Transmiterea ereditara si maladiile ereditare

Transmiterea ereditara si maladii ereditare

De fiecare data cand spunem "seamana cu mama" sau "are ochii mamei" ne referim defapt la ereditate sau, in limbaj stiintific, la genetica-studiul genelor.Cea mai buna definitie a genelor este probabil cea in care genele sunt descrise ca fiind coduri biochimice.Genele sunt entitati foarte mici. Oamenii de stiinta stiu ca ele sunt purtate de cromozomi - niste structuri mici, cat un firicel, observabile cu ajutorul microscopului. Cromozomii se afla in centrul sau nuleul fiecarei celule umane. Toate aceste structuri impreuna realizeaza amprenta chimica completa a unei persoane

Nivel: Liceu
Dimensiune: 38kb
Downloads: 86
Materia: Biologie

Genetica moleculara

Pori nucleari
- Structuri proteice complexe
- Proteinele din alcatuire = nucleoporine
- Diametrul total A>> 100nm; diametru neobturat A>> 10 nm
- Roluri:
- Difuzie pasiva a moleculelor mici, hidrosolubile
- Transport activ al moleculelor mari (proteine, subunitati ribozomale, ARN)
- Proteinele transportoare = kariopherine (exportine / importine)

Alte referate despre: genetica moleculara, genetica moleculara referat, referat genetica moleculara

Recombinari genetice

Folosirea aliajelor metalice în protezele articulaţiilor creează probleme, deoarece proprietăţile lor mecanice şi cele ale osului sunt foarte diferite. Ceramicile, mai ale aluminele arse posedă, în schimb, o biocompatibilitate excelentă, o mare rezistenţă la uzură, dar fragilitatea lor la şoc este ridicată. Biomateriale cu structura chimică învecinată celei a osului, derivate din fosfaţi de calciu, hidroxiapatitele, oferă avantajul că pot fi colonizate de celule osoase din cauza structurii lor poroase şi a analogiei chimice cu ţesutul osos.

Alte referate despre: recombinari genetice, recombinarile genetice, recombinari genetice si mutatii

Revolutie in genetica

Astfel, ei au comparat regulile sintactice (modul in care cuvintele formeaza fraze si propozitii), semantice (studiul intelesurilor intr-un anumit limbaj) si cele gramaticale de baza.

Astfel, au descoperit ca moleculele alcaline din ADN respecta regulile gramaticale obisnuite folosite in toate limbajele umane. Cu alte cuvinte, limbajele umane nu au aparut "la intamplare", ci sunt rezultatul ADN-ului.

Biofizicianul si biologul rus Piotr Gariaev si colegii sai au explorat si comportamentul vibrational al ADN-ului, adica efectul anumitor frecvente asupra acestuia. Concluzia este stupefianta: cromozomii vii functioneaza exact ca si computere holografice/ solitonice folosind radiatie laser generata endogen chiar in interiorul ADN-ului!

Cu alte cuvinte, ei au reusit sa moduleze anumite modele vibratorii pe o raza laser cu care au influentat ADN-ul si informatia genetica. Si din moment ce structura ADN-ului este aceeasi cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte si ...

Alte referate despre: revolutia in genetica, revolutia in genetica sec xx-xi, revolutia franceza

Legile mendeliene

2.– studiile lui Mendel au dovedit ca factorii ereditari recesivi pot sa nu se manifeste la descendenta , ramanand in stare ascunsa. Aceasta inseamna ca transmiterea factorilor ereditari nu este afectata de prezenta caracterului respectiv, ei mostenindu-se la urmasi numai pe baza combinarii probabilistice a factorilor ereditari.

Alte referate despre: legile mendeliene, legile mendeliene ale ereditatii, importanta legilor mendeliene

Legile Mendeliene

El a gasit in realitate urmatorul numar de boabe : 315 netede si galbene, 108 netede si verzi, 101 zbarcite si galbene, 32 zbarcite si verzi. Raport 9:3:3:1. Noi combinatii de gene la hibrizi. Cunoasterea legilor mendeliene a creat posibilitatea realizarii de organisme care prezinta noi combinatii de gene diferite de cele ale genitorilor.

Alte referate despre: abateri de la legile mendeliene, referat legile mendeliene, cauta referat legile mendeliene

Generalitati despre ereditate

Una din cele mai importante particularitati ale planetei noastre este aparitia acum 3,5 miliarde de ani printr-un proces inca neelucidat a materiei vii("big-bang-ul biologic"). De atunci s-a mentinut neintrerupt pana in zilele noastre,desi este alcatuita din entitati(structuri)distincte si cu o durata de existenta limitata Faptul acesta a impus necesitatea reproducerii exemplarelor respective.

Alte referate despre: influenta mediului asupra ereditatii, ereditatea, ereditate

Boli cu transmitere sexuala si modalitati de prevenire

Prevenirea cancerului de col uterin se poate face prin vaccinare, aceasta fiind principala masura prin care prevenim infectia, asigurand un grad mare de protectie.

Alte referate despre: boli transmitere sexuala si modalitatile de prevenire referat biologie, boli cu transmitere sexuala si modalitati de contaminare, bolile cu transmitere sexuala si metode de prevenire rezumat

Genetica umana

In anul 1959, J.Lejeune, M.Gautier si R.Turpin au descoperit ca sindromul Down, cunoscut inca din secolul XIX, este cauzat de trisomia 21. Din acest moment se poate spune ca citogenetica umana a devenit o disciplina medicala. Ulterior, o data cu elaborarea metodelor de bandare cromozomiala s-au facut progrese importante in studiul cariotipului uman, in identitatea restructurarilor numerice si structurale ale cromozomilor, corelat cu diverse maladii ereditare si malformatii congenitale.

Alte referate despre: genetica umana, boli genetice umane, genetica umana referat

Maladii cromozomiale structurale

MALADII CROMOZOMIALE STRUCTURALE gene raspunzatoare de aparitia afectiunilor comune. Publicarea unui proiect de secventa a 90% din genomul uman anunta o perioada stimulatoare pentru cercetarea din domeniul geneticii umane. In ultimii 20 de ani, eforturile oamenilor de stiinta s-au indreptat in directia inregistrarii si clonarii genelor pentru aproximativ 1000 de afectiuni genetice ale omului. Au fost impulsionate, astfel, serviciile complexe de diagnostic prenatal, testarea purtatorilor si testele presimptomatice ale unor afectiuni mendeliene, cum sunt fibroza chistica (mucoviscidoza) si distrofiile musculare.

Alte referate despre: maladii cromozomiale umane, maladii cromozomiale, maladi cromozomiale

Maladii cromozomiale

pana la grava. Simptomele formei grave, care in general apare la
varsta de 6 luni, include nefunctionarea organelor, durerea si anemia.
Mai exista si un grup de maladii ale hemoglobinei care cauzeaza anemie
usoara pana la grava.

Alte referate despre: maladii cromozomiale referat, maladiile cromozomiale umane, maladi cromozomiale umane

Transmiterea si reprezentarea informatiei

Ex. Sunt sanatoasa.
Reprezentare in hexazecimal –E2 E4 D5 E3 E2 C1 D5 C1 E3 D6 C1 E2 C1
Cod in octeti -11100010 11100100 11010101 11100011 11100010 11000011 11010101 11000001 11100011 11010110 11000011 11100010 11000001

Alte referate despre: transmiterea si reprezentarea informatiei, stocarea transmiterea si prelucrarea informatiei, reprezentarea informatiei

Boli cu transmitere sexuala

mai multi parteneri,atunci cand nu este folosit prezervativul si se
injecteaza droguri in vene,cand partenerul se drogheaza intravenal sau
are la randul lui mai multi parteneri.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala imagini, boli cu transmitere sexuala referat

Elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii

Semnul plus, luat convenţional, corespunde mişcării în acelaşi sens, iar semnul minus în sensuri contrare.
Există mecanisme la care i12 = constant şi mecanisme la care raportul de transmitere este variabil (variatori). Dacă i12 < 1 (n1 < n2), variatorul este reductor (demultiplicator) iar dacă i12 > 1 (n1 > n2), variatorul este multiplicator.

Alte referate despre: elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii, referat despre elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii, elemente pentru transmiterea si transformarea miscari

Maladiile sexual transmisibile

O particularitate caracteristică pentru pandemia de HIV/SIDA din ultimii ani este creşterea cu un ritm vertiginos a numărului de persoane afectate în ţările Europei de Est şi Asiei Centrale. Un teritoriu cu risc înalt de răspândire a devenit Federaţia Rusă, unde au fost depistate 70% din numărul total a persoanelor infectate în această regiune. Pe parcursul a 10 ani epidemia infecţiei HIV/SIDA în Ucraina a cuprins zeci de mii de persoane (în 1994 au fost oficial înregistrate 183 cazuri, la mijlocul anului 2004 - 68000. In ţările Baltice pe parcursul ultimilor 2-3 ani numărul persoanelor HIV pozitive depistate s-a majorat de 5-6 ori.

Alte referate despre: maladii sexual transmisibile, maladiile sexual transmisibile, maladiile sexuale transmisibile

Boli cu transmitere sexuala

Foarte multe boli infectioase se transmit prin contact sexual neprotejat. Aceste infectii se numesc boli cu transmitere sexuala. Cele mai multe BTS-uri se vindeca daca sunt tratate la timp, dar exista si unele care nu se vindeca, negasindu-se un tratament pentru acestea (HIV/SIDA, hepatitele B si C).

Alte referate despre: referat boli cu transmitere sexuala, bolile cu transmitere sexuala, boli prin transmitere sexuala

Boli cu transmitere sexuala: gonoreea

Este posibilă existenţa bolii fără prezenţa vreunui simptom. dacă apar intr-adevăr simptome, acestea pot include supuraţii ale penisului sau vaginului, senzaţia frecventă de urinare, senzaţie de arsură în timpul micţiunii, iar la femei sângerări în afara perioadelor de menstră. Cam jumătate dintre femeile bolnave de gonoree nu au nici un simptom.


Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala gonoreea, boli cu transmitere sexuala-gonoreea, bolile cu transmitere sexuala referat

Boli cu transmitere sexuala: herpesul

Simptomele variaza. Majoritatea oamenilor nu au simptome notabile.
Daca ai intr-adevar simptome, le vei observa, probabil, intr-un
interval de timp cuprins intre doua si douazeci de zile dupa
consumarea unui act sexual cu o persoana infectata. Primele simptome
pot include senzatia de înfierbântare a zonei genitale, dureri în zona
inferioara a spatelui, dureri la urinare si simptome asemanatoare
celor de raceala. Câteva zile mai târziu, în zona genitala pot aparea
mici protuberante rosiatice. Mai târziu, aceste protuberante se pot
transforma în pustule dureroase care apoi se acopera cu o coaja,
formeaza o crusta si se cicatrizeaza.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala sifilis, boli cu transmitere sexuala si prevenirea lor, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Boli cu transmitere sexuala: sifilisul

Treponema pallidum (treponema palida) este răspunzătoare pentru sifilis. Este vorba de o bacterie din familia Spirochetelor, numite astfel din cauza aspectului spiralat (ca un arc). în ciuda existentei unui tratament foarte eficace, sifilisul nu a disparut. în anii 80, Statele Unite şi Europa au cunoscut chiar o recrudescenta spectaculoasa a numarului de cazuri.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala-sifilis, referat boli cu transmitere sexuala sifilisul, boli cu transmitere sexuala - sifilisul imagini
Referate afisate : 19
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles