Utilizarea calculatorului in medicina

Programarea si utilizarea calculatorului

Calculatorul este o masina care prelucreaza informatiile automat.
Pentru aceasta trebuie sa i se furnizeze datele pe care trebuie sa le
prelucreze (datele de intrare) si o lista de instructiuni (programul),
care sa îi indice cum sa prelucreze aceste date. Daca pentru a ajunge
la un rezultat trebuie sa execute mai multe operatii, el le va efectua
pe rând. Operatiile si ordinea acestora îi sunt specificate
calculatorului prin intermediul programului. Calculatorul va furniza
utilizatorului rezultatele obtinute în urma prelucrarii (date de
iesire). În timpul prelucrarii pot sa apara si date intermediare.

0x08 graphic

Pentru a putea realiza aceste operatii, calculatorul este alcatuit din
doua componente:

* Echipamentele fizice (partea materiala) - HARDWARE

* Programele si datele (partea logica) - software

...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 476kb
Downloads: 21
Materia: Informatica

Evolutia limbajelor de programare

Momentul iniţial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Maşină Analitică care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilităţiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea).

Următorul moment de referinţă este anul 1937, când Howard Aiken, de la Universitatea Harvard a propus Calculatorul cu secvenţă de Comandă Automată, bazat pe o combinaţie între ideile lui Babbage şi calculatoarele elertromecanice, produse de firma IBM. Construcţia acestuia a început în anul 1939 şi s-a terminat în anul 1944, fiind denumit Mark I . El a fost în principal primul calculator electromecanic, fiind alcătuit din comutatoare şi relee.

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Limbaj de programare

Limbaj de programare:Nivelul “ unui limbaj este apreciat prin poziţia pe care o ocupă pe scara constituită
de limbajul recunoscut de microprocesor ( limbaj maşină ) şi limbajul natural al programatorului ( limba română , limba engleză …) .

Un limbaj de nivel scăzut este foarte apropiat de maşină , el manipulează cu elemente de nivel hardware , fizic , cum ar fi : registru , microprocesor , locaţie de memorie , port de intrare / ieşire etc .

Un limbaj de nivel înalt sau foarte înalt manipulează cu concepte apropiate de limbajul natural , concepte de nivel logic , cum ar fi : colecţie de date , nume de operaţie ( sort , writeln , open ) , variabile , constante ( asemănătoare ca înţeles cu cele din matematică).

Cu ajutorul unui limbaj de nivel înalt programatorul se face mult mai uşor înţeles de către calculator ...

Alte referate despre: limbaje de programare, limbaj de programare, limbaje de programare referat

Programare

În felul acesta limbajul C asigură o portabilitate bună pentru programele scrise în el.Noţiunea de portabilitate nu este încă definită riguros. În mod intuitiv, spunem că un program este portabil daca el poate fi transferat uşor de la un tip de calculator la altul.
Portabilitatea mare a programelor scrise în C a condus la o raspândire mare a limbajului C şi a sistemului de operare UNIX.

În prezent limbajul C este implementat şi sub alte sisteme de operare. Practic el este disponibil pe toate calculatoarele, începând cu microcalculatoarele personale şi terminând cu supercalculatoarele. Pe calculatoarele de tip IBM PC este implementată o variantă a limbajului C numită TURBO C.

Alte referate despre: programe pascal, automate programabile, programe utilitare

Proiect Programare

Sa se scrie un algoritm care sa verifice daca o ecuatie de gradul 2 are radacini reale si sa le afiseze daca acestea exista. De la tastatura vor fi introdusi coeficientii necunoscutei
#include
#include
#include
float a,b,c,d;
void main()
{
clrscr();
couta;
coutb;
coutc;
d=b*b-4*a*c;
if(d

Alte referate despre: programe c, automate programabile referat, programe in pascal

Intretinerea calculatorului

Apucăm pe rînd conectoarele PS/2 (sau USB) ale cablurilor tastaturii şi mausului şi le tragem uşor spre exterior. În mod normal conectoarele ies foarte uşor din prizele PS/2, însă în cazul prizelor USB este uneori nevoie de un efort ceva mai mare şi de multe ori dacă zgîlţîim un pic conectoarele ele vor ieşi mai uşor. Procedăm în mod similar cu conectorul cablului boxelor şi al cablului microfonului, care ies cu mare uşurinţă din prizele respective.

Alte referate despre: intretinerea calculatorului, intretinere calculator, intretinerea calculatoarelor

Retele calculatoare

Dezavatajele acestei topologii sunt date de viteza mai redusă decât în celelalte variante de interconectare şi fiabilitatea scăzută - defectarea unui nod duce la blocarea întrgii reţele .

Alte referate despre: placa de retea calculator, retele calculatoare, retele calculatoare referat

Ghid de utilizare PC

Ghid de utilizare PC - Trăim intr-o societate in care nu mai este indicat sa retii foarte multe informatii daca nu esti sigur că ai nevoie de ele; Mai important este să stii să cauti informatii atunci cand ai nevoie de ele si să le selectezi pe cele utile.

Alte referate despre: ghid de utilizare a calculatorului, ghid de utilizare pc, ghid de utilizare word

Evolutia Calculatoarelor

El conţine circa 18.000 de tuburi electronice şi executa 5.000 de adunări pe secundă, având o memorie de 20 de numere reprezentate în zecimal. Programarea sa se realiza prin poziţionarea a circa 6.000 de comutatoare, cu mai multe poziţii. O semnificaţie aparte o are faptul că în arhitectura calculatoarelor Mark I şi ENIAC, intrau mai multe elemente de calcul, ce lucrau în paralel la o problemă comună, fiind dirijate de o singură unitate de comandă .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Calculatoare

Calculatoare.După cum se vede, computerul nu reprezintă pentru utilizator un scop în sine, ci este doar un instrument de care utilizatorul se foloseşte ca să proceseze, să păstreze, să transforme şi să vehiculeze informaţii utile în lucrările şi în viaţa sa.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Primii pasi in calculator

"Primii pasi in calculator"
Pentru a porni un calculator trebuie solicitat butonul 1(mijloc) si daca nu se vede nimic pe monitor se apasa butonul din centrul monitorului. In caz ca se blocheaza calculatorul trebuie apasat butonul 2 sau reset (mijloc).
"Primii pasi in calculator"

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Telemedicina ca aplicatie in medicina moderna

RADIOLOGIE - Digital Image Communications in Medicine DICOM
• Printre primele utilizate la scară largă
• Eficienţă deosebită putând fi utilizată în orice tip de transmisie a datelor în cadrul telemedicinei
• Standardul DICOM îi conferă aplicabilitate sporită

Alte referate despre: medicina moderna, medicina moderna referat, medicina moderna romaneasca

Premiul Nobel in medicina 2001

Prezentam in continuare un tabel cu cercetatorii care au primit premiul Nobel in ultimii 50 de ani si natura descoperirilor care le-au adus aceste premii.

Alte referate despre: cine a primit premiul nobel la medicina an 2001, premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina

Utilizarea energie solare pentru cladiri

Utilizarea energie solare pentru cladiri
Randamentul de utilizare a energiei solare e influentat negativ de pierderi ale luminii solare prin difuzie , reflexie absorbtie , in cazul precipitatiilor , vantului , temperaturii .
Puterea iradierii difera in functie de unitatea temporala-spatiala in care e luata in considerare energia radianta ( vezi fig.1 ).

Alte referate despre: utilizarea energie solare pentru cladiri, utilizarea energiei solare la cladiri, utilizarea energiei solare pentru cladiri

Calculul iterativ al radicalilor

Cum calculǎm termenii şirurilor şi ?
*Ecuaţia dreptei A0B1 :
-mai întâi calculǎm panta tangentei t care este şi panta dreptei A0B1 :

Alte referate despre: calculator stiintific online radical de ordinul 4, calculator extrasul de radical cu puteri, calculator de extras radicali

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Apoi m-am ocupat de partea electronică: am cumpărat 16 calculatoare pentru jocuri cu comandă specială, pentru care am primit şi o reducere, şi un calculator performant cumpărat pe piese, care avea să fie serverul pentru toate celelalte calculatoare. După aceea am cumpărat licenţa pentru toate jocurile care aveau să fie instalate şi cablul de reţea cu care am conectat toate calculatoarele la server, ele fiind controlate de acesta.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, firma de calculatoare plan de afaceri, program pentru calcularea planului de afaceri
Referate afisate : 16
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK