Transmisii cu roti dintate

Proiect roti dintate

Rotile dintate se folosesc numai in angrenaje, de exemplu in schemele cinematice ale unor masini-unelte complexe, strunguri, automobile se gasesc sute de roti dintate.

Gama dimensiunilor rotilor dintate este determinata de stadiul general al dezvoltarii construnctiei de masini astfel in prezent se pot prelucra si executa roti dintate cu diametre cuprinse intre fractiuni de milimetru pana la diametre de 10 metri.

In constructia moderna de masini si aparate, transmisia cu roti dintate este mecanismul cel mai des folosit.Piesa se executa din materialul OLC 45 ce se marcheaza prin vopsire cu culoarea albastru-negru conform STAS 7596-80,care este usor prelucrabil daca scula aschietoare are o duritate mare.

Piesa se compune dintr-un cilindru care are la exterior o suprafata dintata, prezinta o gaura strapunsa, un canal ce permite prinderea rotii dintate pentru asezarea ei in mai multe pozitii.In afara tratamentelor termice nu avem nici o alta prelucrare speciala ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 16730
Materia: Fizica

Procese tehnologice de prelucrare mecanica

Desenele de instalare au menirea de a stabili legăturile obiectului executat cu elementele la care se racordează , pentru punerea sa în funcţiune ; se pot stabili în acest fel eventualele corelaţii cu agregatele vecine etc .

Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica

Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini

Polizarea se aplica diferitelor piese si consta in curatirea de bavuri si impuritati a suprafetelor si muchiilor semifabricatelor, prelucrari de degrosare si ajstare a pieselor sudate, ascutirea pieselor taietoare.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice, tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice 2x puncte, tehnologii de fabricare a arborelui unei masini electrice

Arborii

Arborii drepti se utilizeaza in constructia turbinelor cu abur si turbinelor hidraulice,a cutiilor de viteza, a reductoarelor si a transmisiilor masinilor – unelte.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Transmisii mecanice

Transmisiile prin cablu sunt compuse din roti prevazute cu un canal practicat pe exterior , prin care este trecut un cablu . Transmiterea miscarii are loc datorita fortei de frecare care ia nastere intre cablu si roata.Transmisia prin lanturi se realizeaza intre arbori paraleli. Miscarea se transmite prin infasurarea si angrenarea lanturilor cu rotile montate pe arbori si avand prelucrata o dantura speciala la periferie.

Alte referate despre: transmisii mecanice, transmisii mecanice prin curele si roti dintate, transmisii mecanice referat

Sistemul de franare

Indicatie: in timpul rularii pe carosabil foarte umed se recomanda actionarea franei din cand in cand, pentru a elibera discurile de frana de impuritati.Prin forta centrifugala este aruncata apa de pe discurile de frana insa ramane un strat subtire de silicon,de resturi de cauciuc,de unsoare si de impuritati,care diminueaza efectul de franare al acestora.

Alte referate despre: sistemul de franare, frana hidraulica, frana hidraulica referat

Arborii, organe de masini

Clasificarea fusurilor:
1. Dupa directia fortei care le solicita in raport cu axa lor de rotatie si forma :
- radiale (pot avea forma cilindrica sau conica);
- axiala (pot fi circulare pline, inegale, multiinelare);
- radial – axiale ( pot fi conice sau sferice, simple sau cu umar de sprijin).

Alte referate despre: arbori organe de masini, arborii organe de masini, arbori-organe de masini

Cuplaje mecanice

Cuplaje cu bucsa imbina rigid doi arbori formand un tot unitar. Utilizarea acestor cuplaje impune o coaxialitate perfecta a organelor cuplate, deoarece chiar abaterile foarte mici de la coaxialitate (radiale, unghiulare) produc tensiuni suplimentare importante in linia de arbori si reactiuni periculoase in lagare (contact pe muchii).
Cuplajele fixe pot prelua atat momente de torsiune Mt cat si momente de incovoiere Mi.

Alte referate despre: cuplaje mecanice, cuplaje mecanice referat, referat cuplaje mecanice

Sublerul si Micrometrul

Pentru ca piesa sa nu fie strânsa prea tare intre suprafetele de masurare, tamburul se roteste prin intermediul unui dispozitiv de protectie poate cu clinchet. Când cele doua suprafete de masurare au atins piesa, rozeta dispozitivului de protectie poate fi rotita oricât, ea nu mai antreneaza tija. Pe o generatoare a bucsei cilindrice este trasata o linie, iar sub aceasta linie si deasupra ei se afla cate un rând de diviziuni. Diviziunile de sub linie reprezint milimetri întregi, iar cele de deasupra jumatati de milimetri.

Alte referate despre: sublerul si micrometrul, referat sublerul si micrometrul, sublerul si micrometrul referat

Industria constructoare de masini

Industria constructoare de masini - Industria de automobile este foarte largă şi este orientată spre piaţă şi resursele de forţă de muncă,şi mai puţin spre apropierea de semifabricate, cu toate că această subramură cunsumă 90% din sticla organică70% din cauciucul sintetic,52% din oţelurile speciale,50%din laminatele de aluminiu.Ea este subramura care atrage spre sine numeroase întreprinderi.

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Analiza relatiei om-masina

- randamentul in munca al muncitorilor ce
urmeaza a lucra in sistemul oameni-masini, randament raportat la o unitate de baza ce se va pastra constanta de-a lungul intregii cercetari si este aleasa de cercetator. Pentru a consacra o anumita notare a diferitelor categorii de timp ce intervin in acest gen de cercetari, se va utiliza in continuare notarea data in indrumatorul metodologic editat de catre Ministerul Muncii, cu mentiunea ca in calculele efectuate pe calculator s-a folosit o simbolizare aparte, specifica acestui gen de operatii.

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe

Transmisia - receptia sincrona

Împreună, dispozitivele inteligente ale utilizatorilor şi reţelele locale vor da naştere unui nou model: prelucrarea deschisă, distribuită, în reţea a datelor.

Alte referate despre: transmisia - receptia sincrona, transmisie-receptie, transmisia receptia

Rotile automobilului

Echilibrarea statica consta in aducerea centrului de greutate al rotii exact in axa sa de rotatie.In cazul in care exista o masa de dezechilibrare,roata plasata pe un ax orizontal se roteste pana ce masa ajunge in partea de jos.Echilibrarea se realizeaza prin fixarea de contragreutati pe janta rotii,diametral opus masei care produce dezechilibrul rotii.

Echilibrarea dinamica se face la o anumita turatie a rotii cu scopul de a inlatura efectele cuplurilor datorita fortelor centrifuge asupra maselor in raport cu planul median al rotii.Echilibrarea statica si dinamica a rotilor se efectueaza cu ajutorul masinilor de echilibrat,care indica valoarea contragreutatii pentru echilibrare si locul de dispunere a lor.Schimbarea rotilor intre ele se face in scopul uniformizarii uzurii pneurilor datorita faptului ca solicitarile nu sunt aceleasi.

Alte referate despre: rotile automobilului, referat rotile automobilului, proiect rotile automobilului

Ungerea motoarelor si a transmisiilor

1. Prespalarea tractorului sau masinii agricole si spalarea pieselor.
2. Demontarea si montarea ansamblurilor.
La fiecare din aceste faze din procesul tehnologic e repararea trebuie sa fie luate o serie de masuri de tehnica a securitatii si igiena a muncii.

1. Masuri de tehnica a securitatii si igiena muncii la prespalarea tractoarelor si masinilor agricole si spalarea pieselor. La aceasta categorie de lucrari, se iau urmatoarele masuri:

- Tractoarele si masinile agricole se introduc in ateliere de reparatii numai dupa ce au fost prespalate. Acesta operatie se executa cu apa rece sau incalzita la 80-90˚C, sub o presiune de 3-5 daN/cmAC folosind un furtun de cauciuc.

- Instalatia de spalare se verifica inainte de punerea in functiune si se inlatura defectiunile constatate.
- Nu este permis sa se foloseasca furtunuri de cauciuc deteriorate sau legate cu sarma.

- Daca operatia se executa in incaperi, acesta trebuie sa fie bine ventilate si luminate.
- Instalatia ...

Alte referate despre: ungerea motoarelor, ungerea motoarelor referat, ungerea motoarelor auto ppt

Administrarea oxigenului

-aparitia tahicardiei, agitatiei, confuziei, hipertensiunii, cefaleei, torpoarei, tremorului
-intoxicatie cu oxigen: iritatie traheala, tuse, dispnee, reducerea ventilatiei pulmonare

Alte referate despre: administrarea oxigenului, administrarea oxigenului pe sonda nazala, administrarea oxigenului referat

Corelatie linie bifilara

Se consideră o linie de transmisie bifilară de lungime 2 Km având următorii parametrii :
- C=50 nF/km
- L=635,119 mH/km
- R=279,173 /km
- Ri=50 M/km
Se cere să se determine funcţia de transfer pentru tronsonul de linie considerată şi corelaţia între intrare şi ieşire.

Alte referate despre: linie bifilara, program de calcul linie bifilara in matlab, lumina lina

Sistemul solar

Sistemul solar:Din restul materialului se vor forma cometele si asteroizii. Pe urma, inca un miliard de ani, planetele au fost supuse unui adevarat bombardament din partea acestor comete si asteroizi. Multe planete mai au si astazi “cicatrici” din acele indepartate vremuri...

In zilele noastre, Sistemul Solar este format din Soare, 9 planete, cel putin 63 de luni, comete, asteroizi si nenumarate corpuri ceresti de dimensiuni mai mici. In centru se afla, evident, Soarele, care domina intreg sistemul prin forta sa gravitationala (de atractie), mentinand celelalte planete pe anumite orbite (traiectorii curbe pe care le parcurg in rotatie).

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar

Transferul serial

magistrale de sistem - folosite pentru interconectarea componentelor unui microsistem (ex : microcontrolor, memorii, convertoare A/D si D/A etc.)
canale de comunicatie seriala – folosite pentru interconectarea unor echipamente inteligente (ex : calculatoare, imprimanta , consola ) prin legatura punc-la-punct
retea de comunicatie – folosita pentru asigurarea comunicatiei multipunct intre un set de echipamente de calcul (observatie : intr-o acceptiune mai restrinsa retelele de comunicatie nu fac parte din clasa magistralelor seriale)

Transferul serial se realizeaza pe baza unui set de reguli care alcatuiesc protocolul de comunicatie. Doua echipamente care comunica pe o magistrala seriala (canal serial) trebuie sa respecte acelasi protocol si aceeasi parametri de transmisie (ex : viteza de transfer, mod de sincronizare, lungimea blucului de date, etc.).

Pentru a asigura interoperabilitatea intre diferite echipamente realizate de diversi producatori, s-au definit o serie de ...

Alte referate despre: informatica medicala referate transfer serial, transfer serial, transferul serial sincron

Mijloace de transport

Au trecut de atunci 37 ani timp in care s-au creat peste 2 milioane de automobile,cu diverse forme si imbunatatiri.Spre a se putea transporta mai multi pasageri, era nevoie de vehicule mai mari.Asa au fost construite primele autobuze. Ele au circulat in Londra si aveau o capacitate necesara pentru... 10 calatori. Astazi, in Londra circula autobuze supraetajate, iar Romania are o fabrica de autobuze in Bucuresti.

Alte referate despre: evolutia mijloacelor de transport, mijloace de transport, efecte poluante produse de mijloacele de transport
Referate afisate : 19
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles