Utilizari ale hidrogenului

Hidrogenul

Stare naturala. In stare libera se gaseste in cantitate foarte mica in aer. Sub forma de combinatii este foarte raspandit, intra in compozitia apei, acizilor, bazelor, in majoritatea compusilor organic.Obtinere: prin electroliza apei, prin actiunea acizilor diluati asupra metalelor, prin actiunea metalelor alcaline asupra apei etc.

Utilizari ale hidrogenului:
- obtinerea benzinelor sintetice
- obtinerea amoniacului
- obtinerea combustibilului pentru rachete
- obtinerea margarinei]
- umplerea aerostatelor

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 923
Materia: Chimie

Hidrogenul

Hidrogenul
Inauntrul stelelor, nucleii se combina in reactii nucleare pentru a forma atomi de Heliu. Aceste reactii chimice creeaza lumina si caldura Soarelui si a altor stele. Hidrogenul este primul element din Tabelul PEriodic si este reprezentat de litera "H". De obicei este plasat in perioada 1, Grupa intai. El se poate combina cu aproape orice element si sa formeze compusi chimici mai multi decat orice alt element.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Hidrogenul

Hidrogenul
Hidrogenul a fost si pentru chimisti a descoperire pretioasa. El I-a ajutat sa descifreze structura acizilor si bazelor, aceste foarte importante clase de compusi chimici. El a devenit un reactor de laborator indispensabil pentru precipitarea metalelor din solutiile de saruri si pntru reducerea oxizilor metalici. Si daca am presupune ca hidrogenul nu a fost descoperit in 1766, ci , sa spunem o jumatate de secol mai tarziu (astfel de lucruri s-ar fi putut intampla), progresul chimiei in teorie si practica ar fi intarziat prea mult timp.

Hidrogenul
Cand chimistii au inceput sa-l cunoasca indeajuns de bine si practicienii sa-l foloseasca pentru producerea de substante importante,acest gaz a atras atentia fizicienilor. Studiul lui le-a furnizat multe informatii care au imbogatit considerabil cunostiintele stiintifice din acea vreme. Aveti nevoie de inca o dovada ? In primul ...

Alte referate despre: legatura de hidrogen, izotopii hidrogenului, referat hidrogen

Hidrogenul

Atomul de hidrogen, al primului element din sistemul periodic, are cea mai simpla configuratie electronica, cu electronul distinctiv în orbitalul 1s. Hidrogenul molecular (H2) în conditii normale este un gaz diatomic cu distantele între nuclee H - H = 0,037 nm. În stare gazoasa, hidrogenul este incolor, inodor, insipid, fiind cel mai usor dintre toate gazele (densitatea= 0,06952 g/cm) si anume de 14,38 de ori mai usor decât aerul. Având o masa moleculara mica, hidrogenul prezinta cea mai mare putere de difuziune dintre toate gazele si o conductibilitate termica si electrica deosebita, prima fiind de 6,5 ori mai mare decât a aerului. La temperaturi înalte este absorbit în cantitate mare de catre metale, si anume de 19 ori de catre fier, si de 875 ori, propriul sau volum, de catre paladiu. Foarte stabila, molecula de hidrogen se disociaza la temperaturi ...

Alte referate despre: hidrogenul referat, hidrogenul sulfurat, utilizarea hidrogenului

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie

Acest radical este redus foarte rapid la apă oxigenată printr-o reacţie enzimatică de dismutare, însoţită de formarea radicalului hidroxiperoxil. Efectul acidului ascorbic este dependent de temperatura aluatului, intensitatea de frământare şi prezenţa unor oxidanţi.

Alte referate despre: acid ascorbic in panificatie, acidul ascorbic in panificatie, acid ascorbic panificatie

Productia de hidrogen

Deoarece utilizarea hidrogenului a devenit mai raspandita in rafinarii , productia de hidrogen a trecut de la statutul de operatie speciala de inalta tehnologie la statutul de trasatura integrala a majoritatii rafinariilor.Aceasta a fost facuta necesara de cresterea capacitatilor de hidrotratare si hidrocracare incluzand tratamentul MP mai grele.Reformarea cu abur este metoda dominanta pentru productia de hidrogen.Aceasta este de obicei combinata cu PSA pentru a purifica hidrogenul pana la valori mai mari de 99% volum.Deoarece productia de hidrogen creste , o intelegere mai buna a capacitatilor si cerintelor instalatiilor moderne de hidrogen devine si mai folositoare rafinatorului.

Alte referate despre: costul de productie, productivitatea muncii, tipuri de productie

Utilizarile metanolului si a etanolului

Amidonul din cartofi, porumb si alte cereale poate constitui produsul de baza in obtinerea etanolului. Fermentatia acestor enzime, transforma zaharul in etanol si dioxid de carbon. Reactia de fermentare poate fi reprezentata prin urmatorarea ecuatie chimica C6H12O3 - 2C2H5OH + 2CO2, care actula este foarte complexa din cauza culturilor impure de drojdie care produc cantitati variabile si de alte substante ca si ulei, glicerina si o mare varietate de acizi organici.

Alte referate despre: utilizarile metanolului si etanolului, utilizarile metanolului, utilizari metanol

Hidrogenul

Principala problema ridicata de sursele de energie reutilizabile, este stocarea. Energia electrica este de obicei utilizata ca atare, iar pentru stocarea ei exista deja solutii. In ce priveste energia solara si eoliana, insa, stocarea acestor forme de energie pentru ….

Alte referate despre: referat despre hidrogen, importanta hidrogenului, utilizarile hidrogenului

Alcani

Alcanii cu catena ramificata au numele format din numele catenei laterale notat ca prefix la numele mai cele mai lungi catene prezente in formula. Pozitia catenei laterale se indica printr-un numar. Pentru aceasta, catena cea mai lunga se numeroteaza de la un capat la altul, cu numere arable, in acea directie in care catena laterala sa ocupe pozitia cu numarul cel mai mic. Prezenta ma multor catene laterale identice se indica prin prefixele di-, tri-, tetra-, penta-, hexa-, hepta-, octa-, nona-, deca- .etc la numele radicalului.

Alte referate despre: alcani, alcanii, actiunea alcanilor asupra mediului si asupra oamenilor - 41k -

Analiza merceologica a metanolului

Patrunde in organism prin respiratie si prin piele si se elimina prin respiratie si urina.Simptome intoxicatia acuta cu alcool metilic: in intoxicatia acuta se produce iritarea cailor respiratorii si a ochilor. Bolnavii se plang de dureri de cap, ameteli, vajaieli in urechi, greturi si varsaturi, presiune pe piept, tulburari de vedere, dureri in muschi si miscari involuntare.

Alte referate despre: referat analiza merceologica a ciocolatei, analiza merceologica a laptelui, analiza merceologica a unui produs

Cauciucul

Cauciucul
Cercetarile intreprinse in ultimii ani in cadrul Institutului Central de Cercetari Chimice au permis elaborarea si punerea la punct a unor tehnologii proprii de fabricare rentabila a izoprenului (monomer) si de polimerizare a sa la un elastomer poliizoprenic, cu proprietati identice produsului natural. Cauciucul poliizoprenic se fabrica la Combinatele Petrrochimice de la Ploiesti si Borzesti.

Alte referate despre: cauciucul natural, cauciucul natural si sintetic, cauciucul

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Hidrogenul permite utilizarea energiei provenite din surse regenerabile, jucand rolul unui combustibil pentru autovehicule sau combustibil in care produc energie electrica sau termica. In viitor oricine va putea conduce sau gati folosind hydrogen generat din energie solara sau eoliana. In particular, hidrogenul este singurul purtator de energie (agent energetic) care face posibila propulsarea aeronavelor folosind energia solara.
In privinta mijloacelor de transport, hidrgoenul poate servi drept combustibil pentru aproape orice autovehicul. Exista doua moduri in care
Hidrogenul poate arde in motoarele conventionale in locul benzinei

Alte referate despre: hidrogenul-combustibilul viitorului, hidrogen combustibilul viitorului, referat hidrogenul combustibilul viitorului

Consideratii generale asupra utilizarii sistemelor de achizitii in procesul de vulcanizare a benzilor de cauciuc

Operaţia de vulcanizare presupune menţinerea benzii transportoare la o temperatură ridicată 150-200 C şi la o presiune ridicată 100-180 barr, un anumit timp, condiţii ce sunt asigurate de presa de vulcanizat.

Alte referate despre: criterii de evaluare a utilizarii sistemelor de fabricatie, sisteme de achizitii de date, consideratii energetice asupra propagarii undei

Peroxizomii - structura si functii

a) enzimele ce produc apa oxigenata sunt de exemplu:-D aminoacidoxidazele, care asigura utilizarea D-aminoacizilor proveniti din bacteriile intestinale (de pilda D-alanina e transformata in piruvat)
-L- -hidroxiacidoxidazele, care convertesc hidroxiacizii in cetoacizi, de exemplu lactatul in piruvat. Reactia catalizata de asemenea enzime se poate scrie schematic:
RH2 + O2 → R + H2O2
Radicalul oxigen radicalul/apa oxigenata
Substratului
Asadar se indeparteaza prin oxigen molecular atomii de hidrogen din substrat, rezultand apa oxigenata care, este preluata apoi de:

Alte referate despre: structura si functiile tesuturilor vegetale si animale, notiunea de serviciu public structura si functiile lui in organele apc, tipuri de arn structura si functii
Referate afisate : 14
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK