Transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Transfer de caldura conductiv - continuare

 = proprietate fizică specifică fiecărui tip de material,
 = exprimă comportarea materialului la transferul termic conductiv.

Dimensiunile conductivităţii termice rezultă din condiţia de omogenitate dimensională a ecuaţiei (21):

Nivel: Facultate
Dimensiune: 287kb
Downloads: 1265
Materia: Fizica

Supraconductibilitate

Supraconductibilitate ,supraconductorii, materiale care nu manifesta nici o rezistenta la trecerea prin ele a curentului electric, sunt una dintre frontierele descoperirilor stiintifice. Nu numai ca limitele supraconductivitatii nu au fost inca atinse, dar teoriile care explica comportamentul supraconductorilor sunt constant reevaluate.

Alte referate despre: supraconductibilitate, referat supraconductibilitate, supraconductibilitate referat

Fluxul magnetic

Curentul electric trifazat.Este acel curent prin care se obtin 3 faze in timpul unei relatii complete a rotorului in stator. Se obtine folosind pe 3 bobine asezate sub un unghi de 120 grade.
Tensiunea dintree doua faze care este de 380V iar intre faza si nul 220V

Alte referate despre: fluxul magnetic, flux magnetic, legea fluxului magnetic

Cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului

Încălzirea prin inducţie a materialelor conductoare din punct de vedere electric este utilizată pentru:

Alte referate despre: cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului, cuptor cu creuzet, cuptorul cu creuzet

Caldura.Propagarea caldurii

In practica se mai foloseste ca unitate de masura pentru caldura caloria (cal.). 1cal = 4,18 J
Caldura primita sau cedata de un corp prin contact termic este egala cu variatia energiei sale interne daca nu se efectueaza lucru mecanic.
Q = U ; U = U2 - U1 ; U = energia interna

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea calduri, caldura propagarea caldurii referat

Dilatarea termica

In functie de starea de agregare a corpului, dilatarea se manifesta diferit. Astfel, un corp solid isi mareste toate dimensiunile liniare in acelasi raport, un lichid isi mareste volumul (forma sa depinde de vasul care il contine), iar un gaz isi mareste fie presiunea, fie volumul, fie amindoua, in functie de incinta in care se afla.

Alte referate despre: dilatarea termica, dilatarea termica a corpurilor, dilatare termica

Temperatura si caldura

Convectia transmite caldura prin schimbul de molecule fierbinti si reci; acesta este fenomenul prin care apa dintr-un ibric devine clocotita uniform chiar daca numai fundul ceainicului este in contact cu flacara. Radiatia este transferul de caldura prin radiatie electromagnetica; acesta este mecanismul prin care un semineu incalzeste o camera.

II. Temperatura
Temperatura reprezinta proprietatea unui sistem care determina starea lui, daca este in echilibru termic sau nu. Senzatia de caldura sau frig a unei substante este cauzat de temperatura. Desi este usor de comparat temperaturile aproximative ale doua substante utilizand simtul tactil, evaluarea magnitudinii temperaturilor prin reactii subiective este imposibila.

A incalzi o substanta nu inseamna numai a-I creste temperatura, dar si a-l provoca sa imparta o senzatie de cald mai acuta, si totodata sa produca transformari in mai ...

Alte referate despre: temperatura si caldura, temperatura si caldura referat, referat fizica temperatura si caldura

Tratamentele termice

Prin normalizare se imbunatatesc in mod simtitor caracteristicile mecanice ale otelului cum sint limita de curgere, rezistenta de rupere la tractiune , alungirea relativa gituirea si rezilienta. ture cit si caracteristicile mecanice. Acest lucru este determinat de faptul ca la normalizare, cantitatea de per¬lita care se separa la răcire este mai mica mare decit la recoacere. Intrucit du¬ritatea perlitei este mai mare decit a feritei, rezulta ca otelul normalizat va avea duritatea mai mare decit cel recopt.

Alte referate despre: tratamente termice, tratamente termice si termochimice, tratament termic

Transfer de caldura conductiv

Transfer de caldura conductivTRANSFERUL DE CĂLDURĂ

NOŢIUNI FUNDAMENTALE

TRANSFER DE CĂLDURĂ PRIN CONDUCTIVITATE

TRANSFER DE CĂLDURĂ PRIN RADIAŢIE

TRANSFER DE CĂLDURĂ PRIN CONVECŢIE

TRANSFERUL GLOBAL DE CĂLDURĂ

Alte referate despre: transfer de caldura conductiv, transferul de caldura conductiv, transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Transfer de caldura conductiv

Se consideră T0 > Tp  fluidul adiacent la placă se va răci, având pe diverse zone, temperaturi intermediare între T0 si Tp.
Distanţa de la placă, pe direcţia y, pentru care temp. T a fluidului:

Alte referate despre: transferul de caldura prin conductie, mecanismul de transfer al caldurii prin conductie termica, mecanismul de transfer al caldurii prin conductie termica si convectie

Functionarea masinilor termice

Functionarea masinilor termice - La sfarsitul cursei pistonului, seratrul deschide canalul de evacuare E prin care aburul iese in atmosfera. Intre timp, seratrul a deschis canalul dmisie A de pe cealalta fata a pistonului, dupa care pistonul se intoarce inapoi si asa mai departe.Functionarea masinilor termice

Alte referate despre: functionarea masinilor termice, functionarea masinilor termice diesel, functionarea masini termice scribd

Inductia magnetica

1. Se poate înlocui în problema examinată, conductorul printr-un cilindru turnat, gol pe dinăuntru, şi a cărui axă să coincidă cu axa OO1? Se observă că tensiunea electromotoare indusă, nu depinde de grosimea conductorului, acesta putând fi aleasă într-un mod arbitrar şi se va putea realiza conductorul sub forma unui cilindru.
Dacă valoarea celorlalte mărimi (B ,n, R şi e ), rămân aceleaşi între marginile cilindrului va apărea aceeaşi tensiune electromotoare indusă ca şi în conductorul AA1 ( fig. 7-1 ). În ambele cazuri tensiunea electromotoare indusă are acelaşi sens pentru orice poziţii a conductorului sau a cilindrului, ceea ce îşi găseşte aplicaţia în maşinile electrice numite unipolare (cu polaritate constantă ).

2. Cum se vor modifica parametrii generatorului(şi care sunt aceştia) dacă se înlocuieşte conductorul AA1 printr-un cilindru?
O astfel de schimbare determină o mişcare a rezistenţei interne a generatorului( rc) şi ...

Alte referate despre: inductia magnetica, inductie magnetica, inductia magnetica referat

Metalele

Metalele
Proprietăţi fizice
Metalele au luciu caracteristic, numit luciu metalic, datorită puterii lor de reflexie a luminii. Metalele sunt opace, chiar în strat subţire, deoarece undele luminoase lovind electronii mobili din metal sunt amortizate şi nu sunt transmise mai departe.

Alte referate despre: materiale metalice, coroziunea metalelor, utilizarea metalelor

Proprietatile polimerilor

În cazul primului model, faza amorfă se admite ca fiind omogenă, iar stările conformaţionale ale lanţurilor corespund ghemului statistic. Modelul pachetelor presupune că, faza amorfă, la nivel molecular, este heterogenă şi anizotropă şi se admite ca posibilă existenţa domeniilor cu ordine lichid-cristalină.

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, proprietati polimeri, proprietatile polimerului

Conventia Europeana - Laboratorul Constitutiei

1.2. Mandatul de la Laeken: Conventia asupra viitorului Europei
a. Continuitatea dintre Conventia pentru Carta din 1999-2000 si Conventia europeana din 2002-2003 este atat de evidenta incat se remarca eforturile care au trebuit depuse in 2001 de partizanii acestei formule, pentru ca ea sa fie in cele din urma adoptata de cei cincisprezece sefi de stat si de guvern ai Uniunii la summit-ul de la Laeken din 14-15 decembrie 2001.

Alte referate despre: conventia europeana a drepturilor omului referat, conventia europeana a drepturilor omului, referat conventia europeana a drepturilor omului

Modurile de dobandire si pierdere a cetateniei in sistemul conventional European

Retragerea de drept sau la initiativa unui stat parte este prevazuta la art.7 si stabileste ca un stat parte nu poate prevede în dreptul sau intern retragerea cetateniei de drept decât în urmatoarele cazuri:
- dobândirea voluntara a unei alte cetatenii
- dobândirea cetateniei statului parte ca urmare a unei comportari frauduloase
- angajarea voluntara în fortele armate straine
- comportament care prejudiciaza în mod grav interesele esentiale ale statului parte
- absenta oricarei legaturi efective între statul parte si un resortisant care domiciliaza în mod obisnuit în strainatate
- când se stabileste, în timpul minoritatii unui copil, ca nu mai sunt îndeplinite conditiile prevazute de dreptul intern relative la dobândirea de drept a cetateniei statului parte
- înfierea unui copil când acesta dobândeste sau poseda cetatenia straina a unuia sau a ambilor sai parinti.
Pierderea cetateniei la initiativa individului este prevazuta la art. 8 si stipuleaza ca " orice ...

Alte referate despre: modurile de dobandire si pierdere a cetateniei, moduri de dobandire si pierderea cetateniei romane rezumat, modurile de dobandire si de pierdere a cetateniei

Conventia europena relativa la spalarea, depistarea, sesizarea si confiscarea produselor crimei

De aceea Conventia privind spalarea banilor completeaza cadrul juridic
existent privind cooperaea în vedrea localizarii averilor dobândite în mod ilicit. Conventia privind spalarea banilor este deschisa semnarii sale si de catre state neeuropene(Australia, SUA, si Canada fiind deja reprezentante ale lucrarilor Comitetului care a elaborat acest instrument juridic).

Alte referate despre: conventiile europene relative la infractiunile rutiere, conventiile europeane relative la infractiunile rutiere, administratia europena-relatii publice si protocol
Referate afisate : 17
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles