Viata si opera lui horatius

Epodele - Horatius

"Epodele - Horatius"
Tonul este personal, Horatius este tanar, si, desi cerul e plin de nori, nu accepta sa se lase prada disperarii. Cantec de banchet, adresat prietenilor, acest mic poem, scris in distihuri alcatuite dintr-un hexametru dactilic si un iamb “elegiac”, anunta lirismul Odelor.

"Epodele - Horatius"
Predilectia cu care se incheie, rostita de centaurul Chiron in legatura cu Achille, elevul sau, contine, credem, reminiscente din cantecul Parcelor din poemul 64 catullian. Ceea ce repreinta deja o caracteristica a lirismului lui Horatius este simbolismul moral implicat intr-un tablou de natura, si totodata vointa de a refuza teama.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2529
Materia: Diverse

Mitologie

"Mitologie"
Psyche,divinitate a sufletului in mitologia greaca,a atras prin frumusetea ei deosebita mania zeitei Venus.Oracolul, gresit interpretat, i-a prezis un sot monstruos.Acesta a fost insa zeul iubirii,Amor(grecii il numeau Eros),care a indragit-o pe Psyche si i-a oferit o viata minunata intr-un palat divin,ramanand insa mereu nevazut.
"Mitologie"

Alte referate despre: mitologia greaca, mitologie greaca, mitologia romana

Mitul-Definitii, Delimitari, Filiatii

Încercarea de definire a mitului în mod cât mai cuprinzător, acceptabil şi accesibil în acelaşi timp, a fost ţinta a numeroşi savanţi; totuşi aceştia nu au reuşit să dobândească o asemenea definiţie: pe de o parte fenomenul mitologic este foarte complex, pe de altă parte fiecare exeget al mitului abordează tratarea acestei probleme printr-o optică destul de profesională, limitând câmpul de observaţie şi rationament.

Alte referate despre: definitii ale mitului, definita mitului, definirea mitului si opinii critice

Quintus Horatius Flaccus

Horatiu, unul dintre cei mai reprezentativi poeti ai literaturii latine, s-a nascut la 8 decembrie 65 i.Hr. La Venusia, un orasel in sudul Italiei. Amintirile cadrului rustic, in care poetul si-a petrecut primii sai ani, au ramas puternic statornice in mintea si inima lui Horatiu. Nu exista informatii despre mama poetului, si se pare ca a avut o doica.

Alte referate despre: quintus horatius flaccus, quintus horatius flaccus referat, quintus horatius flaccus opera

Mitologia greaca

3) Apollo
In mitologia greaca, fiu al lui Zeus si al lui Leto, fiica unui Titan. El a creat de asemenea epitetele „Delian”(Delos, insula unde s-a nascut) si „Pythian” (omorarea lui Python, legendarul sarpe care pazea un mormant de pe Muntele Parnas). In legenda Homerica, Apollo a fost initial zeu al profetiei. Cel mai important oracol al sau a fost la Delfi, locul victoriei sale impotriva lui Python. Acesta uneori, le dadea muritorilor pe care ii iubea (printesa Casandra) , darul profetiei.

Alte referate despre: zeii din mitologia greaca, zeite din mitologia greaca, mitologia greaca zei

Oda in metru antic

In prima strofa sunt utilizate verbe la imperfect precum “nu credeam sa-nvat a muri “ , “inaltam” pentru a arata countinuitatea actiunii in trecut , o actiune de nesfarsit , conditia omului de geniu , ca el este nemuritor , vesnic , ca poate depasi conditia ireversibila a timpului. Credinta ca exista nemurire si ca el se incadreaza in categoria vesnic tanara a celor care nu vor imbatrani niciodata. Isi dorea sa fie singur , izolat de ceilalti deoarece el era omul-geniu, inaltandu-si capul spre steaua singuratatii (geniul nu doreste sa fie alaturi de oamenii obisnuiti).

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat

Originile imperiului roman

Contactul cu grecii ia afectat profund pe romani fiindcă grecii aveau o cultura si-o educaţie mai dezvoltata ca cea a romanilor. Romanii bogaţi angajau sclavi greci ca, contabili, in timp ce majoritatea profesorilor si doctorilor erau greci. Literatura,arhitectura si religia romana au fost influenţate in anumite masuri de cultura grecilor, unii romani aveau părerea ca motivul pentru care-si pierdeau renumele era datorat de faptul ca erau manipulaţi de greci.

Alte referate despre: originea imperiului roman, originile imperiului otoman, originea imperiului bizantin

Dilema Hamletiana

Claudius,unchiul lui Hamlet,ii ucide tatal,pe rege,si se insoara cu mama lui Hamlet,Gertrude.Fantoma regelui ii marturiseste lui Hamlet numele ucigasului Claudius.Dovedirea nevinovatiei unchiului sau se transforma in obsesie pentru tanarul print al Danemarcei.Singurul element capabil sa puna la indoiala si sa ameninte realitatea razbunarii este imaginea pe care personajul si-o formeaza despre aceasta razbunare,dupa implinirea acesteia;el o vede ca pe un lucru mort.El nu poate sa dea o forma actiunii fiindca actiunea respectiva ar inlatura,in favoarea uneia singure,multiplele posibilitati pe care le ofera imaginatia.

Alte referate despre: dilema hamletiana, eseu dilema hamletiana, adolescenta-virsta a dilemelor

Divina Comedie - Dante Alighieri

Divina Comedie - Dante Alighieri cea mai celebra opera a lui Dante Alighieri, este totodata una dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Divina Comedie - Dante Alighieri descrie coborirea lui Dante in Infern, trecerea prin Purgatoriu si, in fine, ascensiunea in Paradis, pentru a termina cu apoteoza unirii lui cu Divinitatea.

Alte referate despre: divina comedie dante alighieri, divina comedie dante alighieri rezumat, divina comedia dante alighieri

Importanta jocului in viata si dezvoltarea individului

Prin joc, atunci cand suntem mici, asimilam realul la eu şi, prin imitatie a eului la real. Tot prin joc ne descarcăm energetic şi ne rezolvăm anumite conflicte, ne formăm şi ne informăm, socializăm cu alţii.

Alte referate despre: importanta jocului in viata si dezvoltarea individulu, importanta jocului in viata individului, importanta jocului in viata omului

Viata ca o prada de Marin Preda

"Viata ca o prada de Marin Preda"
Ne formam o impresie despre contributia unui scriitor de dezvoltarea literaturii romane citindu-i opera, dar importante sunt si memoriile sau scrierile autobiografice. Autobiografia este o prezentare amanuntita a vietii sau a unei perioade. Memoriile sunt momente la care autorul a participat sau a fost martor.
"Viata ca o prada de Marin Preda"

Alte referate despre: viata ca o prada de marin preda -rezumat pe capitole, viata ca o prada de marin preda, rezumat pe capitole-viata ca o prada de marin preda

Viata lui Mihai Eminescu

Între 1872 şi 1874 e student „ordinar” la Berlin; Junimea îi acordă o bursă cu condiţia să-şi ia doctoratul în filozofie. Urmează cu regularitate două semestre, dar nu se prezintă la examene.

Alte referate despre: viata lui mihai eminescu, despre viata lui mihai eminescu, viata lui mihai eminescu referat

Viata Sfantului Nicolae

Deci crescând pruncul cu anii, crestea împreunã si cu întelegerea si cu obiceiurile cele bune, pe care le învãta de la pãrintii sãi cei buni; fiind ca o holdã roditoare, care primeste în sine sãmânta învãtãturii celei bune, care odrãsleste si aduce în toate zilele roade noi de fapte bune.

Alte referate despre: viata sfantului nicolae, viata sfantului nicolae pe scurt, referate religie viata sfantului nicolae

Viata si activitatea lui Mircea Eliade

Din 1976 începe publicarea în trei volume a operei sale capitale Istoria credinţelor şi ideilor religioase. Cu această lucrare se impune definitiv între savanţii secolului al XX-lea.

Alte referate despre: viata si activitatea lui mircea eliade, referat viata si activitatea lui mircea eliade, viata si activitatea lui mircia eliade

Viata - eseu

Viata - eseu - Cit de bine e sa fii fericit, dar universul incearca noi schimbari, rotindu-se in nestirea infinitului ... Si eu incerc numai suferinta , asteptare , dor ... Timpul trece si eu ramin , cautind aceeasi suferinta.

Alte referate despre: viata eseu, ce este viata eseu, despre viata eseu

Viata omului si energia

Viata omului si energia - Viaţa modernă nu poate fi concepută fără energie electrică. Astfel, cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate dacă nu ar fi existat energia electrică. Aceasta e folosită pretutindeni. Viata omului si energia

Alte referate despre: referate despre viata omului si energia, viata omului si energia electrica, referate fizica viata omului fara energie electrica

Viata Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava

Ioan marturisea si mai tare pe Hristos, in final find inlantuit si aruncat in inchisoare. Plin de rani, a doua zi dmineata este adus iarasi in fata lui Ighemon, care a incercat din nou sa-l convinga sa treaca la credinta lui. Nici de aceasta data nu a reusit eparhul sa-l convinga pe Ioan, si astfel a poruncit sa fie legat de coada unui cal, si tarat prin cetate, pietrele sfasiindu-i trupul. Unul dintre chinuitori, vazand taria credintei, cuprins de ura si manie, a tait cu sabia capul Sf. Ioan. Dupa unii cercetatori, cel care l-a ucis era un evreu.

Alte referate despre: viata sfantului ioan cel nou de la suceava, viata sf ioan cel nou de la suceava, sfantul ioan cel nou de la suceava aducerea moastelor la suceava

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea
Trebuie să se facă distincţia între consumul final şi consumul intermediar. Prin consum final se înţelege totalitatea cumpărărilor care permit satisfacerea directă a nevoilor agenţilor economici fără a participa sau a contribui la sporirea producţiei .

Alte referate despre: teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea 6ea1f html, teoria ciclului de viata privind cosumul si economisirea, teoria ciclului de viata

Viata lui Constantin Noica

Ar fi o greşeală să îţi închipui că Noica a fost o inteligenţă prematură a cărei vocaţie s-a manifestat de la început şi într-o formă deplină. Nu-i scria pe frunte că e Noica, deşi chipul şi prestanţa te duceau imediat cu gîndul la un om cu stofă aristocratică. În liceu a fost întruchiparea elevului sîrguincios şi cuminte, care nu iese din vorba profesorilor, care nu îşi îngăduie gesturi de bravadă şcolărească şi pentru care a fi elev înseamnă a avea, pe linie, note cît mai mari.

Alte referate despre: viata lui constantin noica, viata si opera lui constantin noica, viata personala a lui constantin noica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK