Transferul global de caldura

Transferul global de caldura

În cea mai simplă formă, transferul global de căldură poate fi redat prin ecuaţia:
Q = fluxul termic transferat (W),
A = aria suprafeţei prin care are loc transferul (m2),
ΔT = potenţialul transferului termic (K) = diferenţa între temp. mediului care cedează căldura şi temp. mediului care primeşte căldura
K = coeficient global de transfer de căldură (W.m-2.K-1)

La proiectarea aparatelor de transfer termic (încălzitoare, răcitoare, evaporatoare, condensatoare, concentratoare, boilere, refrigeratoare, fierbătoare, cuptoare, uscătoare etc.), uzual se cunosc:
Q transferat: pe baza bilanţurilor de materiale şi termice ale aparatului. Potenţialul transferului termic (ΔT) impus de diverse considerente (tehnologice, economice, de calitate etc.).Cerinţa primară a proiectării: determinarea valorii A dimensiunile constructive ale aparatului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 385kb
Downloads: 1201
Materia: Chimie

Efectul de sera

Efectul de sera
In ultimii 140 de ani, clima Terrei s-a incalzit cu 1.1 ° F. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta crestere de temperatura va continua, si dupa toate asteptarile, pana la mijlocul secolului urmator va ajunge la valoarea de 1,5- 4.5 ° C. Aproximativ jumatate din gazele de sera care patrund anual in atmosfera raman acolo.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Termometrul - scari de temperatura

Termometrul - scari de temperatura - Toate metodele de masurare a temperaturii se bazeaza pe principiul echilibrului termodinamic si pe faptul, stabilit experimental, ca unele marimi fizice asociate corpurilor variaza la incalzirea sau racirea lor.Termometrul - scari de temperatura

Alte referate despre: termometrul - scari de temperatura, termometre scari de temperatura relatia dintre celsius si fahrenheit, referat masurarea temperaturii scari de temperatura si termometre

Termoreglarea

Temperatura centrala a corpului uman (rect) prezinta un ritm circadian, cu valori minime in orele de dimineata, in jurul orei 4-6 ( 36,4° C rectal )si valori maxime ( 37,4° C ) inspre seara, in jurul orei 18. Oscilatiile, cu amplitudine de circa 1° C la copii si subiectii tineri, sunt mai reduse la adulti ( 0,5° C ),nefiind datorate alimentatiei, ci ritmului somn-vege, simultan cu variatii ale presiunii arteriale, pulsul si glicemiei.

Alte referate despre: termoreglarea, termoreglare, termoreglarea la om

Transfer de caldura conductiv

Principiul al doilea al termodinamicii (principiul creşterii entropiei) stabileşte sensul transformărilor spontane.

Alte referate despre: transfer de caldura conductiv, transferul de caldura conductiv, transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Transfer de caldura conductiv - continuare

 = proprietate fizică specifică fiecărui tip de material,
 = exprimă comportarea materialului la transferul termic conductiv.

Alte referate despre: transferul de caldura prin conductie, mecanismul de transfer al caldurii prin conductie termica, mecanismul de transfer al caldurii prin conductie termica si convectie

Termometrul

Zero absolut- cea mai scăzută temperatură ce se poate obtine în mod teoretic (≈ -273,15˚C). Reprezintă baza scării temperaturii absolute, măsurată în Kelvin (K)-zero absolut = 0 K. Nimic nu poate fi răcit atât de mult, chiar dacă o temperatură de 0,000007 K a fost obtinută.

Scara termodinamică- scară de temperatură folosită de oamenii de stiintă - masoară temperatura absolută (T). Mai e denumită si scara Kelvin – a fost propusă în 1848 de cercetătorul englez Lord Kelvin. Gradatia începe de la 0 K si nu are valori negative.

Kelvin- este unitatea de măsură în sistem international (S.I.) a temperaturii termodinamice. – a 273,15-a parte din intervalul de temperatură cuprins între zero absolut si punctul triplu al apei.
T K = t˚C + 273,15

Dilatarea- fenomenul prin care un corp îsi modifică volumul datorită schimbului de căldură fără ...

Alte referate despre: termometrul, termometre, referat termometre

Transferul de tehnologie

4.1.Contractul de engineering
Prin engineering se înţelege o activitatea complexă cuprinzând operaţiile cele mai diverse, de la prestaţiile de servicii de ordin intelectual – transmiterea de idei, concepţii, planuri, schiţe etc., executări de lucrări, cuprinzând realizări de instalaţii şi punerea lor în funcţiune – până la furnizări de materiale necesare executării acestor lucrări de construcţii, montaje etc.
Văzută din perspectiva doctrinară franceză originea cuvântului şi definiţia ingineriei (engineering), se prezintă astfel: - ingineria ca atare, este neologismul oficial pentru care s-a optat în 1973, derivat din inginer, pentru a traduce cuvântul american engineering.
Ţările francofone l-au adoptat în folosinţă, de o natură generală. Pe viitor, el va înlocui expresia tradiţională, arta construcţiilor civile. Este vorba, după aceeaşi sursă, de o „activitate specifică de definire, concepţie şi studiu de proiect ale unei lucrări ...

Alte referate despre: transfer de tehnologie, transferul de tehnologie, contractul de transfer de tehnologie

Transfer de caldura conductiv

Zona de existenţă a variaţiei de temp. de‑a lungul suprafeţei plăcii = strat limită termic (SLT).
Zona din stratul limită în care apare căderea cea mai mare de temperatură se consideră ca fiind zona determinantă de rezistenţă termică în transferul de căldură.

Alte referate despre: mecanismul de transfer al caldurii prin conductie si prin convectie, transfer de caldura prin conductie termica, mecanismul de transfer al caldurii prin conductie si prin conventie

File transfer protocol - FTP ppt

File Transfer Protocol (FTP) - protocol standard de retea utilizat pentru a transfera fisiere de la un host la alt host printr-o retea bazata pe TCP, cum ar fi Internetul.FTP este unul dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a aparut cu mult inainte de HTTP, in 1971. El este acum utilizat pe scara larga pentru distributie si acces la host de la distanta.

Alte referate despre: file transfer protocol, file transfer protocol referat, ftp-fide transfer protocol

Impozit pe venit global

Exemple de cheltuieli nedeductibile fiscal:
- cheltuieli cu protocolul- dpdv fiscal, sunt admise drept cheltuieli in baza de calcul in limita a 1% din profitul brut;
- cheltuieli de deplasare – se admite cazare hotel 2 stele+calatorie cu trenul clasa a 2-a;
- ratele de leasing- sunt luate in baza de calacul numai cheltuielile aferente mijlocului fix respectiv, calculat conform legislatiei romane.
- etc…

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Posibilitati de perfectionare a impozitului pe venitul global

În unele ţări, valoarea deducerilor personale sau mărimea tranşei care se impozitează cu cotă 0%, creşte pe măsură ce se trece la o tranşă de impunere mai ridicată.

Alte referate despre: posibilitati de perfectionare a impozitului pe venitul global, posibilitati de perfectionare a impozitului pe venit global, posibilitatea de perfectionare a impozitului pe venit

About globalization

About globalization
The World Bank’s purpose is to help borrowers reduce poverty and improve living standards through sustainable growth and investment in people.
The Strategic Compact, endorsed by the Board of Executive Directors on March 31, 1997 set ambitious objectives for the Bank, including strengthening the development effectiveness of lending and nonlending services; improving responsiveness to client needs, developing a broader range of products and services; reducing overhead and shifting resources to the front line; further decentralizing activities; rebuilding professional expertize and technical capacity and sharing the best global knowledge on development with clients and partners.

Alte referate despre: globalization referat, globalization, referat globalization

Caldura.Propagarea caldurii

O modalitate de modificare a energiei interne a unui corp este frecarea (ex.: daca se freaca palma de partea metalica a mesei de laborator).Forta de frecare efectueaza un lucru mecanic care are ca efect cresterea temperaturii corpului , a agitatiei termice si a energiei interne.Deci ,prin efectuarea unui lucru mecanic energia interna a corpului variaza.

Alte referate despre: caldura propagarea caldurii, caldura propagarea calduri, caldura propagarea caldurii referat

Caldura

b) Cantitatea de caldura cedata este egala cu cantitatea de caldura primita,daca ele se afla intr-o incinta adiabatic
(nu schimba caldura cu mediul inconjurator ).
c)Principiul tranformarilor inverse
Cantitatea de caldura pe care o cedeaza un corp la trecerea din starea A in starea B este egala cu cea pe care o primeste cand revine din starea B in starea A.
Aparatul utilizat pentru efectuarea masuratorilor de cantitati de caldura si de caldura specialese numeste calorimetru.
Calorimetru este un vas metalic sau din sticla.
Ecuatia caloricaeste Q=Q1+Q2
Caldura specifica a unui corp este
c=(m1c1+m2c2)(T-T1)/m(T2-T)
Cantitatea de caldura
Cantitatea de caldura este energia transmisa sau primita de un corp in timpul schimbului de caldura , care este egala cu variatiaenergiei interne( variatia energiei mecanice a particulelor in miscare dezordonata)
Energia interna este suma tuturor energiilor cinetice si potentiale,care caracterizeaza particulele componente
ale unui corp.
...

Alte referate despre: il caragiale caldura mare, caldura, i l caragiale caldura mare rezumat

Sistemul global de monitorizare a climei

Modificarile globale,de clima,devenind o problema in ultimii ani,au ajuns in fruntea politicii internationale.Nivelele mari de gaze de sera din atmosfera ameninta alterarea mediului pe termen lung.GOSIC(Global ObservingSistems Information Center) monitorizeaza urmatoarele sisteme:GCOS(Global Climate Observing Sistem),GOOS(Global Ocean Observing Sistem),GTOS(Global Observing Sistem).

Alte referate despre: sisteme globale de mominorizare a climei, sistemul global de monitorizare al mediului, sisteme de monitorizare a climei

Globalitatea responsabila - o stapanire a impactului mondializarii

Globalizarea nu este un fenomen al secolului XX. Ea aminteşte de începutul secolului al XVI-lea şi de sfârşitul secolului al XIX-lea. Dar, în prezent, globalizarea este diferită:
Pieţe noi – schimburi internaţionale şi pieţe importante operează 24 din 24 h afaceri monetare de la distanţă într-un timp record.

Alte referate despre: impactul cresterii demografice asupra economiei globale, evolutia economiei romaniei sub impactul crizei globale, impactul cresterii demografice asupra economie globale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles