Viata lui napoleon bonaparte cronologie

Napoleon Bonaparte - cronologie

S-a nascut in 1769 la Ajaccio intr-o familie saraca. Ajunge general in
timpul revolutiei si in 1795 infrange revolta regalista.

Prin inabusirea revoltei regaliste generalii au ocupat un rol
important in viata politica cucerind teritorii noi.

Casatorindu-se cu Josephine de Beauharnais preia controlul armatei din
Italia in 1796 avand victori stralucite impotriva armatelor austriece
ajutand la refacerea visteriei franceze tot el a incheiat pacea cu
Austria din 1797 unde Franta primea malul stang al Rinului si
dominatia asupra Italiei de Nord.

In 1798 Bonaparte incearca sa taie legatura Angliei cu India cucerind
Egiptul,armata franceza iese invingatoare dar Napoleon nu poate evita
distrugerea flotei franceze de catre Amiralul Nelson la Abukir.

Acesta revine in Franta fiind proclamat salvatorul natiunii si se
pregateste sa dea o lovitura de stat pt. A ajunge ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 10367
Materia: Istorie

Napoleon Bonaparte cel mai mare conducator al Frantei

In 1796, Bonaparte a fost promovat comandant al armatei franceze in Italia. S-a luptat cu patru generali Austrieci succesiv, fiecare cu un numar superior de soldati si a fortat Austria si aliatii sai sa faca pace.

Tratatul de la Campo Formio a stabilit ca Franta sa pastreze cele mai multe din cuceririle sale. In nordul Italiei a fondat Republica Cisalpina (cunoscuta mai tarziu ca Regatul Italiei) si si-a intarit pozitia in Franta, trimitand comorii in valoare de milioane de franci, guvernului.

In 1798 pentru a riposta comertului Britanic cu estul, a condus o expeditie in Egipt prin Turcia, pe care l-a si cucerit. Cu toate acestea flota lui a fost distrusa de amiralul englez Horatio Nelson. Bonaparte a reformat guvernul si legile Egiptene, abolind sclavia si feudalismul si garantand drepturile de baza.

Cercetatorii francezi pe care i-a adus cu el au inceput studiul stiintific ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte al frantei, napoleon bonaparte imparat al frantei

Napoleon Bonaparte - imparat francez

Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stâncile de bazalt ale insulei Sf. Elena, de fostul împărat francez Napoleon Bonaparte. Acţiunea captivantului roman începe în anul 1769, când în familia lui Carol şi Letiţia Bonaparte se naşte micul Napoleon. După cum singur mărturiseşte, a fost un copil curios şi încăpăţânat, nimic nu i se impunea. Era certăreţ, haimana, nu se temea de nimic, bătea pe unul, zgâria pe altul, facându- se redutabil pentru toţi. Mau târziu, la şcoala, el nu era iubit nici de profesori, nici de colegi fiind violent, mândru, indisciplinat. Odată cu trecerea timpului, micul corsican se impune datorita calităţilor sale. Oricât de excepţionale erau calităţile lui Napoleon, ele nu explicǎ decât limitat uluitoarea ascensiune a modestului sublocotenent până la tronul imperial. Restul explicaţiei trebuie căutat în împrejurările care i-au îngăduit sǎ- şi valorifice aceste calităţi.

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte imparat francez, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca ,si criza financiara.Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848

Napoleon I Bonaparte

Napoleon I Bonaparte cazut in dizgratie dupa lovitura contrarevolutionara de la 9 termidor (27 iulie) 1794 din cauza legaturilor pe care le avusese cu Robespierre, s-a ridicat din nou, in urma reprimarii rascoalei regaliste din 1795, fiind numit general de divizie, general-sef al armatei din interior si apoi comanadant al armatei din Italia (1796).

Alte referate despre: napoleon 1 bonaparte, napoleon i bonaparte referat istorie, napoleon de bonaparte

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Napoleon este susţinut de către parlament nu doar cu o armată ci şi cu întreaga “flotă mediteraneană”. După ce îl evitase practic pe admiralul Nelson, Bonaparte debarcă în Africa şi câştigă “bătălia piramidelor”. O săptămână mai târziu, admiralul Nelson nimiceşte flota franceză, care era ancorată în portul Aboukir. Acest dezastru izolează practic armata franceză, care ramâne fără nici o speranţă de a fi ajutată de pe continent.

În următoarele 12 luni, Napoleon luptă şi câştigă câteva bătălii, stopează câteva răscoale în Egipt, reproiectează oraşul Cairo, flirtează cu gândul de a se converti la Islam şi conduce o campanie nereuşită de a cuceri Palestina.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, referat napoleon bonaparte imparat al frantei, charles luis napoleon bonaparte imparat al frantei 1852-1870

Napoleon Bonaparte pro si contra

La 15 ani, in 1784, el trece la scoala de ofiteri din Paris, pe care o absolva, dupa un an, insusindu-si cu multa usurinta cunostintele predate aici. Primeste gradul de sublocotenent si, in curand, se remarca prin curajul si priceperea, dar si prin pasiunea pentru munca mostenite de la mama sa, femeie inzestrata cu o fire darza si insufletita de un puternic patriotism, care stia sa se orienteze cu succes in problemele vietii cotidiene si sa-si creasca copiii cu autoritate. Astfel, prima biruinta are loc in 1793, cand regalistii din Toulon, razvratindu-se impotriva puterii revolutionare, cheama in ajutor flota engleza careia ii predau orasul.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Napoleon Bonaparte - biografie

2)De ce a invadat Napoleon Rusia ?
La începutul lui 1812 Napoleon afla că puterea sa nu este nelimita-tă. Vechea sa ambiţie de a invada Anglia era împiedicată de slăbiciunea comparativă a flotei franceze care nu dispunea de navele şi resursele necesare pentru a lansa un atac în forţă. Încercarea de a organiza un boi-cot al produselor englezeşti în toată Europa, care spera că va conduce la o revoltă a şomerilor britanici, a eşuat, deoarece Spania, Portugali sau Rusia nu puteau fi controlate. Tentativa de a subjuga Spania şi Portuga-lia s-a transformat în Războiul Peninsular, în care francezii au fost înfrînţi de forţele engleze, spaniole şi portugheze reunite sub comanda lui Sir Arthur Wellesley, viitorul duce de Willington.
Ulterior, Napoleon şi-a îndreptat atenţia către Rusia, ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte biografia, napoleon bonaparte-biografie

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

După victoria de la Lodi în 1796 şi-a dat seama că era o fiinţă superioară, destinată să realizeze fapte mari. Nu îi era ruşine să recunoască că are o ambiţie nemărginită. După ce a vizitat Moscova în 1812 prietenii săi au remarcat o schimbare înfricoşătoare la Napoleon.
Memoria începuse să-l lase, devenise mai autoritar şi mai intolerant faţă de punctele de vedere ale altora. Începea să ia greutate, devenind mai nepăsător şi încet. “Puterea vine prin teamă” spunea el în acea vreme.

Alte referate despre: franta in timpul lui napoleon bonaparte, viata lui napoleon bonaparte, personalitatea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Tratatul de la Campo Formio a stabilit ca Franţa să păstreze cele mai multe din cuceririle sale. În nordul Italiei a format Republica Cisalpină (cunoscută mai târziu ca Regatul Italiei) şi şi-a întărit poziţia în Franţa, trimiţând comori în valoare de milioane de franci, guvernului.
În 1798 pentru a riposta comerţului Britanic cu estul, a condus o expediţie în Egipt prin Turcia, pe care l-a şi cucerit. Cu toate acestea flota lui a fost distrusă de amiralul englez Horatio Nelson. Bonaparte a reformat guvernul şi legile egiptene, abolind sclavia şi feudalismul şi garantând drepturile de bază.
Cercetătorii francezi pe care i-a adus cu el au început studiul ştiinţific al istoriei antice egiptene. În 1799 nu a reuşit să captureze Siria, dar a reuşit o victorie zdrobitoare asupra Turciei la Abu Qir.

Alte referate despre: referat despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

La 15 august 1769, la Ajaccio, în insula Corsica, Napoleon s-a născut ca supus francez. Corsica făcuse parte din republica Genovei şi fusese cedată Franţei de-abia cu un an în urmă. Tatăl lui Napoleon s-a opus cu înverşunare ocupaţiei franceze, dar după mult timp a realizat că nu are decât de câştigat dacă trece în tabăra cealaltă. Familia lui Napoleon era mare, fiind alcătuită din cinci fii şi trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obţinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea că familia aparţinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon să înveţe la o academie militară pe cheltuiala guvernului.

Alte referate despre: moartea lui napoleon bonaparte, napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte

Napoleon - biografie

Este un cliseu istoric faptul ca Napoleon a fost neobisnuit de scund. Inaltimea sa era de cinci picioare si doua degete (circa 1,67 m), iar inaltimea minima pentru inrolare in armata a fost de de cinci picioare. In 1813 a fost redusa la patru picioare si doua degete. Foarte inteligent si plin de viata, el a fost foarte muncitor. Unele zile lucra chiar si 18 ore.

Alte referate despre: napoleon biografie, viata lui napoleon biografie, referat napoleon biografia lui

Napoleon Bonaparte

Bonaparte, un om nu prea modest, s-a hotarât sa-si paraseasca armata
si sa se reîntoarca sa salveze Franta. În 9-10 noiembrie 1799 el si
camarazii lui au capatat putere si au instaurizat un nou regim -
Consulatul. Sub constitutia sa, Bonaparte, ca prim consul, avea
aproape toata puterea dictatoriala. În 1802 constitutia l-a facut
consul pe viata, iar mai apoi în 1804 sa-l faca împarat.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat in franceza, biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte

Uimitorul Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Din cauza acestui lucru , s-a convocat Adunarea Starii Generale . Ea nu a mai fost convocata din 1614 . Deci , in 1789 Adunarea Starii Generale a fost convocata din nou . Aici , reprezentantii starii a 3-a nu si-au putut spune ideile si aprobarea . Din cauza acestui lucru , starea a 3-a s-a despartit de celelalte stari . Inchisoarea Bastillia a fost daramata . Acest eveniment a semnificat rasturnarea monarhiei .

Pe 4 august s-au facut 2 decrete importante . Acestea erau „Drepturile omului si ale cetateanului „ . Dupa un an s-au facut serbari la care a participat Ludovic al 16-lea . Acesta a promis in fata natiunii ca va permite orice decret . Insa , dupa un an de la juramant , Ludovic al 16-lea a incercat sa fuga , insa planul lui a esuat . Astfel, oamenii nu au mai avut incredere in el .

In acelasi an Franta a mai avut un razboi cu Anglia ...

Alte referate despre: uimitorul napoleon bonaparte, referat istorie napoleon bonaparte, referat napoleon bonaparte download

Ascensiunea lui Napoleon Bonaparte

La inceputul razboaielor revolutionare,Napoleon a dat dovada de
un exceptional talent in calitate de locotenent de artilerie,avansand
in grad cu o uimitoare rapiditate.

Alte referate despre: ascensiunea lui napoleon bonaparte, cauzele ascensiunii si ale declinului lui napoleon bonaparte, ascensiunea politica a lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Après avoir obtenu un congé en septembre 1786, il retourne en Corse où les affaires de la famille se sont dégradées depuis la mort du père, Charles-Marie, survenue dix-huit mois auparavant. En avril 1787, il obtient une prolongation de son congé pour "raisons de santé" et on le retrouve à Paris quelques mois plus tard, sollicitant les administrations, se faisant introduire dans quelques salons "ancien régime".

Alte referate despre: informati despre napoleon bonaparte, viata personala a lui napoleon bonaparte, campaniile lui napoleon bonaparte

Comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata

2. Migraia pasarilor. Multe pasari migreaza sezonier. Prim`vara, ele
zboar` din zonele cu ierni mai calde ]i cu cantit`i mari de hran`
[nspre zonele mai reci unde-]i depun ou`le ]i-]i cresc puii. Aceste
regiuni mai reci au hran` [ndestul`toare numai prim`vara ]i vara.
Unele specii migreaz` oricum [n zone cu mai puin` hran`, dar care
ofer` mai mult` protecie [n perioada reproducerii ]i cres]terii
puilor. P`s`rile se [ntorc [n fiecare an [n aceste locuri de
reproducere.

Alte referate despre: comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata, comportamentul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata, comportamenteul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata
Referate afisate : 18
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles