Traditii turcia

Comunitatea turca pe teritoriul Dobrogei ppt

Conform recensamantului din 1992, numarul estimat al turcilor din Romania este de 29.080, adica 0,13% din populatia Romaniei. Dintre acestia 24.295 traiesc in judetul Constanta, 3390 in Tulcea si restul in Bucuresti, Calarasi si Braila.Principala problema sociala: lipsa locurilor de munca si a locuintelor; exista o anumita categorie de turci care traiesc in case nationalizate (ca si chiariasi);200 de familii sunt in situatia de a ramane fara case la nivelul judetului Constanta din cauza revendicarilor;

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3415kb
Downloads: 169
Materia: Romana

Romanul traditional Mara

"Romanul traditional Mara"
Romanul zugraveste o lume pestrita, alcatuita din targoveti, breslasi, negustori si mica burghezie.

"Romanul traditional Mara"
Prin amploarea actiunii desfasurate pe mai multe planuri, cu un conflict complex si personaje numeroase, romanul “Mara” nu exclude analiza psihologica. Spre deosebire de proza realist obiectiva, aici domina stilul indirect liber, limbajul naratorului fiind influentat de limbajul personajelor.

"Romanul traditional Mara"
Tema romanului o reprezinta eforturile unei femei vaduve din targul transilvanean, RADNa, de a obtine o pozitie sociala cat mai buna intre micii negustori locali, prin harnicie si perseverenta, pentru a asigura un trai mai bun copiilor sai, Persida si Trica.

"Romanul traditional Mara"
“Mara” poate fi socotit un roman de familie, dar si un bildungsroman, daca il privim din privinta copiilor.

Cei mai multi critici au considerat ca nepotrivit titlul romanului. Nicolae Iorga afirma “ca ...

Alte referate despre: tehnologii traditionale, mara roman traditional, baltagul roman traditional

Turcia - raport de tara

Marea majoritate a ţării este acoperită de munţi: la nord - masivul Ponti, în centru - regiunea muntoasă Anatolia, la sud - masivul Taurus. În partea de sud a Anatoliei se înalţă vulcani inactivi, în a căror rocă moale s-au construit cunoscutele şi bizarele oraşe subterane din Cappadocchia. Din Azerbaidjan se întinde la sud marele lac sărat Van şi regiunea muntoasă Hakari (4168 m).

Frecventele cutremure, gheizerele şi activitatea post-vulcanică ne indică faptul că toată suprafaţa este activă tectonic. Partea europeană este acoperită de masive muntoase înconjurate de câmpii roditoare. Cu toate că Turcia este situată geografic într-un loc în care condiţiile climaterice sunt mai de grabă temperate, natura diversă a reliefului, în special munţii care se întind de-a lungul coastelor, duce la diferenţe semnificative între condiţiile climaterice ale diferitelor regiuni.

În vreme ce zonele de coastă se bucură de un climat mai blând, platoul ...

Alte referate despre: turcia raport de tara, raport de tara turcia, raport de tara

Turcia

Daca continuam o incursiune imaginara se la Istanbul inspre sud , trecand cu feribotul Stramtoarea Canakkale urmatorul mare obiectiv turistic este Troia , oras al Greciei antice , situat la aprox. 6.5 km de Marea Egee in N-V Asiei Mici . A fost fondat in Era Bronzului ,aprox.3000 I.Hr..Orasul Troiei a fost obiectul Razboiului Troian , descris in poeziile lui Homer.Grecii antici ii spuneau Ilus dupa fondatorul lui Ilium, fiul lui Tros.

Alte referate despre: referat turcia, turcia referat, turcia

Efortul de modernizare in Turcia

La sfârsitul primului razboi mondial, Turcia a facut parte din tabara
statelor învinse. Conditiile armistitiului dintre Turcia si puterile
aliate si asociate, semnat la Mudros la 30 octombrie 1918 au însemnat
de fapt sfârsitul Imperiului Otoman. Armata a fost demobilizata iar
pentru Strâmtori s-a stabilit un statut de ocupatie militara. În caz
de tulburari, aliatii aveau dreptul sa ocupe orice punct strategic din
Turcia. S-a dorit chiar împartirea Turciei propriu-zise, nu doar a
teritoriilor arabe care au facut parte din componenta imperiului. Rând
pe rând au fost ocupate, în 1918-1919, Anatolia de sud-est si Cilicia
(de trupele engleze), Adalia (de italieni) si Smirna (de armata
greaca, sub protectia flotei engleze). În aceste conditii, turcii s-au
ridicat la lupta pentru apararea independentei. Actiunile împotriva
interventiei straine au fost legate de lupta împotriva sultanului si a
ramasitelor feudale din viata politica si economica. ...

Alte referate despre: efortul de modernizare in turcia, turcii otomani, rolul fizicii in modernizarea mijloacelor de radiotelecomunicatii

Turcia - Istanbul si Kudasasi

Kusadasi, una dintre principalele statiuni ale Turciei, ofera o ambianta excelenta pentru o vacanta de neuitat. Situat pe coasta de vest a Turciei, Kusadasi este recunoscut ca unul din cele mai atractive orase din Aegean, fiind foarte aproape de importantele asezari istorice Ephesus, Didyma, Priene si Miletos.
Numeroasele plaje cu apa calda si transparenta, care ofera o atmosfera linistita, alcatuiesc mediul pentru perfect pentru windsurfing, schi nautic sau volei pe plaja, pentru a aminti doar cateva dintre posibilitati pentru cei care doresc o vacanta activa.

Alte referate despre: turcia istanbul, prezentare power point turcia istanbul, turcia - istanbul

Turcia - date generale

Palatul Dolmabahçe a fost resedinta sultanilor dupa 1853 .Printre exponate se numara unul dintre cele mai mai candelabre din lume de 4 tone , mobila incrustata cu fildes , picturi foarte valoroase , covoare persane ,colectii de arme si armuri ,bijuterii .

Alte referate despre: turcia date generale, turcia date, turcia-date generale

Turcia

Speciile asiatice de animale predomina in Turcia, desi unele specii de animale europene sunt deasemena prezente deoarece pamantul serveste de mult timp ca pasaj intre cele doua continente. Linxul, lupul, ursul, vulpea si sacalul sunt speciile carnivore majore; gazela, cerbul, si porcul mistret salbatic sunt speciile ierbivore majore. Se gasesc de asemenea si multe varietati de rozatoare. Dintre animalele cele mai mari ale Turciei, doar porcul mistret ramane abundant in paduri. Lupul, vulpea, pisica salbatica, hiena, sacalul, cerbul, ursul, jderul si capra de munte traiesc in zone mai retrase. Animalele domestice din Turcia include camile, zimbrul Asiatic, si capra de Angora. Numeroase specii locale de pasari includ gasca salbatica, potarnichea si pitpalacul. In plus, mai multe pasari de prada-inclusiv mai putin vazutii vulturi si soimi-urmaresc o ruta migratory de-a lungul Stramtorii Bosfor. Pastravii sunt abundenti in fluviile de munte, iar scrumbia este abunenta in Stramtorile Turce ...

Alte referate despre: aderarea turciei la ue, razboaiele ruso-austro-turce, referat despre turcia

Turcia - China

Au fost de asemenea descoprite mari rezerve de petrol. Industria petroliera este una din cele mai dinamice.Productia satisface consumul intern avand disponibilitati si pentru export. Aceasta a crescut vertiginos: de la un milion in 1955, la 24 milioane in 1970 si 106 milioane in 1979.

Alte referate despre: turcia china rusia iran india, turcia si china, diferente turcia india china si japonia

Traditii Romanesti asemanatoare cu cele latine

Traditii Romanesti asemanatoare cu cele latine - Mirii trebuie sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe (in cazul casatoriilor mixte trebuie obtinuta aprobarea Episcopului sau a preotului paroh) si ar trebui ca acestia doi sa fie spovediti si impartasiti inainte de cununie.Tinerii trebuie sa fie botezati botezati si cununati in cadrul Bisericii Ortodoxe.

Alte referate despre: traditii romanesti asemanatoare cu cele latine, traditii si obiceiuri romanesti asemanatoare cu cele latine, obiceiuri si traditii romanesti

Turcia

Turcia.Sfanta Sofia ,lacas de cult bizantin terminat in 537 e.n. a servit ca o catedrala in vechiul oras bizantin si transformata in moscheie dupa 1453 ,anul in care Constantinopolul este cucerit de otomani . Cladirea initiala a fost distrusa in 532 intr-un incendiu .

Alte referate despre: date despre turcia, razboiul ruso-turc, turcia referat geografie

The tradition of Easter

The "full moon" in the rule is the ecclesiastical full moon, which is defined as the fourteenth day of a tabular lunation, where day 1 corresponds to the ecclesiastical New Moon. It does not always occur on the same date as the astronomical full moon. The ecclesiastical "vernal equinox" is always on March 21. Therefore, Easter must be celebrated on a Sunday between the dates of March 22 and April 25.

Alte referate despre: tradition of easter, the tradition of easter, the tradition of easter referat

turcia

Moscheia Albastra ,construita intre anii 1609-1616 pentru sultanul
Ahmet I de catre Mehmet Aga ,unul din fii lui Sinan .S numeste
Moscheia Albastra deoarece culoarea ei predominanta era albastrul care
acum este un gri-verzui datorita scurgerii timpului . Moscheia este
inconjurata de un gard format din coloane si arcade .In interior
moscheia este decorata cu motive arabesti iar peretii sunt acoperiti
de motive florale . Deasupra locului de veci al sultanului se gasesc
aceleasi motive florale sculptate in lemn scump si in fildes .

Alte referate despre: istoria turcilor, relieful turciei, turci

Traditia Chineza

În majoritatea ţărilor, vechiul organism social a dispărut, urmele vieţii de altă dată nemaipăstrându-se în mod viu, tradiţii şi forme de cultură noi înlocuindu-le pe cele vechi. În China însă, aceste soluţii de continuitate există, ele putând fi urmărite pe parcursul a aproape patru milenii. Tradiţiile, obiceiurile, formele vechi de cultură se păstrează în modalităţi de expresie evoluate, evident, dar asemănătoare celor antice.

Alte referate despre: traditia chineza, cultura si traditia chineza, traditii chineza

Razboiul ruso - turc 1806 - 1812

Inconsecventa pozitiei Turciei la negocierile cu Rusia este semnalata si de ambasadorul Frantei la Constantinopol, Latour Maubourg : ”Poarta refuzând timp de cinci ani de a ceda un singur palmac de teritoriu, cu toate ca pe atunci Rusia libera din toate partile si nefiind amenintata de nicairi, avea pe pamântul turcesc o armata de 80,000, a carei înainte mergatori ajunsesera pâna în centrul Rumeliei

Alte referate despre: razboiul ruso-turc 1806-1812, referat razboiul ruso - turc 1806 - 1812, rezumat razboiul ruso-turc 1806-1812

Christmas traditions

Christmas symbolics
Candles,fires: Summer, warmth, paradise, end of darkness, Jewish Hanukkah
Tree: Eternal life, Paradise tree, pagan symbol
Apples: Apple of Paradise
Reindeer: A prop
Santa Claus: St Nicholas, pagan deity
Gifts: Customary (Romans, pagans everywhere), Magi
Mistletoe: Peace, kisses
Holly: Christ's crown of thorns
Gnomes: Pagan entirely
Straw: Stable & crib, pagan, handy material for deco
Sock: A prop (as chimney etc)

Alte referate despre: christmas traditions, christmas traditions in romania, romanian christmas traditions
Referate afisate : 16
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK