Utilizarea senzorilor in robotica

Sistemul de aparare antiracheta

Primele semnale privind un atac cu rachete balistice împotriva SUA sunt emise de către sateliţii de detecţie plasaţi pe o orbită geostaţionară la 36000 de km. deasupra ecuatorului. Sateliţii vor detecta racheta încă din momentul lansării, o vor monitoriza pe parcursul fazei de urcare, timp in care vor depista locul lansării şi vor furniza informaţii cu privire la traiectoria proiectilului şi a zonei de impact.

După ce motoarele de propulsie se opresc, alte sisteme de senzori vor prelua sarcina detecţiei, monitorizării şi izolării focoaselor de ţintele false sau de alte reziduuri eliminate de proiectil. Aceşti senzori reprezintă baza sistemului de apărare antirachetă şi constau în radare în bandă X (ansambluri de înaltă rezoluţie operaţionale în banda de 10 GHz ), versiuni îmbunătăţite ale radarelor de detecţie ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 11
Materia: Stiinte Politice

Istoria gandirii politice

Evenimentul cel mai real este acela care se impune cel mai mult conştiinţei ca un centru organizator al devenirii istorice. Forţa sa de irupţie înseamnă însăşi propagarea sa, care ordonează istoria pentru noi şi îi conferă semnificaţia sa. Într-adevăr, evenimentele reprezintă realitatea istoriei, îi suportă raţionalitatea şi îi dau sensul. Semnificaţia istoriei nu este în afara evenimentelor, şi dacă istoria are un sens, aceasta are loc când unul sau mai multe evenimente centrale configurează o tendinţă în succesiunea lor, dau un sens istoriei.

Alte referate despre: istoria gandirii politice, istoria gandirii politice in secolul xviii, istoria gandirii politice romanesti

Summit-ul de la Helsinki 1999

Majoritatea comentariilor apreciază că măsura de înfiinţare a acestei forţe europene reflectă hotărârea ca, din punct de vedere militar şi al iniţiativelor de politică externă în general, Europa să nu se mai afle în situaţia din timpul ultimului conflict din Iugoslavia, aceea de dependenţă faţă de Statele Unite.

Alte referate despre: summit-ul de la helsinki 1999, consiliul european de la helsinki 1999, reuniunea de la helsinki 1999

Geopolitica si Rudolf Kjellen

Putem noi considera asemenea poziţii ca exprimând aprecieri de natură geopolitică? Neîndoielnic, nu! Ele sunt constatări sugestive care surprind o relaţie: în cazul nostru cea dintre geografie, pe de o parte, şi politică, pe de alta. Geopolitica ia naştere în momentul în care apare intenţia de a explica această relaţie, de a o întemeia din perspectivă teoretică.

Alte referate despre: geopolitica si rudolf kjellen, sistemul geopolitic a lui rudolf kjellen, conceptia geopolitica a lui rudolf kjellen

Alfred Mahan si geopolitica americana

Poziţia geografică a acestei ţări, conjugată cu forţa sa navală, au asigurat pentru Marea Britanie rolul de putere mondială pe care l-a deţinut atâta vreme. Atât dobândirea, dar mai ales păstrarea Imperiului Britanic, au fost dependente de asigurarea controlului asupra oceanelor.
Dacă Statele Unite doresc să se substituie Marii Britanii ca putere oceanică, ele trebuie să-şi completeze poziţia geografică cu o flotă maritimă de prim rang.

Alte referate despre: alfred mahan, geopolitica americana, referate ro teoria puteri maritime alfred mahan 2005

Utilizarea carbonului

Diamantul este una dintre cele mai dure substante cunoscute si din aceasta cauza este de neinlocuit pentru fabricarea sculelor de taiat, de gaurit sau de lustruit materiale foarte dure. El mai este folosit la pietre abrazive, instrumente optice si obiecte de podoaba. Masa diamantului,cat si a briliantelor(o forma mai valoroasa a diamantului) se masoara in ca-rate(1carat=0,205g).

Alte referate despre: utilizarea carbonului, importanta si utilizarea carbonului, utilizarea carbonului eseu

Ghid de utilizare PC

Internetul oferă în primul rând un nou mijloc de comunicare,disponibil 24 ore/zi. Acest canal este deschis atât diseminării de informaţii din partea autoritaţilor,cât şi dialogul efectiv şi in timp real cu cetăţenii,contribuind astfel la consolidarea procesului democratic şi implicarea unui număr mare de cetăţeni,contribuind astfel la consolidarea procesului democratic şi implicarea unui număr mai mare de catăţeni in viaţa politică.

Alte referate despre: ghid de utilizare a calculatorului, ghid de utilizare pc, ghid de utilizare word

Utilizarea energie solare pentru cladiri

Utilizarea energie solare pentru cladiri
Datele climatice influenteaza in mod indirect conformarea cladirii , randamentul instalatiilor de utilizare a energiei solare fiind influentat de :
-umbrire ;
-inclinatia si marimea colectorilor ;
-temperatura exterioara (incluzand si mijloace de protectie la inghet )
-miscarea maselor de aer .

Alte referate despre: utilizarea energie solare pentru cladiri, utilizarea energiei solare pentru cladiri, utilizarea energiei solare la cladiri

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

1. Proiectarea vectorilor pe axele de coordonate reală şi imaginară. Adunarea vectorilor după cum s-a arătat şi în paragraful 11-1, este uşor de făcut dacă se cunosc proiecţiile lor pe axele de coordonate x şi y. Pentru cazul de aici, pentru tensiunile U şi U , se obţin:

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, referat circuite electrice de curent alternativ

Robotii de pe Aurora

Actiunea din “Robotii de pe Aurora” se petrece la cateva sute de ani de la primul exod. Cele 50 de planete, in frunte cu cea mai de seama, Aurora, s-au dezvoltat si au intrecut cu mult nivelul de viata al planetei de origine. Beneficiind de ajutorul nepretuit al robotilor, noile lumi au initiat o politica de denigrare a Pamantului, regretand radacinile din care se trag, constienti fiind ca au ajuns mult mai departe.

Alte referate despre: robotii de pe aurora rezumat, robotii de pe aurora, rezumat robotii de pe aurora

Reactivi specifici si selectivi utilizati in analiza

Reactivi specifici si selectivi utilizati in analiza
Pentru ca o reactie analitica sa aiba rezultatul scontat,reactivii utilizati trebuie sa fie puri.Trebuie percizat ca ,de fapt,nu exista o “puritate absoluta” a reactivilor ci exista numai reactivi de inalta puritate obtinuti prin anumite procedee tehnice.

Alte referate despre: amfoliti utilizati in analiza chimica, instrumente utilizate pentru analiza concurentilor pe piata, instrumente utilizate de analiza riscului de faliment

Roboti industriali - mecatronica

Pentru reabilitare se pot identifica urmatoarele aplicatii: scaun cu rotile pliant, imbarcabil in autoturisme; manipulator pentru deservirea persoanelor paralizate, vehicul pentru conducerea nevazatorilor etc. In constructii: vehicul ghidat automat pentru asfaltarea soselelor, sistem robotizat pentru stropirea betonului in constructia tunelurilor; robot mobil pentru cofraje glisante; excavatoare autonome, sistem robotizat pentru compactarea si nivelarea suprafetelor turnate din beton; sistem robotizat pentru inspectarea fatadelor cladirilor; sistem robotizat pentru montarea/demontarea schelelor metalice etc.

Alte referate despre: atestat roboti industriali mecatronica, roboti industriali mecatronica referat, mecatronica si roboti industriali

Senzori electrochimici de gaze

Determinarea prezentei si masurarea concentratiilor de gaze combustibile, cu pericol de explozie, si a gazelor toxice, care pot conduce la accidente majore si in masa este una dintre cele mai importante sarcini ale sistemului de control si protective a atmosferei.Cele mai modern, sigure, rapide si ieftine sisteme de protective sunt cele realizate pe baza senzorilor de gaz care folosesc metode de masurare de tip electrochimic.

Alte referate despre: senzori electrochimici, senzori electrochimici calciu, senzori de gaz

Evolutia solurilor brune argiloiluviale utilizate in cultura plantelor agricole

Referat despre Evolutia solurilor brune argiloiluviale utilizate in cultura plantelor agricole
Se intalnesc in conditii de relief de podis,deal,piemont si campii umede;la altitudini cuprinse intre 150 si 800 m;pe suprafete,de obicei,inclinate.S-au format pe loessuri,depozite loessoide, luturi, nisipuri,argile,conglomerate,gresii etc.O caracteristica foarte importanta a materialelor de formare o constituie faptul ca sunt, in general bogate sau au un oarecare continut de calciu sau minerale feromagneziene. Principalele elemente ale climei variaza in limite foarte largi : media anuiala a precipitatiilor intre 600 si 1000 mm, iar a temperaturii intre 6 – 7 si 9 – 10 grade Celsius, indicii anuali de ariditate intre 34 si 55, evapotranspiratia potentiala este ,de obicei , mai mica decat media precipitatiilor. S-au format sub paduri de stejar sau fag, ori amestec intre acestea, cu o vegetatie ierboasa vernala ( de primavera ).

Alte referate despre: evolutia solurilor brune argiloiluviale, soluri brune argiloiluviale, solurile brune argiloiluviale

Proiectarea sistemului mecanic al robotilor industriali

Indiferent de obiectiv (pozitionare sau efectuarea unor operatii tehnologice) robotii industriali ( RI ) trebuie sa pozitioneze si sa orienteze uno biect in spatiu. Fixarea si orientarea unui corp in spatiu se face cu ajutorul asase parametrii: trei pentru pozitie si trei pentru orientare. Aceasta se poate realiza prin rotatii, translatii sau rotatii combinate cu translatii.Cele trei grade de libertate ale mecanismului generator de traiectorie pot fi cuple de rotatie sau de translatie, in timp ce mecanismul de orientare este ingeneral constituit din trei cuple cinematice de rotatie.

Alte referate despre: structura mecanica a robotilor industriali, constructia sistemelor mecanice ale robotilor industriali, roboti industriali
Referate afisate : 15
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK