Valea prahovei

Valea Prahovei

Asezarea geografica a zonei: Valea Prahovei este asezata în partea de sud est a Romaniei, în mijlocul Munteniei, în bazinul superior si mijlociu al raului cu acelasi nume si o parte a bazinului Ialomitei.Ea se invecineaza la sud-Ilfov, Ialomita; la vest-Dambovita; la nord-Brasov; la est-Buzau (Muntii Bucegi) si are o suprafata: 4.716 km2 (respectiv 2 % din teritoriul tarii). Populatie este de 868.000 locuitori-densitatea este aproape dubla fata de media pe tara, judetul cu populatia cea mai numeroasa din tara;

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 46kb
Downloads: 9770
Materia: Geografie

Posibilitati si resurse de punere in valoare a potentialului turistic din Valea Prahovei

Calatoria a aparut cu mult inaintea erei noastre, cand oamenii se deplasau din diferite motive printre care: comertul, aventura, politica, religie si sanatate.

Alte referate despre: punerea in valoare a resurselor zonei submarine internationale, punera in valoare a resurselor zonei submarine internationale, punerea in valoarea a resurselor zonei submarine internationale

Carpatii Meridionali

0x08 graphic

Sunt delimitati la est de Valea Prahovei, la vest de Valea Dambovitei,
la nord de Depresiunea Brasov, iar la sud Subcarpatii Curburii. S-a
format in timpul orogenezei alpine care a tinut din Cretacic pana la
inceputul cuaternarului. Catena carpatica s-a definitivat in timpul
Erei Neozoice, in urma ultimelor faze ale orogenezei alpine. S-au
inaltat in bloc, cu cca 1000 m, la sfarsitul Neogenului si inceputul
Cuaternarului.

Alte referate despre: carpatii meridionali, carpatii meridionali referat, carpati meridionali

Carpatii Meridionali

Tot un rezultat al conditiilor climatice sunt padurile de molid cu
exemplare de zada si brad din abruptul Bucegilor, la care se asociaza,
la altitudini mai mici, fagul.

Alte referate despre: referat carpatii meridionali, carpati meridionali referat, deosebiri intre carpati orientali si carpati meridionali

Judetul Prahova

Ca depresiuni remarcam : Depresiunea Sinaia , din lungul Prahovei,
Depresiunea Tesila, dezvoltata pe Doftana, urmata de micul bazinet
Valea Neagra, Depresiunea Cheia, sculptata la poalele Ciucasului si
Depresiunea Slon, in cursul superior al Drajnei.

Alte referate despre: judetul prahova, judetul prahova referat, potentialul turistic antropic din judetul prahova

Campina

Localitatea Campina a fost menţionată documentar în anul 1503, iar în 1593 apare consemnată ca punct de vamă pe drumul spre Transilvania. În 1663 devine târg, iar în 1864 este ridicată la rangul de oraş.

Alte referate despre: monografia orasului campina, flora si vegetatie in campina, campina

Predeal

Oras in centrul României (judetul Brasov ), situat intre izvoarele riurilor Prahova si Timis, in pasul Predeal, la poalele nord-estice ale Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), si cele nord-vestice ale Muntilor Baiu (Carpatii Orientali), la o altitudine intre 1040 si 1110 m, la 25 de km sud de municipiu Brasov, la 147 de km de capitala României, Bucurest; populatia 7949 locuitori (la 1 iulie 1991).

Alte referate despre: referat predeal, predeal, statiunea predeal referat

Valea Salzach

Drumul din Valea Fuscher la gheţarul Pasterze urca in serpentine ameţitoare si foarte strânse de la 1100 m la peste 2400, după care depaseste culmea alpina de pe dreapta Văii Fuscher printr-o sa de transfluenta, in care, la 2260 m,

Alte referate despre: valea salzach, valea loarei, castelele de pe valea loarei

Valea Firizei - Descrierea unui peisaj

Inspre sosea, un alt jet puternic si-a sculptat un traseu in trepte, dar concentrarea apelor inspumate nu este chiar asa de pronuntata.De aici si frumusetea lui aprte: multimea de firisoare arginti, care improasca asperitatile pragului.Tumutul apelor cazute pe treptele cascadei se domoleste abia cand aceste trei suvoaie se unesc si curg spre lacul din apropiere.

Parasim aceasta adevarata simfonie a apelor montane si ajungem in localitatea Firiza.Dupa 40-50 de metri,pe stanga drumului forestier ce urca pe Valea Blidarului, apare o alta cascada, cu o cadere tot de circa 8 metri.Suvoiul puternic separa in doua, prinzand la mijloc o bucata de roca de mari dimensiuni; evitand contactulcu acest bloc cenusiu, apele curg invaluindu-l parca intr-un imens caus.

Mai sus de microhidrocentrala de la Piatra Bulzului, drumul urca domol in susul vaii Frizei, strecurandu-se pe sub versanti (adesera abrupti si lipsiti de vegeetatie).

Alte referate despre: descrierea unui peisaj montan valea prahovei, descrierea unui peisaj, descrierea unui peisaj de toamna

Dezvoltarea turismului religios in regiunea dintre Valea Sucevei si Valea Trotusului

2.1. Istoricul apariţiei obiectivelor religioase
Istoria arhitecturii religioase din Moldova poate fi considerată o adevărată cronică a statului moldovenesc, a aspiraţiilor şi zbuciumului pe un răstimp de mai multe secole. Arhitectura moldovenească trebuie considerată şi preţuită ca una dintre cele mai originale şi expresive sinteze artistice din întregul spaţiu european, ilustrând capacitatea poporului nostru de a se racorda la marile mişcări de cultură şi civilizaţie din Occident şi din Orient, ilustrând în mod nuanţat polivalenţele unui univers artistic plin de fantezie, dar pururi armonios şi echilibrat, stăpânit de legile unui clasicism funciar.

Alte referate despre: dezvoltarea turismului religios in romania power point, power point dezvoltarea turismului religios in romania, dezvoltarea turismului religios

Valea Salzach

Obârşia Salzachului este fromată din mai multe pâraie, ce-şi au izvoarele în vestul Austriei, în masivul Salzachgeier (2469 m). Pe aproape 120 km, râul are un curs longitudinal, de la est la vest, separând Alpii Kitzbuheler (în nord) de Hohe Tauern. Din dreptul localităţii Bischofhafen îşi schimbă brusc direcţia de curgere spre nord, străbătând, mai întâi, Alpii Salzburgului – unde realizează un impresionant defileu în aval de oraşul Mozard – şi apoi, după încă 60 km, se varsă în Inn, un afluent al Dunării.

Alte referate despre: valea, valea regilor, valea oltului

Muntii Bucegi

Alcatuirea geologica Cele mai vechi formatiuni geologice sunt reprezentate de sisturile cloritoase si sericitoase ale cristalinului de Leaota, din care sunt formate culmile muntilor Deleanu, Plaiul Mircii si, partial, Tataru. Aceleasi formatiuni mai apar in Valea Ialomitei, intre cheile Tatarului si Plaiul Mircii, intre cheile Zanoagei si Scropoasa, pe valea Horoabei si in Zamora.

Alte referate despre: muntii bucegi referat, referat muntii bucegi, grupa muntilor bucegi

Carpatii Orientali

Este cel mai complex si mai intins dintre grupele Carpatilor Orientali.
Nu are reliefuri speciale cum ar fii cele carstice sau eoliene sau altele dar este reprezentat mai ales din multe diviziuni de culmi montane.

Alte referate despre: carpatii orientali, carpatii orientali referat, referat carpatii orientali

Sinaia - turism

SINAIA, oras in centrul României (in judetul Prahova), situat pe râul
Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o
altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de
Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti;
populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.

Alte referate despre: sinaia turism, sinaia turism referat, sinaia turism engleza

Titanic Vals de Tudor Musatescu

Dinu, un bun prieten al lui Traian care era indragostit de Miza (Sarmisegetuza) si care gaseste orice pretext pentru a veni sa o vada, nestiind ca si Gena, la randul ei il iubea in secret. Dupa ce au vorbit putin despre Traian si mai apoi despre Miza si de dragostea pe care i-o poarta, sunt surprinsi de intoarcerea ei acasa. Miza ii cere Genei sa ii lase sa vorbeasca intre patru ochi si il determina pe Dinu sa-i marturiseasca sentimentele lui fata de persoana ei. Apoi, dupa ce le-a aflat ii propune sa se insoare cu el si organizeaza o intalnire la cina pentru a-i cere mana oficial de fata cu familia ei.

Alte referate despre: titanic vals de tudor musatescu, titanic vals de tudor musatescu rezumat, despre tema din titanic vals de tudor musatescu

Al treilea val de Alvin Toffler

Aceasta carte imparte civilizatia in numai trei faze - faza agricola a Primului Val, faza industriala a celui de Al Doilea Val, locul central ocupandu-l insa omenirea contemporana, aflata in zorii unei noi civilizatii, deseori personificata de Toffler - civilizatia celui de Al Treilea Val.Termenul "val" este aici metaforic, el referindu-se la impactul social al unor "torente" de schimbare ce ne perturba vietile, aceste ciocniri de valuri ducand la disparitia civilizatiei industriale si aparitia civilizatiei informationale.

Aceasta noua civilizatie este atat de revolutionara - spune Toffler - incat sfideaza vechile moduri de gandire, vechile formule, dogme si ideologii, intrucat acestea nu mai corespund realitatilor. "Nu putem inghesui lumea embrionara de maine in spatiile tihnite de ieri. Nici atitudinile sau starile de spirit conventionale nu mai sunt potrivite".Aceasta este marea incercare al lui Alvin Toffler.

In capitolul "Mausoleul politic", Toffler subliniaza ...

Alte referate despre: al treilea val de alvin toffler, alvin toffler al treilea val, al treilea val alvin toffler

Al treilea val

Ultima lucrare a lui Alvin Toffler, “Al treilea val”, cunoscuta prin atributele ei de a fi incitanta, chiar socanta, a castigat popularitatea mondiala. Ea a fost editata in peste 1,5 milioane de exemplare si tradusa in 16 tari.
Cartea a necesitat o vasta documentatie, la elaborarea ei contribuind lectu ri indelungate ale revistelor
de specialitate, rapoarte, ziare, documente, monografii din numeroase tari, alaturi d interviuri ale “pionierilor” schimbarii dintr-o gama larga de domenii. Nu au lipsit, dupa cum insusi autorul afirma, calatoriile, experientele personale.
Aceasta carte imparte civilizatia in numai trei faze – faza agricola a Primului Val, faza industriala a celui de Al Doilea Val, locul central ocupandu-l insa omenirea contemporana, aflata in zorii unei noi civilizatii, deseori personificata de Toffler – ...

Alte referate despre: al treilea val, al treilea val alvin toffler rezumat, al treilea val rezumat

Depozite de gunoaie si sursele de apa din Valea Calugareasca

In regiunea de mijloc a judetului, aceasta culme se desface intr-o multime de dealuri, purtand, in general numele de Dealul Mare. Autorul specifica faptul ca Teleajenul se intalneste la targul Valea Larga cu Telejenul, care la randul lui colecteaza o multime de paraie pe dreapta, dintre care Valea Popii si Facaeanca.

Alte referate despre: depozite de gunoaie si sursele de apa din valea calugareasca, deseurile de gunoaie si sursele de apa din bulevardu berceni, surse de apa
Referate afisate : 18
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles