Turism romania-evolutia circulatiei turistice de la 1989 pana la 2009

Evolutia circulatiei turistice in Horezu

Factorii care au influentat evolutia circulatiei turistice:-relieful si clima;
-nivel de dezvoltare economica-sociala;
-utilitatile si echiparea edilitara (ex: sali de spectacole si de conferinte; punct de prim ajutor; amenajarea si iluminarea locurilor de promenada etc.);
-potentialul turistic natural si antropic;
-manifestari etnofolclorice ale orasului (Targul ceramicii populare "Cocosul de Hurez"; Zilele Orasului Horezu);
-oferta turistica.

Atractii turistice
Ansamblul Manastirii Hurez ; Centrul istoric al Orasului Horezu; Biserica Horezu, cu hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" si "Sf. Ioan Botezatorul si multe altele.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 617kb
Downloads: 270
Materia: Turism

Impactul turismului asupra litoralului romanesc

Nu in ultimul rand, poluarea cu petrol reprezinta o problema majora.
Originea poluarii o constituie transportul maritim si faptul ca un numar apreciabil de porturi nu ofera servicii portuare adecvate, favorizand astfel deversarea rezidurilor, indeosebi in regiunea de vest a Marii Negre.

Alte referate despre: impactul turismului asupra mediului, impactul turismului asupra mediului valea prahovei, impactul turismului asupra mediului inconjurator

Turismul pentru practicarea raftingului in Columbia ppt

Relief. Columbia este impartita in doua mari areale:
cel estic mai jos de campie, este o mare intindere joasa, care formeaza cca. 50% din teritoriul tarii, este strabatut de afluentii Amazonului si fluvial Orinoco;cel occidental, mai inalt este reprezentat de sectorul nordic al muntilor Anzi, format din numerosi vulcani (unii activi) taiati de vai tectonice. Sierra Nevada de Santa Maria (5840 m - alt. max. din Columbia) este un masiv izolat de-a lungul Marii Caraibelor. Tarmurile Columbiei sunt joase si crestatate in lungime de cca. 1600 km. Campia litorala Pacifica este mlastinoasa.

Alte referate despre: cristofor columb ppt, turism referat practic, plan de comunicare pt o agentie turism proiect practic

Necestitatea dezvoltarii turismului rural si perspectivele integrarii acestuia pe piata turistica europeana

Interactiunile si interdependentele dintre ramurile economiei nationale, dintre diferite sectoare si activitati, pe masura cresterii economice, se amplifica. De asemenea, complexitatea acestora se adanceste, modificandu-se de la simplul schimb de materiale la legaturi de cooperare in productie, la actiuni de patrundere si extindere a progresului tehnic.

Alte referate despre: perspectivele dezvoltarii turismului rural in satul, factorii de influenta a dezvoltarii turismului rural, impaactul infrastructurii asuora dezvoltarii turismului rural

Plan de afaceri - pensiune turistica

Motivatia amenajarii acestei pensiuni la poalele Muntilor Semenic, este data de faptul ca turismul dispune de obiective notabile (Defileul Dunarii cu Cazanele, zona carstica Anina, Cheile Nerei, Cheile Carasului, amenajarile turistice de pe muntele Semenic potentialul turistic natural deosebit, in ansamblu, care ofera turistului impatimit de natura, un peisaj incredibil, un loc perfect pentru relaxare.

Alte referate despre: plan de afaceri pensiune turistica, plan de afaceri pensiune turistica ecologica, prezentarea unui plan de afaceri pensiune turistica

Dimensiunile fenomenului turistic

Turismul emitent depaseste pe cel receptor, ceea ce implica o scurgere semnificativa de valuta in exterior, Republica Moldova manifestandu-se ca o tara importatoare in turismul international. Astfel, daca numarul de plecari ale vizitatorilor din Republica Moldova a crescut de 1,2 ori (de la 67,3 mii in 2003 la 81,8 mii in 2007), atunci numarul de sosiri ale vizitatorilor straini in Republica Moldova a scazut de 1,6 ori (de la 23,6 mii in 2004 la 14,7 mii in 2007), si primul indicator il depaseste pe al doilea de 5,6 ori in anul 2007, in usoara urcare fata de anul precedent.

Alte referate despre: dimensiunile fenomenului turistic, dimensiunile fenomenului turistic in romania, dimensiunile fenomenului turistic atestat

Cercetare de marketing pentru o agentie de turism

Obiectivele cercetarii de marketing
1)Determinarea atitudinii familiilor si cunoasterea opiniilor parintilor cu privire la lansarea acestui produs turistic.
2)Stabilirea modalitatilor de informare a elevilor si in special a parintilor acestora in vederea cunoasterii detaliilor privind produsul turistic lansat.
3)Determinarea perceptiei familiilor asupra produsului ce se va lansa.

Alte referate despre: raport de cercetare de marketing pt o agentie de turism, cercetare de marketing la o agentie de turism, cercetare de marketing chestionarimaginea unei agentii de turism

Efecte pozitive ale turismului rural asupra zonelor receptoare

Spatiul reprezinta intregirea activitatii de cazare la gospodaria taraneasca si a vietii satului in slujba turismului rural deoarece turistii vor sa parcurga spatiul sau sa actioneze in cadrul acestuia,in cazul agroturismului.

Turismul rural reprezinta un ansamblu complex alcatuit din 4 componente care se intrepatrund:potentialul turistic rural,industria ospitalitatii rurale,baza tehnico-materiala rurala si potentialul uman rural.

Alte referate despre: efecte pozitive ale turismului asupra ariilor protejate, efectele pozitive ale turismului asupra mediului, efecte pozitive ale activitatii omului asupra faunei

Destinatii turistice

In functie de optiunile turistilor, de asteptari si de modul de petrecere a vacantei, in cazul unei destinatii turistice sunt urmarite o serie de elemente determinante. Infrastructura si seviciile oferite reprezentand unul dintre aceste elemente.
Un alt element il constituie gradul de cultura si localizarea geografica a unei zone, precum si locuitorii ei, traditiile, stilul de viata si relatiile sociale.

Alte referate despre: promovarea unei destinatii turistice, promovarea unor destinatii turistice, destinatii turistice

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

În capitolul III este prezentat potenţialul natural prin care elementele cadrului fizico-geografic din zona Padiş are vocaţie penru turism, reprezentat de obiective oferite de relief (forme de relief carstic pe calcare cu peşteri, doline, avene, lapiezuri, polii etc.) ce se impun prin spectaculos si inedit, creste sau bare calcaroase; obiective turistice de natură geologică; obiectivele turistice cu caracter biogeografic, care sunt numeroase, într-o anumită măsură cunoscute şi necontrolat valorificate pentru turism, obiectivele turistice legate de ape, indiferent de forma sub care există, constituie şi reprezintă mediul necesar omului şi activităţile sale inclusiv pentru turism. Ca urmare, în afara faptului ca în vecinatatea lor sunt obiective turistice de altă natură, ele însele se pot încadra în această direcţie.

Alte referate despre: potential ecoturistic al parcului natural apuseni, activitatea turistica in parcul natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni

Turismul si implicatiile lui in economie

La rândul său, acest termen englez derivă din cuvântul francez „tour“ (călătorie, plimbare, mişcare), fiind preluat de majoritatea limbilor europene cu sensul de călătorie de agrement. Din termenul „turism“ a derivat şi cel de „turist“, adică persoana care efectuează călătoria pentru plăcerea proprie.

Alte referate despre: turismul si implicatiile lui in economie, referat turismul si implicatiile lui in economie, turismul - implicatiile lui in economie

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est

Potenţialul turistic: natural şi antropic.
Principalul nucleu turistic din regiunea Piemont este Torino unde se practică activităţi legate de turismul cultural-istoric şi arhitectural, de afaceri, sportiv (în 2006 a avut loc JO de iarnă). Din punct de vedere al potenţialului natural ca obiective turistice sunt date de zona montană şi împrejurimile Alpilor Italieni, Monviso şi Monte Rosa, ceea ce favorizează activităţi turistice legate de turismul balneoclimatic montan şi sportiv.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Sud Est si Alpi - Coasta de Azour

Schimbarea relaţiilor de piaţă, de la economia planificată la cea liberă, a condus la redistribuirea fluxurilor turistice.
Sistemul informaţional turistic format după privatizarea ramurii începe să fie identificat cu un mijloc de echilibrare a cererii şi a ofertei de astfel de servicii. Competiţia pe această piaţă este de forma monopolistică, cu mulţi ofertanţi şi cumpărători de servicii turistice de toate tipurile.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din, analiza de piata activitati turistice, perspective turistica in regiunea sud

Turismul cultural in Laos si Cambodgia

• Cadrul economic-cu toate ca economiile celor doua state sunt in curs de dezvoltare,turismul reprezentand poate singurul element economic pozitiv, acest lucru nu a influentat dezvoltarea turismului.

Alte referate despre: turism cultural, turismul cultural istoric, turismul cultural

Tehnica operatiunilor in turism

Multe cladiri din vechiul centru al orasului au fost daramate in timpul regimului comunist, in locul carora s-au construit cateva blocuri de apartamente in stil sovietic, dar si cladiri moderne, intemeiate recent, precum Universitatea "Petre Andrei " sau Hotel "Europa".
Multe personalitati culturale isi gasesc radacinile in Iasi: Ion Creanga, Mihail Kogalniceanu, Gheoghe Asachi, Mihail Sadoveanu, Octav Bancila si altii.

Alte referate despre: tehnica operatiunilor de turism, tehnica operatiunilor in turism, tehnica operatiunilor de turism referat

Proiect la tehnici culinare si tehnologii de servire

"Targul International al tiganilor" anual pe data de 8 septembrie in satul Bistrita din comuna Costesti, "Festivalul Eco-Etno-Folk-Film" organizat anual la inceputul lui septembrie la Casa de Cultura "Dinu Sararu" din Slatioara unde sunt premiate productii cinematografice de scurt metraj pe teme ecologice, etnologice si folclorice.

Alte referate despre: tehnologia si servirea preparatelor culinare lichide, mijloace tehnice ale tehnologiei tehnice referat a tehnologie, utilajul tehnologic pentru servire

Manastiri din Muntenia - Oltenia

Mânăstirea Brâncoveni este o mânăstire de călugăriţe, cu hramul Sfântul Nicolae, com Brâncoveni, jud Olt, ctitorie a boierilor Craioveşti, sec XVI, refăcută şi fortificată de Matei Basarab în 1640, biserica actuala ctitorităde Constantin Brâcoveanu în 1699, pictată în 1702, bolniţa nouă, construită în 1700 de acelaşi Sfânt martir, cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, păstrează pictura originală, paraclis (1634-1635), cu hramul Sfântul Nicolae, fragmente din pictura originală în registrele inferioare, în biserica mare mormântul lui Radu Popa Sapca, arhondari.

Alte referate despre: manastirile din muntenia-oltenia, manastiri din muntenia si oltenia, manastiri din transilvania muntenia oltenia

Contracte de asigurari in turism

Cu parere de rau, multi din cetatenii nostri cu speranta ca nu se va intimla nimic, nuse grabesc sa profite de serviciile companiilor de asigurare inainte de calatorie. Majoritatea din ei se atarna cu neincredere la orice tip de asigurare, uneori chiar categoric nu doresc sa procure polita de asigurare. Motivul argumentat de ei este ca bani se platesc dar rezultatul lipseste. Misiunea firmei turistice este de ai convinge pe turisti sa procure polita de asigurare,deoarece conform Legii Turismului, asigurarea este obligatorie.

Pentru cei mai categorici estenecesar de explicat pericolul privind nedorinta de asigurare, posibilele probleme care pot saapara la hotarele tarii, cind se tranziteaza granita. Daca turistul nu se lasa convins, atunci trebuie sa semneze pe contractul turistic ca refuza procurarea politei de asigurare, asumandu-si astfel toate riscurile posibile. Examinand experienta altor tari privind procedura de asigurare si intreband de un neamt,un francez sau un american ce ...

Alte referate despre: contracte de asigurari in turism, contractul de asigurari in turism, contractul de asigurari

Ramnicu Valcea - Baia de Arama si Baile Herculane

Tot in secolul al XV-lea, localitatea apare pentru prima data in documente avand calitatea de targ. In anul 1937 a fost realizat, sub conducerea lui Constantin Brancusi, ansamblul monumental devenit celebru pe toate meridianele globului. in anul 1937 a fost realizat, sub conducerea lui Constantin Brancusi, ansamblul monumental devenit celebru pe toate meridianele globului.

Alte referate despre: rm valcea baia de arama herculane, distanta rm valcea baia de arama, dist intre baile herculane si baia de arama
Referate afisate : 19
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles