Ucraina

Ucraina

Ucraina este aşezată în estul Europei.Limite: Belarus în nord,Rusia în nord-est şi est,Marea Neagră în sud,Moldova,Polonia în vest.Geografia fizică:Ucraina are un relief variat,dominante fiind podişurile şi câmpiile.Podişurile:Volâno-Podolic,
în vest,470 m altitudine şi Podişul Doneşului în est,367 m altitudine.Cea mai mare parte a Ucrainei aparţine Marii Câmpii Europene: în nord Câmpia Niprului (sub 200 m altitudine),în nord-vest, Câmpia Polesia şi Câmpia Mării Negre (sub 100 m altitudine).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 38kb
Downloads: 2383
Materia: Geografie

Lvov - Ucraina

Lvov, oras situat langa granita cu Polonia in vestul Ucrainei, este capitala provinciei Lvov si un important centru industrial si de transport.

Alte referate despre: lvov ucraina, orasul lvov ucraina, ucraina lvov

Belarus

Teritoriul Belarusiei este împădurit în parte (păduri de foioase);pe valea Berezinei şi în zonele mlăştinoase din Pripet/Pripiat.Pe terenurile nisipoase din câmpie cresc păduri de pin (populate de animale sălbatice).Fauna: ursul brun,vulpea,iepurele,elanul,vidra.În Rezervaţia Parcului Naţional de la graniţa cu Polonia se găseşte zimbrul.

Alte referate despre: referat belarus, belarus referat, belarus

Carpatii

Se intind de la Bazinul Vienei si se termina la Valea Timokului pe teritoriul Yugoslaviei; cuprind mai multe sectoare: - m-tii Tatra (Slovacia), cei mai inalti din Carpati 2655m; m-tii Beschizi (Ucraina); Carpatii Orientali; Carpatii Meridionali; Carpatii Occidentali. Ultimele 3 grupe se mai numesc Carpatii Romanesti sau Carpatii de Sud – Est; denumirea celor 3 grupe de munti din Carpatii Romanesti a fost data in functie fata de Podisul Transilvaniei;

Alte referate despre: muntii carpati, carpatii orientali, carpatii meridionali

Muntii Carpati

Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos
alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor alpine. Spre
deosebire de Muntii Alpi, în continuarea carora se afla, Carpatii
Românesti sunt munti de înaltime mijlocie, mentinându-se sub
altitudinea de 3000 de metri. Ei se impart in trei grupe:

Alte referate despre: muntii carpati referat, referat muntii carpati, munti carpati

Caracterizare Carpatii Maramuresului si ai Bucovinei

1.Pozitia geografica:

In nordul Carpatiilor Orientali

2.Limite:

In N:granita cu Ucraina

In S:dep.Dornelor si Campulung-Moldovenesc

3.Relieful:
Altitudini:intre 1400-1800m;maxima in M. Rodnei,Vf.Pietrosu Rodnei 2303m
Alcatuire geologica:sisturi cristaline,flis,relief vulcanic
Aspecte deosebite: -3 fasii paralele dupa alc.geologica astfel:

Alte referate despre: carpatii maramuresului si ai bucovinei, carpatii maramuresului si a bucovinei, turismul in carpatii maramuresului si ai bucovinei

Dezastrul de la Cernobal

ESECUL TESTULUI
Controlorii reactorului au estimat ca in timp ce reactorul functiona cu propia putere, apa de racire va fi pompata prin miez cu o viteza suficienta pentru ca reactorul sa functioneze in siguranta. Nu se stie exact ce sa intamplat cu Unitatea 4 in secundele dupa inceperea testului .Exploziile si incendiu au distrus o mare parte din dovezi. Nu au supravietuit martori, dar majoritatea au trait mai multe saptamani inainte de a muri si au putut ajuta investigatorii in reconstituirea evenimentelor.Toti ceilalti reactori de aceeasi constructie au fost modificati pentru a impiedica un accident similar.

Alte referate despre: dezastrul de la cernobal, dezastrul de la cernobal referat, referat dezastrul de la cernobal

Alfa nistru - companie

• Conserve şi sucuri din legume, fructe şi pomuşoare;
• Legume, fructe şi pomuşoare proaspete;
• Puieţi din soiuri alese de pomi fructiferi şi pomuşoare; seminţe şi răsad de legume.
.
Din istoria întreprinderii

Alte referate despre: alfa-nistru companie, alfa nistru, dinamica productiei alfa-nistru

Victoria cualitiei antifasciste din Europa

Între 5 si 18 septembrie , sovieticii înainteaza fata probleme si preiau toate punctele nevralgice detinute de germani. -trupele sovietice intra în Basarabia si în Bucovina de nord în timp ce armatele române intra in posesia Transilvaniei.
2 septembrie 1944: sunt comunicate delegatiei finlandeze de la Moscova doleantele sovieticilor : revenire la granitele din anul 1940 , cedarea orasului Petsamo din Laponia si o despagubire de razboi de 300 de milioane de dolari .

Alte referate despre: victoria cualitiei antifasciste din europa, noi victorii ale cualitiei antifasciste, 9 mai ziua independentei si ziua victoriei cualitiei

Economia Slovaciei

Pozitia geografica. Slovacia face parte din categoria statelor central-europene avand ca vecini in Nord Polonia (517,7 km), Est Ucraina (196 km), Vest Austria (68 km) si Cehia (488 km4), Sud Ungaria (608 km). Teritoriul Slovaciei se desfasoara pe cca 2s latitudine (intre 49s31Z lat. N - localitatea Oravska Polhora si 47s45Z lat. N - localitatea Martonkut) si 6s longitudine (localitatea cea mai vestica este Gajary 16s56Z long. E, iar cea mai estica este Ulio la long. E).

Alte referate despre: economia slovaciei, economia slovaciei referat, evolutia economiei slovace

Cinstea juristului

Cinstea juristului
Cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a României si împlinirii a 82
de ani de la Unirea Transilvaniei cu România, Fundatia "Alba Iulia
1918 pentru unitatea si integritatea României" a organizat la Alba
Iulia, în ziua de 30 noiembrie 2000, o "masa rotunda", la care au fost
invitate sa participe toate societatile, asociatiile si fundatiile
cultural-patriotice neguvernamentale din tara si ale românilor de
peste hotare. Scopul acestei întruniri a fost de a se cunoaste
reciproc conducatorii si membrii acestor asociatii, de a participa
împreuna la marea sarbatoare si de a împartasi din experienta
fiecareia în problemele privind organizarea, functionarea, finantarea,
precum si modalitatile de exprimare a activitatii acestora, în vederea
organizarii de actiuni comune pentru promovarea culturii, a stiintei
nationale si atragerea oamenilor, în special a tineretului, la
activitati cultural-pa ...

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, cinstirea sfintei cruci, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura

Transnistria

Am ales sa evidentiem, în mod special, cazul Transnistriei, regiune separatista a Republicii Moldova, aflata în imediata apropiere a României si Uniunii Europene.Suntem initiatorii, în cursul anului 2005-2006, a unui proiect „East- East” prin care am realizat, în parteneriat cu consortii din Republica Moldova si Ucraina, un proiect de solutionare a chestiunii nistrene bazat pe reconstructia statalitatii, punând accent pe asumarea angajamentelor (commitment oriented) si costurilor de catre actorii din regiune, din cadrul trilateralei România - Republica Moldova - Ucraina.

Alte referate despre: conflictul din transnistria, transnistria, conflictul din transnistria referat

Romania ppt

Capitala Romaniei, centrul cultural si economic al intregii tari, a fost infiintat cu mai mult de cinci sute de ani in urma si este cel mai potrivit punct de plecare pentru un tur al Romaniei. In anii '30, Bucurestiul a fost supranumit "Micul Paris" datorita bulevardelor sale strajuite de copaci. Aici se gaseste chiar si un Arc de Triumf, pe impresionanta Sosea Kisseleff care este mai lunga decat Champs Elyses si pe care, in timpul primaverii, puteti admira splendoarea copacilor infloriti.

Alte referate despre: romania ppt, franta ppt, referate ppt

SNR Rulmenti

Rulmentii pentru roti si suspensii au de asemenea ponderi importante in vanzarile SNR din Romania, in timp ce rulmentii pentru cutia de viteze au o ponderea cea mai mica in vanzarile totale. Din acest punct de vedere, al ponderii tipurilor de produse in vanzari, Romania se aseamana cu Ungaria, conform datelor SNR Rulmenti.

Alte referate despre: fond de rulment, rulmenti referat, fondul de rulment referat

Traficul de persoane

Traficul de fiinte umane este o violare a numeroase legi internationale si a drepturilor omului si este realizata de traficanti care transporta victimele prin tara,dar si dincolo de granite.Inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea s-a pus problema combaterii traficului de femei cu scopul prostitutiei. Conform rapoartelor ONU, in zilele noastre aceasta problema se concentreaza mai ales in sudul si sud-estul Asiei (Burma, China, Cambogia, Laos, Nepal, Taiwan, Tailanda, Vietnam), in Europa de est (tarile baltice, Ucraina), precum si in America Latina.Autoritatilor le este insa foarte greu sa estimeze proportiile reale ale acestui tip de trafic. Organizatiile nonguvernamentale locale au afirmat ca doar in Tailanda activeaza intre 200.000 si 2 milioane de prostituate.

Alte referate despre: traficul de persoane referat, trafic de persoane, traficul de persoane

Federatia Rusa de la destramarea URSS pana in prezent

La 25 decembrie 1991, semnarea declaraţiei tripartite (Rusia, Ucraina, Belarus), considerată drept data încetării existenţei URSS, fosta Republică Sovietică Socialistă Rusă (RSFSR) şi-a căpătat independenţa. “Rusia post-comunistă se află în cadrul unor graniţe care nu au precedent istoric. Ca şi Europa, ea va trebui să consacre cea mai mare parte a energiei sale pentru a-şi defini identitatea” (H. Kissinger, “Diplomacy”, pag. 25).

Alte referate despre: federatia rusa de la destramarea urss pana in prezent, federatia rusa de la destramarea urss oina in prezent, urss si federatia rusa
Referate afisate : 16
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK