Ursii panda pe cale de disparitie

Ursii Panda

Panda uriaş, cunoscut şi sub denumirea de ursul de bambus datorită regimului său alimentar exclusivist, este foarte sensibil la schimbările de habitat. Zonă de răspândire şi habitat - Urşii panda ocupau cândva o mare parte din China, precum şi nordul Birmaniei şi Vietnamului.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 32kb
Downloads: 4599
Materia: Biologie

Comportamenul ursilor

Pe vremuri urşii erau răspândiţi şi numeroşi în cea mai mare parte a emisferei nordice. În cadrul familiei urşilor se disting şapte specii, care trăiesc în regiuni diferite ale lumii şi au caracteristici individuale. În ciuda faptului că au mărimi foarte variate, toţi urşii au corpul greu şi masiv, picioare scurte şi robuste şi cozi micuţe.

Alte referate despre: comportamenul ursilor primavara, pestera ursilor referat, ursii polari

Panda uriasa

Protectia pandei uriase
De la descoperirea pandei uriase ca specie de sine statatoare, numarul indivizilor a scazut brusc, in prezent fiind considerata nu doar o specie periclitata, ci una condamnata aproape sigur la disparitie. Fara indoiala a fost vanata, dar motivul principal al scaderii numarului lor este reducerea mediului de viata, in urma expansiunii civilizatiei umane.

Alte referate despre: ursul panda urias din china, ursul panda urias, panda urias

Ursul

Ei îşi caută o peşteră sau o groapă la rădăcinile copacilor, îngrijindu-se ca orificiul de ieşire să fie îngust şi bine ascuns.
Puii nu părăsesc vizuina până în aprilie, hrănindu-se cu laptele mamei. Ursuleţii rămân în grija mamei până la 3 ani. Este singurul urs care trăieşte şi la noi în ţară în Munţii Carpaţi.

Alte referate despre: fram ursul polar, fram ursul polar rezumat, fram ursul polar-rezumat

Ursul-generalitati

De obicei când vine vorba despre urs, gândul te poartă spre o primă imagine formată în anii copilăriei, ca despre un animal prostuţ, uşor de păcălit şi lenevos. În realitate, ursul este cel mai mare carnivor din ţara noastră şi aproape stăpân autoritar al pădurilor de munte. El preferă pădurile întinse, greu accesibile, cu copaci doborâţi sau stânci. La noi este răspândit in lanţul carpatic şi apoi până sus, în nordul continentului european, cunoscut în Asia până la nord de Himalaia.

Alte referate despre: rezumat fram ursul polar, cezar petrescu fram ursul polar rezumat, fram ursul polar de cezar petrescu

Specii pe cale de disparitie

- O altă cauză majoră care a dus şi duce la diminuarea drastică a faunei şi florei este poluarea mediului. Diferite chimicale toxice s-au răspândit tot mai mult în circuitul hranei în cadrul ecosistemelor. Poluarea apei şi temperaturile ridicate ale apei au făcut să dispară numeroase specii de peşti endemici. Ploile acide au distrus, până la sfârşitul sec.XX, 118 milioane m3 de material lemnos în Europa. De asemenea, deversările chimice au afectat pentru mult timp şi fundul oceanic. Lista de specii de plante şi animale recunoscute ca fiind pe cale de dispariţie este destul de mare. Exemple mai concludente sunt:

- Porumbelul pasager deţinea cândva supremaţia absolută ca număr de exemplare între păsări şi mamifere. În anul 1813, s-au numărat peste 1 miliard de porumbei în statul american Kentucky; peste un secol, în acelaşi stat, a încetat din viaţă ultimul exemplar din această speci ...

Alte referate despre: specii pe cale de disparitie, specii pe cale de disparitie referat, speci pe cale de disparitie

Animale pe cale de disparitie si disparute

În fiecare an, din ce în ce mai multe animale şi plante devin în pericol de a fi extincte. Astăzi sunt 585 specii pe cale de dispariţie în Canada, conform Comitetului ştiinţific cu privire la statutul vieţii sălbatice pe cale de dispariţie în Canada.

Alte referate despre: animale pe cale de disparitie sau disparute, animale pe cale de disparitie si disparute, animale pe cale de disparitie si disparute in limba engleza

Specii pe cale de disparitie

II. Cauze:
- Distrugerea habitatelor de către activităţile umane este cauza primară a dispariţiei unor specii de plante şi animale. Pe măsură ce vieţuitoarele evoluează, ele se adaptează unor habitate specifice, care le asigură condiţiile optime de viaţă de care au nevoie. Poluarea, drenarea mlaştinilor, defrişarea pădurilor, urbanizarea şi construcţia de drumuri (Transamazonianul, Transsiberianul) duc la distrugerea sau fragmentarea acestor medii de viaţă. Astfel, speciile pierd contactul cu celelalte populaţii, reducându-se astfel diversitatea genetică şi adaptându-se mai greu la condiţiile climatice schimbătoare. În unele cazuri, habitatul fragmentat devine o zonă prea restrânsă pentru a suporta o populaţie mare.

Alte referate despre: specii pe cale de disparitie din marea neagra, specii pe cale de disparitie din romania, specii pe cale de disparitie din delta dunarii

Panda Bear

The leaf, the stem and the tiller of the bamboo are the principal food of the panda. The daily portion of an adult is 10-20kg of bamboo, but it eats more if it has the possibility. It eats with pleasure other vegetal substances, too.

Alte referate despre: panda bear, about panda bear, the panda bear

Plante si animale pe cale de disparitie

Monumente ale naturii sunt declarate specii de animale sau plante care se afla in pericol de disparitie (capra neagra, ursul, rasul, floarea de colt, sangele voinicului etc. sau arbori de varste considerabile).

Alte referate despre: plante si animale pe cale de disparitie, plante si animale pe cale de disparitie din romania, plante si animale pe cale de disparitie din republica moldova

Animale disparute si animale pe cale de disparitie

In Europa bourul s-a stins dinspre vest spre est, cu circa 300 pana la 500 de ani inainte azimbrului. S-a pastrat insa, in intreaga Eurasie o foarte mare bogatie de legende legate de bour, mai bine zis, de amintirea sa. Desenele de capete de bour au fost stilizata si transmise de la o epoca la alta.

Alte referate despre: animale disparute si animale pe cale de disparitie, animale disparute si animale pe cale de disparitie din tara moldova, animale disparute si animale pe cale de disparitie din tara noastra

Disparitia Cehoslovaciei 1939 si impactul asupra evolutiei relatiilor internationale din Europa Centrala

U.R.S.S. este nemulţumită că a fost înlăturată de la tratativele pentru rezolvarea conflictului şi îi bănuieşte pe occidentali că au dirijat spre Est ambiţiile hitleriste. Franţa este discreditată în mod special în ochii aliaţilor săi din Europa Centrală, aflaţi acum la bunul plac al dictaturilor. Încercuită, dezmembrată, Cehoslovacia, care constituie pivotul sistemului francez de apărare, este ameninţată cu o dispariţie imediată. Hitler este încurajat în politica sa de agresiune, ca şi conducătorii fascişti .

Alte referate despre: impactul braziliei in relatiile internationale, relatiile internationale in europa sec xviii-xix, relatii internationale in europa in perioada interbelica

Doua loturi de I.L. Caragiale

Nuvela este o opera care prezinta mai multe momente importante din viata unui personaj. Nuvela "Doua loturi" prezinta drama unui functionar al carei speranta de imbogatire rapida , se naruie.Domnul Lefter cumpara doua bilete cu bani imprumutati de la prietenul sau ,capitanul Pandele.Biletele, se par ca sunt castigatoare ,dar Domnul Lefter le pierdu-se.Afla ca s-ar putea sa fie in posesia "chivute", din nestiinta sotiei. Cele doua femei vor fi luate la rost, arestate fara a se gasi pretioasele bilete.

Alte referate despre: doua loturi de ion luca caragiale, rezumat doua loturi de ion luca caragiale, doua loturi de ion luca caragiale rezumat

Triunghiul Bermudelor - enigma a Terrei

"Diabolicul" triunghi geografic a inspirat nenumarate povesti si pentru explicarea evenimentelor s-au vehiculat foarte multe teorii, mai simple sau mai complexe, unele stiintifice altele total nerealiste..

Alte referate despre: triunghiul bermudelor, triunghiul bermudelor referat, referat triunghiul bermudelor

Etica filozofiei

5.O alta categorie a eticii este Holismul ecologic care considera ca fiind semnificative din punct de vedere moral doua categorii si anume, biosfera ca intreg si ecosistemele care o compun. Aceasta abordare a eticii este oarecum opusa eticii centrate pe animal, diferind totodata si de celelalte perspective etice, insa autorul atrage atentia asupra faptului ca acest lucru nu implica si faptul ca aceasta etica difera si din punctual de vedere al implicatiilor politicilor adptate, holismul ecologic putand fi asociat cu oricare din eticile anterioare.

Alte referate despre: etica filozofica, etica filozofie, etica filozofica libertate

Parcul Yellowstone - USA

Cand acum 126 de ani, Congresul Statelor Unite a declarat Yellowstone parc national, o comoara ce trebuie pastrata pentru generatile viitoare,oameni au venit din toata tara ca sa vada cu ochii lor gheizerele,bizonii si ursii, precum si celelalte ciudatenii descoperite de personalul parcului pe parcursul anilor.

Alte referate despre: parcul yellowstone usa, despre parcul yellowstone usa, parcul yellowstone
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK