Venirea mantuitorului

Proorociri despre venirea Mantuitorului

* Timpul şi locul venirii Mântuitorului
Aghen II :10 "În ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua,în anul al doilea al lui Darius,a fost cuvântul Domnului (către mine) prin gura lui Aghen proorocul zicând ..."
Miheid V:2 "Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naşte.Atunci rămăşiţa fraţilor săi se va întoarce la fii lui Israel."

*Seminţia din care Se va naşte
Isaia 11:1 "O Mladiţă va ieşi din tulpina lui Iesei şi un Lăstar din rădăcinile lui va da ".
Psalmul 88:35 " Odata m-am jurat pe sfinţenia Mea:Oare,voi minţi pe David ? Seminţia lui in veac va rămâne ..."

*La naşterea dintr-o fecioară
Isaia 7:14 "Pentru acesta Domnul meu vă va da un semn:Iată Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu şi ..."

*La pruncul minunat şi Împărăţia sa viitoare
Isaia 9:6 "Şi mare va fi stăpânirea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 1428
Materia: Religie

Sfantul Duh Sfintitorul

Sfintii Parinti, in privinta purcederii Duhului Sfant, invata ca Acesta purcede numai de la Tatal, ca in Sfanta Treime e numai un izvor si pentru Fiul si pentru Sfantul Duh. Sfantul Atanasie spune: "Sfantul Duh este din Tatal, nu facut, nici plasmuit, nici nascut, ci purces".

Alte referate despre: dumnezeu sfintitorul este sfantul duh, sfantul duh, lucrarea sfantului duh in lume

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Istoria vorbeste despre Iisus Hristos - In afara de Codexul Evanghelistilor si al Epistolelor, care se refera la viata Marelui nostrum Mantuitor Iisus Hristos, se mai gasesc in analele istoriei antice, unele documente care ne informeaza despre felul cum a fost privit Iisus Hristos de catre cei care stapaneau popoarele pe vremea Lui. Istoria vorbeste despre Iisus Hristos

Alte referate despre: viata in istorie a lui iisus hristos, referat la istorie despre iisus hristos crestinismul, imaginea lui iisus hristos in istoria artei europene

Iisus Hristos, Mantuitorul lumii

Pentru crestini insa, Iisus Hristos este o persoana divino-umana, este Fiul lui Dumnezeu, Care s-a intrupat din Fecioara Maria si a vietuit ca persoana istorica in timpul imparatilor romani August (31 i.d.Hr. - 14 d.Hr.) si Tiberiu (14-37). Istoria nu prezinta viata Sa dumnezeiasca, aceasta facindu-se la alte discipline teologice, ci se ocupa numai de viata Sa omeneasca. Iisus Hristos s-a nascut in zilele lui Irod, regele Iudeii, si ale procuratorului roman Quirinius, guvernator al Siriei, (Luca 2, 2), in timpul imparatului Augustus, cu citiva ani inaintea erei crestine, al carui inceput a fost stabilit de Dionisie cel Mic († 540) - originar din provincia romana Scythia Minor sau Dacia Pontica (Dobrogea in 753 a.U.c.

Alte referate despre: iisus hristos mantuitorul lumii, iisus hristos-mantuitorul lumii cele 4 minuni, iisus hristos mantuitorul lumii referat

Botezul Mantuitorului

Iisus hristos vine la Ioan si ii ceresa-l boteze in apele Iordanului.
Stiind prea bine ca Iisus Cel fara de pacat nu avea nevoie Sa se
boteze, Ioan incearca sa-l opreasca zicandu-I : >.Iisus ii spune
acestuia: .Ioan se supuse , iar cand Iisus primi botezul si iesi din
apa cerurile se deschisera si Duhul lui Dumnezeu pogora asupra Lui in
chip de porumbel si o voce se auzi rostind :din inalturi:>.

Alte referate despre: botezul mantuitorului, despte botezul mantuitorului, botezul mantuitorului referat

Dragoste, smerenie si chenoza

După cum am amintit Dumnezeu a rânduit ca Răscumpărător pe Fiul Său cel Unul Născut din veci, ca să înfăptuiască mântuirea pentru toată lumea(obiectivă);deci creând făptura mâinilor sale din iubire şi pârându-i rău de căderea ei, tot din iubire o mântuieşte după cum mărturiseşte Sfânta Scriptură "căci aşa de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său cel Unul Născut l-a dat ca să fie răstignit" (Ioan III:16)

Alte referate despre: dragoste smerenie chenoza, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Parabolele Mantuitorului din duminicile Triodului

Primul sfant parinte imnograf ce a compus cantarea triodica a fost Cosma, iar lui i-au urmat sfintii Teodor si Iosif vietuitori la Manastirea Studion de la Constantinopol Triodul acopera cele zece saptamani dinaintea Pastelui si cuprinde: o perioada de pregatire de trei saptamani, marcata de patru duminici (a Vamesului si Fariseului, a Fiului risipitor, a Înfricosatei Judecati si a Izgonirii lui Adam din rai), Postul Mare (de sase saptamani sau 40 de zile, incluzand Duminicile Ortodoxiei, a Sfantului Grigorie Palama, a Sfantului Ioan Scararul, a Sfintei Maria Egipteanca si a Floriilor) si Saptamana Patimilor cand ajutati de sfintele nevointe ale postului si rugaciunii, dar mai ales de renumitele slujbe ale deniilor, devenim contemporani întregii opere rascumparatoare.

Alte referate despre: parabolele mantuitorului, duminicile triodului, despre parabolele mantuitorului

Invierea Mantuitorului

Dezamagiti si tulburati, inselatorii de atunci au platit pe strajeri ca sa spuna, impotriva evidentei si a ratiunii insasi, ca El a fost furat noaptea de ucenicii Lui fricosi din mormantul intarit cu paza si peceti. Necredinciosii de mai tarziu au nascocit un sir de ipoteze, presupuse stiintifice, ca sa tagaduiasca Adevarul, faptul dumnezeiesc. Cels si Profiriu, rationalisti si alti inchipuiti luminati, au gandit Invierea lui Hristos cu mintea lor materiala scurta, orbita de patima, strambata de prejudecati anticrestine, si au declarat ca este o amagire.

Alte referate despre: invierea mantuitorului, adeverirea mortii si realitatea invierii mantuitorului, referat invierea mantuitorului

Spovedania

Spovedania este Taina prin care credinciosul primeste de la Dumnezeu iertarea pacatelor marturisite duhovnicului cu zdrobire de inima si cu hotararea de a nu le mai face. Taina Spovedaniei se mai numeste si Taina pocaintei sau a Marturisirii. Ea a fost fagaduita de Mantuitorul prin urmatoarele cuvinte, adresate apostolilor: "Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer" (Matei 18.18).Spovedania

Alte referate despre: spovedanie de mihai eminescu, mihai eminescu spovedanie, spovedania de mihai eminescu

Mantuire si desavarsire

Din versetul citat se poate intelege ca Iisus mantuieste lumea fara sa o judece.Faptul nu are nimic neverosimil,caci mila Lui este mai mare decat rigoarea Lui. A pedepsi fara a judeca pare nedrept,dar a ierta si a mantui fara judecata intra in nesfarsitamizericordie a Mantuitorului.Poate ca daca ar fi judecat lumea in timpul existentei sale terestre,El ar fi distrus lumea caci n-ar fi gasit decat putini drepti,precum in Sodoma si Gomora(Fac.19,1-28,Mt.10,15-16,11,23-24).

Si totusi Iisus nu mantuieste omul fara conditii si daca El nu judeca (decat la Marea Judecata)este pentru ca aici lasa libertatea omului sa judece pe sine, sa-si judece mai intai el insusi faptele;si sa se pocaiasca,sa-si schimbe modul de traire si de gandire indreptandu-le spre cer(metanoia).Aceasta autojudecata este esentiala pentru cunoasterea de sine care,la randul ei,este capitala pentru mantuire.Caci a-ti cunoaste sinele,a cunoaste chipul lui Dumnezeu in tine,inseamna a te detasa de eul individual ...

Alte referate despre: mantuire si desavarsire, mantuitorul iisus hristos catehet si pedagog desavarsit, mantuirea

Obiceiuri pascale

Pentru a salva vieti, misionarii au decis sa isi popularizeze mesajul religios incet, permitand populatiilor sa isi continue celebrarile pagane insa acestea trebuiau sa fie in maniera crestina. Asa cum s-a intamplat, sarbatoarea pagana Eastre avea loc la aceeasi data ca si sarbatoarea crestina a renasterii Domnului.

Alte referate despre: obiceiuri pascale, obiceiuri pascale la romani, traditii si obiceiuri pascale

Razboiul celor Doua Roze

Violenta era un lucru obisnuit in Anglia secolului al V-lea. Rivalitatile dintre baroni si disputa pentru tron au culminat cu Razboiul celor Doua Roze.

Alte referate despre: razboiul celor doua roze, razboiul celor 2 roze, razboiul celor doua roze referat

Sistemul imunitar

Iata care sunt alimentele prohibite pentru cei care au deja probleme cu imunitatea: zaharul si produsele care-l contin, margarina, alimentele cu conservanti sintetici, alcoolul (mai ales in "doze" repetate, zilnice), produsele de cofetarie si sucurile cu conservanti si aromatizanti sintetici, in general produsele suprarafinate, obtinute pe cale industriala.

Alte referate despre: sistemul imunitar la om, sistemul imunitar, sistemul imunitar referat

Pelerinajul crestin

Dupa parerea unui specialist (Giorgio Otranto), nasterea si difuzarea pelerinajului crestin se datoreaza in primul rand schimbarii conditilor istorice decat unei noi mentalitati. Acesta argumenteaza amintind faptul ca orice schimbare a mentalitatii necesita un timp mai indelungat pentru asimilarea unor conceptii determinate; in schimb, pelerinajul crestin se dezvolta imediat dupa pacea Bisericii, ca raspuns la necesitatea de mult alimentata de lecturile biblice, de a vizita locurile in care a trait si a activate Mantuitorul Hristos.

Alte referate despre: pelerinajul crestin, pelerinaj crestin, pelerinaje crestine

Razboaiele Daco-Romane

Afirmatii despre Geto-Daci
1.Herodot(514) - Cei mai viteji si mai drepti dintre Traci
2.Civilizatia Geto-Dacilor cuprindea cultura materiala si cultura spiritoala
3.In anul 339 Alexandru Macedon a organizat expeditia la N Dunarii
4.In 339 Getii Dobrogeni si Grecii Histrieni au luptat impotriva lui Ateas
5.Fac prte din ramura nordica a Tracilor

Alte referate despre: razboaiele daco-romane, razboaiele daco-romane referat, razboaiele daco romane

Martisorul

Descoperirile arheoloice arata ca se celebra prima zi a primaverii inca de acum 8000 de ani... Si pe vremea dacilor simbolurile primaverii erau confectionate in timpul iernii si se purtau doar dupa 1 Martie. Martisoarele erau atunci pietricele albe si rosii insirate pe o ata. Alte surse aratau ca martisoarele constau in monede care erau atarnate de fire subtiri de lana, negru cu alb. Tipul de moneda: aur, argint sau bronz indica statutul social.

Alte referate despre: legenda martisorului, martisor de ion pillat, ion pillat martisor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles