Transductia semnalelor biologice

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic
Hormonii din clasa hormonilor hidrosolubili (peptidici, catecolamine) nu pătrund în celule, ci interacţionează cu receptori membranari. Fixarea hormonului pe receptor activează un sistem transductor care transformă semnalul extern (mesager prim) într-unul intracelular (mesager secund).
Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Nivel: Facultate
Dimensiune: 827kb
Downloads: 469
Materia: Medicina

Aminoacizii, proteinele si monozaharidele

Derivatii cuaternari ai amino-acizilor complet metilati la azot, se numesc betaine. Ca si amino-acizii ,betainele au structura de amfioni. Cu acid azotos, amino-acizii reactioneaza in solutie acida cu formare de hidroxi-acizi, azot si apa. Reactia este identica cu actiunea acidului azotos asupra aminelor primare, cand rezulta alcooli. Cu unele metale grele, alfa si beta amino-acizii dau saruri complexe interne sau chelatice, in care metalul intra ca un cation central. La incalzire amino-acizii se comporta diferit, dupa pozitia relativa a grupelor functionale. Alfa-amino-acizii formeaza, prin eliuminare de apa intre 2 molecule, derivati ai 2,5-dicetopiperazinei. Beta-amino-acizii trec, prin eliminarea unei molecule de amoniac din molecula amino-acidului, in acizi alfa-beta-nesaturati.

Alte referate despre: aminoacizii proteinele si monozaharidele, referat aminoacizi proteine monozaharide, aminoacizii proteine monozaharide si viata

Biosinteza Proteinelor

Molecula este formată din 70-90 nucleotide şi are doi poli funcţionali: - unul la care se ataşează un numit aminoacid
- altul care conţine o secvenţă de 3 nucleotide care recunoaşte o numită secvenţă a ARNm unde se ataşează pe baza complementarităţii.

Rolul ADN-ului în sinteza proteică
d) ADN este o moleculă formată din două catene polinucleotidice răsucite una în jurul celeilalte în spirală cu bazele azotate spre interior.

În molecula de ADN, complementaritatea dintre bazele purinice şi cele pirimidinice ţine cele două catene alăturate, oricât ar fi ele de lungi. Legăturile de hidrogen sunt mai slabe decât cele esterice şi se rup dacă ADN-ul este încălzit spre 100o C (proces numit denaturare) rezultând ADN monocatenar. Prin răcire treptată are loc procesul de renaturare, adică cele două catene de ADN se atrag datorită complementarităţii bazelor azotate şi revin în vechile poziţii.

Alte referate despre: biosinteza proteinelor, biosinteza proteina, biosinteza proteinelor referat

Totul despre proteine

Totul despre proteine
Multiplicandu-se neincetat, specia umana a adaugat peisajului natural privelisti noi, prefacand mlastini si pamanturi intelenite in vai roditoare, tinuturi aride in oaze de verdeata, a creat noi soiuri de plante de cultura si a domesticit animale salbatice.Pana aici, echilibrul natural nu a avut de suferit decat, poate, pe arii foarte restranse, care nu puteau afecta ansamblul.

Alte referate despre: proteine, proteinele, sinteza proteinelor

Proteine sintetice

In urma acestor constatari s-a trecut la realizarea unor procese semiindustriale de obtinre a pretioaselor furaje din petrol. In 1971 si 1972 au fost realizate, la Lavera, in sudul Frantei, si in localitatea scotiana Grangemouth, primele instalatii cu o capacitate de productie mai importanta. In prezent, asemenea procedee sunt aplicate in mai multe tari ale lumii.

Care este insa calea de obtinere a proteinelor din petrol? S-au impus pana in [rezent in aceasta directie doua procedee. Primul foloseste ca materie prima o fractiune de la distilarea la 300 – 380 grade C a titeiului, asa – numitul “petrol greu”, care contine parafine normale, neramificate, cu un numar de 15 – 30 atomi de carbon in molecula. Petrolul in amestec cu apa, saruri minerale, amoniac si specia cea mai indicata de drojdie sunt introduse in tancul de fermentatie.

Alte referate despre: proteine sintetice, obtinerea proteinelor sintetice din metan, proteine sintetice obtinute din petrol

Proteinele - substante chimice complexe

Anticorpii, cunoscuti sub numele de imunoglobuline, sunt proteinele care protejeaza corpul impotriva imbolnavirii. De obicei, acestia sunt produsi ca reactie la prezenta unui antigen, cum ar fi otrava sau bacteriile, si se formeaza in tesuturile limfatice ale corpului. Hemoglobina, una dintre cele mai complexe proteine ale organismului, este responsabila de transportul oxigenului de la plamani la tesuturi.

Proteinele nu sunt de obicei folosite pentru a produce energie. Cu toate acestea, cand rezervele de hidrati de carbon si grasimi sunt epuizate, datorita infometarilor sau bolilor, organismul incepe sa descompuna proteinele pentru a obtine minimum 200 kilocalorii pe zi, necesare supravietuirii. Procesul este reglat de hormoni, care determina descompunerea mai degraba a proteinelor din muschi, splina si ficat, decat din celelalte organe vitale.

Descompunerea ...

Alte referate despre: substante chimice complexe, substante chimice, clasificarea substantelor chimice

Importanta proteinelor

Enzimele si o parte din hormoni sunt proteine.Toti hormonii care sunt secretati de organe aflate peste brau sunt de natura proteica: pancreasul secreta insulina, tiroida formeaza tireoglobulina, paratiroida secreta parathormonul de natura polipeptidica, iar toate cele trei parti ale hipofizei elibereaza in sange numai hormoni proteici.

Alte referate despre: importanta proteinelor, importanta proteinelor in alimentatie, importanta proteinelor in organismul uman

Generatoare de semnal

-forma semnalului generat;
-domeniul de frecvenţă in care lucrează;
-stabilitatea frecvenţei semnalului de ieşire;
-mărimea si stabilitatea amplitudinii semnalului de ieşire;
-coeficientul de distorsiuni neliniare impuse.

Alte referate despre: generatoare de semnal, generator de semnal, generatoare de semnal referat

Amplificatorul de semnal mic

Schema electrică se prezintă pe figura următoare. Condensatoarele de cuplaj au rolul de a filtra componenta de curent continuu, respectiv de a lăsa să treacă semnalul variabil care trebuie amplificat. Condensatorul din emitor devine scurtcircuit la frecvenţa de lucru, punând la masă emitorul de unde şi denumirea conexiunii: emitor comun (EC).

Alte referate despre: amplificator de semnal mic, amplificator de semnal mic cu 2 tranzistoare jfeet canal n, amplificatorul de semnal mic

Reguli de comportare la introducerea semnalelor de alarmare ale protectiei civile

Pentru cei pe care semnalul ia prins in strada: se paraseste mijlocul de transport imediat ce acesta s-a oprit; se trec in stare de pregatire mijloacele de protectie individuala si se ocupa repede cel mai apropiat adapost; daca nu reusiti sa ocupati un adapost, indreptati-va spre cea mai apropiata incapere subterana, trecere subterana, tunele sau culoare, in lipsa acestora folositi orice sant, rapa, groapa, transee, sau alte adaposturi naturale.

Alte referate despre: reguli de comportare pe timp de alarma publica, alarma publica-reguli de comportare, reguli de comportare

Gesturi si semnale de curtenire

La oameni, succesele obtinute in relatiile sexuale cu membrii sexului opus depind in mod nemijlocit de priceperea transmiterii semnalelor de atractie fizica si de recunoastere a celor retrimise lor. Femeile recunosc imediat gesturile de curtenire, tot asa cum recunosc si multe alte gesturi ale trupului, barbatii in schimb sesizeaza mult mai putin aceste gesturi, iar de multe ori sunt total orbi in fata lor.Este interesant de notat ca femeile il descriau pe Graham ca "sexy", "adevarat barbat", ca "cineva in prezenta caruia simti ca esti femeie". Barbatii, in schimb, sub influenta competitiei dure reprezentate de Graham, il considerau "agresiv", "nesincer" si "arogant".

Alte referate despre: gesturi semnal - imagini, semnalele gesturilor, limbajul gesturilor

Celulele nervoase

Neuronii nu sunt singurele tipuri de celule care se intalnesc in sistemul nervos. Celulele denumite nevroglii sau celulele gliale sunt prezente in numar mare in sistemul nervos central, iar celulele Schwann in sistemul periferic. Ambele tipuri leaga, protejeaza, hranesc si ofera suport neuronilor.

Alte referate despre: celula nervoasa, celulele nervoase, markeri ai celulelor nervoase

Maimutele

La maimute comunicarea prin gesturi inlocuieste lipsa limbajului articulat. Variata si expresiva gama de gesturi si mimici le ajuta sa se inteleaga asa cum se inteleg intre ei surdo-mutii.
Printre speciile care au fost mai bine studiate in ultima suta de ani merita amintite urmatoarele specii: babuinii, macacii, cimpanzeii, urangutanii si gorilele.

Alte referate despre: despre maimute, referat maimute, informatii despre maimute

Batalia de la Marasti

Misiunea primita de armata 2 romana prevedea ruperea apararii inamicului in sectorul sau de ofensiva,in cooperare cu armata 4 rusa ; izgonirea dusmanului din bazinul SOVEJA si trecerea trupelor noastre pe cursul superior al raului PUTNA.Pentru indeplinirea misiunii armata dispunea de 2 comandamente de corp de armata, 4 divizii de infanterie, o brigada de cavalerie,56 batalioane, 14 escadroane, 228 de guri de foc si 21 avioane.

Alte referate despre: batalia de la marasti marasesti si oituz, batalia de la marasti, bataliile de la marasti marasesti si oituz

Traductoare capacitive

Circuitul de transmisie permite utilizarea unui microfon de sensibilitate redusa si impedanta mica, de tip electrodinamic sau magnetic, asigurând câstig de 52 dB si impedanta de intrare de 2 x 4k?, sau microfon piezoelectric sau cu electret pentru care se asigura un c?stig tipic de 38 dB si impedanta de intrare de 2 x 20 k?.

Amplificarea tipica la receptie este de 25 dB.
Eliminarea efectului local se realizeaza cu puntea rezistoare R2, R3, R8 si Zbal. Schema include si circuitul de protectie a aparatului telefonic la supratensiuni (puntea redresoare formata din diodele 2 x BZW14, 2x BAY10 si dioda Zener BZX73C) si la supracurenti (rezistorul de 12 ohmi).

Alte referate despre: traductoare capacitive, clasificarea sistemelor de reglare automata si traductoare capacitive, traductoare capacitive referat

Televiziunea. Comunicarea audio-vizuala

La recepţie, imaginea este reconstituită prin acelaşi procedeu.Ecranul unui televizor e compus dintr-o multitudine de puncte fluorescente, excitate prin modularea semnalelor electrice, luminuozitatea fiind dată de voltajul tubului catodic. Camera de luat vederi, care imită în bună măsură ochiul omenesc, este aparatul principal în tehnica televiziunii. În esenţă, o cameră video serveşte la captarea semnalelor luminoase, a radiaţiilor electromagnetice corespunzătoare, şi la transformarea lor în semnal electric.

Alte referate despre: televiziunea comunicarea audio-vizuala, studii de caz comunicarea audio vizuala in radio si televiziune, comunicare audio vizuala

Sistem de recunoastere automata a vorbirii bazat pe retele neuronale Fuzzy

A doua etapa este etapa de prelucrare a semnalelor si consta in principal in analiza spectrala a semnalului electronic pentru a obtine o reprezentare parametrizata care codifica informatia spectrala.
Etapa a treia este etapa de extragere a caracteristicilor si se refera in principal la eliminarea informatiilor nerelevante sau redundante din prezentarea parametrizata obtinuta in etapa a doua.Se obtine astfel o compresie a datelor si o reducere a incarcarii pentru prelucrarile ulterioare.

Alte referate despre: beneficiile unui mediu bazat pe retele si internet, retele neuronale cu antrenare bazata pe intarire, recunoasterea vorbirii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles