Vaccinuri referat

Vaccinuri - prezentare power point

Louis Pasteur demonstreaza, in 1857, la jumatate de secol dupa lucrarile lui Edward Jenner despre vaccinare, legatura dintre infectii si microorganismele care sunt susceptibile a fi cultivate si, in acest fel, studiate.

Pasteur descopera bacteriile anaerobe si studiaza septicemia si cangrena. De acum inainte, devine posibila conceperea tehnicilor de distrugere si de controlare a microbilor (stafilococi, streptococi, pneumococi etc). In 1880, Pasteur demonstreaza ca exista posibilitatea de a ne proteja contra bolilor infectioase prin injectarea unor germeni atenuati.


Dupa elaborarea vaccinurilor contra holerei, antraxului si erizipelului porcin, Pasteur aplica cu succes tratamentul sau antirabic tanarului Joseph Mester, victima turbarii. Astfel ia nastere vaccinul antirabic.

Acesta este si momentul infiintarii Institutului Pasteur, urmat de inaugurarea de institute cu acelasi nume in intreaga lume, premiul Nobel si alte succese importante in cercetare: BCG, anatoxinele, SIDA...
In ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 3190kb
Downloads: 19
Materia: Medicina

Vaccinurile

Vaccinurile - Imunizarea a redus uimitor numărul oamenilor care au decedat în urma unei boli mortale. Oamenii de ştiinţă au descoperit două feluri de imunizare: imunizarea activă, care garantează o mai mare perioadă de protecţie împotriva bolilor, şi imunizarea pasivă, care garantează imunizarea temporară. În imunizarea activă, o parte sau chiar tot microorganismul care cauzează boala, sau un produs modificat din acelaşi produs, este injectat în organism pentru a face sistemul imunitar să se opună bolii.

Alte referate despre: vaccinuri, referat vaccinuri, vaccinuri si seruri

Schema de vaccinare a copiilor conform Programului National de Imunizari

BCG = vaccin anti TBC
AHB = vaccin anti hepatita B
DTP = vaccin impotriva difteriei – tetanosului – tusei convulsive
VPOT = vaccin impotriva poliomielitei
AR = vaccin impotriva rujeolei
DT = rappel la vaccinul DPT

Alte referate despre: ultimul vaccin al copilului conform programului national, schema de vaccinare la copii, programul national de imunizari

Socul anafilactic

Medicamentele
Printre medicamentele care pot da reactii anafilactice se numara
penicilina, aspirina, AINS si insulina. Potenta acestora creste prin
administrare parenterala. Excipientii medicamentosi pot fi, de
asemenea, alergeni; de exemplu, lactoza, un ingredient comun al
pulberilor inhalatorii uscate.
Produsele biologice umane
Produsele derivate din sange, inclusiv plasma si imunoglobulinele, pot
produce reactii anafilactice. S-au citat cazuri de soc anafilactic
produs de lichidul seminal, in timpul actului sexual.
Intepaturile de insecte
In Regatul Unit, intepatura de viespe sau albina se soldeaza cu 9-10
morti anual.
Alimentele
Arahidele, ouale, laptele si molustele sunt alergeni alimentari
comuni. Prevalenta reala este necunoscuta, dar ...

Alte referate despre: soc anafilactic, socul anafilactic, soc anafilactic tratament

Ioan Cantacuzino

Ioan Cantacuzino (n. 25 noiembrie 1863, Bucuresti; d. 14 ianuarie 1934, Bucuresti ) a fost un academician, medic, microbiolog, profesor universitar roman, fondator al scolii romanesti de imunologie si patologie experimentala.Ioan Cantacuzino urmeaza atat studiile liceale (Liceul "Louis le Grand"), cat si cele superioare (Filosofie, 1882-1886; Stiinte Naturale, 1886-1891; Medicina, 1887-1894) la Paris. In 1895 obtine titlul de Doctor in Medicina cu teza: "Recherches sur le mode de destruction du vibrion cholerique dans l'organisme" (in limba romana, "Cercetari asupra modului de distrugere a vibrionului holeric in organism").

Alte referate despre: ioan cantacuzino, ioan cantacuzino referat, referat ioan cantacuzino

Vaccinuri si seruri

Imunologia s-a nascut ca un domeniu al Microbiologiei si s-a dezvoltat ca un domeniu al Bacteriologiei medicale, cu care a ramas in raporturi de dependenta pana catre anul 1960. Treptat insa, prin acumularea unui volum mare de date stiintifice care au demonstrat interventia functiei imunitare si a reactiilor imune in numeroase fenomene normale si patologice, Imunologia a devenit o stiinta de sine statatoare. Consecinta fireasca a implicarii functiei imunitare intr-o multitudine de procese normale si patologice, a fost aceea ca din domeniul Imunologiei s-au desprins ramuri care, la randul lor, tind sa aiba o existenta autonoma.

Alte referate despre: vaccinuri si seruri forme radiofarmaceutice, vaccinuri si seruri referat, referat vaccinuri si seruri

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

1) daca e eliminat foarte repede rezulta un efect redus in timp.trebuie administrat mai des,la 4 ore si altele sunt lente la 12 sau 24 de ore.mai exista si asa zisele forme de depozit(moldamin),se absorb lent si se administreaza mai rar.

Alte referate despre: substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, antibiotice chimioterapice

Farmacologie - diabet

d) Antecedente eredo-colaterale
Din spusele pacientului mama sa a fost bolnavă de diabet. Copii sunt sănătoşi.

Alte referate despre: farmacologie-diabet, farmacologie, diabetul zaharat referat

Foaie de observatie.Endocrinologie.

Istoricul actualei boli ( anamnesis morbi )
Pacienta se consideră bolnavă de diabet timp de 10 ani(anul 1997), când pentru prima dată s-a depistat hiperglicemia (glucoza – 17 mmol/l). Pacienta nu prezenta nici o acuză de tipul : polidipsie, poliurie, polifagie. Pierdere in greutate nu s-a inregistrat. A fost prescrisă insulinoterapia. Dupa urmarea unui tratament cu insulină, nivelul gilcemiei constituia 5,0 mmol/l.

Alte referate despre: foaie de observatie endocrinologie, foaie de observatie endocrinologica, foaia de observatie endocrinologie

Foaie de observatie clinica.Dermatovenerologi

Limitele pulmonare inferioare după liniile topografice clasice Dreapta Stînga
a) parasternală Spaţiul intercostal 6
b) medioclaviculară Marginea superioară a coastei 6
c) axilară anterioară Marginea superioară a coastei 7 Marginea inferioară a costei 7
d) axilară medie Marginea superioară a coastei 8 Marginea inferioară a costei 8
e) axilară posterioară Marginea superioară a coastei 9 Marginea inferioară a costei 9
f) scapulară Marginea superioară a coastei 10 Marginea inferioară a costei 10
g) paravertebrală La nivelul vertebrei Th 11 La nivelul vertebrei Th 11
Mobilitatea bazei pulmonare pe linia axilară medie 7 cm 7 cm

Auscultaţia:Frecvenţa respiraţiei este 16/min.Pe întreaga arie pulmonară respiraţie veziculară liberă, zgomote supraadăugate nu se depistează.

Alte referate despre: foaie de observatie clinica dermatovenerologie, foaie de observatie clinica, foaie de observatie clinica generala

Sinuzita

Acesta include imunoterapia cu vaccinuri antialergice (care în medie durează 3-5 ani), medicaţia antiinflamatorie, decongestionantă şi măsuri pentru controlul alergenelor din mediului ambiant.
Este important de reţinut că în sinuzita cronică cu blocaj nazal persistent, administrarea timp îndelungat a picăturilor dezobstruante nazale cauzează ea însăşi obstrucţie nazală cronică.

Alte referate despre: sinuzita, referat sinuzita, sinuzita referat

Nursing - Manifestari de dependenta in satisfacerea celor 14 nevoi fundamentale

O nevoie fundamentale este o necesitate vitala, esentiala a fiintei umane pentru a-si asigura starea de bine, in apararea fizica si mentala.
Ca sa-si mentina un echilibru fiziologic si psihologic, pacientul trebuie sa atinga un nivel minim de satisfacere a nevoilor sale.
Independenta in satisfacerea nevoilor reprezinta atingerea unui nivel acceptabil in satisfacerea nevoilor (un bun echilibru fiziologic si psihologic) prin acctiuni pe care le indeplineste individul insusi, fara ajutorul unei alte persoane.

Alte referate despre: manifestari de dependenta in satisfacerea nevoilor, manifestari de dependenta in satisfacerea nevoilor in avc, nursing sursele de dificultate in satisfacerea celor 14 nevoi

Bolile inceputului de mileniu

Cea mai cunoscuta maladie dintre encefalopatiile respective este boala vacii nebune, al carei agent patogen este periculos in anumite conditii si pentru om.
Primul caz de BSE (encefalopatie spongiforma bovina) a fost descoperit la o vaca apartinand unei ferme din Kent, in 1985, fiind urmat apoi de mai multe cazuri asemanatoare. Fiind o boala foarte rara, a fost greu de diagnosticat de catre medicii veterinari, astfel ca initial s-a crezut ca este de natura toxica, intre cauzele posibile fiind mentionata si expunerea la unele pesticide. Cu toate acestea,

Alte referate despre: bolile inceputului de mileniu, europa inceputului de mileniu, europa la inceputul de mileniu 3

Dresajul delfinilor

Luati ca exemplu urmatoarea scena observata intr-un magazin: Un copil cere ceva pe un ton calm. Mama lui nu raspunde. Este ocupata, stand de vorba cu o prietena. Vocea copilului creste in intensitate si devine plangacioasa si presanta. Mama reactioneaza in cele din urma. Fara sa vrea, l-a invatat pe copil ca daca ridica vocea, daca este mai dezagreabil, daca insista mai mult, ii cresc sansele de a obtine ceea ce doreste.

Alte referate despre: dresajul delfinilor, delfinul, delfinii

Notiuni introductive - Definitia microbiologiei

In domeniul bacteriologiei medicale s-au remarcat: Stefan Nicolau, D. Combinescu, Constantin Levatidi, M. Ciuca.Dumitru Motoc (1898 - 1969) - fost conducator al Facultatii de Industrii Alimentare din Galati in perioada 1948 - 1969 a elaborat peste 100 de lucrari referitoare la fermentatie.

Alte referate despre: definitie microbiologia laptelui si a produselor lactate, despre microbiologie definitie, microbiologie definitie

Boala Aujeszky actualitati si perspective privind eradicarea

Existenţa ţărilor sau regiunilor libere de boli virale epidemice şi endemice cu difuzibilitate mare a impus reglementarea comerţului cu animale vii şi produse ale acestora, în scopul eliminării riscului de răspândire a mai multor boli între care şi boala lui Aujeszky. Ca urmare a fost emisă Decizia 93/24/EEC prin care ţările U.E. şi-au impus Programe Naţionale de urgenţă pentru eradicarea Bolii Aujeszky.

Alte referate despre: sensuri ale educatiei actuale si perspective de abordare, statutul justitiei actuale din perspectiva dea fi independenta, boala aujeszky
Referate afisate : 16
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles