Transporturile

Transporturile in sistemul relatiilor economice internationale

5.dezvoltarea in ritm intens a schimbului de marfuri pe plan international a determinat si sporirea preocuparilor pentru organizarea activitatilor de depozitare si manipulare a marfurilor.
6.transportul international contribuie la realizarea strategiei, desfacerii marfurilor pe piata internationala.

7.o influenta hotaratoare asupra activitatii de comert international o au si transporturile din punct de vedere al calitatii serviciilor prestate de catre participantii la expeditiile internationale.
8.ca parte a comertului invizibil transporturile contribuie in mod direct la echilibrarea balantei de plati externe a unei tari.

TRANSPORTURILE MARITIME
NAVIGATIA LINIE SI NAVIGATIA TRAMP
In practica maritime internationala exista 2 forme distincte de exploatare comerciala a navelor:
1.Navigatia neregulata sau TRAMP
Caracteristici:
a.presupune o navigatie neregulata care nu este legata de o anumita ruta de transport, de anumite porturi fixe de expediere si de destinatie;

Navele utilizate ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 27kb
Downloads: 1005
Materia: Transporturi

Infiitarea unei societati de brokeraj in domeniul asigurarilor

Planul de afaceri proiectează în timp obiectivele întreprinzătorului şi metodele cu ajutorul cărora acestea se vor realiza. De asemenea, planul de afaceri prezintă, pentru o anumită perioadă de timp , rezultatele anticipate ale respectivei afaceri .

Alte referate despre: evaluarea unei societati cu activitate in domeniul asigurarilor, societati de brokeraj, mixul de marketing in domeniul asigurarilor

Urban Transportation

Urban Transportation The development of urban transportation has not changed with the cities; cities have changed with transportation. In the early years of transportation it was the mass transit of horse and buggies or electric rail cars that shaped cities. Then as the automobile became affordable to the public, personal transportation redefined the city as it was known. It is the automobile and the movement to the suburbs that has public transportation struggling to make money today. The very first transportation was with the horse. Then someone came up with the idea to pair a horse up with a buggy.

Alte referate despre: urban transportation, asezarile urbane, poluarea urbana

Transporturi

Producţia unei întreprinderi este deservită nu numai de transportul intern, ci şi de transportul care realizează legăturile externe ale acesteia cu celelate întreprinderi şi cu întreaga economie naţională.
De aici decurge funcţia importantă a transporturilor de a susţine legăturile de producţie între întreprinderi, comunicaţiile între marile centre industriale, între cele industriale şi agricole, etc. Acest rol este îndeplinit de transporturile de utilitate publică, în componenţa cărora intră: căile ferate, fluviale şi maritime, rutiere, transportul aerian şi transportul de călători. Acesta din urmă deserveşte procesul de producţie prin deplasarea muncitorilor la şi de la locul de muncă.
Rolul transporturilor este evident, prin intermediul acestora asigurându-se procesul de producţie cu mijloace de producţie şi forţă de muncă.

Alte referate despre: transporturile, transporturi, dreptul transporturilor

Contractul de transport aerian

Contractul de transport aerian - Totodată, transportul aerian a ridicat şi ridică unele probleme privind siguranţa efectuării fiecărei deplasări în condiţii de deplină securitate. Tocmai datorită particularităţilor transportului aerian, s-a văzut necesară elaborarea unor norme cât mai complete, în măsură să garanteze nu numai eficacitatea acesteia, ci şi un alt grad de securitate pentru călători, cât şi pentru marfa. Astfel, în 1929 s-a adoptat Convenţia de la Varşovia privind unificarea anumitor reguli referitoare la transportul aerian .

Alte referate despre: contractul de transport aerian, contract de transport aerian, contractul de transport aerian international

Transporturile speciale

Transporturile speciale - Toate tipurile de transporturi terestre, acvatice , aeriene sunt considerate transporturi clasice.În regiunile unde aceste tipuri nu sunt accesibile s-au introdus alte mijloace şi procedee de transport, care sunt denumite neconvenţionale sau speciale.

Alte referate despre: transporturi speciale, transporturile speciale, transporturi speciale referat

Transporturile si mediul inconjurator

Transporturile de toate categoriile au penetrat la inceput in zonele popu¬late, unde au contribuit la dezvoltarea lor economica, contribuind, in paralel, la ascensiunea unor regiuni vide, dar bogate in resurse si insuficient exploatate datorita populatiei putin numeroase. Ele s-au conturat in timp ca veritabile mijloace de extensie a oicumenei planetare, impunand noi dimensiuni referitoare la organizarea spatiului.

Alte referate despre: transporturile si mediul inconjurator, influenta transporturilor asupra mediului inconjurator, impactul dezvoltarii transporturilor asupra mediului inconjurator

Transporturile din Romania

Din cele 10 şosele naţionale 4 reprezintă sectoare ale unor rute de importanţă europeană (E)
TEM- pe ruta Nădlac-Arad-Sebeş-Piteşti-Bucureşti-Constanţa-în curs de completare şi modernizare, continuată prin ferry-boat spre Istambul sau Samsun
E60-Hamburg-Oradea-Braşov-Bucureşti –Constanţa
E70-Belgrad-Stamora Moraviţa-Timişoara-Craiova-Bucureşti-Giurgiu-Sofia-Istambul
E85-Varşovia-Plovdiv-Cernăuţi-Siret-Suceava-Buzău-Urziceni-Bucureşti-Giurgiu-(E70)

Alte referate despre: transporturi feroviare, referat transporturi, transporturi navale

Dreptul transporturilor

1 .ISTORICUL ACTIVITATII DE TRANSPORT
Aparitia schimbului, odata cu prima mare diviziune a muncii, a determinat si aparitia clasei negustorilor ce se ocupau de comert, aceasta ducand la aparitia activitatii de transport.
* In antichitate, fenicienii au fost primii carausi ai marilor (Fenicia se gasea la incrucisarea drumurilor, pe uscat si apa, a celor trei continente: Europa, Asia si Africa).

Alte referate despre: referat dreptul transporturilor, dreptul transporturilor referat, referate dreptul transporturilor

Istoria Transporturilor in Bucuresti

The "Anador Group" purchased on the Vasile Lascar street the teritory that was not long ago occupied by the "Getax", a deserted and sad place.
Very few know that here,on the Teiului Street(that was the street's name in 1871) the city hall of Bucharest leased this field,by the time when the trams were still pulled by horses.Also very few know that the same organization puts across the first electrical tram line between the "Uzinele Grozaesti" and "Piata Obor" , being among the first in Europe.

Alte referate despre: istoria transporturilor in bucuresti, istoria transporturilor din bucuresti, istoria transporturilor

Transporturile speciale

Sectorul de telecomunicaţii este în competiţie cu alte sectoare în obţinerea fondului de investiţii. De regulă, administraţiile de stat recunosc că serviciile de telecomunicaţii sunt insuficient dezvoltate faţă de progresele economice realizate în ţările respective. Importanţa telecomunicaţiilor fiind cunoscută, determină administraţiile de stat să facă investiţii pentru dezvoltarea acestora. Echipamentele necesare dezvoltări se caracterizează prin: durata lungă de viaţă, costuri ridicate şi complexitate tehnică.

Alte referate despre: referat transporturi speciale, transporturi speciale la materia tehnologie, referat transporturi speciale cu imagini

Caile de comunicatie si transporturile

TRANSPORTURILE FLUVIALE
In Europa,reteaua de navigatie interioara este densa si asigura un volum mare al traficului (circulatiei) marfurilor si al persoanelor. Cele mai mari fluvii-Volga, Dunarea, Rinul, Elba, Ronul- sunt amenajate pt navigatie. Fluviile sunt legate intre ele prin canale. Cel mai important este Canalul Dunare-Main-Rin,prin indermediul caruia s-a realizat legatura fluviala intre Marea Neagra si Marea Nordului.

Alte referate despre: caile de comunicatie si transporturile, caile de comunicatie si transporturile referat, caile de comunicatie si transporturi

Transporturile feroviare

35 km/h.
Sistemul a fost extins cu mare repeziciune; locomotivele construite in Anglia de Stephenson in anii 1832-1833 de tipul.Planet. si .Patentee. au fost adoptate de toate caile ferate din lume iar in Europa a inceput era marilor constructii feroviare:
- 1835 - Bruxelles - Mechelen;
- Nurberg - Furth;
- 1837 - Paris - Saint Germain;
- St.Petersburg - Tarskoe Selo;
- 1843 -Paris - Orleans;

Alte referate despre: transporturile feroviare, referat transporturi feroviare, transporturi feroviare referat

Activitatea de tiketing in transporturile aer

Pentru că transportul la sol a fost îngreunat, consecinţă a primului război mondial, multe guverne au dezvoltat extesiv un sistem aerian de transport de călători, urmând, bineînţeles şi transporturile poştale. Cu toate că servicile aeriene de poştă (sau PAR-AVION) din Europa nu se puteau compara cu cele americane care erau destul de rapide (de stilul “de la o zi la alta”), transportul pasagerilor în Europa a devenit mult mai sofisticat. Din 1929, Anglia opera o rută comercială din Londra către India, şi până in 1930 mai multe state europene au început să opereze zboruri combinate de poştă, marfă şi pasageri pe distanţe lungi către Orientul Mijlociu, Orientul Îndepartat, Africa şi America Latină.

Alte referate despre: activitati timp liber plimbarile in aer, activitatea de tiketing, prezentare power point activitatea geologica a maselor de aer

Politica Transporturilor

Transportul este factorul cheie in economia moderna.
Obiectivele politicii in domeniul transporturilor:
1. Revitalizarea transportului feroviar care este un sector strategic, de reusita caruia vor depinde eforturile de echilibrare a balantei, in special in cazul marfurilor.

Alte referate despre: politica transporturilor, politica transporturilor in uniunea europeana, referat politica transporturilor

Transporturi Internationale

Copiile scrisorii de trasura sunt folosite pentru a confirma primirea de catre destinatar pentru deplinirea formalitatilor vamale, etc. Principalele mentiuni pe care trebuie sa le cuprinda o scrisoare de transport aerian sunt:
- punctele de plecare si de destinatie;
mentiunea ca transportul este supus prevederilor conventiei de la Varsovia;
- greutatea, volumul, numarul si dimensiunea coletelor, felul ambalajului, marcajul si starea marfii predata la transport;
- documentele anexate la scrisoarea de transport aerian necesare indeplinirii formalitatilor vamale, fiscale, fitosanitare si de alta natura.
- numele si adresa destinataturului, eventual numele si adresa centrului acestuia care urmeaza sa preia marfa pe aeroportul de destinatie;
- mentiuni in legatura cu modul de plata a taxelor de transport si a celor accesorii;
- numele si adresa expeditorului;

Modificarile scrisorii de transport aerian poate avea loc in conformitate cu prevederile conventiei de la Varsovia. In acest ...

Alte referate despre: transporturi internationale, referat transporturi internationale, referate transporturi internationale
Referate afisate : 16
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles