Troite poze

Troita

Troita
Biserica a înţeles necesitatea de a prelua practicile de exorcizare şi purificare a acestor locaţii, încurajând, totodată, amplasarea monumentelor la răspântiile drumurilor de ţară: "Troiţele de la intersecţii de drumuri îşi au rostul lor. Spiritele rele fug din acel loc şi din acea zonă. Preotul, când sfinţeşte troiţa, se roagă astfel: Trimite acum harul Preasfântului Tău Duh peste acest semn al crucii şi-l binecuvântează, îl sfinţeşte şi-i dă lui ca să fie semn înfricoşător şi tare asupra tuturor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi (Molitvelnicul; Rânduiala sfinţirii crucii şi troiţei). Când treci pe lângă o troiţă şi te închini înaintea ei parcă simţi că te apropie ceva de ea, parcă o energie te atrage, îţi dă mângâiere, linişte" (Arhim. Ioachim Pârvulescu, 2004)

În opinia altor cercetători, troiţele maramureşene ar fi ultimele relicve ale crucilor dacice (cele trei extremităţi superioare depăşesc cercul), ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 548
Materia: Religie

Religie si societate

În Anglia şi în ţările scandinave, proporţia de credincioşi care asistă în mod frecvent la slujbă este mică (1-2%), ceea ce nu împiedică Biserica de stat să se bucure de un statut care îi asigură respectul autorităţilor şi a opiniei publice.Luând în considerare doar criteriile juridice aceste ţări sunt state confesionale şi societaţi creştine.Pe de altă parte Franţa secolului al-XIX-lea şi alte ţări catolice (Belgia, Italia sau Portugalia) au avut guvernări „care au practicat o politică ostilă religiei şi au adoptat o legislaţie ce viza slăbirea acesteia” , dar majoritate populaţiei au optat să urmeze cu religiozitate poruncile Bisericii.

Alte referate despre: rolul religiei in societate, religie si societate, religia si societatea

Prima ora de religie - eseu

Există însă teologi care studiază istoria tuturor Bisericilor, specificul diferitelor confesiuni în relaţia cu entitatea supremă (Allah, Buda sau Dumnezeu). Pentru aceştia este uşor să discute cu fiecare enoriaş în parte „pe limba lui” şi dacă se adresează mai multor confesiuni simultan nu face greşeala de a numi „adevăratul Dumnezeu” care ar leza o mare parte a ascultătorilor.
În facultăţile de pedagogie TREBUIE creată o disciplină specială care să pregătească profesori de religie. Candidaţii la admitere trebuie însă sever verificaţi.

Alte referate despre: prima ora de religie, prima ora de religie a micului crestin, prima ora de religie cls i

Studiu fizico-geografic - Bucuresti

Bucurestiul este situat in partea de sud a tarii, avand coordonatele geografice de 26 grade, 5 minute, 48 secunde longitudine estica si 44 grade, 24 minute, 49secunde, latitudine nordica. Asezat in Campia Vlasiei, in compartimentul acesteia cunoscut sub numele Campia Bucurestiului, orasul este traversat de vaile Dambovitei si Colentinei.Teritoriul pe care se afla Bucurestiul si localitatile ce intra in componenta judetului Ilfov cuprinde doua subunitati ale Campiei Vlasiei: in sud-Campia Bucurestiului, in nord-Campia Snagovului.

Alte referate despre: studiu fizico-geografic sector 6 bucuresti, studiu fizico-geografic, studiu fizico geografic

Epoca religiei

In ochii unora saracia si umilinta Sfantului Francisc, atat de supus Evangheliilor, au pus o lumina nefavorabila asupra splendorii si bunastarii lumesti de care beneficia Papalitatea si Biserica. Pe la mijiocul secolul al XIII-lea Papa a devenit un stapan teritorial in Italia, si de asemenea capul unei largi organizafii internationale cu proprii ei administratori instruiti si cu propriile instrumente de colectat taxele. Peste tot biserica avea o pozitie privilegiata, fiind sustinuta de inaltele tribunale speciale, singurele institutii carora ii dadeau socoteala, unde pedepsele erau considerabil mai usoare decat cele imputate profanilor pentru ofense comparabile.

Alte referate despre: epoca religiei, epoca religiilor, epoca religiei -

Marketing - pensiune turistica

II.Prezentarea zonei
1.Transfagarasanul (trans + fagaras) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia si a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din muntii Romaniei, care face parte din Carpatii Meridionali .

Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Romania, urcand pana la 2042 m , drumul in trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice masina; are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri , datorita serpentinelor si drumului in rampa viteza de rulare este de 40 km/h . Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri si cel mai lung tunel avand 887 de metri si strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici. Banda de circulatie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.

Drumul este inchis de la sfarsitul ...

Alte referate despre: proiect marketing pensiune turistica, referat marketing plan marketing pensiune turistica, pllan marketing pensiune turistica

Cheile Carpatilor

Cheile sunt forme specifice ale reliefului de vale care iau nastere in cele mai multe cazuri pe calcare si mai putin pe alte tipuri de roci (formatiuni cristaline, conglomerate si gresii). Aceste sectoare de vale sunt deosebit de inguste, versantii cu aspect abrupt prezentand numerosi pereti surplombati. Pe fundul acestor vai inguste se formeaza marmite (,,oalele gigantilor”), generate de eroziunea in adancimea exercitata de apele ce curg prin aceste sectoare. De asemenea, sectoarele de chei nu prezinta nici unul dintre elementele cel mai des intalnite la vai, si anume lunca.

Alte referate despre: cheile carpatilor, cheile carpatilor romanesti, harta cheile carpatilor

Lumea rurala in evul mediu

Satul reprezinta principala forma de habitat in evul mediu. Pana la inceputul secolului XV au fost identificate in Transilvania 3364 localitati, in Tara Romaneasca 2100 sate iar la sfarsitul secolului 2800 localitati. Satele aveau 15 - 20 case in Moldova si Tara Romaneasca iar in Transilvania media era de 70 de gospodarii. Satele se imparteau in doua categorii: libere si dependente. Satele dependente erau situate pe domeniile domnesti sau pe mosiile boieresti.

Alte referate despre: lumea rurala in evul mediu, lumea urbana si lumea rurala in evul mediu, cultura in lumea rurala in evul mediu

Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial

Semnificativ in acest sens sunt versurile de pe minumentul eroilor din satul Poiana Varbilau – comuna Varbilau:
“ A-ti luptat cu vitejie / Pentru a patriei onor / Si murind a-ti dat viata / Unui mandru viitor / Sfasiati, loviti de tunuri /A-ti murit cu arma-n mana / Pentru ginta cea latina / Pentru Patria Romana.”
Locul de amplasare al majoritatii monumentelor este in centrul localitatii sau in curtea bisericii. Altele sunt ridicate pe locuri stropite cu sange de la parintii si fratii nostrii. Veneratia locuitorilor fata de eroii ridicati din mijlocul lor,rezida nu numai din contributia materiala la ridicarea monumentelor, ci si din grija deosebita fata de acestea, majoritatea avand garduri de protectie si spatii verzi frumos amenajat.

Alte referate despre: referate eroi romani in primul razboi mondial, monumente dedicate eroilor prahoveni, eroi din primul razboi mondial

Luxembourg

Le district de Grevenmacher comprend les cantons d'Echternach, de Grevenmacher et de Remich.En ce qui concerne l'administration de la justice, le Grand-Duché est divisé en 2 circonscriptions judicaires: Luxembourg et Diekirch. Il y a 3 tribunaux de justice de paix: un à Luxembourg, un à Esch-sur-Alzette et le troisième à Diekirch.

Alte referate despre: luxembourg, luxembourg referat, referat luxembourg

Le Tour Eiffel - franceza

Tout au sommet de la tour, les techniciens de TDF (Télédiffusion de France) ont, eux, d’autres soucis : quand le vent souffle trop ford, ils doivent faire face au mal de mer. Jean-Pierre Gerrand raconte : “Le sommet peut se déplacer de quinze centimétres. Dans ces cas-lŕ, il faut attacher les fauteuils ŕ roulettes, fermer les tiroirs ŕ clé. Et continuer ŕ assurer les retransmissions télé. ”
Entre autres. Car aujourd’hui, cinquante antennes sont fixées au sommet de la tour, et certaines n’osent pas dire leur nom. L’une d’elles serair męme reliée ŕ un bunker souterrain enterré au pied de la tour. Il ne figure sur aucun plan. Secret Défense : c’est le studio de télévision de crise du président. Silence, if faut partie des mystéres de la tour. Personne n;en parlera. Les visiteurs n’en sauront jamais rien. Et d’ailleurs, ils s’en moquent. Ils viennent lŕ pour se donner le vertige, pour faire estampilles leurs cartes postales au bureau de poste du ...

Alte referate despre: le tour eiffel franceza referat, referate le tour eiffel franceza, le tour eiffel franceza

Normandie

La principale occupante des prairies normandes est connue du monde entier. La vache normande n'en est pas moins une actrice importante de l'économie régionale ; pour sa viande mais aussi son lait avec lequel on produit crème, beurre et les "héros" des plateaux de fromages comme le Camembert, le Pont-l'Evêque, le Livarot, etc... La richesse des paysages normands reflète également celle de ses habitants, de ses châteaux, de ses abbayes et aujourd'hui de ses entreprises. Elle est découpée en deux régions administratives : la Haute-Normandie (départements de la Seine-Maritime et de l'Eure) comptant 1.737.000 habitants pour 12.317 km2 et la Basse-Normandie (départements de la Manche, du Calvados et de l'Orne) comptant 1.391.000 habitants pour 17.589 km2.

Alte referate despre: debarcarea din normandia, la normandie, normandia

Le tourisme en france

D'oů les embouteillages chroniques en toutes saisons... Quant aux infrastructures touristiques, elles ont été conçues d'une maničre aussi anarchique. « Chaque municipalité voulait son golf, son port de plaisance, son palais des Congrčs sans s'occuper de savoir si ces équipements ne pouvaient pas ętre partagés avec les communes voisines... »

Alte referate despre: le tourisme en france, tourisme en france, le tourism en france

Banatul rasaritean

... Drumul coborand coteste dupa o muche de padure si dintr'odata valea se deschide luminoasa, ca un covor tesut din verde si aur: lanuri mari de porumb printre miristile arse de soare. Padurea batrana isi coboara umbra peste drum panaUa miristea cu cuiburile parasite de puii "pitpalacului". Un rau sclipeste argintiu printre livezile cosite. Iar pe-o culme, sau pe-o coasta ce creste domoala din campia vaii, dintre pomii cu rodul bogat, si ulmi rotati, si castani salbatici, si tei, o turla se inalta ca o chemare spre cer. Si cateva acoperisuri se zaresc rosii printre verdele copacilor. E satul, impodobit cu verdeata, ca o gradina.

Alte referate despre: muntii banatului, muntii banatului referat, banat
Referate afisate : 14
Medie note: 8.16 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles