Vegetatia africi

Cape Town - Africa de Sud ppt

Cape Town se afla la o aruncatura de bat de Capul Bunei Sperante, unul dintre cele mai sudice puncte ale Africii, acolo unde apele Atlanticului sunt de un albastru perfect, care te imbie sa te racoresti, cu valuri inalte, numai bune pentru amatorii de surf. Ei trebuie sa fie insa extrem de precauti, pentru ca atacurile rechinilor sunt frecvente in zona.Dar si de pe margine poti avea surprize: balenele vin foarte des sa se dea in spectacol aproape de Cape Town si poti sa pierzi ore bune privind giumbuslucurile imenselor mamifere. Dar nu numai albastrul infinit al oceanului te atrage la Cape Town, ci si vegetatia luxurianta si animatia porturilor sale, care au pe fundal un peisaj ireal: un munte cu varful retezat perfect. Platoul muntos, fara vegetatie si din piatra rosiatica, iti taie respiratia, concurand cu silueta sa neobisnuita frumusetea maiestuoasa a oceanului.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1391kb
Downloads: 698
Materia: Geografie

Africa -frontiere si state

Hidrografia.
Africa se caracterizează prin fluvii şi lacuri mari dar şi prin întinse zone endoreice (1/2 din continent). Cele mai importante fluvii sunt :
Nilul –cel mai lung fluviu al lumii
Zair
Niger
Orange
Senegal
Pe lângă acestea se pot enumera si lacurile tectonice ale căror apă este dulce excepţie făcând lacul Ciad situat în zona semiaridă care este de o adâncime redusa dar apa sa este
sărată.

Alte referate despre: africa populatia si statele, frontiera de stat a romaniei, frontiera de stat

Africa

ANGOLA Capitala: Luanda Denumirea oficiala: Republica AngolaPopulaţia: 11,5 milioane locuitori (1999)Oraşe principale: Huambo, LobitoLimba oficiala: portughezaLimbi principale: ombundu, kimbundu, kikongSistem politic: democraţie,numeroase partide, sistem prezidenţial puternicAşezarea geografică: stat in Sud-Vestul Africii, cuprinzând si Cabinda*, la Nord de gurile fluviului ZairRelief: podiş înalt, străbătut de lanţuri montane si o câmpie litorala joasaClima: subecuatoriala; păduri tropicaleMoneda: kwanzaSuprafaţa: 1.246.700 km pătraţiReligie: credinţe indigene; romano-catolici, protestanţi Sărbătoare naţionala: 11 noiembrie (Ziua Independentei)Cod: AO

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Continentul african

Africa este al –III lea continent ca mărime al Pământului având o suprafaţă de aproximativ 30 milioane km2 , traversat de Ecuator, cele 2 tropice (Racului – 23º 30' latitudine nordică şi Capriconului – 23º 30' latitudine sudică) şi de meridianul zero. Limita faţă de Europa urmăreşte strâmtoarea Gibraltar (13 km) şi ţărmul sudic al Mării Mediterane, cu 2 golfuri importante: Sirta Mare şi Sirta Mică.

Alte referate despre: continentul african, evolutia istorica a continentului african in sec xix, clima pe continentul african

Africa - generalitati si imagini

Africa reprezinta un bloc continental masiv, cu un contur putin articualat, lipsit de golfuri care sa poate oferi adapost navelor. Tarmul spre atlantic este rectiliniu, cu plaje, iar in fata sa valurile au acumulat o “bara” continua de nisip, ce face imposibila apropierea de uscat a ambarcatiunilor grele. In Golful Guineei, cordoane de nisip bareaza in spatele lor lagune.

Alte referate despre: africa de sud imagini, africa referat cu imagini, africa de est-imagini

Vegetatia Mediteraneana

Vegetatia Mediteraneana - Tinuturile cu vegetatie mediteraneana se extind intre 30 grade si 40-45 grade si cuprind teritoriile din jurul Marii Mediterane,din peninsula California si din Australia de sud-vest.Climatul este caracterizat prin veri secetoase si calduroase si ierni blande si ploioase.

Alte referate despre: vegetatia mediteraneana, vegetatie mediteraneana, vegetatia mediteraneana a hidrografiei a africi

Vegetatia si fauna Romaniei

tament, dintre care unele de importanta nationala ( Baile Herculane,
Baile Felix, Vatra Dornei, Singeorz-Bai, Borsec, Baile Tusnad, Slanic
Moldova, Covasna, Calimanesti, Baile Olanesti etc.).

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Africa

Africa este al doilea continent ca marime de pe Terra si cel mai populat dupa Asia. In Africa se gaseste Nilul, cel mai lung fluviu din lume si Sahara, cel mai mare desert din lume. Cel mai inalt punct al continentului este Muntele Kilimanjaro din Tanzania (5.895 m), iar cel mai jos punct este lacul Assal situat in micuta tara Djibouti (156 m sub nivelul marii). Africa are o suprafata de 30,244,050 kmAC incluzand si insulele adiacente, ocupa 20,3% din suprafata terestra a planetei. Cu peste 800 de milioane de locuitori in 54 de tari, Africa este gazda a unei septimi din populatia totala de pe glob. In Africa isi are originea rasa umana, de-a lungul vaii Marelui Rift African ce traverseaza Etiopia si Kenya fiind descoperite acolo cele mai vechi schelete ale inaintasilor oamenilor de azi.

Alte referate despre: populatia africii, africa de sud, africa de nord

Vegetatia si fauna Romaniei

2.ZONA PADURILOR
-incepe de la alt. de 150-200m si urca pana la 1600-1800m.Aceasta zona cuprinde 3 etaje.
-etajul stejarului 150-500m
-etajul fagului 500-1200m
-etajul coniferelor 1200-1850m
a.Etajul stejarului (150-500m)

Raspandire: nordul C. Olteniei, C.Boianu, C. Vlasiei, C. Gavanu-Burdea, C. de Vest, Dealurile de Vest, Pod. Getic, vestul Pod. Transilvaniei.

Conditii climatice: clima umeda cu pecip. 5000-600m
Vegetatie:stejarul brumariu, stejarul pufos, stejarul pedunculat, carpenul, teiul, frasinul, artarul, cerul, garnita, jugastrul.
Arbusti: paducelul, porumbarul, cornul, sssangerul, socul negru.

Alte referate despre: vegetatia si fauna africii, vegetatia si fauna olandei, ungaria vegetatia si fauna

Africa - poze

Documentul este un power point cu poze din Africa, facaute de Rose Laurens.

Alte referate despre: africa de sud referat, clima africii, despre africa

Africa

Clima tropicală este o climă de deşert şi semideşert. Aceasta ocupă zona tropicelor, între 18º C şi 25º C latitudine nordică şi sudică. În partea de nord se găseşte cel mai întins deşert al lumii, Sahara, cu 8,8 milioane km2. Caracteristica acestui climat este dată de diferenţele termice mari între zi şi noapte, dar mai ales de absenţa îndelungată şi neregularitatea ploilor.

Alte referate despre: referat despre africa, omul alb in africa, republica africa de sud

Republica Africa de Sud

Mult timp populaţia Africii de Sud a fost victima unei politici de segregare rasială fundamentată între cele două războaie mondiale şi dezvoltată cu precădere după 1945. Noua politică democratică de după 1989 sancţionată printr-un referendum naţional în 1992 a determinat revenirea treptată a Africii de Sud în comunitatea internaţională.

Aşezarea: În cel mai sudic punct al Africii, cu ieşire la două oceane, Atlanticul în vest şi cel Indian în est. Are nouă provincii administrative: Western Cape, Eastern Cape, Northern Cape, KwaZulu-Natal, Free State, Mpumalanga, Gauteng, North West, Northern Province.

Suprafaţa: 1221037Km2
Vecini: de la est la vest, Mozambic, Zimbabwe, Botswana, Namibia (independentă din 1990).
Populaţia: 44,3 milioane locuitori (36 locuitori/Km2)
Capitala: Pretoria (822000 locuitori), capitală administrativă şi Cape Town (aproape 2 milioane ...

Alte referate despre: republica africa de sud referat, referat republica africa de sud, republica africii de sud

Africa

Datorită diferenţelor de precipitaţii de-a lungul continentului, vegetaţia este de asemenea foarte variată. În zonele din jurul ecuatorului, unde ploile sunt prezente tot timpul anului, se întâlnesc păduri tropicale dese, care probabil conţin până la 3000 specii diferite de plante pe milă pătrate. Pădurea este de obicei formată din 3 straturi: un înveliş scund de arbuşti între 2-3 metri, un strat de copaci medii care ajung la 18 metri şi un înveliş de pădure din copaci verzi tot timpul anului, înalţi de până la 46 metri.

Alte referate despre: tarile si capitalele africii, referat africa de sud, zonele naturale ale africii

Delta dunarii - vegetatia

In Delta Dunarii sunt mai multe tipuri de colonii : de stârci,
lopatari, tiganusi si cormorani, de pelicani si cormorani, de
pescarusi, de avoazete si ciocântorsi, de chirighite, de chire.
Colonia de pelicani din zona cu regim de protectie integrala
Rosca-Buhaiova este cea mai mare din Europa si este un exemplu de
colonie mixta*. Aici se asociaza mai multe mii de perechi de pelican
comun, cu zeci, pana la sute de perechi de pelican cret si cormoran
mare, într-un peisaj care de aminteste de Jurasic Park. Accesul în
apropierea coloniilor este permis numai specialistilor, care au
autorizatii speciale obtinute de la ARBDD din Tulcea.

Alte referate despre: delta dunarii vegetatie, delta dunarii-vegetatie si animale, delta dunarii vegetatia

Malnutritia in Africa

Preturile mari la alimente si veniturile scazute sunt principalul motiv pentru cresterea numarului de persoane subnutrite. Criza economica a redus ajutoarele straine si investitiile in tarile mai putin dezvoltate, si va reduce veniturile celor care lucreaza in alt tari, arata raportul.

Alte referate despre: malnutritia in africa, malnutritia din africa, referat malnutritia in africa

African american history

Africans and their descendants have been a part of the story of the Americas at least since the late 1400s. As scouts, interpreters, navigators, and military men, blacks were among those who first encountered Native Americans. Beginning in the colonial period, African Americans provided most of the labor on which European settlement, development, and wealth depended, especially after European wars and diseases decimated Native Americans.

Alte referate despre: du sable museum of african-american history, african american history referat, british and american history

Africa si Orientul Mijlociu

Acestui sistem westfalian impus de identitatile miscarilor regionale se adauga si ideile lui Krause ( 1996 : 324-7 ; 335-42 ), conform carora multe state post coloniale au evadat din procesul european de colonizare a statului schitate de Tilly (1990 ) si Howard (1976 ), in care cererile intrecerilor militare si ale razboiului au alimentat revenirea lor la crearea unui stat birocratic, national si in cele din urma democratic .

Alte referate despre: referat migratia africii sper orientul mijlociu, migratia africii spre orientul mijlociu, zona de interes energetic european orientul mijlociu africa de nord
Referate afisate : 17
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles