Unde traieste foca

Omul si destinul

De aceea este bine sa se cunoasca cuprinsul Legii Universale, pentru ca nu cumva cei care trebuie sa ia decizii majore in anumite situatii hotaratoare pentru omenire sa greseasca. Fiecare greseala facuta voit sau din necunoastere schimba destinul omenirii.

Acest aspect ce poate sa apara nu trebuie ignorat de catre nimeni. Valoarea trairii fiintei umane este maxima, doar daca se respecta libertatea fiecarui om, dar el, ca fiinta in univers, trebuie sa cunoasca ce este bine si ce nu aduce armonia in viata sa. Pentru a se respecta cele ce sunt cerute prin Legea Universala, trebuie sa vina cunoasterea in pasul fiecarui om.

Ea, cunoasterea, este valoarea Intelepciunii Cosmice, care trebuie cuprinsa de catre fiecare om in parte. Numai asa destinul omenirii poate cunoaste noul ca inceput si continuare a unei evolutii pe plan spiritual in dimensiunea karmica. Este bine sa se imbine viata spirituala cu cea a trairii in plan material, pentru ca doar asa echilibrul in dimensiunea karmica poate ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 433kb
Downloads: 5103
Materia: Romana

Iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite

Deci in concluzie am putea sa mai adaugam ca nu conteaza in viata cine esti , nu este important daca esti bogat sau sarac , frumos sau mai putin frumos .dar conteza sa fii" om" cu adevarat ,sa ai sufletul curat si sa iubesti caci numai iubind poti zice ca traesti cu adevarat !

Alte referate despre: iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite, eseu iubirea este o sursa de elevatie n universul marilor spirit, iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirit

Toamna - zeita frumusetii

Din văzduh se aude ciripitul păsărelelor zgribulite de frig,care se pregătesc să plece în ţările calde,unde soarele domneşte ca un rege. Dintre norii plângăcioşi şi jucăuşi soarele palid îşi trimite razele să ne mângâie. Încetul cu încetul toată frumuseţea ni se aşterne la picioare.Podoaba ruginie împodobeşte de acum,pământul trudit,până când va veni iarna,să îşi aştearnă plapuma albă de nea.

Alte referate despre: referat toamna - zeita frumusetii, afrodita zeita frumusetii, zeita frumusetii la egipteni

Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet

Impresia personala: Aceasta carte m-a impresionat in mod deosebit deoarece este vorba despre povestea unui erou adevarat Tartarin din Tarascon, un om curajos, mereu in cautare de noi aveturi, un om care trece usor peste clipele grele, care are multi prieteni si putini dusmani, un om iubit si apreciat.

Alte referate despre: tartarin din tarascon de alphonse daudet, tartarin din tarascon de alphonse daudet rezumat, tartarin de tarascon de alphonse daudet

Amurgul gandurilor - cartea

EMIL CIORAN s a nascut în 8 aprilie 1911 la Rasinari (Sibiu), ca al doilea fiu al lui Emilian Cioran — preot în Rasinari — si al Elvirei (Comaniciu) Cioran. Frecventeaza, începînd din 1921, Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, oras în care se va muta întreaga familie în 1924. Între 1928 si 1932 urmeaza cursurile Facultatii de Litere si Filozofie din Bucuresti. În ultimul an de facultate publica articole în periodicele Calendarul, Floarea de foc, Gândirea, Vremea, Azi. Îsi încheie studiile universitare cu o teza de licenta asupra intuitionismului bergsonian.

Alte referate despre: amurgul gandurilor cartea, emil cioran-amurgul gandurilor download cartea, emil cioran amurgul gandurilor

Originea si evolutia omului

ANTROPOGENEZA ŞI FORŢELE EI MOTRICE
Prin antropogeneză (din gr. ”anthropos” – om; “genesis” - naştere) se înţelege procesul apariţiei şi dezvoltării omului. Cât priveşte originea omului, există diferite concepţii şi teorii (creaţionistă, a evoluţiei biologice, a evoluţiei sociale) . Evoluţia umană esenţial se deosebeşte de celelalte linii evolutive. Asupra intensităţii antropogenezei influenţează atât factorii biologici (organici), cât şi cei sociali (culturali).

Alte referate despre: originea si evolutia omului, originea si evolutia omului referat, originea si evolutia omului referat biologie

Evolutia omului

Evolutia omului- Primele animale unicelulare ( flagelatele ) au evoluat in spongieri si in celenterate. Aceasta era s-a terminat cu aparitia primelor moluste. In cambrian (acum 570-510 mil. ani) s-a produs o explozie de viata. Marile au fost umplute cu trilobiti, artropode primitive din care s-au format artropodele actuale; plantele au evoluat pana la alge marine.

Alte referate despre: evolutia omului, evolutia omului referat, referat evolutia omului

Omul, fiinta care transcede timpul

De aceea a conchis ca omul este o "existenta spre moarte". Se poate spune ca omul este o existenta spre moarte, daca se are in vedere existenta lui pur pamanteasca. Dar nadejdea nu poate admite ca existenta pamanteasca e singura pe care o are omul.

Omul nu e numai cit se vede. Nadejdea nu se limiteaza la cele ce se vad si se pot avea in viata aceasta. Aceasta arata ca transcenderea traita de om nu e o simpla transcendere spre un viitor al vietii sale pamantesti, ci o transcendere adevarata spre existenta sa de dupa moarte, in unire cu Absolutul.

Alte referate despre: omul fiinta care transcede timpul, omul fiinta care comunica, omul fiinta care gandeste

Omul si clima

Clima reprezinta regimul de mediu multianual al proceselor si fenomenelor meteorologice, caracteristice unei anumite regiuni sau intregului glob, determinat de radiatia solara si de circulatia generala a atmosferei, care variaza in raport cu pozitia pe Pamant, cu altitudinea absoluta si configuratia reliefului.

Alte referate despre: omul si clima, omul si clima referat, adaptarea omului la clima

Omul si pestera

Problema raportului dintre om si mediul sau de viata este la moda. De cand s-a vazut cat de precar este acest raport si cat de grave sint consecintele pe care le antreneaza deteriorarea lui,mediul a fost desfacut in componentele sale, fiecare fiind supus unei minutioase analize. Pesterile, elment componental mediului geografic, constitue o entitate bine definita, bucurandu-se din cele mai vechi timpuri de atentia omului. Daca adaugam indiscutabila vraja pe care o exercita prin insolitul peisajelor si mirajul necunoscutului, este usor de vazut ca analiza acestui raport reprezinta o tema de meditatie, generoasa si inedita.

Alte referate despre: omul din pestera, omul si pestera, omul de pestera

Foca

Vanatoarea este limitata prin lege. Focile sunt mamifere adaptate foarte bine vietii in apa, unde isi petrec o buna parte din timp si de unde isi procura hrana lor de baza: pestele. Stramosii lor au fost fara indoiala mamifere terestre cu patru labe, insa acestea s-au transformat, la foci, in inotatoare.

Alte referate despre: foca, focul, arme de foc

Foca elefant

- Cine a scris primele observaţii despre focile elefant?
-Primul european care a scris despre focile elefant a fost William Dampier (1652-1715). Cele mai interesante însemnări asupra focilor elefant au fost redactate de francezul Francois Peron. Mai aproape de zilele noastre englezul L.Harrison Matthews membru al expediţiei Discovery a făcut cercetări aprofundate asupra focilor elefant din insula Georgia de Sud cercetări pe care le-a publicat în 1929.

Alte referate despre: foca elefant, focile elefant, despre foca elefant

Arme de foc

Flinta. Era incomod si uneori imposibil sa porti un fiil aprins,
astfel ca la sfarsitul anilor 1400 a fost dezvoltat un mecanism simplu
de aprindere . O parghie in forma literei S , numita serpentina, era
pivotata pe o parte a armei. Un fitil aprins era prins de varful
parghiei. Prin miscarea partii de jos a parghiei , fitilul era coborat
pe o mica scobitura care continea putin praf de pusca. Acest "praf de
detonare" aprindea incarcatura principala din arma.

Alte referate despre: armele de foc, reculul armelor de foc, poze cu arme de foc

Balistica judiciara

Referat despre Balistica judiciara
In prezent, gradul de complexitate al infractiunilor comise cu arme de foc, variaza de la vatamari corporale sau ucideri din culpa, în cadrul unor accidente de vimatoare, pina la infractiuni de omor comise de persoane care prezinta un grad sporit de pericol social.
Existenta unor grupari de tip mafiot, care îşi disputa suprematia asupra unor zone sau domenii din ceea ce denumim “economie subterana”si internationalizarea legaturilor acestor grupari, au generat în numeroase cazuri, reglari de conturi în vederea inlaturarii “concurentei”.

Atentatele cu bomba şi atacurile armate, intervenite intre grupurile rivale, au indignat şi ingrozit opinia publica, facind sa scada increderea în organismele abilitate de lege cu prevenirea şi combaterea acestor infractiuni.

Activitatile predilecte ale retelelor criminalitatii organizate constau ...

Alte referate despre: balistica judiciara, balistica judiciara referat, elemente de balistica judiciara

Yoshitomo Nara

Lucrarile lui Yoshimoto Nara sunt inselator de simple. Oameni care amintesc de copilasi sau pui de animale, cu fete lor rotunde, cu ochi mari si nasuri mici, toate lucrarile ne dau o senzatie familiara.

Nara, care traieste in Koln, atrage atentia internationala, dupa ce a avut deja prezentari in Milwaukee, Los Angeles si Seoul, iar New York-ul este programat pentru sfarsitul anului. Tomio Koyama, impresarul sau din Tokyo, spune ca, de curand, o statuie mare a lui Nara a fost de curand cumparata de un colectionar american, si o sa fie imprumutat pe termen lung muzeului de arta moderna din San Francisco.

Considerand ca deja au aparut cateva carti, in a doua editie, un ceas de mana in editie limitata si o linie de imbracaminte care incorporeaza motive din lucrarile sale, Nara este pe punctul de a creea un cult in Japonia.

Doua galerii concurente, Spatiul de Arta Ginza si Galeria Tomio Koyama, prezinta cartile ciudate ale lui Nara prin desene, picturi, sculpturi din fibra de carbon ...

Alte referate despre: yoshitomo nara, razboiul nare fata de femeie, cum ar fi daca nar fi energia electrica

Ecaterina Teodoroiu

Ecaterina Teodoroiu , eroina poporului român , şi-a înscris numele , cu sânge de jertfă , în paginile de aur ale istoriei nemului. Călăuzită de cele mai nobile sentimente faţă de patrie , ea a îmbrăcat mai întâi costumul alb de infemieră pentru răniţi , apoi costumul de soldart , hotărâtă să apere cu arma în mână pământul stramoşesc , aruncându-se în focul marilor bătălii din anii de la începutul primului război mondial. A căzut eroic în luptele din Moldova , iar la Mărăşeşti omorând stindarul românesc şi ţelul victoeiei.

Alte referate despre: ecaterina teodoroiu, ecaterina teodoroiu referat, referat ecaterina teodoroiu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles