Vegetatia frantei 2346

Formarea Frantei

La inceput nesemnificativi, regii Frantei au creat treptat o monarhie nationala putemica. Principalul obstacol in calea expansiunii au fost teritoriile detinute de regii Angliei, care au fost disputate timp de mai mutte secole. In secolul IX s-a destramat marele imperiu al lui Charlemagne din nordul Europei. O parte din acesta, tinutul francilor din vest � Franta - a devenit un regat condus de Carolingieni, o ramura a dinastiei lui Charlemagne, insa dinastia si-a pierdut puterea iar autoritatea regala s-a prabusit in cele din urma.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1091
Materia: Istorie

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Din cauza acestiu război al doilea imperiu a fost răsturnat pe data de 4 septembrie 1870. Mai apoi in ţară se desfăşoară lupta pentru republică, care a fost proclamată în 1875. În acest timp Franţa participă la împărţirea lumii lânga marile puteri, acaparând multe colonii. In 1893 Franţa a semnat un tratat de ajutor reciproc, apoi în 1904 - Antanta cu Anglia .

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Razboiul de 100 ani

Intre Franta si Anglia a avut loc Razboiul de 100 de ani.
Caracterul intamplator al mostenirilor ducea la o incrucisare de destine si teritorii.Anglia detinea in mod legal
Guyene su Gasconia , care erau necesare regelui
Frantei pentru implinirea teritoriala a regatului sau.

Alte referate despre: razboiul de 100 ani, razboiul de 100 ani referat, razboiul de 100 ani-paralela franta si imp romano-german

Invadarea Frantei in al doilea razboi mondial

La 7 martie 1936, Germania, violand nu numai Tratatul de la Versailles, ci si acordurile de la Locarno, reocupa zona renana demilitarizata. In fata actiunii unilaterale a Germaniei ar fi trebuit sa se decreteze mobilizarea, sa se lanseze un ultimatum si, la nevoie, sa se recurga la forta. Atat Franta, cat si Marea Britanie trec prin dificultati, insa raman democratii. In Franta, in 1934, dupa diverse rebeliuni provocate de extrema dreapta, partidele de stanga se unesc intr-un Front Popular, care castiga alegerile din 1936.

Alte referate despre: caracteristica generala a frantei dupa al doilea razboi mondial, participarea frantei la al doilea razboi mondial, situatia frantei dupa al doilea razboi mondial

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Rusia trimite trei armate în vestul Europei: una în Olanda, o a doua în Elveţia şi ceea de a treia, sub comanda mareşalului Suvarov (părintele armatei moderne ruse), în nordul Italiei pentru a ajuta armata rusească să îşi recucerească teritoriile pierdute. Sub conducerea lui Suvarov, armata rusă îi învinge pe rând, pe generalul Moreau la Cassano, pe generalul Mc Donald la Irelebia şi pe generalul Joubert la Novi.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparat al frantei

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

Intre timp, a stabilit Sistemul Continental, o blocada impusa de Franta impotriva marfurilor Britaniei, desemnata sa distruga ceea ce el numea natiunea vanzatorilor .

Alte referate despre: napoleon bonaparte al frantei, napoleon bonaparte simbol al frantei, napoleon bonaparte 1804-1815 imparat al frantei

Familia Capet: o dinastie a Frantei

Filip era fiul lui Ludovic al VII-lea şi a Adelei de Champagne. Pentru a fi asociat la domnie cu tatăl său, care era pe patul de moarte, el a fost încoronat la Reims, pe 1 noiembrie 1179. Unchii săi din casa de Champagne: Henric I, conte de Champagne, Guillame, arhiepiscop de Reims şi Thibaut al V-lea, conte de Blois şi de Chartres, sperau să se folosească de tânărul rege pentru a controla Franţa. Pentru a ieşi de sub tutela lor, Filip al II-lea s-a însurat cu Isabella, fiica lui Baldwin al V-lea de Hainaut şi nepoată(prin mamă) al lui Filip de Alsace, conte de Flandra, care a promis regelui comitatul Artois ca zestre pentru Isabella. Cei doi s-au căsătorit pe 28 aprilie 1180. Prin prima sa căsătorie, Filip a achiziţionat teritorii în nordul Franţei: Artois, Valois şi Vermandois. De asemeanea, şi-a consolidat controlul asupra Vexin-ului, o zonă critică pe Sena la conjunctura dintre Normandia şi Île-de-France. Filip a luat parte la a treia cruciadă(1190-1 ...

Alte referate despre: familia capet o dinasti a frantei, dinastii ale frantei, dinastiile frantei

Industria Frantei

Politica de reconversiune energetica (reducerea dependentei de importul de hidrocarburi) a condus la sporirea la 70% a ponderii centralelor nucleare in productia de energie electrica (locul intai pe glob). Marile concentrari industriale sunt: regiunea pariziana, valea Rhônului, Sena inferioara, zona Lyon. Productia industriala este extrem de diversificata, pondere mai mare in cadrul exportului avand industria autovehiculelor, utilajelor industriale, aeronautica, chimia de sinteza si industria alimentara (unt, branzeturi si vinuri).

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

Franta

Franta are o larga iesire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana. Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri, joase si nisipoaase.

In afara de limitele maritime, Franta are si opt vecini terestri: Luxemburg (N-E), Germania si Elvetia ( E ), Italia si Monaco ( S-E ),Marea Mediterana, Spania si Andora ( S ), Oceanul Atlantic ( V ). Frantei ii apartine si insula Corsica din Marea Mediterana.

Relieful Frantei este dezvoltat pe structuri hercinice ( unde exista podisuri, munti, josi- care sunt erodati- si campii) si alpine (Alpii si Pirineii). Treapta podisurilor si campiilor –situata in jumatatea nordica a Frantei - cuprinde, printre altele: Masivul Central (Massif Central) cu inltimi vulcanice ( Puy de Sancy –1.886 m, Plomb du Cantal –1.858 m, Puy de Dome- 1.485 m), inconjurat de suprafete mai joase, sub 1.000 m, larg valurite (Marche, Limou-sin) si continuate spre S-E de culmile Cevennes ( altitudine maxima 1.702 m ce domina valea ...

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Henric IV al Frantei

Războaiele religioase
Deşi botezat Romano Catolic, Henric a fost transformat într-un calvinist de către mama sa, lidera unei mişcări protestante franceze care în timpul anului 1560 a purtat o serie de războaie civile cu catolicii. Nunta lui Henric în 1572 cu Margareta de Valois, sora monarhului Carol XI, a fost urmată de masacrul a mii de hughenoţi din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Henric şi-a salvat propria viaţă convertindu-se romano catolic, dar a rămas prizonier la curte până în 1576. După ce a scăpat el nu şi-a recunoscut convertirea la catolicism şi şi-a asumat titlul de conducător al mişcărilor hughenoţilor.

Alte referate despre: henric iv al frantei, henric al iv al frantei, henric al ii-lea al frantei

Vegetatia Mediteraneana

Vegetatia Mediteraneana - Vegetatia este compusa din arbori xerofiti,copacii find scunzi,cu coaja groasa si frunzele mici si cerate pentru a rezista la uscaciune.Acest lucru se datoreaza capacitatii plantelor de a-si inchide porii prin care vaporii de apa pot sa iasa.Dupa sezonul de seceta plantele isi reiau activitatea de fotosinteza.

Focul este un lucru obisnuit prin partile cu paduri mediteraneene. Tufisurile isi formeaza crengute cu muguri dupa foc,astfel ele pot sa se regenereza mai repede dacat alte plante.Multe specii aflate in aceasta zona cu paduri sunt rezistente la foc,exemplu fiind stejarul de pluta.Altele sunt dependente de foc deoarece isi imprastie semintele sau germineaza doar dupa in incendiu.

Padurile cu vegetatie mediteraneana cresc in cinci zone larg raspandite.Cele mai cunoscute dintre acestea sunt padurile ce cresc in jurul Marii Mediterane.Mare parte din vegetatia bastinasa de stejari vesnic verzi si pini a fost “alterata” de interventia omului.In ...

Alte referate despre: vegetatia mediteraneana, vegetatie mediteraneana, vegetatia mediteraneana a hidrografiei a africi

Vegetatia Muntilor Bucegi

Vegetatia Muntilor Bucegi a constituit cu predilectie un punct de atractie pentru botanisti ori de cate ori ei au ajuns in acest minunat colt al naturii fie ca turisti, fie cu preocupari stricte de cercetare. Ca istoric, este suficient sa amintim contributiile aduse de U. Hoffman in domeniul botanic inca din anul 1864. Odata cu trecerea timpului tot mai numeroase sunt datele floristice care isi gasesc loc in literatura de specialitate. Cu pregnanta deosebita apar lucrarile lui Al. Beldie (1940), (1967) privitoare la flora si vegetatia Muntilor Bucegi, ca si cele ale lui Tr. Stefureac asupra briophytelor sau ale colectivului condus de D. Puscaru ce antameaza problema pasunilor alpine.

Alte referate despre: flora si vegetatia muntilor bucegi, vegetatia muntilor bucegi, vegetatie muntii bucegi

Delta dunarii - vegetatia

In Delta Dunãrii predominã vegetatia de mlastinã stuficolã, care ocupã cca. 78% din suprafata totalã. Principalele specii stuful, papura, rogozul, în amestec cu salcia piticã si numeroase alte specii. Vegetatia de sãrãturi ocupã 6% din total, dezvoltându-se pe soluri saliniazte si solonceacuri marine.

Specificul este dat de prezenta spciilor : Salicornia patula, Juncus marinus, Juncus littoralis, Plantago cornuti. Zãvoaiele sunt pãduri de salcie, frasin, arin, plop, care cresc pe grindurile fluviatile, sunt periodic inundate si se dezvoltã pe 6% din totalul suprafetei. Sunt specifice deltei fluviale, unde dau nota caracteristicã peisajului.

Alte referate despre: delta dunarii vegetatie, delta dunarii-vegetatie si animale, delta dunarii vegetatia

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

In padurile din perimetrul municipiului pot fi intalnite exemplare obisnuite ale faunei din tara noastra, unele de interes cinegetic.Dintre acestea notam: carnivore din familia Canidelupul(Canis lupus), vulpea (Vulpes vulpes), carnivore din familia Mustelide- viezurele sau bursucul(Meles meles), jderul(Martes martes), dihorul comun(Mustela-Putorius putorius), nevastuica (Mustela nivalis), erbivore- caprioara sau capriorul (Capreolus capreolus);erbivore din familia Suide (nerumegatoare)–mistretul (Sus scrofa);rozatoare din familia Leporide- iepurele(Lepus europaeus),diferiti soareci si sobolani(muride si microtide).

In padurea Trivale sunt admirate numeroase specii de veverite(Sciurus vulgaris).Nu lipsesc animalele insectivore ca:ariciul(Erinaceus eupropaeus roumanicus), cartita(Talpa europaea), chitoranii sau chitanii(Sores araneus).Pe intuneric isi fac aparitia liliecii(Vespertilio ...

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, vegetatia fauna solurile din municipiul pitesti, vegetatia fauna si solurile din municipiul pitesti

Simbolurile Frantei

Parcul Disneyland din Paris,construit dupa modelul celor existente in Statele Unite ale Americii(California si Florida)

Alte referate despre: simbolurile frantei, simbolurile frantei in franceza, simbolurile frantei in limba franceza

Flora si vegetatia unor masive muntoase din Romania

Acestea edifică pajişti compacte cu o mare extindere, care prin sustragerea de la păşunat pot evolua spre fitocenoze semiarbustive ale asociaţiei Vaccinio-Rhododendretum. Pe vârfurile expuse în permanenţă vânturilor se întâlnesc pajişti edificate de Juncus trifidus, în habitatele cu expoziţie nordice apare codominantă Oreochloa disticha. Dacă la altitudini mari aceste pajişti reprezintă pentru condiţiile pedoclimatice ale Munţilor Rodnei vegetaţia climax, extinderea lor subrecentă la altitudini mai mici se datorează în principal factorului antropic, prin defrişarea unor mari suprafeţe de jnepenişuri şi păşunarea intensivă a acestor terenuri.

Alte referate despre: flora si vegetatie in campina, flora si vegetatia in judetul sibiu, masive muntoase

Vegetatia,fauna si solurile Romaniei

C. VEGETAŢIA ŞI FAUNA ACVATICĂ
1. Vegetaţia şi fauna apelor curgătoare şi lacurilor
2. Vegetaţia şi fauna din Marea Neagră

Alte referate despre: vegetatia fauna si solurile romaniei, vegetatia fauna si solurile europei, vegetatia fauna si solurile americii

Insula Sfanta Elena

Insula Sfinta Elena este situata in Estul Oceanului Atlantic, 15*57’ lat S si 5*42’ long V.
Suprafata 122 km patrati
Originea vulcanica
Teritoriu dependent de Marea Britanie

Alte referate despre: insula sfanta elena, insula sfanta elena napoleon, referate insula sfanta elena
Referate afisate : 18
Medie note: 7.95 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles