Van gogh

Vincent Van Gogh

Fusese exasperant de sărac. Venitul lui consta doar din ajutorul oferit de fratele său mai mic, Theo. Însă pictura îl făcea fericit, sufletul i se revărsa pe pânze.

Activitatea lui a fost puternic influenţată de cercul de pictori format de Eduard Manet, Auguste Renoir si Camille Pisarro: aceştia nu urmau moda picturii contemporane, nu doreau să reproducă imagini fixate în ateliere cu aer îmbâcsit. Ieşeau în aer liber şi pictau peisaje adevărate. Contemporanii îi numeau ironic „impresionişti”, deoarece adesea reproduceau doar anumite impresii dintr-o imagine. Dar picturile compuse din pete de culori vii păreau să prindă viaţă pe pânză, se impregnau de un dinamism aparte, ceea ce lipsea din operele contemporanilor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 5898
Materia: Arte plastice

Pablo Picasso - despre cubism

Picasso pe de alta parte marturiseste:”(…)nu am avut nici cea mai mica intentie sa cream cubismu l-am vrut doar sa dam glas trairilor noastre”.Totusi definitia cea mai transparenta ii apartine lui Henri Matisse: ”cubismul este un realism descriptiv”. Intr-adevar,cubismul-in ciuda aparentelor -nu reprezinta distrugerea realismului;el pune sub semnul indoielii doar realismul iluzoriu(adica cel care naste iluzie,caci reproduce ceea ce vedem) care a luat nastere in Renastere odata cu descoperirea tehnicii perspectivei.

Alte referate despre: referate pablo picasso despre cubism, pablo picasso cubism, pablo picasso cubismul

Giorgio Barbarelli da Castelfranco

Maria, cufundată în gînduri, priveşte absentă în jos, dincolo de cadrul tabloului, fără a observa sfinţii ce stau la picioarele tronului. Unul din ei e îmbrăcat în marmură de cavaler licărind şters, celălalt e în odăjdii de călugăr franciscan. Figurile, ce par la prima vedere în deplin dezacord, sînt legate între ele prin firele invizibile ale aceleeaşi stări de spirit contemplative pline de o luminoasă tristeţe. Dincolo de parapetul de piatră se deschide o privelişte pătrunsă de lumină şi tihnă. Peisajul în tablourile lui Djordjoni, ca şi în pînzele altor pictori veneţieni, constituie unul din mijloacele de sporire a emotivităţii.

Alte referate despre: giorgio barbarelli da castelfranco, giorgio del vecchio, giorgio armani

Van Gogh

In realitate Van Gogh nu s-a integrat niciodata in societate,fiind mai des beat decat treaz,si lasandu-se prada acceselor de furie necontrolate.In csurt timp decide sa plece.Se muta langa Marseilles,la Arles.Visul sau este infiintarea unei colonii de artisti.In acest scop il convinge pe Gauguin sa I se alature.In octombrie 1888 Gaugain soseste la Arles,insa in scurt timp apar dispute intre cei doi.Gaugain il considera dezordonat si badaran pe Van Gogh,iar acesta ii reproseaza lui Gugain ca este increzut.

Alte referate despre: vincent van gogh, van gogh, van gogh referat

Van Gogh

Vincent Van Gogh s-a născut pe 30 martie 1853 la Groot Zundert, în nordul Brabantului, în Olanda. Tatăl său, Theodorius, a fost preot reformat. Dintre cei cinci copii ai familiei el a fost cel mai în vârstă. Legătura cea mai strânsă a avut-o cu fratele mai mic cu patru ani, Theo, care l-a ajutat întotdeauna atât pe plan spiritual cât şi pe plan material.

Alte referate despre: vincent van gogh referat, referat van gogh, referat vincent van gogh

Camille Pissaro

Frecventeaza cateva scoli, se duce prin ateliere, dar nicaieri nu ramane pentru mult timp. Inca de la inceput are o simpatie pentru pictura peisajelor, de aceea este interesat mai ales de cercul de la Barbizon (Millet, Daubigny) si de creatiile lui Corot, in care vede pe maestrul sau si caruia ii va arata picturile sale si va urma fiecare observatie a acestuia.

Urmeaza o perioada de cotitura pentru Pissarro. La "Academia Elvetiana" intalneste pe viitorii impresionisti, in primul rand pe Monet, apoi pe Renoir, Sisley si Cezanne. In anul 1859, Salonul Oficial ii primeste primele lucrari. Locuieste pentru inceput la La Varenne Saint-Hilaire, la sud-vest de Paris, dupa aceea la Pontoise.

Alte referate despre: camille pissaro, camille pissarro, camille saint saens

Copilul din Brabant de Vincent Van Gogh

Cazul sau psihologic care poate fi studiat -- si este studiat -- sub diverse unghiuri, ii deAZruteaza, in egala masura, pe biografi, pe critici si pe psihiatri. Treizeci si sapte de ani, dintre care jumatate au fost o cautare tragica in care se amesteca orgoliul si credinta, umilinta, suferinta fizica si morala, dorinta de apostolat si vointa artistului -- ani de cautari si de lupte, la capatul carora experienta al carui "cobai" a fost intr-un fel Van Gogh se intilneste cu un domeniu care, in mod vadit, nu mai este al nostru.

Alte referate despre: vincent van gogh biografie, viata lui vincent van gogh, vincent van gogh bibliografie

Bauhaus - Ludwig Mies van der Rohe

El înfiinţează revista “G” (Gestaltung – crearea formei), participă la activitatea mişcării De Stijl şi conduce, între1921-1925, secţia de arhitectură a Grupului Noiembrie. Suferă şi el influenţa expresionismului, care se face simţită în Monumentul în memoria lui Karl Leibknecht şi a Rosei Luxemburg (1925). Afinităţile lui Mies merg însă mai mult spre tendinţele mişcării olandeze. Casa Wolf de la Guben (1925), prin planul ei liber, prin modul de articulare a volumelor, prin jocul plastic de planuri ca şi prin materialul folosit (cărămidă aparentă), reflectă estetica grupului De Stijl.

Alte referate despre: ludwig mies van der rohe, mies van der rohe, arhitect mies van der rohe

Pictorul Ion Tuculescu

Paradoxul creatiei sale arata ca Tuculescu a fost mereu un artist cult, pentru a ajunge cu ajutorul A©uitarii culturiiA>> - adica al experientelor lui neprimitive, cu puternice procedee expresioniste - un artist inca mai modern si original, ridicand unele date folclorice ale noastre pe planul universului.

Alte referate despre: pictori romani ion tuculescu, ion tuculescu, pictorul ion grigorescu

Vincent Van Gogh

Les touche foncé
Van Gogh a eu une grande admiration pour Rembrandt. Comme Rembrandt, il a fréquemment employé des touches épaisses de brosse (impasto) et a travaillé extręmement rapidement sur ses peintures, désespéré, pour capturer sa perception et son émotion du moment. Touts les deux artistes ont peint beaucoup d'autoportraits qui affichent leurs luttes intérieures.

Alte referate despre: referat despre vincent van gogh, despre vincent van gogh, biografia lui vincent van gogh

Vincent van Gogh

La perspective
La perspective exceptionnellement élevé dans laquelle la chaise a été peinte, le font plus proche du spectateur et l’invite a s’asseoir.Van Gogh n’a fait aucune tentative de rendre la perspective des objets d'une façon trop réaliste.

Alte referate despre: vincent van gogh franceza, vincent van gogh referat franceza, eseu -portretul lui vincent van gogh

Claude Achille Debussy

În 1879, cu toate ca nu se întelegea cu tânarul Debussy, Marmontel l-a recomandat pe acesta doamnei Nadejda von Meck, misterioasa si pasionata protectoare rusa a lui Ceaikovski, care cauta un "pianist-cititor" care putea, de asemenea, sa predea copiilor ei muzica.

Alte referate despre: claude achille debussy, claude-achille debussy viata si activitatea, claude achille debussy referat engleza

Rembrandt Van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (*15 iulie 1606, Leiden - †4 octombrie 1669, Amsterdam), pictor olandez din secolul al XVII-lea, considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, celebru şi pentru desenele şi gravurile sale.

Alte referate despre: rembrandt van rijn, rembrandt van rijn referat, despre rembrandt van rijn

Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese - recenzie

Referat despre Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese
La ora de literatura universala am studiat “Divina Comedia” de Dante Aligheri. Pentru ca m-a impresionat mult, am cautat in opera italiana alte carti de citit facultativ si l-am gasit pe autorul Cesare Pavese. Cartea numita “O noapte de sarbatoare” a aparut la editura Univers in anul 1983. Este structurata in 33 capitole si are 445 de pagini.Imaginea de pe coperta este o pictura de-a lui Van Gogh-Via Rose reprezentand legatura literaturii cu celelalte arte.

Alte referate despre: cesare pavese - noapte de sarbatoare, cesare pavese, cesare pavese carti

Conceptul operational basm cult referire la o opera studiata - subiecte bacalaureat

Basmul este specia genului epic în care se narează întâmplări fantastice ale unor personaje imaginare (feţi-frumosi, zâne, animale şi păsări năzdrăvane etc.), aflate în luptă cu forţe malefice ale naturii sau ale societăţii (balauri, zmei, vrăjitoare) pe care le biruie în cele din urmă. Basmul îşi are originea în creaţia populară.

Alte referate despre: concept operational- basmul cult si povestirea fantana dintre plopi, concepte operationale basmul cult, conceptul operational basm cult

Pasteurizarea laptelui

•Termometre inregistratoare ;
•Dispozitiv de recirculare lapte insuficient pasteurizat si penuru reglarea automata a temperaturii de pasteurizare ;
•Tablou comanda ;
•Dispozitiv de semnalizare optica si acustica .

Alte referate despre: pasteurizarea laptelui, referate pasteurizarea laptelui, pasteurizare laptelui

Manual de initiere practica in ocultism

Cititorul poate usor sa-si dea seama de numeroasele aplicatii ale acestei prime carti de tarot. Nici o carte publicata pana acum nu descrie adevaratul sens al acesteia asa distinct cum am facut-o in aceasta lucrare. Este nascuta din practica proprie si e destinata pentru uzul practic al multor oameni, iar toti discipolii mei vor gasi ca este cel mai bun si mai util sistem. Tetragrammaton inseamna literal “cuvantul de patru litere”.

Alte referate despre: manual de morala practica-tudor arghezi, practici magie ocultism, tudor arghezi manual de morala practica rezumat

Renasterea artistica in afara spatiului italian

Barbatilor si femeilor, din picturi, nu li se vedeau decat mainile si feţele, trupurile fiindu-le acoperite cu vesminte groase, iar capetele cu palarii de culoare intunecata sau cu simple bonete albe care le ascundeau parul, fruntea si agtul. Volumele trupurilor, corespondenta liniilor se ascundeau sub cute, mainile si feţele straluceau in penumbra, retineau singure privirea artistului, o data cu petele puternic colorate care slujeau drept cadru. Si tabloul se compunea singur, bloc masiv care se aseza in memoria lor fara un spatiu liber, nelasandu-le nici dorinta, nici ragazul de a alege sau de a elimina.

Iata de ce flamanzii, fratii Van Eyck in special, sunt primii dintre toti pictorii care au respectat aspectul total al omului, fra a adauga la el nimic altceva deat puterea lor de-al intelege.

In Flandra, primul om pe acre i l-a revelat lui insusi era un fel de taran care din cauza limbajului lui neasteptat,a primit doa comic, poate usor ridicol, dar a carui minte era lebera ...

Alte referate despre: renasterea in afara spatiului italian, renasterea artistica italiana, renasterea artistica

Glasgow

Situated in the heart of Glasgow The Kings Theatre is one of Scotland's most historic and premier theatres offering a wide variety of performances and events.

Alte referate despre: glasgow referat, referat glasgow, scala glasgow
Referate afisate : 19
Medie note: 8.58 / 10
Referate noi adaugate la Arte plastice
5 Rubens
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK