Vertebratele acvatice

Vertebrate acvatice - rechinii

Corpul : forma hidrodinamica , acoperit cu solzi ososi, de origine dermica. Membrele reprezentate prin inotatoare perechi : pectorale si ventrale(abdominale),prezinta si inotatoare neperechi : dorsala,anala si codala(cu lobi egali sau inegali).

Tegumentul : epiderma multistratificata cu celule mucoase si derma (tesut conjunctiv) cu celule pigmentate ,produce solzii : cicloizi,ctenoizi ,placoizi.

Musculatura – striata – dispusa in benzi longitudinale formate din miomere separate de miosepte(unele specii au muschi transformati in organe electrice).

Scheletul este cartilaginos sau osos :
-scheletul capului :cutia craniana si scheletul fetei(apar falcile si oasele palatine),arcuri branhiale,
-scheletul trunchiului : coloana vertebrala (vertebre biconcave – amficelice) cu doua regiuni – regiunea trunchiului si regiunea codala,coastele,
-centurile :scapulara(leaga inotatoarele pectorale de cap) si pelviana (leaga inotatoarele ventrale de trunchi),
-scheletul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 4234
Materia: Biologie

Supraclasa pisces - rechinii

Clasa peştilor cartilaginoşi
Cuprinde peşti cu schelet cartilaginoşi şi cu corpul acoperit cu solzi placoizi. Gura aşezată ventral sub bot (gura sub terminală), are numeroşi dinţi. Înotătoarea codală are lobul superior mai mare (heterocercă). Au 5 – 7 perechi de branhii aşezate în pungi branhiale care comunică cu exteriorul prin fante branhiale. Le lipseşte vezica înotătoare.

Alte referate despre: referat biologie animala clasa pisces rechinul, subincrengatura vertebrata supraclasa pisces, referat biologie animala grupul pisces rechinii

Rechinii

Rechinii se deosebesc de restul speciilor de pesti ososi prin scheletul cartilaginos pe care il prezinta. Sunt animale de prada capabile sa manance chiar si cele mai mari specii de piesti, atat la suprafata cat si la mai mare adancime. Aceasta categorie de pesti au evoluat dar unii pastreaza aceleasi trasaturi cu cei de acum 100 de milioane de ani.

Alte referate despre: rechini, rechinii, referat despre rechini

Rechinii

Rechinul spiridus traieste pe fundul marii.Botul lui lung, sensibil, il ajuta sa gaseasca orice prada din preajma fiind foarte stralucitor. Din totdeauna rechinii si-au luat asupra lor vina de ,,mancatori de oameni „ acest lucru fiind gresit aceasta faima au prins-o in drum, de la faimosul film ,,Falci”. Majoritatea rechinilor nu se ating de oameni,constatnadu-se ca ei ataca omul doar cna confunda un inotator cu o foca sau cu o alta prada.

Alte referate despre: referat rechini, rechinul albastru, rechini si balene

Hranirea in mediul acvatic

La inceput puii de crocodil se hranesc cu insecte, mormoloci, melci, pestisori, raci si scoici. Deoarece cresc foarte rapid si pot captura numai animale de prada mici, acestia mananca foarte des. Cum cresc, incep sa captureze prazi mai mari si creste concomitent durata intre doua mese. Mai intai captureaza pesti mai mari si alte reptile, apoi treptat incep sa vaneze si mamifere. Inhata orice vietate ce la ajunge in cale, fie acesta maimuta, bivol, zebra, sarpe sau chiar om. Multe animale cad prada crocodilor in timp ce isi potolesc linistite setea pe amul apei. Crocodilii consuma si hoituri, nu numai prazi capturate vii.

Oricat de ascutiti si de taiosi ar fi dintii acestor animale, tot nu sunt potriviti pentru sfarmarea si devorarea carnei prazii. Cand un crocodil sau aligator inhata un animal ce isi potoleste setea pe mal, de obicei il prinde si incearca sa-l traga in apa spre a-l ineca.
De multe ori este nevoit sa depuna prada intr-o groapa din matca, pana ce i se inmoaie pielea ...

Alte referate despre: relatii de hranire in mediul acvatic, modul de hranire in mediul acvatic, hranire in mediul acvatic

Lumea acvatica

Majoritatea depun icre, dar unii, de exemplu rechinii nasc pui vii. Sunt specii de pesti care traiesc in ape dulci- rauri sau lacuri- si specii care traiesc in oceane. Exista doua grupe principale de pesti-pestii ososi au scheletul osos, rechinii si pisicile de mare au schelet cartilaginos, mai putin dur.

Alte referate despre: lumea acvatica, despre lumea acvatica, in lumea acvatica

Rechinii-pesti ososi

Multe specii au in general randuri de dinti ascutiti care sunt fixate in fibrele membranoase.Dintii care de multe ori raman in carnea prazii, sunt imediat inlocuiti de altii noi.Inotatoarele si coada sunt solide spre deosebire de pestii ososi.Rechinii prezinta enzime digestive foarte puternice care ii auta binenteles la digerarea prazii.

Alte referate despre: rechinii-pesti ososi, pesti ososi, pestii ososi

Marele rechin alb

E posibil ca notorietatea rechinului sa fi fost accentuata datorita acestui fapt. Rechinul tigru, la fel de periculos, a mancat probabil la fel de multi oameni, dar victimele lui nu au putut sa vorbeasca despre el. Putine animale inspira atata teroare si asemenea fascinatie morbida ca marii rechini albi. Prezentati in filme si in literatura ca ucigasi insetati de sange, ei sunt considerati responsabili pentru cele mai multe cazuri de atacuri de rechini, fatale sau aproape fatale. Legenda este cu siguranta exagerata, dar fara indoiala marele rechin alb este printre cei mai periculosi pradatori din lume.

Alte referate despre: rechinul alb, marele rechin alb, rechinul alb referat

Ghepardul si evolutia animalelor vertebrate

Vertebratele au apărut pe Pământ mai târziu decât nevertebratele. Evoluţia lor a avut loc în strânsă legătură cu schimbarea condiţiilor de viaţă. Cele dintâi vertebrate au fost şi cele mai simple şi anume peştii placodermi, care aveau capul şi jumătatea anterioară a corpului acoperită cu plăci osoase.

Alte referate despre: evolutia animalelor vertebrate, evolutia componentelorencefalului la animalele vertebrate, evolutia sistemului respirator la animale vertebrate

Sistemul nervos la vertebrate

Raspunsul specific al unui neuron-impulsul neuronic-si capacitatea unei cellule sa fie stimulata fac aceaste cellule ca fiind unitati care transfera informatia dintr-o parte a corpului in alta. Desi multe animale-celulare au un fel de sistem nervos,complexitatea organizarii difera considerabil intre diferitele animale.

Alte referate despre: sistemul nervos la vertebrate, sistemul nervos al vertebratelor, particularitati ale sistemului nervos la vertebrate

Delfinii - mamifere acvatice

Rudele lor cele mai apropiate sunt cetaceele de dimensiuni colosale, printre care balena si balena ucigasa. Aceste doua specii sunt cei mai mari reprezentanti ai familiei cetaceelor, cele cu fanoane, care filtreaza cu ajutorul fanoanelor asezate in orificiul bucal asemenea unui gard organismele vii care formeaza planctonul si cele cu dinti, cere haituiesc, captureaza si-si mananca prada asemenea animalelor de prada. Delfinii apartin familiei cetaceelor cu dinti. Sunt de dimensiuni mai reduse, hrana lor este alcatuita in cea mai mare parte din pesti si sepii, cu toate ca cel mai mare reprezentant al lor, orca, spaima marilor, ataca focile si alti delfini.

Alte referate despre: delfini mamifere acvatice, delfinii-mamifere acvatice, mamifere acvatice delfinul

Vertebrate - clasificare

Alcătuirea externă -> Cap,trunchi şi coadă, Cap, trunchi şi membre Cap, trunchi, membre, coadă, Cap,trunchi,aripi,picioare Cap, trunchi şi membre

Alte referate despre: vertebrate clasificare, vertebratele clasificare, referat vertebrate clasificare

Bolile coloanei la animale

Regiunea lombara este formata din 7 vertebre. Acestea prezinta un corp vertebral lung si lat. Vertebra L7 apare insa adesea mai scurta decat L6 si prezinta un proces dorsal mai scurt. Orientarea proceselor dorsale este craniala iar a celor laterale cranioventral. Orientarea fetelor articulare este verticala. Miscarile in regiunea lombara sunt limitate aproape exclusiv la flexie si extensie dar zona este relativ mobila in special in portiunea craniala.

Alte referate despre: bolile coloanei vertebrale, bolile coloanei, simptome si leziuni in boli infectioase la animalele de companie

Resursele acvatice

Apa este esenţială pentru viaţa de pe planetă. Atît existenţa noastră, cît şi activităţile noastre economice sînt total dependente de această resursă inegalabila. Şi, totuşi, la nivel global apa este adeseori o resursa limitata.Fapte cheie despre situaţia apei la nivel global• Mai puţin de 1% din resursele acvatice ale planetei sînt disponibile pentru consumul uman.

Alte referate despre: resursele acvatice, resurse acvatice, resursele acvatice ale republicii moldova

Ecosisteme acvatice

Printre plantele insotitoare se numara papura, pipirigul, rogozul, sageata apei, stanjeneii, macrisul-de-apa etc. Prezenta lor depinde de durata si intensitatea inundatiilor de primavara, fiind invers proportionala cu acestea. Consumatorii micro- si macroscopici sunt mai mult sau mai putin, comuni cu cei din ecosistemele acvatice descrise anterior.

Alte referate despre: ecosisteme acvatice, ecosisteme acvatice referat, protectia apei si a ecosistemelor acvatice

Mediterana Americana

Situată aproximativ pe Tropicul Racului, Mediterana Americană are o climă tropical umedă influenţând puternic regiunile mărginaşe. Dacă ţinem seama de datele de temperatură, Mediterana Americană se incadrează pe harta globului în regiunea de “climă fără iarnă” unde nici o lună a anului temperatura aerului nu prezintă valori medii sub 18oC.
Precipitaţiile sunt în mare cantitate tot timpul anului în regiunea Golfului Mexic , dar mai ales vara, când se intensifică circulaţia aerului tropical. În timpul verii se produc multe furtuni cu descărcari electrice în toată Mediterana, adevărate “turbine termice” ale atmosferei. Numarul mediu annual de zile cu furtuni variază între 30 şi 80. Cicloane gigantice, cu un diametru de peste 800Km în care vântul capătă o viteză de peste 200Km/h, declanşează ploi enorme şi valuri catastrofale.
Regiunea Mării Caraibilor are o climă caldă si mai umedă decât a Golfului Mexic, cu cantităţi de precipitaţii ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Maduva spinarii

Cordoanele laterale sunt situate intre coarnele anterioare si cele posterioare. Sunt alcatuite din fascilulul fundamental si tractusurile: spinotalamic lateral, spinocerebelos anterior, spinocerebelos posterior, corticospinal lateral, tectospinal, rubrospinal si olivospinal.

Alte referate despre: maduva spinarii, maduva spinarii referat, maduva spinari

Deviatii ale coloanei vertebrale

Cand in mod voluntar un copil, care sta mult in banca stramb, capata o deformare, pozitia nu poate fi numita scolioza, ci deviatie prin tinuta. In aceasta nu se observa nici o deformatie a toracelui si nici o sarcina a coloanei vertebrale.Scolioza : Este deviatia colioanei vertebrale in plan frontal, cu rotiri ale corpurilor vertebrale de partea convexa, rotiri care antreneaza si coastele, determinand o gibozitate de partea covexa. Aceasta noua pozitie a coloanei vertebrale produce asimetrii ale umerilor si omoplatilor.

Alte referate despre: deviatii ale coloanei vertebrale, deviati ale coloanei vertebrale, deviatii ale coloanei vertebrale referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles