Un ocean de lacrimi

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi:Acolo, la bunici, serile de vară sunt liniştite şi răcoroase, parfumate de florile de toate culorile din grădina bunicii şi acompaniate de coruri insistente de greieraşi.În câteva asemenea seri, odată, demult, cu mai multe veri în urmă, m-am speriat îngrozitor. Liniştea serii a fost spulberată de zgomote asurzitoare. Cerul s-a întunecat parcă dintr-o dată înainte de vremea ştiută pentru lăsarea nopţii, iar din spatele dealurilor, de la vecinii noştri sârbi, se arătau pe cer răsfrângeri roşietice, înfricoşătoare, ca de iad.

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi:Bubuiturile acelea se repetau la intervale scurte de timp şi răsunau în tot văzduhul. Păreau atât de aproape! Parcă le simţeam în stomac şi apoi în tot corpul. Şi imediat erau urmate de un joc de lumini roşietice- portocalii în spatele dealurilor şi de o nefirească întunecare a cerului aflat în amurg. Acei nori negri, masivi şi grei ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 833
Materia: Romana

Vara de George Cosbuc - comentariu si biografie

• 1886 - 1887 - Traduce intens poezii din autorii greci, cu intentia de a le publica intr-o antologie.

Alte referate despre: noapte de vara de george cosbuc comentariu, vara de george cosbuc, vara de george cosbuc comentariu

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

E vară şi mă îndrept spre bunicii mei, nicăieri acest anotimp nu poate fi mai frumos decât la ei. Mă întâmpină cu multă dragoste si bucurie. Aici locuiesc cei mai bogaţi oameni din lume, au sufletele din aur sunt un izvor nesecat de iubire, iar vorbele lor sunt pline de înţelepciune şi adevăr.

Alte referate despre: o vara de durere intr-un ocean de lacrimi, compunere despre vara cu dialog intr-o livada, un ocean de lacrimi

Dezvoltarea istorica a cunostintelor despre alimentatie

Studiul alimentatiei umane a intrat târziu în domeniul preocuparilor stiintifice, desi înca din cele mai vechi timpuri s-au facut diverse legaturi între alimentatie si patologie. Astfel, Hipocrate stabileste cu 500 de ani î.e.n. ca alimentatia are un rol deosebit în prevenirea si tratamentul bolilor, combatând vechile doctrine provenite din Egipt si promovate de adeptii lui Pitagora, ca hrana "este sursa tuturor relelor". "Daca reusim - spunea Hipocrate - sa gasim pentru fiecare om echilibrul dintre alimentatie si exercitiile fizice, astfel încât sa nu fie nici mai mult nici mai putin, am reusit sa descoperim mijlocul de întretinere a sanatatii". Se exprima astfel clar, cu 2500 de ani în urma, principiile de baza ale alimentatiei rationale promovate de nutritia contemporana. Tot Hipocrate este cel care considera ca indicatiile alimentare ...

Alte referate despre: referat la istorie viata la sat alimentatie locuinte imbracaminte, importanta cronicarilor romani in dezvoltarea istoriei, stiinta economica dezvoltarea istorica

George Cosbuc - Biografie

1889Publica Nunta Zamfirei, capodopera care-i aduce mare succes. Chemat de Maiorescu, trece granita României si se stabileste definitiv la Bucuresti.
1890Poezia La oglinda în Convorbiri literare, Elaboreaza cu mai multi profesori un bun manual scolar: Carte româneasca de cetire.
1891-1892La Tribuna, apar poezii foarte bune; la fel si în revista magazin Lumea ilustrata (Fatma, Vestitorii primaverii, Noapte de vara, Vara)

Alte referate despre: george cosbuc biografie, george cosbuc biografia, george cosbuc biografie pe scurt

Ce sunt lacrimile?

Ele isi au rostul lor, il ajuta pe om sa-si depaseasca situatiile
limita, sa-si purifice sufletul, sa-l spele de rele si sa-l inunde de
bucurie. Lacrimile apar de la nastere : noi ne nastem plangand si se
termina o data cu moartea. Cand suntem copii ele ne inunda mai des ca
niciodata fata : Care copil nu plange atunci cand isi pierde o
jucarie sau cand este certat de parinti? Care copil nu plange cand isi
rupe genunchii, atunci cand invata sa mearga ?

Alte referate despre: ce sunt lacrimile, de la ce sunt lacrimile, ce sunt lacrimile sarate

Sursele cunoasterii-epistemologie

Sursele cunoasterii-epistemologie
Filosofii s-au interesat atât de facultăţile şi demersurile ce intervin în producerea cunoştinţelor, cât şi de analiza rezultatelor finale ale acestor demersuri.

Sursele cunoasterii-epistemologie
Problema genezei şi surselor cunoaşterii, în măsura în care este cercetat din punctul de vedere al unui interes filosofic a fost caracterizată în diferite feluri.

Sursele cunoasterii-epistemologie
Mari filosofi ai trecutului au crezut că valoarea de cunoaştere sau buna întemeiere a cunoştinţelor poate fi stabilită cu referire la sursele lor şi la căile pe care au fost obţinute, pornind de la aceste surse. Cunoştinţele noastre sunt autentice dacă şi numai dacă sunt produsul unei surse acreditate. Mulţi filosofi din antichitate au caracterizat cunoştinţele în funcţie de sursele din care provin acestea: simţurile sau intelectul. Prima cunoaştere, conoaşterea prin simţuri, este numită de Democrit obscură, ...

Alte referate despre: epistemologie sursele cunoasterii, sursele cunoasterii, referat sursele cunoasterii

Ce este Oceanul?

Pamantul este o planeta a apei. Oceanul, o masa enorma de apa sarata, acopera mai mult de trei sferturi din suprafata Pamantului. Desi unele oceane au primit denumiri distincte, de exemplu, Oceanul Atlantic sau Oceanul Pacific, de fapt ele fac parte dintr-un intreg constituit de apa. Oceanul are lumea lui proprie, cu munti, vai, vulcani si o multime de vietuitoare, de la animale minuscule la animale uriase.

Alte referate despre: cat de adanc este oceanul atlantic, este ocean in dubai, ce este oceanul planetar

Extinderea platformei oceanice

Extinderea platformei oceanice si dovada care a dus la rezolvarea unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii, a fost descoperita in anii '60, nu pe uscat, cum ar fi fost de asteptat, ci sub suprafata apei, pe fundul oceanului.Extinderea platformei oceanice

Alte referate despre: oceanul atlantic, oceanul indian, oceanul pacific

Ecosisteme oceanice

Oceanul este o intindere de apa care comunica cu oceanele vecine si care infuienteaza climatul uscatului. Daca continentele s-ar scufunda in oceane, apa acestora ar acoperi tot globul cu o manta de 2.400 m. Pamantul este singurul loc in care apa se gaseste sub forma lichida. Volumul total al oceanului planetar este de 1.347.000.000 km 2. Cele trei mari diviziuni ale oceanului planetar sunt oceanul Atlantic, Pacific si Indian, care se leaga intre ele si sunt marginite de mase continentale sau de curenti.

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosistemele oceanice

Oceanul Arctic

Groenlandei, Norvegiei, Rusiei si ale Alaskăi. De asemenea, Oceanul Arctic include si Arhipelagul Arctic Canadian, Golful Baffin, Marea Lincoln, Marea Groenlandei, Marea Albă, Marea Norvegiană, Marea Barents,Marea Kara,Marea Siberiei de Est, Marea Chukchi si Marea Beaufort.
La Polul Nord adancimea este de 4.312 metri. În jurul bazinului polar se afla o platforma continentala, frânta doar in zona dintre Groenlanda si Svalbard (Spitsbergen). Insulele din Arhipelagul Canadian se afla pe acest platou continental. Marea Groenlandei, Estul Groenlandei, Golful Baffin si Vestul Groenlandei, toate au cate un bazin independent. Întru-un fel, Oceanul Arctic este un brat al Atlanticului.
Zona Oceanului Arctic este caracterizată prin temperaturi foarte scăzute, favorizand formarea gheţurilor.
Riscurile pe care le comportă navigaţia în asemenea regiuni determină ca nici o măsură de prevedere luată la bordul navei să nu apară excesivă. Navele care navigă in mod ...

Alte referate despre: oceanul arctic, oceanul arctic referat, referat oceanul arctic

The seas that surround the Arctic Ocean

Barents Sea (Russian Barentsovo More), arm of the Arctic Ocean, named for its discoverer, the Dutch navigator Willem Barents. The sea is bounded on the west by the Norwegian archipelago of Svalbard and on the east by the two islands of Novaya Zemlya, which belong to Russia.

Alte referate despre: arctic ocean, oceanul arctic fauna si vegetatie, referat despre oceanul arctic

Resursele Oceanului Planetar

Terra este supranumita si „planeta albastra”, datorita predominarii suprafetei ocupate de apele marine. Disproportia dintre apa si uscat este coplesitoare: din suprafata totala a Pamantului, evaluata la 510,10 mil.km2 , apa Oceanului Planetar ocupa 361,07 mil.km2, adica 70,8%, iar uscatul numai 149,03 mil.km2, deci 29,2%.

Alte referate despre: resursele oceanului planetar, referat resursele oceanului planetar, resursele oceanilor planetar

Regiunea oceania

Clima
Clima insulelor din Oceania este tropicala sau subtropicala, si variaza, pe sezoane, de la umed la uscat . Partile umede din insule sunt acoperite de paduri tropicale si subtropicale umede de foioase, in timp ce regiunile uscate ale insulelor, inclusiv parti supuse vanturilor si multe insule mici de corali, sunt acoperite de paduri tropicale si subtropicale uscate de foioase si tropicale si Pajisti subtropicale, savannas, si terenuri acoperite cu arbusti.

Alte referate despre: rauri din regiunea oceanului artic, regiunea agricola temperat oceanica, regimul precipitatiilor in regiunea temperat oceanica

Curentii oceanici

Curentii formati de vanturile regulate si care stau per-manent sub infulenta lor poarta numele de "curenti de deriva"(exemplu: deriva vanturilor de vest in jurul Antarcticii). Majoritatea curentilor insa circula impinsi de apa din spate si dupa ce ies din raza de actiune a vanturilor acestia sunt curenti liberi.

Alte referate despre: curentii oceanici din oceanul atlantic, curenti oceanici, curentii oceanici

Potentialul energetic al oceanelor

Astfel de centrale mareomotrice se afla în funcţiune în Franţa (în estuarul Rance, format de râul cu acelaşi nume la vărsarea în Golful Saint Malo; capacitatea sa este de 240 MW şi a fost construită în perioada 1961-1966; proiectul "Chausey" prevede o construcţie asemănătoare în Golful Le Mont St.Michel), în Rusia (în estuarul Kislaya, format de râurile Tuloma şi Kola Ia Marea Barenţ, de 400 MW; un alt proiect vizează ţărmurile Mării Albe); alte proiecte prevăd noi amenajări pe ţărmul S-E al Marii Britanii pe ţărmul Golfului Fundy, unde SUA şi Canada intenţionează o construcţie de mari proporţii ş.a.

Alte referate despre: potentialul energetic al oceanelor, potentialul energetic al oceanelor si al marilor, potentialul energetic al apei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles