Unde sonore si auzul

Unde sonore - Auzul

De urechia externa apartine pavilionul singura componenta vizibila precum si conductorul auditiv. Partea vizibila a urechii numita pavilionul urechii capteaza undele sonore din aer asemenea unei antene parabolice si le tranzmite prin canalul auditiv spre urechia interioara. Undele sonore captate de urechia exterioara trecand prin canalul auditiv exterior pun in miscare membrana timpanica aflata pe intrarea urechii medii.

Urechia medie reprezinta cam o parte din urechie exterma fiind defapt5 o mica cavitate „sapata” in oasele craniului. Este delimitata spre experior de membrana timpanica dar printr-un conduct subtire numit trompa lui Eustachie comunica cu cavitatea nazala. Din acest motiv presiunea externa corespunde cu presiunea din urechia medie. Daca presiunea admosferica se modifica brusc urechia se adapteaza urechia se adapteaza in scurt timp la schimbarea de pana atunci e posibil sa „pocneasca”.

In ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 11162
Materia: Biologie

Urechea

Urechea medie are forma unei camarute care, la capatul dinspre urechea interna prezinta doua orificii:fereastra ovala si fereasta rotunda. Intre timpan si fereastra ovala se gaseste un lant de trei oscioare sprijinite unul de altul: ciocanul, nicovala si scarita fiind cele mai mici oase. Ciocanul se sprijina pe timpan,iar scarita pe o membrana care acopera fereastra ovala.

Alte referate despre: grigore ureche, portretul lui stefan cel mare de grigore ureche, urechea

Auzul la om

Atunci cand auzim ceva, de fapt ureche noastra este atinsa de vibratii unduitoare ale presiunii atmosferice. . Ureche se obisnuieste treptat cu sunetul, iar cu timpul invatam si sensul acestora.In timpul miscarii sau ciocnirii intre ele, obiectele produc unde sonore. Acestea sunt vibratii ale aerului, care sunt percepute de ureche, care le transforma in senzatie auditiva. In ureche ajung numeroese sunete, de la zumzetul insectelor, pana la zgomotul infernal provocat de avioanele cu reactie.

Alte referate despre: deficienta de auz, deficiente de auz, mecanismul auzului

Auzul - functiile auzului

Membrana ferestrei ovale transmite vibratia cocheei. In aceasta, prin intermediul organului lui Coti, vibratiile se transforma in impulsuri electrice.

Alte referate despre: auzul, handicapul de auz, auzul la om

Dezvoltarea copilului in perioada anteprescolara

Experienta tactilo – vizuala – kinestezica, inca imperfecta, se va dezvolta totusi simtitor, se va stabiliza si, in continuare, in perioada prescolara, copilul va castiga treptat experienta (cognitiva) ca obiectele nu-si modifica, decat in mod aparent, marimea la distanta.

Alte referate despre: dezvoltarea psihica a copilului in perioada anteprescolara, etapele de dezvoltarea copilului in perioada sarcinii, dezvoltarea copilului in peroada anteprescolara

Emisia si receptia undelor electromagnetice

Primul element al lantului emisie-receptie este microfonul.Acesta transforma sunetele produse de vocea omeneasca sau de instrumentele muzicale in curent alternativ de audiofrecventa.Cum curentul generat de microfon nu poate crea unde radio care sa se propage in spatiu,este necesara in primul rand amplificarea lui.Aceasta se realizeaza printr-un amplificator de audiofrecventa.Chiar si dupa amplificare,curentul alternativ produs de microfon nu este capabil sa genereze unde radio.

Alte referate despre: emisia si receptia undelor electromagnetice, referat fizica emisia si receptia undelor electromagnetice, emisia si receptia undelor electromagnetice referat

Sunetul si propagarea lui

În aer, ca şi în orice alt gaz, oscilaţiile se propagă sub formă de unde longitudinale. Ajungând la organul auzului nostru, urechea, vibraţiile ale căror frecvenţe sunt cuprinse în intervalul aproximativ de la 20 la 20000 vibraţii în 1s (Hertzi) provoacă senzaţia specifică auditivă. Aceste vibraţii sunt vibraţiile sonore sau acustice , numite sunete.

Alte referate despre: sunetul si propagarea sunetului, sunetele si propagarea lor, sunetul si propagarea

Undele in medii elastice

Proprietatile mediului care determina viteza unei unde prin acel mediu sunt inertia si elasticitatea sa. Toate mediile materiale, inclusiv de exemplu, apa, aerul sau otelul poseda aceste proprietati si pot transmite astfel de unde mecanice. Elasticitatea este cea care da nastere la forte de restabilire asupra oricarei portiuni de mediu deplasata din pozitia sa de echilibru;inertia este aceea care ne spune cum aceasta portiune deplasata de mediu va raspunde la aceste forte de reestabilire. Acesti doi factori determina impreuna viteza undelor.

Alte referate despre: unde in medii elastice, refractia undelor in medie elastice, unde plane in medi elastice

Terapia cu ultrasunete

Ultrasunetul este o formă de energie mecanică; unde sonore de frecvenţă mare din afara spectrului auzibil al urechii umane (de la 16Hz la aproape 15-20,000 Hz )

Alte referate despre: terapia cu ultrasunete, terapia cu ultrasunete referat, terapia cu ultrasunet

Efectele poluarii sonore asupra cresterii graului

In ceea ce priveste factorii de mediu au fost atent observati si monitorizati. Au fost studiate si inregistrate temperaturile premergatoare experimentului, de asemenea cantitatea de precipitatii cazute in ambele loturi pe unitatea de suprafata, precum si analiza de sol. Astfel nu au fost inregisrate diferente de nici un fel legat de factorii enumerati anterior, ambele loturi au date identice.

Alte referate despre: efectele poluarii sonore asupra cresterii graului, efectele poluarii sonore asupra omului, efectele poluari sonore asupra omului

Deficienta de auz

Datele statistice estimează că la vârsta copilăriei există 1 la mia de locuitori, iar odată cu înaintarea în vârstă incidenţa cazurilor creşte, astfel că la maturitate, procentul este de peste 10 % iar la adulţii de vârsta a treia, de peste 50%.
Termenii folosiţi pentru desemnarea persoanelor cu deficienţe de auz sunt: surdo-mut, surdo-vorbitor, surd, deficient de auz, disfuncţional auditiv, hipoacuzie, handicapat de auz, asurzit. Hipoacuzicul este deficientul de auz cu resturi de auz, iar surditatea totală se numeşte cofoză.

Alte referate despre: integrarea persoanelor cu deficiente de auz in societate, deficiente de auz referat, deficientele de auz

Poluarea sonora

Sunetul se propaga din aproape in aproape sub forma de unde sonore. Propagarea sunetului se face cu viteza constanta, fiecare strat de aer vibrand cu frecventa egala cu cea a sursei sonore.

Alte referate despre: poluarea sonora, poluarea sonora referat, referat poluarea sonora

Surse sonore

Orice corp care vibrează poate servi ca sursă de unde elastice în mediul în care se află, adică poate fi o sură sonoră. Sunetele se produc în corzi vibrante (vioară, corzile vocale umane), coloane de aer vibrante (orgă, clarinet), plăci şi membrane vibrante (xilofon, difuzor, tobă).

Alte referate despre: surse sonore, surse sonore referat, surse sonore fizica

Poluarea sonora

In domeniul poluării interesează intensitatea senzaţiei auditive produse de un sunet denumită tăria sunetului ,care nu trebuie confundată cu intensitatea fizică .

Alte referate despre: poluare sonora, poluarea sonora referat fizica, referat despre poluarea sonora

Concert din muzica de Bach - romanul

Mai protocolar, doctorul Rim făcu prezentările în lipsă:
— Domnişoara Sia Petrescu — zise, mângâind cuvintele — ne¬poata noastră!... fiica unică a simpaticului văr Lică!
Mini rămase uimită. Cunoscuse pe acel Lică, totodată umil şi obraz¬nic, în formă de rudă inferioară. Un Lică pe care îl zăreai dispărând discret pe după vreo uşă şi care ţinea în salon ghetele ali¬niate şi sucea pălăria moale în mâini, când se afla în prezenţa se¬veră a doctorului Rim. Era, totuşi, după toate datele, acelaşi Lică, căruia Rim îi dăruia acum epitetul de simpatic.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Microfoane si doze

Traductoarele electroacustice sunt subansambluri funcţionale care transformă energia acustica în energie electrică şi invers.
În funcţie de energia primară cu care lucrează le deosebim:
- traductoare care transformă sunetele(micile deplasări de natură mecanică ce sunt date de undele sonore) în curentul electric de audiofrecvenţă(AF) : microfoane, doze de redat discuri
- traductoare care transformă curenţii electrici de audiofrecvenţă în sunete : casca, difuzorul, gravorul de disc
O altă categorie de traductoare o constituie capetele de redare-imprimare a magnetofoanelor şi casetofoanelor, care transformă câmpul magnetic variabil în curent de AF şi invers.
Sursele de semnal şi transductoarele electroacustice sunt parţi componente indispensabile ale aparaturii electronice destinate reproducerii şi transmiterii programelor sonore.
Este ...

Alte referate despre: doze si microfoane, stabilirea dozelor de ingrasaminte, microfoane referat

Efectul Doppler

Unda emisă de o sursă de oscilaţii se propagă de la sursă până la receptorul care o detectează. Prin detectarea undei se înţelege măsurarea unei anumite mărimi caracteristice ei, de exemplu, frecvenţa undei. Dacă sursa şi receptorul sunt în repaus unul faţa de celalalt, frecvenţa undei măsurată de receptor este egală cu frecvenţa undei emisă de sursă. Aşa se întâmplă atât cu undele sonore cât şi cu cele luminoase. Dacă însă sursa de oscilaţii este în mişcare faţa de receptor, frecvenţa undei măsurată de receptor diferă de aceea a undei emisă de sursa de oscilaţii.

Alte referate despre: efectul doppler, efectul doppler referat, efect doppler

Accidente fonetice

Proteza este adaosul unui sunet la initiala cuvantului, cum este cazul, de exemplu al lui i- de la formele pronumelui personal si reflexiv: imi, iti, ii, il, isi, si la formele scurte de persoana I si a III-a de la verbul "a fi": is, ii. Aparitia lui i se explica prin contexte cu cuvinte terminate in consoana: Cand imi spune, El ii bun, etc. Popular, aspiratia vocalei initiale se exprima printr-un h proteic in hasta, hala, hodoie, hodina.In aromana e foarte frecvent a- proteic: arman, alavdu, aradu, aurlu.

Alte referate despre: accidente fonetice, referat facultate-legile fonetice si accidentele fonetice, legile fonetice si accidentele fonetice
Referate afisate : 18
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles