Unificarea italiei si germaniei

Unificarea Italiei

Pe aceleasi coordonate,Napoleon al III-lea si Cavour s-au intalnit
pret de cateva ore la Plombieres,unde au incheiat un pact secret.
Imparatul se angaja sa sprijine un razboi impotriva Habsburgilor in
cazul in care Austria ar fi atacat prima.Napoleon accepta si dreptul
Piemontului de a anexa teritoriile stapanite de Austria in nordul
Italiei:Lombardia,Venetia,Parma si Modena.In continuare,
imparatul francez accepta formarea unei confederatii italiene
prezidate de Papa,eliberarea Italiei de sub dominatia Austriei si
controlul Piemontului asupra nordului peninsulei.

In schimb,.Cavour ii oferea lui Napoleon Nisa si Savoia,doua provincii cu populatie majoritar franceza apartinand Piemontului.Cei doi
conducatori au studiat harta,pentru a decide unde si cum ar putea
fi atrasa Austria in razboi.In urma acestui pact,Cavour a depus
eforturi sustinute pe parcursul a luni de zile ca sa-si determine
inamicul sa atace.Austria a cazut in cursa in luna aprilie 1859.
Bataliile purtate la ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1101
Materia: Istorie

Unificarea Germaniei

Anul 1848 a fost demn de ţinut minte in Europa, plin de evenimente dramatice, violente, cu speranţe şi eşecuri. A fost anul epidemiei de holeră care a măturat Europa, venind din Asia şi a provocat atat de multe pierderi de vieţi omeneşti deoarece, pentru un timp, societetea a fost complet dezorganizata in multe domenii. A fost anul apariţiei Manifestului Comunist al lui Carl Marx. Acesta nu a avut dramatismul epidemiei de holeră şi a atras foarte puţin atenţia la acea vreme, însa peste douăzeci de ani, mesajul său se răspandise în întraeaga Europă şi dincolo de ea, pentru a deveni, peste un secol, baza unui sistem politic ce va domina jumătate a lumii. A început cu un an al speranţei în revoluţiile care izbucniseră în toată Europa. Dar s-a încheiat cu un an al eşecului.
Revoluţiile au izbucnit în Franţa, Confederaţia Germană, Imperiul Habsburgic, cuprinzând Austria ...

Alte referate despre: unificarea germaniei, unificarea germaniei referat, unificarea germaniei si italiei

Fascismul italian

O psihologie de masă puternică a fost comună regimului fascist. Ideea de stat era atât de puternică, încât individul nu mai apela deloc la personalitate, locul ei fiind luat de „gândirea” de masă. Individul nu mai comportă ceva important în sine, el are valoare doar în grup. Paradele de masă demonstrează perfect acest fenomen: mii de oameni executând gesturi în unison, împinşi de puterea înfricoşătoare a acestui regim. Manipularea societăţii avea un efect miraculos.
Adevăratele cruzimi ale acestui regim au avut loc, însă, în timpul celui de-al doilea război mondial. Miza era enormă pentru regimul fascist, scopul scuza orice mijloace, oricât de crude nu ar fi fost ele.

Alte referate despre: fascismul italian, fascismul italian referat, referat fascismul italian

Renasterea si politica italiana

Pe de alta parte,razboiul este o afacere si condotierii se feresc sa-si iroseasca capitalul uman in lupte sangeroase;iar nesfarsitul sir de razboaie al Renasterii italiene nu sunt cel mai adesea decat aranjamente reciproce intre capitanii de mercenari.Condotierul este si expresia unei uluitoare mobilitati sociale:astfel , Francesco Sforza devine duce al Milanului,desi tatal sau a fost un taran sarac inainte de a ajunge mercenar.

Alte referate despre: sistemul politic italian, regimul politic italian, renasterea in politica

Unificarea Italiei

Cavour a făcut multe pentru transformarea regiunii Piemontene într-un stat liberal modern. E a recunoscut că italienii nu erau destul de puternici pentru a-i alunga pe austrieci, de aceea a încercat să îmbunătăţească poziţia internaţională a statului Piemonte, trimiţînd un detaşament piemontez să lupte alături de Anglia şi Franţa în Războiul Crimeei.

Răsplata lui Cavour
Răsplata lui Cavour a venit în 1858, cînd Ludovic-Napoleon Bonaparte al III-lea al Franţei a început să fie interesat de cauza italienilor; nutrind o oarecare simpatie faţă de ideile naţionaliste, el şi-a propus să-i alunge pe austrieci din Italia şi să obţină victorii în favoarea Franţei.

Alte referate despre: unificarea italiei, unificarea italiei si germaniei, unificarea italiei si a germaniei

Triburile germanice in primele secole ale mileniului I

Triburile germanice in primele secole ale mileniului I - Izvoarele care cuprind cele mai ample informaţii despre germani sunt lucrările De bello gallico (scrisă la mijlocul sec. I a. Ch. de Caesar) şi De origine et situ germanorum (scrisă în jurul anului 98 p. Ch. de Tacitus). Triburile germanice in primele secole ale mileniului I

Alte referate despre: triburile germanice din secolul 10, triburile germanice, germania in primul razboi mondial

Germania nazista si Miscarea Legionara 1933 - 1940

Reprezentantii sai extremisti au infiintat pe data de 10 februarie 1935 Partidul Popular German din Romania. Andreas Schmidt, care fusese numit in 1940 de catre Berlin in functia de conducator al Grupului etnic german din Romania (Volksgruppenführer) a fondat pe data de 9 noiembrie 1940 Partidul Muncitoresc National-Socialist German al Grupului etnic german din Romania.

Alte referate despre: in 1940 miscarea legionara, miscarea legionara, miscarea legionara din romania

Unificarea Italiei

Peste trei zile Papa a raspuns: “ Nu pot admite cererile din scrisoarea dumneavoastra, nici nu pot sa accept principiile pe care le contine”. Ca urmare, guvernul a decis trimiterea unei armate de 60.000 de oameni pentru ocuparea Romei. Trupele papale s-au opus imediat, dar orasul a fost bombardat de artileria guvernamentala si s-a facut o bresa in zidurile cetatii. Pe 20 septembrie, armata lui Victor Emmanuel a intrat in Roma. S-a tinut un plebiscit in in octombrie. Roma a votat in umanimitate pentru unirea cu restul Italiei si a devenit capitala tarii. Il Risorgimento se incheiase triumfator: regatul Italiei era deplin unit. Regele se adresa primei sesiuni a Parlamentului, care avea sa se tina in noua capitala, cu urmatoarele cuvinte: “Opera careia ne-am consacrat vietile s-a realizat”. Singura problema ramasa era ce trebuia facut cu Papa.

Alte referate despre: unificarea italiei referat, unificarea italiei si germaniei aspecte comune si specifice, referat unificarea italiei

Moneda unica si unificarea europeana

Moneda unica si unificarea europeana
În această situaţie s-ar fi găsit cele mai multe şanse de a introduce peste tot o unitate de coduri, de principii, de opinii, de sentimente, de vederi, de interese. Un cod european, o curte de casaţieeuropeană, o monedă unică, aceleaşi legi, toate râurile navigabile pentru toţi, sfârşitul războaielor, pacea lumii. Fiecare să se simtă pretutindeni ca la el acasă. Atunci, poate ar fi permis să visăm la marea familie europeană. ”

Alte referate despre: moneda unica si unificarea europeana, moneda unica si unificarea europeana referat, referat la geografie despre moneda unica si unificarea europeana

Italia - prezentare generala

2. ITALIA DE NORD :
Cuprinde partea centralà a Italiei suprapusà Alpilor Italieni (Maritimi, Penini,Lepontini,Dolomitici,Carnici,Iulieni),ce depàsesc 2000 m alt. si Prealpilor , precum si intinsa càmpie a Padului .Se caracterizeazà prin spectaculoase peisaje montane si alpine , cu forme glaciare si ghetari,lacuri glaciare de mare frumusete flancate de slendide statiuni montane ( lacurile Maggiore, Como,Garda,Idra,Isco etc.),intinse domenii schiabile,dar si prin monumente istorice si de artà, unele de valoare universalà,localizate indeosebi in Càmpia Padului .

Alte referate despre: italia, referat italia, pozitia economico-geografica a italiei

Organizarea si functionarea guvernelor in Germania, Italia si Romania

2. pozitia sefului guvernului care poate fiprimus inter pares sau adevaratul conducator al politicii guvernamentale; 3. modul de functionare a echipei guvernamentale care conditioneaza modalitatile de coordonare interministeriala si rezultatele actiunii guvernului. Prezinta interes trecerea in revista astructura si functionarea guvernelor celor mai importante tari din Uniunea Europeana.

Alte referate despre: organizare si functionare guvern italia-referat, belgia - organizarea si functionarea guvernului, organizarea si functionarea guvernului

Proba scrisa la germana

7. Da ist die junge Dame, .... .
a. die dich sprechen wollte b. der dich sprechen wollte c. deren dich sprechen wollte d. das dich sprechen wollte

Alte referate despre: proba scrisa la engleza, proba scrisa la matematica, evaluare nationala proba scrisa la lb romana clasa a viii varianta a 3

Managementul in Italia

Managementul in Italia
Chiar după unificarea Italiei într-un stat independent, există încă o serie de diferenţe în interiorul acesteia care au influenţat şi influenţează cultura afacerilor. Astfel, contrastul dintre nord şi sud din punct de vedere economic şi cultural, persistenţa unui mare sector public industrial pe lângă întreprinderile private, influenţa multinaţionalelor asupra domeniului economic sau numărul relativ mare de întreprinderi mici şi mijlocii sunt particularităţi care creează o anumită specificitate managementului italian.

Alte referate despre: managementul in italia, managementul din italia, management in italia

Politica externa a Italiei 1933-1936

Acesta a fost începutul de fapt al unei noi politici ce urmarea un dublu scop, având în vedere începutul declinului Societatii Natiunilor, dupa retragerea Japoniei din organizaţie, încă din 1931. Pe de altă parte , era vorba de creşterea prestigiului Italiei şi încercarea de a scoate chestiunile importante din dezbaterile societare, încercându-se revenirea la politica de dinainte de război.

Alte referate despre: politica externa a italiei 1933-1936, politica externa a italiei 1928-1933, politica externa a italiei

Peninsula Italica

Foarte diversificată şi bazată în cea mai mare parte pe materiile prime din import. Este mai dezvoltată în Nord (peste 80% din producţia industrială se află concentrată în triunghiul Torino-Milano-Genova, care acoperă mai puţin de 1/3 din suprafaţa Italiei) şi mai puţin dezvoltată în Sud (Mezzogiorno).

Alte referate despre: peninsula italica, peninsula italica referat, referat peninsula italica

Republica Federala Germania

La 21 iulie 2005 presedintele Horst Kohler a dizolvat parlamentul , ca urmare a votului de neincredere pe care l-a primit cancelarul de atunci Gerhard Schroder (SPD) la 1 iulie in parlament. Ca urmare, la 18 septembrie 2005 au avut loc din nou alegeri federale, in urma carora a venit la putere coalitia guvernamentala "negru-rosu" dintre partidele CDU/CSU si SPD.

Alte referate despre: republica federala germania ca stat federal, republica federala germania, republica federala germana

Modelul german de management

În procesul decizional un loc aparte îl deţine consiliul managerial (directoratul) format din maxim 5 directori care realizează planificarea strategică flexibilă, evaluează performanţele manageriale, informează Consiliul de supraveghere şi acţionarii cu privire la situaţia financiară a întreprinderii şi alocă resursele. Referitor la libertatea de decizie arătăm că sunt prevederi legale care să prevină măsurile discreţionare.

Alte referate despre: modelul german de management, model german de management, importanta acordata factorului uman in modelul german de management
Referate afisate : 17
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles