si nu in ultimul rand pregatirea terapeutului.

Alte referate despre: psihosexologie, psihosexologie referat, referat psihosexologie

Somnul si visele

[1]0x01 graphic

5000+ referate online

Alte referate despre: somnul si visele, somnul si visele referat, somn si vise

Tulburarile somnului

Insomniile
Sunt reprezentate de scǎderi ale timpului total de somn, acuzate ca atare.
Existǎ persoana care dorm în mod fiziologic foarte puţin, astfel dupǎ unii istorici, Napoleon nu dormea mai mult de 3 ore pe noapte. De asemenea Victor Hugo şi Edison dormeau foarte puţin. Oswald descrie „insomnia sǎnǎtoasǎ”.
Uneori timpul total de somn poate sǎ fie normal, dar acuzarea insomniei sǎ fie legatǎ de lipsa alternanţei normale în ciclurile somnului.
Insomnia este un element psihopatologic extre de des întâlnit în psihiatrie. Se întâlneşte în: surmenaj, neurastenie, nevroze anxioase, accesele maniaco – depresive, intoxicaţii cronice (alcolism), stǎri demenţiale. În mod clasic se scrie insomnia de adormire a nevroticului şi cea de trezire a depresivului. La bǎtrâni existǎ o perturbare a ritmului somn – veghe manifestatǎ prin perioade de somn diurn care se repetǎ de 2 – 3 ori urmate de insomnii nocturne. La aceastǎ categorie de vîrstǎ, nu trebuie ...

Alte referate despre: tulburarile somnului, tulburari somn, tulburarile somnului biblografie

Privarea si insomnia

Un alt caz este cel al unui student care s-a decis să stea treaz 264 ore (11 zile) in cadrul unui experiment stiintific,el fiind supravegheat acasă de părinţi,si de un medic si de doi cercetători in domeniul somnului. In acest timp subiectul discuta cu familia,cu prietenii,si desfăsura diferite activităţi.A devenit oboşit câteodată părea puţin confuz,ocazional avea iluzii la sfîrşitul celor 11 zile comportamentul său fiind firesc fără simptomele pe care le avuse celălalt subiect.

Alte referate despre: reglementari legale privind protectia sanatatii, aspecte cu privire la imunogenetica, aplicatii privind studiul social al societatii

Psihologia reconfortarii

Ameliorarea Cognitivului
Receptarea şi asimilarea informaţiilor. Reactualizarea informaţiilor asimilate. În mediul şcolar TA implică şi reducerea incidenţei funcţionale psihosomatice, decrementarea frecvenţei manifestărilor violente şi decrementarea instabilităţii PM sau labilităţii atenţiei la copiii de 11 ani.
Ameliorarea Psihicului
Toată istoria vieţii noastre e printată în corp începând de la naştere atât prin forţa educaţiei cât şi prin conflictele inconştiente ce trăiesc în corp. Asumpţia jubilatorie din stadiul oglinzii a fost remarcată de J. M. Lacan. Schema corporală concură la revalorizarea narcisică şi la reconcilierea Eului cu propriul corp. Nikofobia se traduce prin situaţia nevrotică particulară de eşec în faţa unui succes posibil. TA pentru sportivi implică antrenamentul psihotonic.
Tratamentul Autogen Individual şi de Grup
TAG (8 persoane) foloseşte formule inductoare generale pentru întâlniri ...

Alte referate despre: referate psihologie, psihologie, referat psihologie

Schizofrenia

Se mai descriu si "pseudo-halucinatii" sau halucinatii psihice care sunt resimtite in interiorul corpului.In schizofrenie pot fi inregistrate si halucinatii olfactive si gustative, corelate mai ales cu unele deliruri. De asemenea halucinatiile A© kinestezice A>> (A© are impresia ca este impins, tras A>>) si halucinatiile in zona sexuala (impresia de orgasm sau de transformare a organelor genitale). Mai pot fi prezente si tulburari formale ale perceptiei, adica impresia ca forma si marimea obiectelor se modifica, etc.

Alte referate despre: schizofrenia referat, schizofrenie manifestari, schizofrenia

Influenta sociala si manipularea

Din cele pe care le-am mentionat in paragrafele anterioare putem trage concluzia ca din punctul de vedere al lui Gustave le Bon maselele sunt o forma de organizare sociala care suporta foarte multe critici, iar pe cea mai mare si cea mai importanta le-o aduce el insusi. In momentul in care masele au puterea intervine haosul din cauza dezorganizarii interioare pe care ele insele sunt cladite.
Cu toate ca nu putem critica punctul de vedere al acestui autor putem totusi sa facem cateva observatii cu privire la cele pe care le afirma. Trebuie sa spunem ca definitita pe care o da Gustave Le Bon multimilor este mult prea generala si de aici se pot ivi multe probleme, pentru ca o multime nu poate fi constituita doar din indivizi care se aseamana in principal prin scopul comun pe care il au si difera din punct de vedere al convingerilor politice, sex, rasa, religie.
Putem oferi un exemplu in sprijinul afirmatiei ca definitia lui Le Bon este incompleta. Sa luam drept caz de lucru o miscarea ...

Alte referate despre: influenta sociala si manipularea, influenta sociala si manipulare, referate despre influenta sociala si manipulare steriotipuri

Premonitia - sarlatanie sau adevar?

Clarviziune si joc
In cartea sa, intitulata " Dezvoltati-va puterile paranormale ", parapsihologul francez Jcques Mandola releva un fapt straniu care nu poate fi considerat drept proba stiintifica, dar care nici nu este o simpla intamplare : numerosi clarvazatori au avut revelatia darului lor in urma unui soc fizic, sau afectiv intens. Astfel, celebrul Nostradamus a inceput a inceput sa-si scrie " centurile " la 36 ani, la doar cateva zile de la moartea primei sale sotii si a celor doi copii. Pascal Forthuny, care a colaborat cu doctorul Osty a devenit clarvazator la varsta de 47 ani, dupa ce si-a pierdut fiul.

Alte referate despre: prietenie adevarata, prietenia adevarata, un adevarat om de cultura reprezinta neamul

Textul descriptiv, narativ, argumentativ

I:”Ana şedea mulţumită “ la momentul t1.
II: Ion “o strânse năvălnic la piept” pe Florica în momentul t2.
III:Ana “se porni deodată pe un plâns amar” la momentul t3.
Pentru personaje, ordinea naturală a lumii, legile temporale pot fi încălcate prin fenomene de îngheţare, accelerare, încetinire, inversare, comprimare şi dilatare a timpului. După ce “Vasile Baciu făgăduise tot”, pentru Ana timpul se acclerează: “Sufletul ei aştepta împlinirea visului ca o mântuire”. La nuntă, pentru ea timpul se dilată: “plutind parcă într-un nour de fericire”, pentru ca în final timpul să se inverseze: trecutul (“se prăvale iar în aceeaşi viaţă nenorocită”) şi viitorul (“presimţirile nemiloase”) iau locul prezentului. Pentru Ion, când primeşte pământurile (“ plănuia cum să le muncească mai bine, cum să lăzuiască un petec de pădure”) şi atunci când danseazăcu Florica, timpul se accelerează. Când o are în braţe pe ...

Alte referate despre: textul descriptiv narativ argumentativ dialogu, textul descriptiv narativ argumentativ dialogul, text descriptiv narativ argumentativ

Grigori Yefimovich Rasputin

Grigori Rasputin provine dintr-o familie de tarani, dintr-un mic orasel siberian, din districtul Tyumen. Cand urma sa implineasca varsta de 18 ani, petrece trei luni la manastirea Verkhoturye. Aici, intra in Skopsty, o secta tradatoare din Biserica Ortodoxa Rusa care sustinea ca singura cale de a ajunge la Dumnezeu este prin savarsirea de pacate. O data ce pacatul era comis si marturisit, pocaitul putea sa fie iertat. In 1889 se casatoreste cu Proskovia Fyodorovna, cu care are trei copii. In 1901, isi paraseste casa din Pokrovskoye pentru a pleca in pelerinaj, in Grecia si Ierusalim. In 1903, soseste in Sankt Petersburg, unde se declara un sfant, care avea puteri tamaduitoare si profetice.
Rasputin era in pelerinaj prin Siberia, cand auzi despre boala tanarului Alexei, hemofilia, mostenita de la strabunica sa, Regina Victoria. Tarul si tarina erau disperati, incercasera peste ...

Alte referate despre: grigorii eminovici rasputin, grigore rasputin, despre grigori rasputin

Cum sa trăim crestineste

Adică sa fie organizata conform cu tradiţia creştin-istoric autentica si cu poruncile Domnului nostru Iisus Hristos, cuprinsa in Sfânta Evanghelie.

Alte referate despre: cum sa traim crestineste, putem trai crestineste, ce obiceiuri crestinesti au romanii de pasti

Dictionar de concepte operationale (vol. 3)

Alegoria - figura de gandire - reprezinta invocarea unei imagini prin intermediul altei imagini, in virtutea faptului ca aceasta din urma, in calitatea ei de obiect estetic de substitutie, are anumite relatii cu cea pe care o semnifica. = Miorita

Alte referate despre: dictionar de concepte operationale vol 1, dictionar de concepte operationale, dictionar de concepte operationale online

Adolf Hitler

Aceste trasaturi de caracter, l-au ajutat desigur pe Hitler sa-si croiasca drum prin multimea altor capetenii fasciste si sa ocupe o pozitie de frunte in Partidul National Socialist.Reactiunea germana era atrasa de dispretul profund a lui Hitler, fata de democtatie, fata de asele populare. "Cu cat cunosc mai bine oamenii, a spus aceasta fiara cu chip de om in martie 1945, cu atat imi plac mai mult cainii".

Alte referate despre: adolf hitler referat, adolf hitler, referat adolf hitler

Extraterestrii

Cit de inteligenti sint extraterestrii?
Totusi, ceva parca nu se leaga: prea multe gafe si neconcordante in actiunile acestor extrate-restri sau ce or fi ei! Comportamentul lor este cel putin straniu.

Nepotriviri tehnologice si comportament ilogic
Ufologii din lumea intreaga sint nedumeriti si chiar socati de vizibile nepotriviri intre virfurile tehnologiei si compor-tamentul cel putin ilogic al vizitatorilor. Neconcordantele acestea au fost incluse intr-un capitol special al unei enciclopedii privind fenomenul OZN si intitulat Absurditate. Este o lista cuprinzatoare de comportamente ilogice din partea ocupantilor navelor ce ne viziteaza, pare-se, destul de frecvent.Pe de-o parte, vizitatorii enunta motivele altruiste si nobile – dorinta de a-i ajuta pe paminteni, de a-i ridica la nivelul lor tehnologic; pe de alta parte, actiunile lor sint de-a dreptul agresive, ostile. Este suficient sa ne amintim semnalarile mul-tiple de animale rapite si mutilate, rapirile ...

Alte referate despre: despre extraterestrii, compunere despre extraterestri, despre extraterestri

Nicolae Rotaru - Rechizitoriul aversiunii

Cand am citit notatia sa: "Astazi, 23 ianuarie 1862, am primit un avertisment straniu: am simtit falfaind deasupra mea aripa imbecilitatii" sau cand am aflat ca-n timpul sangerosului an revolutionar 1848 striga pe baricade, cerand impuscarea generalului Aupick, m-am simtit, brusc, solidar si i-am devenit admirator sau, folosind un cuvant la moda, fan. Fan fanatic, mi-as permite sa fortez mana limbii romane!

Alte referate despre: nicolae balcescu, nicolae grigorescu, nicolae iorga

Medicina alternativa

Unele tehnici considerate initial ca facand parte din medicina complementara au devenit terapii conventionale (de exemplu grupurile de self-help, terapia cognitiv-comportamentala).Sisteme medicale alternative, construite pe teorii specifice despre boala si sanatate. Ele includ terapii precum acupunctura, homeopatia, medicina ayurvedica si naturopatia.Stilul de viata si prevenirea bolii se ocupa cu mentinerea starii de sanatate, identificarea si tratarea factorilor de risc si sustinerea procesului de recuperare. Presupune introducerea unor schimbari in dieta si comportament, dar si exercitii fizice si managementul stresului.

Alte referate despre: medicina alternativa, medicina alternativa din romania, instalatii si echipamente in medicina alternativa referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.69 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles