Transformari de stare topire

Transformari de stare suferite de apa

Aspectul atat de variat al norilor a trezit inca de multa vreme interesul oamenilor de stiinta,dar abia pe la inceputul secolului trecut au fost stabilite primele criterii de clasificare a lor.

Astfel,in 1802,celebrul naturalist francez Jean-Baptiste de Monnet-Lamark(1744-1829)publica in Anuarul Meteorologig al Frantei,o prima clasificare a norilor,impartindu-i in cinci grupe dupa forma si inaltimea lor.In 1803,farmacistul englez Lucke Howard(1772-1864)stabileste un criteriu de clasificare si mai reprezentativ,legand forma si dimensiunile norilor de declansarea precipitatiilor atmosferice.El adopta pentru prima oara pentru nori denumirile latine devenite apoi
intrenationale:Cirrus,Stratus,Cumulus,Cirrocumulus,Cirrostratus,Nimbus etc.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 629kb
Downloads: 6187
Materia: Fizica

Ghetarii

Colosii de gheata se misca
S-a crezut multa vreme ca ghetarii stau pe loc, aparenta lor nemiscare fiind mascata de covorul de zapada. Se vorbea totusi de lipsa de fixitate inainte ca oamenii de stiinta sa fi studiat acest fenomen. S-a observat ca lungimea unui ghetar nu este stabila, schimbandu-se de la an la an, inaintand prin fruntea sa sau retragandu-se.

La prima vedere, ghetarul pare ca este impins la vale din cauza greutatii zapezilor acumulate in cadrul bazinului de alimentare. Miscarea lui in esenta este un proces complex, asemanandu-se cu curgerea inceata a unei materii vascoase. Mecanismul curgerii ghetarului se leaga de principalele proprietati ale ghetii: plasticitatea, proprietatea ghetii de a lua forma scobiturii in care apare si se dezvolta, reinghetarea, insusirea ghetii de a se ingemana in cazul in care apar crapaturi.

Alte referate despre: ghetari montani, ghetarii, ghetarii montani

Viata in apele poluate ale Romaniei

Astfel îşi creează singure condiţiuni nefavorabile de existenţă şi încep a dispare, făcând loc unei noi asociaţii de fiinţe numite “mezosaprobii" , cuprinzând infuzorii, flagrelate care nutresc cu bacterii şi unele alge. Cantitatea de materii organice scade treptat, procesul lor de mineralizare este tot mai accentuat, până când pot să se instaleze organisele “oligosaprobii" şi după acestea, plantele verzi (alge, muşchi) şi animale de apă curată şi bogată în oxigcn (K o 1 k w i t z şi M a r s s o n 1908, 1909; T h i e n e m a n n 1926). Astfel o apă impură, poluată, poate deveni din nou. apă curată si chiar potabilă. Însă dezvoltarea mare a industriilor din Valea Prahovei se opune şi se va opune mult timp autoepuraţiei opelor acestui râu.

Alte referate despre: viata in apele poluate ale moldovei, viata si apele poluate ale moldovei, ape poluate

Apa si omul

Astazi exista o preocupare continua la nivel national si mondial de inbunatatire continua a calitatii apei potabile.In unele tari din vestul Europei se urmaresc 45 de indicatori referitor la calitatea apei ,iar normele Comisiei Economice Europene (C.E.C.)aprobate in 1980,recomanda urmarirea continua a 62 de caracteristici ale apei potabile.

Alte referate despre: apa si omul, sub ce aspect influenteaza apa viata omului, cata apa are omul in organism

Apa si proprietatile ei

Apa si proprietatile ei
Se poate observa un circuit al apei in natura. Caldura soarelui cauza evaporarea apelor de suprafata, iar vaporii formati se ridica in atmosfera. Daca in atmosfera saturata cu vapori de apa intervine o scadere de temperatura, o parte din vapori se condenseaza si iau forma de nori, ceata, ploaie, zapada, grindina; in timpul noptilor racoroase din anotimpurile calduroase se depune roua, iar cand temperaturile solului este sub 00C, se depune bruma- toate acestea formeaza apele meteorice.

Alte referate despre: apa si proprietatile ei, apa si proprietatile sale, apa potabila proprietati

Apa

În naturã, apa se gãseste în stare lichidã, solidã si gazoasã. Trecera apei dintr-o stare în alta face sã aparã: norii, ceata, ploaia, grindina, roua, bruma, zãpada, poleiul.

Norii se formeazã ca urmare a evaporãrii apei din sol si de la suprafata apelor, si a ridicãrii vaporilor în straturile superioare ale aerului. Acolo, vaporii, dând de straturi reci de aer, se condenseazã, formând picãturi fine de apã.

Ceata se formeazã în zilele reci, când vaporii de apã se condenseazã foarte aproape de pãmânt. În zilele cu ceatã, circulatia oamenilor si a vehiculelor este îngreunatã.

Ploaia se formeazã când norii trec prin straturile reci de aer, iar vaporii se condenseazã si ...

Alte referate despre: apa referat, referat apa, referat despre apa

Chiciura sau gheata

Cauza:Gheata se formeaza din apa stationara sau prin inghetarea ploii.Chiciura apare cand umezeala din aer se transforma in gheata.
Actiune:Se formeaza mai ales in zonele reci si joase.
Altele:Cristalele de gheata se formeaza adesea pe suprafetele reci.

Alte referate despre: chiciura sau gheata, zapada gheata chiciura promoraca burma polei ploaia, gheata burnita chiciura roua si ceata

Fluctuatiile atentiei si starea de vigilenta

Fluctuatiile atentiei si starea de vigilenta
Dacă inteligenţa este considerată o funcţie psihică complexă care asigură într-o formă superioară adaptarea între organism şi mediu, atenţia este un factor activ al investigării mediului înconjurător, cu efecte favorabile asupra activităţii de cunoaştere.

Alte referate despre: starea de vigilenta, stare de vigilenta, atentia cu starile de constiinta

Performante tragice in istoria omenirii - razboiul ca stare de permanenta

Pentru alţi gânditori el apare însă ca o uriaşă frână în calea dezvoltării, o teribilă traumă psihică provocată umanităţii şi un mod nedorit pentru a demonstra adevărul de o profunzime revoltătoare conţinut de maxima: “homo homini lupus” (“omul este lup pentru oameni”).

Alte referate despre: holocaustul-pagina tragica in istoria omenirii, referat la istorie despre razboiul rece, compunere importanta cartii in istoria omenirii

Starea societatii romanesti contemporane din punct de vedere al sistemului judiciar

Toata lumea atat cei care au condus , cei care conduc in momentul de fata tara cat si oamenii de rand spun ca vor sa se alinieze la standardele europene, la standardele lumii civilizate din punct de vedere juridic si nu numai , ca vrem sa ne aliniem prin politica penala pe care o practicam la ora actuala dar nu facem altceva decat sa ne departam de ceea ce sustinem ca dorim.

Alte referate despre: starea societatii romanesti contemporane din punct de vedere juridic, starea societatii romanesti contemporane bibliografie, romania contemporana din punct de vedere al inegalitatilor

Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila

Referat despre Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila
Prin Regulamentele organice din Moldova si Muntenia s-au creat registrele de stare civila pentru o evidenta organizata a starii civile; acesta atributie revenind tot bisericii . Aceste registre vor permite sa se cunoasca filiatia persoanelor si vor impiedica casatoriile intre rude in grad interzis.

Alte referate despre: ofiter de stare civila, ofiterul de stare civila, atributiile ofiterului de stare civila

Evolution of stars

The actual process of star formation remains shrouded in mystery because stars form in dense, cold molecular clouds whose dust obscures newly formed stars from our view. For reasons which are not fully understood, but which may have to do with collisions of molecular clouds, or shockwaves passing through molecular clouds as the clouds pass through spiral structure in galaxies, or magnetic-gravitational instabilities (or, perhaps all of the above) the dense core of a molecular cloud begins to condense under its self-gravity, fragmenting into stellar mass clouds which continue to condense forming protostars.

Alte referate despre: evolution of stars, evolution of stars degenerate electron, historical evolution of stars

Prezentarea agentiei de imobiliare Star Intermed

Societatea Comercială STAR INTERMED este organizată conform cerinţelor obiectului de activitate, în concordanţă cu prevederile legale.
Astfel, conducerea este asigurată de Adunarea Generală a Asociaţilor, care îşi desfăşoară activitatea în concordanţă cu legea română, prevederile contractului şi statutului, societatea fiind administrată de către un administrator unic care îndeplineşte funcţia de director general al societăţii.

Acesta numeşte directorul executiv, coordonează activitatea departamentelor:vanzari-cumparari,inchirieri,de marketing si financiar-contabil.Organizarea şi coordonarea activităţii diferitelor departamente şi ale personalului aferent se realizează prin intermediul unei structuri organizatorice.

Alte referate despre: star intermed, despre agentul de imobiliare referat, agentii imobiliare

Aplicatie privind determinarea investitiei optime la Star Man SA

Fiecare dintre acestia are un rol bine definit in cadrul firmei, dar, in functie de proiectele care se desfasoara, structura aceasta poate suferi usoare modificari, existand o foarte buna colaborare intre diferitele departamente.Societatea are un capital social de 12 miliarde lei. Domeniul sau de activitate il constituie productia de constructii metalice usoare si grele pentru telecomunicatii in principal, mobilier metalic, depozitare, structuri metalice industriale si constructii cladiri.

Alte referate despre: aplicatie privind lichidarea fuziunea dizolvarea, aplicatie privind dizolvarea lichidarea fuziunea, teorii privind determinarea ratei dobanzii

Starea de saturatie a rocilor

Rocile de zacamant, dar si mediile poroase in general, contin diverse fluide. Porii rocii sunt in intregime ocupati cu una sau mai multe faze, cu rare exceptii cand, in conditii de laborator, probele de carota sunt vidate. Masura si modul in care fluidele ocupa porii rocii reprezinta starea de saturatie*. Se disting doua moduri de abordare a acestui concept.

Alte referate despre: minerale si roci cu exemplificare starea, stari de agregare, starea gazoasa

Pielea - un indiciu al starii de sanatate

Cancerul bronsic se poate manifesta la nivel cutanat sub forma unor basici dispuse pe fond rosu-violaceu cu aparitie dupa traumatisme locale cutanate sau cu aparitie spontana pe piele". Conf. dr. Tiplica mai spune ca "unele afectiuni ale tesutului conjunctiv - colagenozele - care determina suferinte interne multiorganice pot debuta cu aparitia unei inrosiri a obrajilor comparabile cu aripile unui fluture, cum se intampla in lupusul eritematos.

Alte referate despre: cultura alimentarii si starea de sanatate, factorii de mediu care influenteaza starea de sanatate, cultura alimentarea si starea de sanatate

Afectivitatea

Starile afective sunt trairi care exprima gradul de concordanta sau neconcordanta dintre un obiect sau o situatie si tendintele noastre (termenul “obiect” e luat in sens filozofic- fiind ceea ce cunoastem , fiinta sau lucru). Pentru prescurtare, vom folosi si termenul de “afect” ca sinonim cu “stare afectiva” ; el e utilizat de unii intr-un sens foarte restrans.

Alte referate despre: afectivitatea, proprietatea afectata unui scop si fiducia, afectivitatea psihologie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles