Vecinii frantei harta

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

Multe materiale de impachetat, hartie de ziar, servetele, sunt facute in totalitate sau in parte din fibra de hartie reciclabila .
Spre deosebire de plastic, hartia este o inventie straveche a omului, dar cu toate acestea a devenit ieftina si usor de procurat abia dupa ce revolutia industriala a facut posibila fabricarea hartiei pe scara larga.
Hartia este cel mai frecvent deseu intalnit in mai toate sferele de activitate si constituie o importanta sursa de fibre de celuloza, celuloza fiind substanta naturala care sta la baza producerii hartiei. Hartia fiind fabricata din celuloza se biodegradeaza (descompune) mult mai usor decat plasticul .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 13
Materia: Biologie

Reciclarea aplicata in industria japoneza de autoturisme

Reciclarea este un concept al secolului xx şi a apărut ca una din posibilitătile de a limita risipa şi de a utiliza mai eficient resursele. A devenit din ce în ce mai clar că industrializarea şi creşterea susţinută a populaţiei au condus la consumarea unor cantităţi de resurse din ce în ce mai mari.

Alte referate despre: reciclarea aplicata in industria de autoturisme, industria japoneza, termodinamica biologica si aplicatii in industria alimentara

Recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc

Cauciucul, un material energointensiv, este supus uzurii, indiferent unde este folosit: anvelope, benzi elastice, tuburi, garnituri etc.Materialele refolosibile din cauciuc care intra in obligajiile de colectare de la intreprinderi si de la populatie sunt reprezentate, de obicei, de anvelope si camere de aer uzate sau sparte.

Alte referate despre: recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc, reciclarea deseurilor de cauciuc si anvelope, reciclarea deseurilor din cauciuc

Reciclarea energiei bateriilor

Cumpărăm bunuri frumos ambalate, legume în casolete de plastic, sucuri în cutii de aluminiu, aparatură electrică, electronică şi de uz casnic în înveliş de carton, scutece de unică folosinţă, detergenţi, baterii şi ulei de maşină, cauciucuri, mobilă şi multe altele. Primim pungi de plastic la piaţă sau la magazin.

Alte referate despre: reciclarea energiei bateriilor, reciclarea energiei bateriilor ppt, reciclarea energiilor din baterii

Dispozitiv pentru reciclarea hartiei

De exemplu, Franklin Associates a examinat de curand impactele ecologice asupra ciclului de viata al dozelor de aluminiu, recipientelor din sticla, a ziarelor, dozelor acoperite cu inox, a sticlelor din plastic si bidoanelor de lapte colectate in cadrul unui program aplicat unui cartier. Studiul include toate componentele reciclarii: colectarea, procesarea, returnarea materialelor procesate producatorului si remanufacturarea.

Alte referate despre: dispozitive pentru reciclarea hartiei referate, reciclarea hartiei, reciclarea hartiei referat

Istoricul hartilor

Istoricul hartilor - Una dintre cele mai interesante tipuri de hărţi primitive este harta marină din trestie construită de către locuitori Insulei Marshall din sudul Oceanului Pacific. Arta cartografierii a avut mari progrese in civilizaţiile Maya şi Inca, iar incaşii, încă din sec. XII d.H., au început să realizeze hărţi ale teritoriilor cucerite.

Alte referate despre: istoria hartilor, istoricul hartilor, istoria hartii

Emisia hartiilor de valori

Necesitatea intrepinderilor in capitalul suplimentar pot fi legate de circumstante diferite. Principalile din ele sunt - crearea noilor si modernizarea fondurilor fixe vechi, largirea mijloacelor circulante. Toate aceste necesitati sunt direct legate cu conjunctura pietei, schimbarile careia se efectuiaza in termenii de timp determinati.

Alte referate despre: harta valorilor, ingineria valorii emisii, harta valorilor dirigentie

Henric IV al Frantei

Sprijinită de Spania şi de Papă, Liga a refuzat acceptarea unui protestant ce rege al Franţei. Mulţi nobili catolici care l-au servit pe Henric III au dezertat din armata regală. Henric a fost victorios în bătăliile de la Arqes şi Ivry şi a asediat cea mai importanata forăreaţă a Ligii care era Parisul.

Alte referate despre: henric iv al frantei, regi henric al frantei, henric al ii-lea al frantei

Harta apelor curgatoare din Romania

Familia romana axata in jurul acestei puteri exorbitante, se baza pe
un tip de rudenie de natura civila , in sensul ca erau considerati
rude toti cei care se aflau sub aceeiasi putere , chiar daca nu erau
rude de sange , dupa cum o ruda de sange exclusa din cadrul familiei
inceta sa mai aiba calitatea de ruda .

Alte referate despre: harta apelor curgatoare din romania, harta apelor curgatoare, harta ape curgatoare

Planuri si harti topografice

Planul topografic este reprezentarea grafica, micsorata la scara a unei suprafete mici de teren, care se realizeaza la scari mai mari sau egale cu 1:10 000. Deoarece suprafata cuprinsa pe un plan topografic este mai restransa, curbura Pamantului este neglijata si nu se foloseste un sistem de proiectie.Harta topografica este reprezentarea grafica, micsorata la scara a unor portiuni mari din suprafata Pamantului sau intreaga suprafata a acestuia. Din acest motiv, la realizarea hartilor topografice se tine cont de curbura Pamantului si se foloseste un sistem de proiectie. Hartile topografice se intocmesc la scari mai mici de 1: 25 000.

Alte referate despre: planuri si harti topografice, planurile si hartile topografice, harti topografice

Harta seismica a Romaniei

A urmat un proces din care a rezultat ca a fost vorba de o eroare de proiectare. Cifra exacta a victimelor n-a fost cunoscuta, pentru ca in perioada razboiului informatiile erau cenzurate. S-a apreciat ca au fost in jur de 1.000 de morti si 4.000 de raniti, majoritatea in Moldova.

Alte referate despre: harta seismica a romaniei, harta seismica, harta seismica bucuresti

Istoricul hartilor

Elementele care se figurează pe hărţi definesc tipul hărţii. Există astfel două mari categorii de hărţi:hărţi generale, care reprezintă suprafaţa Pământului în trăsăturile cele mai importante - vegetaţie, relief, căi de comunicaţie, aşezări omeneşti etc.; hărţi tematice, care figurează aspecte astronomice, geologice, geofizice, geografice al suprafeţei terestre - temperatura, precipitaţiile, densitatea populaţiei etc.

Alte referate despre: istoria hartiei, istoria hartilor referat, istoricul hartiei

Simbolurile Frantei

A fost construit in perioada 1664-1715,acum muzeu,dar care a fost resedinta familiei regale,pana in anul 1789,cand a avut loc Revolutia franceza;

Alte referate despre: simbolurile frantei, simbolurile frantei in franceza, simbolurile frantei in limba franceza

Industria Frantei

Franta este una din tarile puternic industrializate.Are o industrie grea,foarte dezvoltata (rafinarii de petrol,industrai siderurgica, industria aluminiului,industria cimentului , a hartiei si celulozei, industria chimica si constructiile de masini).Industria autovehiculelor este a patra ca marime din lume dupa Japonia , SUA si Germania.Doar 3 tari au mai multi locuitori si un venit mediu pe locuitor mai mare ca Franta: SUA , Japonia si Germania Economia franceza produce ea singura 1/5 din totalul veniturilor tarilor din C.E.E. .In toate tinuturile Frantei prospera turismul , mai ales pe litoral,in munti si Paris.

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Rişilie a murit şi a lăsat războiul de 30 de ani neterminat. Apoi Franţa a dus războaie coloniale, anexând NewFaundledul, Canada, un teritoriu din Acagua, insula Guadelupa, insula Martinia şi alte insule din Antilele mici, insula Madagascar, multe teritorii din America de Nord şi India. După Rişilie Franţa a fost condusă de cardinalul Mazarini, care pe timpul conducerii sale s-a întâmpinat cu o criză a sistemului feudal absolutist numită Frondă.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica
Referate afisate : 15
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK