Triunghiul ascutitunghic

Triunghiuri

Triunghiul oarecare(sca
leN)
A
B

Triunghiul isoscel
AB C
Se numeste triunghi isoscel triunghiul care are 2 lat congruente

Triunghiul echilateral
Clasificare dupa unghiuri
AB CSe numete triunghi echilateral triunghiul care are toate lat. congruente

Triunghiul ascutitunghic
B

C

A
Se numeste triunghi ascutitunghic
Triunghiul cu toate lat.ascutite

Triunghiul dreptunghic
A


B C
S numeste triunghi dreptunghic
Triunghiul care are un unghi drept

Triunghiul obtuzunghic

A
B C
Se numesre triunghi obtuzunghic triunghiul care are un unghi obtuz

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 31kb
Downloads: 5058
Materia: Matematica

Pitagora

Pitagora considera numărul drept esenţă a lucrurilor, iar Universul – un sistem armonios de numere şi de relaţii dintre acestea. Cercetând numai partea cantitativă a lucrurilor, faimosul savant mistifica lumea reală.

Alte referate despre: pitagora, pitagora referat, viata lui pitagora

Triunghiurile

Cazurile de congruenta ale triunghiului oarecare
Definitie: 2 triunghiuri se numesc congruente daca toate elementele lor sunt respectiv congruente.
Cazurile:
LUL 2 triunghiuri sunt congruente daca au 2 laturi si unghiurile cuprinse congruente.
ULU 2 triunghiuri sunt congruente daca au 1 latura si unghiurile alaturate congruente.
LLL 2 triunghiuri sunt congruente daca au toate laturile congruente

Alte referate despre: ariile triunghiurilor, triunghiuri, triunghiurile

Arii triunghiuri

Arii triunghiuri - Documentul contine formulele de calcul a ariilor triunghiurilor : Triunghi oarecare, Triungiul dreptunghic, Triunghiul echilateral. Arii triunghiuri

Alte referate despre: aria triunghiurilor, arii triunghiuri, ariile triunghiurilor formule

Triunghiu lui Pascal

De exemplu în figura (3): C38=56; C510=252. Simbolurile pentru numerele din figura (1), au fost grupate în mod corespunzător în figura (3).
Simbolurile cu acelaşi număr “inferior n” se aliniază pe orizontală în lungul “bazei” de ordinul n, este vorba de baza unui triunghi dreptunghic. Simbolurile cu acelaşi număr “superior r” se aliniază oblic în lungul “bulevardului” cu numărul r.

Alte referate despre: triunghiu lui pascal, triunghiu pascal, legea lui pascal

Proprietatile formelor geometrice

Paralelogramul. -este patrulaterul convex avand laturile paralele doua cate doua. Proprietati:- laturile opuse sunt congruente;- unghiurile opuse sunt congruente; - diagonalele se intersecteaza in segmente congruente (se injumatatesc); - laturile opuse sunt paralele si congruente.

Alte referate despre: proprietatile formelor geometrice, proprietati forme geometrice, forme geometrice in spatiu

Triunghiul

• mediana -segmentul care uneste varful triunghiului cu mijlocul laturii opuse, punctul de intersectie al medianelor se afla la o treime de baza si doua treimi de varf, se numeste centru de greutate al triunghiului si se noteaza cu G.

• inaltimea -perpendiculara din varf pe latura opusa, punctul de intersectie al inaltimilorlor intr-un triunghi se numeste ortocentru sau centrul drept al triunghiului, se noteaza cu H.

Alte referate despre: triunghiul, triunghi, triunghiul lui pascal

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic

Relatii metrice in triunghiul dreptunghic.Teorema înaltimii:In orice triunghi dreptunghic,lungimea inaltimii dusa din varful unghiului drept este medie proportionala (geometrica) intre lungimile segmentelor determinate de inaltime pe ipotenuza.

Alte referate despre: relatii metrice in triunghiul dreptunghic, relati metrice in triunghiul dreptunghic, relatii metrice in triunghi dreptunghic

Triunghiul

Un triunghi cu doua laturi congruente se numeste isoscel. Latura ramasa se numeste baza. Cele doua

Alte referate despre: triunghi echilateral- apotema, triunghiul dreptunghic, triunghiul bermudelor

Elemente de trigonometrie

Intr-un triunghi dreptunghic, considerand masura unui unghi ascutit numim: sinusul=cateta opusa / ipotenuzacosinusul=cateta alaturata / ipotenuzatangenta=cateta opusa / cateta alaturatacotangenta=cateta alaturata / cateta opusa .Sinusul, cosinusul, tangenta si cotangenta se numesc functii trigonometrice si se noteaza cu sin, cos, tg, si ctg.

Alte referate despre: elemente de trigonometrie, elemente de trigonometrie tabel, elemente de trigonometrie in triunghiul dreptunghic

Teoremele 1-23

Teorema 1: Daca 2 unghiuri sunt opuse la varf atunci ele sunt congruente.
Teorema 2: Suma masurilor unghiurilor formate in jurul unui punct este de 360 de grade.Teorema 3: (proprietatea medianelor unui triunghi).Cele 3 mediane ale unui triunghi se intersecteaza intr-un singur punct notat “G”, numit centrul de grutate al triunghiului. Acesta este situat la 2 treimi fata de varf si o treime fata de baza.

Alte referate despre: teorema celor 3 perpendiculare, teoremele lui kirchhoff, teorema unghiului de 30 de grade

Elemente de trigonometrie, formule algebrice

Ecuatia de gradul I:O ecuatie de gradul I are forma: ax+b=0. Solutia acestei ecuatii este x=-b/a, cu a diferit de 0. Daca a=0 si b diferit de 0, solutia este multimea vida. Altfel, adica daca a=0 si b=0, solutia este intreaga multime de definitie.

Alte referate despre: elemente de trigonometrie formule algebrice geometrice, elemente de trigonometrie formule, trigonometrie formule

Subiecte examen 2000 Politehnica

Un triunghi echilateral este descompus in N triunghiuri echilaterale in modul urmator: fiecare latura a triunghiului dat este impartita in n parti egale si prin punctele de diviziune se duc drepte paralele cu laturile triunghiului. Sa se determine N.

Alte referate despre: marketingul serviciilor financiar bancare - subiecte examen, subiecte examen dreptul muncii, subiecte examen drept roman

Triunghiul Bermudelor

"Triunghiul Bermudelor"
Doi ani mai târziu George Sand relata în revista Fate despre „O serie de dispariţii misterioase marine, care nu au lăsat urme şi care s-au petrecut în ultimii ani” în acest loc misterios.

"Triunghiul Bermudelor"
În cartea sa editată în 1955, intitulată O întâmplare cu OZN-uri M.Jessup a reluat câteva din aceste relatări, sugerând că forţe extraterestre au provocat incidentele, părere împărtăşită de Donald Keyhoe(Conspiraţia farfuriilor zburatoare- 1955) şi de Frank Edwards(Mai stranie decât ştiinţa- 1959).

Alte referate despre: triunghiul bermudelor referat, referat triunghiul bermudelor, triunghiul bermudelor imagini

Triunghiul Bermudelor

În anii care au urmat, misterioasele disparitii de nave si avioane au
continuat, celebrul Triunghi ale Bermudelor dobândind o reputatie tot
mai funesta. Povestirile fantastice, ca s-au adaugat legendei,
mentionau faptul ca, în zona, instrumentele de navigatie ramâneau în
pana, busolele nu mai functionau, vapoarele se scufundau în ape care
fierbeau, iar avioanele explodau.

Alte referate despre: triunghiul bermudelor poze, imagini triunghiul bermudelor, referat despre triunghiul bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Nici pana in ziua de azi nu s-a ajuns la un acord. Iata insa ca
britanicii avanseaza acum o noua ipoteza: emanatii de gaz metan din
scoarta terestra.

Alte referate despre: despre triunghiul bermudelor, imagini cu triunghiul bermudelor, triunghiul bermudelor film download

Triunghiul Bermudelor - enigma a Terrei

In cea de-a doua parte a articolului autorul comenteaza cateva teorii atat pozitive cat si negative despre Triunghiul Bermudelor. De exemplu, va amintiti despre Piratii din Caraibe, unde de-a lungul a sute de ani pirateria era o problema serioasa? In timp ce piratii nu pot explica disparitia avioanelor, ei pot foarte bine sa fie implicati in disparitia diferitelor vapoare.

Alte referate despre: download film triunghiul bermudelor, poze triunghiul bermudelor, imagini din triunghiul bermudelor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK