Viermi inelati

Viermi

Viermi Lati (Plathelminthes)
Caractere generale
- Cuprinde specii libere, raspandite in apele marine, dulci, si in solul umed (planariile) si specii parazite (teniile si fasciolele).
- Au simetrie bilaterala.
- Corpul e puternic aplatizat , nesegmentat, in forma de panglica.
- Formele libere au la extremitatea cefalica organe de simt, iar cele parazite organe de fixare.

- Tegumentul e acoperit cu o cuticula care impreuna cu musculatura formeaza teaca musculo-cutanee.
- Cavitatea corpului e plina cu tesut conjunctiv (parenchim).
- Sistemul nervos e format din ganglioni cerebroizi situati in partea anterioara si cordoane nervoase longitudinale.
- Sistemul digestiv e format dintr-un tub digestiv care comunica cu exteriorul prin orificiul buco-anal.

- Respiratia e cutanee.
- Sunt indivizi hermafroditi, in general fara stadii larvare (exceptie viermele de galbeaza) ; unele fac schimb de gazde (tenia).
- Inmultirea e sexuata. La planarie e prezenta regenerarea
Reprezentanti: ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 9186
Materia: Biologie

Viermi-Naegleria fowleri si Viermii cu carlig

Aceste larve naparlesc pe sol si se transforma in larve strongiloide. Larvele strongiloide au urmatoarele proprietati: sunt atrase de temperaturi de aproximativ 370C, de umezeala, de tesuturile vii si pot urca antigravitational. Astfel larvele strongiloide patrund activ prin tegumentele intacte, intra in vasele de sange, ajung in circulatia pulmonara, cad in alveole si urca pe caile respiratorii pana in faringe, unde sunt inghitite odata cu sputa si ajung in intestinul subtire.

Alte referate despre: naegleria fowleri, viermi cu carlig, viermi carlig

Viermii-plati, cilindrici, inelati

La speciile parazite, datorită specializării lor la viaţa în interiorul organismelor-gazdă, se remarcă procesul de simplificare sau reducere a organelor. Excepţie face doar aparatul de reproducere. Acest, dimpotrivă are o dezvoltare puternică, fiind capabil să producă sute de mii de ouă. Ciclul de dezvoltare decurge cu schimb de gazde.

Alte referate despre: viermii plati cilindrici inelati, poze cu viermi plati cilindrici inelati, importanta viermilor plati cilindrici si inelati

Principalele etape ale evolutiei animalelor

În perioada străveche, prima perioadă a evoluţiei vieţuitoarelor, s-au descoperit dovezi ale apariţiei organismelor unicelulare şi a celor pluricelulare. Protozoarele sunt cele mai simple vieţuitoare care au trăit pe pământ, din cele asemănătoare euglenei s-au dezvoltat, pe de o parte, plantele verzi, pe de altă parte, animalele.

Alte referate despre: principalele etape ale evolutiei animalelor, principalele etape ale evolutiei animale, schema principalele etape ale evolutiei animalelor

Regnul Spongiaria - spongieri

Ordinul Tetraxonia
Spongieri silicioşi cu scheletul format din spiculi cu 4 axe, nelegate prin filamente. Geodia gigas-25-40 cm. Este un spongier silicios, marin, de formă sferică. Poterion neptuni-Este un porifer mare, silicios, care poate ajunge până la 1,5 m. Are formă de cupă cu picior. Trăieşte în Oc. Pacific.

Alte referate despre: curiozitati biologie regnul animal spongieri, regnul spongieri, regnul fungi

Cele mai grozave sapatoare de galerii - ramele

Toti cunoastem ramele.Ni se par respingatoare si nu ne-am atinge de ele pentru nimic in lume.Numai pescarii le cauta ca nada la undite si adesea copiii pot castiga ceva parale cu furnizarea lor celor care stau linistiti pe marginea baltii sau a raului cu mers incet,sperand intr-o bogata recolta de pesti.

Prin numirea de rame,intelegem de obicei specii de oligochete care sapa galerii in pamantul tuturor continentelor.Restul oligochetelor sunt viermi ce traiesc mai ales in ape dulci.O singura specie a acestei ultime familii traieste in nisipul plajelor scaldate de ape marine.In apele dulci ele constituie o hrana valoroasa a multor animale,printre care si a pestilor.

La noi in tara a trait pana in 1976 cel mai stralucit cunoscator al sistematicii oligochetelor,profesorul Victor Pop de la universitatea din Cluj-Napoca,care pe baza unor noi criterii de structura anatomica a musculaturii si a dispozitiei ei,a creat cea mai moderna clasificare a acestor viermi,care este azi admisa ...

Alte referate despre: primavara primavara mai ramii la noi in tara, cele mai mari rame, texte primavara mai ramii la noi in tara

Artropodele

Corpul are o simetrie bilaterală, cu o segmentaţie inegală, observându-se de cele mai multe ori trei părţi distincte: cap, torace şi abdomen. În cavitatea generală găsim şi aici un sistem lacunar, determinat, de asemenea de o reţea de ţesut conjunctiv (parenchim), în care se află sângele (lichidul celomic).

Sistemul nervos este ganglionar, asmănător cu al viermilor inelaţi, iar organele de simţ sunt destul de bine dezvoltate, fiind reprezentate prin ochi simpli (oceli), sau compuşi, organe senzoriale tactile, olfactive şi gustative. Aparatul digestiv este reprezentat printr-un tub digestiv, ale cărui segmente sunt adaptate naturii hranei, şi prin glane anexe ale tubului digestiv.

Hrana este ...

Alte referate despre: artropodele, artropode, increngatura artropode

Paianjenii-prezentare generala

Artropodele au luat naştere din viermii inelaţi anelizi, fapt dovedit de segmentarea corpului. Cele mai vechi artropode au apărut în era paleozoică. Ele sunt reprezentate prin: trilobiţi, forme înrudite cu crustaceii giganţi (Euripterus), care atingeau dimensiuni de 1 –2 m, şi insecte de asemenea foarte mari (30 cm), asemănătoare cu libelulele. Artropodele reprezintă un grup foarte numeros de specii, al căror număr depăşeşte un milion. Ele se află răspândite pe toată suprafaţa Pământului, fiind întâlnite în toate mediile de viaţă.

Alte referate despre: paianjenul cu cruce, paianjenii, paianjenul

Principalele grupe de animale

Caractere generale ale spongierilor:
- Traiesc in mediul acvatic.
- Sunt animale fixate.
- Sunt cele mai primitive animale pluricelulare; nu au organe.
- Au schelet spongios, silicios sau calcaros.
Celenteratele sunt organisme, ce fac parte din ordinul Coelenterata al nevertebratelor. Ex.: Hidra de apa dulce; Meduza; Actinia; Coralul rosu; Madreporarul

Alte referate despre: principalele grupe de animale, care sunt principalele grupe de animale, principalele grupe de animale - prezentare power point 3x puncte

Lipitoarea

CARACTERISTICI
Lipitoarea este un vierme inelat ce se înrudeşte cu râma. Corpul este alungit, fusiform şi prezintă în interior nervii, vasele de sânge şi canalul digestiv. Pereţii corpului sunt alcătuiţi din musculatură longitudinală şi transversală. Cu ajutorul ei lipitoarea se poate ondula ca şarpele, şi când este în pericol ea se ghemuieşte. La ambele capete ale corpului se află ventuze bine dezvoltate.

Alte referate despre: lipitoarea, asamblari lipite, lipitoarea referat

Totul despre apendicita acuta

Tratament-apendicita acuta are indicatie operatorie de urgenta practicandu-se apendicoscemia.Face exceptie apendiciata acuta cu plastrom apendicular la care o intreventie chirurgicala imediata pune in pericol ansele intestinale aglutinate din vecinatatea apendicelui care pot fi lezate.Se administreaza antibioterapie in apendicita acuta preoperata, antibiotice cu spectul larg pentru a scadea incidenta infectiei plagilor operatorii.

Alte referate despre: apendicita acuta, apendicita acuta flegmonoasa, apendicita acuta catarala

Antivirus Software

O tehnica inovatoare pentru neutraliza malware in general is whitelisting. In loc sa caute doar malware cunoscut, acesta tehnica previne executarea a tuturor codurilor de computer cu exceptia a celora care au fost inainte identificate ca fiind de incredere de catre administratorul de system. Urmand acesta abordare,”negarea de la sine”, limitarile inascute in pastrarea actualizarii semnaturilor virusilor este evitata.

Alte referate despre: antivirus software, referat antivirus software, antivirus software referat

Frumosul atins de viermele uratului

Această frumuseţe este ispititoare, poate fi asemănată „fructului oprit” din grădina Edenului ; privitorul îşi doreşte să intre în posesia ei, dar dispune de mijloace de a se opune tentaţiei.
Frumuseţea dinamită biciuieşte pur şi simplu impulsurile, încât latura formativă şi raţională cedează în faţa ei!

Alte referate despre: frumosul atins de viermele uratului, ce e frumosul si ce e uratul, compunere personaje fat frumos si ratusca cea urata

Complecsi ai fierului

Principalul obstacol pentru un transfer rapid de electroni este reprezentat de diferentele geometrice dintre formele oxidate si cele reduse ale unei perechi redox. In general este necesara furnizarea unei energii de "reorganizare". Studiile model asupra complecsilor Fe-PORFIRINE cu liganzi axiali tioeteri au aratat ca lungimile legaturilor Fe-S se modifica foarte putin in timpul reactiei redox Fe(II)/Fe(III).

Alte referate despre: metalurgia fierului, fier, fierul

Aminoacizii

În afara acestor 20 de aminoacizi uzuali s-au izolat un număr de aminoacizi noi din hidrolizatul unor proteine foarte specializate, toţi derivând din aminoacizii uzuali. Astfel, 4-hidroxiprolina a fost găsită într-o proteină fibroasă,colagen şi unele proteine vegetale; 5-hidroxilisina în colagen;desmosina şi izodesmosina în elastină.(Stucturile acestor ultimi doi aminoacizi pot fi considerate ca fiind formate din 4 molecule de lisină,cu catenele laterale unite într-un nucleu de piridiniu substituit.

Alte referate despre: aminoacizi esentiali, aminoacizii, aminoacizi

Inele si corpuri

Putem defini astfel functiile: f+g : I → R , (f+g) (x) = f (x) + g (x) , x є I si fg : I → R , (fg) (x) = f (x) * g (x) numita suma respectiv produsul functiei f cu o functie g.(R`,+,) este inel si ,in cazul in care(R,+,* ) este comutativ, (R`,+,* )este inel comutativ.

Alte referate despre: inele si corpuri, inele si corpuri matematica, matematica inele si corpuri

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

Scotia segetum este distrusa de granuloza care se transmite prin oua. Acestea sunt parazitate de viespea trichogramma evanescens. Omizile si pupele sunt distruse de numerosi dusmani naturali, dintre care 24 de specii de himenoptere, 13 de diptere si 2 de nematode parazite si 16 specii pradatoare. Printre speciile parazite mai frecvente se numara : Apantheles congestus, Metheorus scutellator, Rhogas dimidiatus, Hister sp, Ambliteles panseri. Se utilizeaza de asemenea curse de feromoni specifici, pentru atragerea fluturilor masculi in vederea aprecierii nivelului populatiei. O astfel de metoda, utila pentru avertizarea tratamentelor si eventual combaterea in masa a fluturilor, se practica in tara noastra,feromonul specific fiind pe cale de generalizare in productie. S-a testat si chimiosterilizarea daunatorului, pecale d emomeli alimentare, utilizand produsele Tiotepa in concentratie de 0,1 – 0,3 %, Afolatul in concentratie de 1 – 1,5 % si Tetramina in concentratie de 3 – 5 % .

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea chimica a insectelor daunatoare

Actualizarea permanenta a sistemului prin aplicarea de patch-uri si update-uri

Este foarte important sa ne actualizam la timp sistemele de operare si aplicatiile din punct de vedere al patch-urilor si fix-urilor de securitate. Doar asa putem fi siguri ca suntem protejati in proportie minima, dar nu si suficienta. Inainte de a da vina pe administratorii de retea, sa ne gandim ca exista un numar destul de mare de patch-uri si fix-uri care sunt publicate periodic si care trebuie descarcate, testate si apoi aplicate in mod sistematic pe toate calculatoare din retea.

Alte referate despre: aplicarea produselor pre si post permanent, educatia permanenta-analiza si aplicatii, aplicatii ale magnetilor permanenti intalnite in practica
Referate afisate : 18
Medie note: 7.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles