Valea loarei castele

Castelele de pe Loara

Loara este cel mai lung fluviu al Franţei, având o lungime de 1020 Km. Este, de asemeni, singurul fluviu francez al cărui bazin este în întregime cuprins între graniţele naţionale. Fluviul Loara izvorăşte din Masivul Central, mai exact din muntele Gerbier – de – Jonc, situat la o altitudine de 1425 m. Ea curge apoi traversând o succesiune de bazine : Velaz, Forez, Pinaz pentru ca, apoi, să intre în Câmpia Bourbonnais. Plecând de la Briare, ea se orientează spre Vest, descriind o mare buclă, printre numeroase bancuri de nisip, pe culmea căreia a fost construit oraşul Orleans. Îşi continuă înaintarea între digurile care protejează pământurile fertile din Valea Loarei, înălţimile oraşului Blois, Amboise, Tours şi Saumur.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1469kb
Downloads: 2813
Materia: Istorie

Cetatile si castelele feudale din Maramures

Localitatea Pribileşti, comuna Satulung, a aparţinut domeniului Cetăţii Chioar şi a făcut parte din proprietăţile căpitanului Mihai Teleki. Castelul a fost construit de Geza Teleki, ca şi reşedinţă de vară. În 1897, edificiul a fost supraetajat şi mo¬dernizat. După Al Doilea Război Mondial, familia Teleki a emigrat în străinătate, iar castelul a fost naţionalizat servind ca sală de cinema, depozit pentru cereale şi sediu al CAP. În prezent, se află într-un stadiu avansat de degradare.

Alte referate despre: castelul feudal din maramures, cetati si castele feudale din maramures, castel feudal maramures

Chateaux de la Loire

Saint Savin
La vaste Église Romane de Saint Savin , construite sur la rive ouest de la belle rivičre La Gartempe est d'une beauté architecturale exceptionnelle avec ses peintures murales, ses fresques du XI e sičcle, fabuleuse "bande dessinée" Biblique Classée "PATRIMOINE DE L'HUMANITÉ " par l ' UNESCO

Les peintures étaient directement dessinées sur la voűte de la nef et couvrent une surface de 412 m2 ...Scčnes de l' Apocalypse, de La Genčse, de l' Exode...

La Construction de la Tour de Babel... Les personnages sont particuličrement vivants dans leur attitudes exprimant le mouvement et dans le détail de leur vętements.

L' Arche de Noé , le Christ en Majesté ... quelques détails de ce fabuleux album pictural.

Alte referate despre: les chateaux de la loire, chateaux de la loire, chateaux de la loire referat

Castele din Marea Britanie

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este un stat independent în Europa de Vest. Este compus din patru ţări tradiţionale: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, precum şi din mai multe teritorii dependente.Regatul Unit este numit în mod obişnuit în româneşte Marea Britanie, chiar dacă acest nume nu este perfect corect; Marea Britanie desemnează doar Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. Regatul Unit nu trebuie însă confundat cu Anglia - una din ţările constituente.
Cea mai mare parte a sa este situată lângă coasta continentală de nord-vest a Europei continentale, regatul fiind înconjurat de Marea Nordului, Canalul Mânecii şi de Oceanul Atlantic.

Alte referate despre: castele din marea britanie, castele in marea britanie, proiect engleza castele din marea britanie

Rapport sur la Loire

Le Parc, mosaďque de foręts, landes, vallées humides et prairies sčches, est irrigué par la Loire et quatre de ses affluents : la Vienne, l'Indre, l'Authion, le Thouet.

Alte referate despre: rapport sur la loire, rapport sur la normandie, rapport sur le francois rabelais

Castelul Bran

In schimb, regele confirma subordonarea a 13 localitati fata de Cetate. Conducerea Cetatii Bran era incredintata unui castelan, care avea si atributii jurisdictionale, iar garnizoana permanenta era compusa din arcasi si balistari. Intre anii 1419-1424, Cetatea revine in posesia lui Sigismund.

Alte referate despre: castelul bran referat, referat castelul bran, castelul bran descriere subiectiva

Castelul Peles

Vizitele regale şi princiare de la Peleş au stat la baza luării unor decizii de politică externă, precum semnarea tratatului de alianţă dintre Imperiul Austro-Ungar şi România. Iniţiat cu ocazia vizitelor regelui Carol la Viena şi Berlin, în 1883, tratatul a fost reînnoit de câteva ori, cu certitudine în 1892 şi 1896, la castelul Peleş.

Alte referate despre: castelul peles referat, referat castelul peles, castelul peles

Valea Bistritei - compunere

Deodata prima stanca-golasa si ascutita-imi aparu in fata.din loc in loc vartejuri gigantice dansau miraculos peste padure. Apa cadea cu o viteza extraordinara si, lovita de pietrele tari de pe albia raului,crea mici vartejuri, care se desprindeau de apa, lopatau in aer cativa metri si apoi se inecau in rau, scotand cu o ultima sfortare murmure disperate,de ajutor.

Alte referate despre: valea bistritei, valea bistritei referat, referat valea bistritei

Valea Salzach

Valea Salzach - Obarsia Salzachului este formata din mai multe pâraie, ce-si au izvoarele in vestul Austriei, in masivul Salzachgeier ( 2469 m). Pe aproape 120 km, râul are un curs longitudinal, de la est la vest, separând Alpii Kitzbuheler (in nord) de Hohe Tauern. Din dreptul localitatii Bischofhahen isi schimba brusc direcţia de curgere spre nord, strabatand, mai întâi, Alpii Salzburgului - unde realizează un impresionant defileu in aval de oraşul Mozart – si apoi, după inca 60 km, se revarsă in Inn, un afluent al Dunării.

Alte referate despre: valea salzach, valea loarei, castelele de pe valea loarei

Valea Sebesului

La înălţimi de peste 1750 m se întâlnesc văi glaciare, cu profil transversal în formă de U, ce coboară în prelungirea circurilor glaciare Gropata, Iezerul Mic, Iezerul Mare, Iujblea, Auşelu, Şureanu şi Cârpa, precum şi a celor de sub vârfurile Ştefleşti, Cristeşti, Piatra Albă, Balindru şi Conţu Mare. În contrast cu acestea, văile fluviatile au profilul în formă de V, foarte pronunţat la izvoare şi la ieşirea râurilor din munte. Fiind adânc sculptate în masa şisturilor cristaline, multe din ele au caracterul unor defilee şi chiar de chei însoţite de versanţi abrupţi şi de stânci golaşe. Unele porţiuni au de-a dreptul forme curioase şi atrag atenţia, aşa cum este masa Jidovului, La Grumaji, Pintenii din Coasta Jinei, acestea fiind totodată declarate monumente ale naturii.

Alte referate despre: valea sebesului, valea sebesului oasa, referate valea sebesului

Iubirea e ca un val

Iubirea e ca un val , te face sa nu mai fii stapan pe tine,ai un alt stapan , nu mai esti tu. Shakespeare in ''Romeo si Julieta'' surprinde aceasta faza a dragostei:Romeo inlocuieste numele Julietei cu apelativele ''stapana'' si ''sfanta'' .Pentru Romeo , Julieta e icoana si el este pelerinul care i se inchina.

Alte referate despre: iubirea in poezia lui valile alecsandri dan capitan de plai, iubirea e ca un val, iubirea ca un val

Pot cast si gutter cast

Stratificaţia formaţiunii Majanillos ( muschelkalk facies) este compusă din strate de calcar, marnă calcaroasă, marnă; este divizată în trei membrii; conţine roci triasice=matricea depozitelor de alunecare nestratificate.

Membru 1 este un strat de 20-50 m, conţine calcare masive, dolomite, strate subţiri de calcar, calcar nodular, bioturbaţii nodular calcaroase, pot şi gutter. Corespunde depozitelor de platformă Muschelkalk inferior, este un depoyit system tract transgresiv, conţine calcar oolitic brun format la mare energie la adâncime mică în bază, iar în top facies adânc de calcar nodular bioturbat. Mai sunt prezente ceratite în secţiuniile de Calasparra şi Valdepenas, precum şi faciesuri de pot şi gutter cast.

Membru 2, strat de 50 m, conţine strate carbonate cu resturi fosile ( Thalassinoides, Chondrites, Planolites), strate intercalate cu calcare bioclastice. Este un depozit de cortegiu de mare inaltă, un facies progradaţional de platformă ...

Alte referate despre: castele medievale, castele de pe valea loarei, castele valea loarei

Dezvoltarea turismului religios in regiunea dintre Valea Sucevei si Valea Trotusului

2.1. Istoricul apariţiei obiectivelor religioase
Istoria arhitecturii religioase din Moldova poate fi considerată o adevărată cronică a statului moldovenesc, a aspiraţiilor şi zbuciumului pe un răstimp de mai multe secole. Arhitectura moldovenească trebuie considerată şi preţuită ca una dintre cele mai originale şi expresive sinteze artistice din întregul spaţiu european, ilustrând capacitatea poporului nostru de a se racorda la marile mişcări de cultură şi civilizaţie din Occident şi din Orient, ilustrând în mod nuanţat polivalenţele unui univers artistic plin de fantezie, dar pururi armonios şi echilibrat, stăpânit de legile unui clasicism funciar.

Alte referate despre: dezvoltarea turismului religios in romania power point, power point dezvoltarea turismului religios in romania, dezvoltarea turismului religios

Posibilitati si resurse de punere in valoare a potentialului turistic din Valea Prahovei

De atunci si pana astazi scopurile calatoriei nu s-au schimbat prea mult, in prezent adaugandu-se calatoriile de afaceri si deplasarile la targuri, expozitii, simpozioane si sesiuni.

Alte referate despre: punerea in valoare a resurselor zonei submarine internationale, punera in valoare a resurselor zonei submarine internationale, punerea in valoarea a resurselor zonei submarine internationale

Depozite de gunoaie si sursele de apa din Valea Calugareasca

Valea Calugareasca este o comana renumita prin viile si vinurile sale. Ea se intinde atat pe dealuri, cat si pe ses. Pe la poalele dealurilor sale, e strabatuta de drumul national DN 1B.

Localitatea incepe inainte de kilometrul 10, venind dinspre Ploiesti spre Buzau si se intinde pana la Albesti, e despartita de cateva sute de metrii de drumul care merge in sus, in stanga spre Urlati, iar in jos in dreapta spre Urziceni. Putem spune ca se afla la doi pasi de Ploiesti si la 75 de kilometri de Bucuresti. Lungimea totala a soselei nationale care strabate comuna este de 7,5 kilometri. Aceasta a fost asfaltata in 1932 de o societate suedeza, pe terasamentul cel vechi: inca din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza (1859 – 1866) se construisera poduri de ciment peste soave.
...

Alte referate despre: depozite de gunoaie si sursele de apa din valea calugareasca, deseurile de gunoaie si sursele de apa din bulevardu berceni, surse de apa

Valea Salzach

Traseul cel mai des folosit, atât pentru a patrunde în Parcul National
Tauern, cât si pentru a observa cele mai complexe forme de relief
glaciar din estul Alpilor, este de la Bruck pâna la Grossglockner. El
patrunde pe valea glaciara Fuscher, strajuita de versanti cu panta
mare, împaduriti în treimea inferioara. Sub nivelul vârfurilor si
crestelor abrupte, situate la peste 3000 m (Hohe Dock - 3348 m,
Fuschekopf - 3331 m), pe care avalansele sunt foarte active, se poate
observa un nivel de ghetari actuali, suspendati deasupra unor praguri
de peste 50 m. Pot fi urmarite atât aliniamentele de crevase, profilul
format din masa de gheata si pragul alcatuit din roci cristaline, cât
si blocurile de gheata prabusite si reacumulate haotic la baza
pragurilor.

Alte referate despre: valea, valea regilor, valea oltului

Monografia scolii Perieti

Locul unde este aşezată comuna în prezent corespunde ,din toate punctele de vedere ,întrucât valea este mai largă iar ,în partea de vest curge pârâul Iminog.Pământul este fertil ,asigurând producţii agricole bune pentru locuitorii comunei.
In preajma anului 1938 comuna avea circa 350 de familii , iar ocupaţia de bază a locuitorilor era agricultura.Ei lucrau pe moşiile boierilor care ocupau aproape întreg teritoriul comunei.Datorită lipsei de pământ ,pentru care luptaseră şi ţăranii din comuna Perieţi ,90% din numărul locuitorilor erau dişmaşii moşierilor.Datorită vieţii grele ,lipsită de mijloace de existenţă, mortalitatea infantilă ajunsese la 25% din totalul celor nou-născuţi. Doctorii satelor ,în acele vremuri ,erau babele ,care prin vrăjitoriile lor ,nu făceau altceva decât să ducă pe om spre mormânt. In domeniul învăţământului ...

Alte referate despre: monografia scolii perieti, monografia scolii, monografii scolare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.68 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles